fbpx

Bert från Gävle

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 12 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
69% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Australia and New Zealand Banking Group Limited (ANZ) ger inte upp sitt så kallade Bear case i valutaparet NZD/USD, utan vidhåller att det kommer ett betydande fall. ANZ Research publicerade i veckan en analys som bibehåller bankens negativa syn på den Nya Zeeländska dollarn under resten av 2020.

“I kraft av sin ekonomi var Nya Zeeland starkt utsatt för pandemins nedgång. Landet upplevde en total minskning av turismen, som kommer att tynga inhemska inkomster, utgifter och huspriser. Även när den regionala turismen återupptas, och med statligt stöd, kommer troligen en svag global efterfrågan att bromsa den inhemska återhämtningen. Royal Bank of New Zealands duvaktiga vägledning i form av en villighet att överväga negativa räntor och en preferens för kvantitativ lättnad över kurvan har skapat en inställning för inhemska räntor, särskilt mot mer cykliska valutor som är begränsade till politik antingen genom val eller närhet till en effektiv nedre gräns skriver ANZ”.

“Vår AUD/NZD-prognos återspeglar detta. Vi har lyft den för att återspegla den fortsatta svagheten i NZD-benet, som härrör från en relativt lägre kursstruktur. Mot USD och JPY tror vi dock att riskmiljön är den dominerande drivkraften. Vi är försiktiga med den globala återhämtningen och ser stigande risker från geopolitisk spänning som en potentiell nackdel med katalysator till marknadssyn. Detta återspeglas i vår prognosväg för NZD/USD som vi tror kommer att handlas till 0,55 vid årets slut,” tillägger ANZ.

Auckland city

NZD/USD handlas till en historiskt sett hög nivå

Valutaparet NZD/USD handlas just nu till historiskt höga nivåer, 0,65, vilket är strax under året toppniv 0,6529. Detta skall ställas mot årets lägsta nivå 0,5920 och den genomsnittliga nivån för 2020, 0,6163. En förklaring till detta är att den amerikanska dollarn pressas mot Euron och att valutaparet GBPUSD handlas kring ett tekniskt motstånd. Detta i sin tur påverkar valutaparet NZD/USD som nyligen passerade sitt 100-dagars glidande medelvärde (MA). Detta har stärkt valutamarknadens riskaptit. Dessa positiva riskflöden skapar ett tryck på den amerikanska dollarn som får investerarna att välja andra valutor. På längre sikt kan valutahandlarna komma att välja bort den nya zeeländska dollarn.


Betyg: 9.78/10
Minsta insättning: 1000 kronor
Beskrivning: Handla en valutor som NZD till bra spread, med en ärlig valutamäklare. Prova med Skilling!

Riskvarning: 69% av retail kunder förlorar pengar.


Ekonomin i Nya Zeeland spås komma i gång på allvar

Nya Zeeland och Australien har båda lyckats hålla sina Coronavirusfall på relativt låga nivåer i relativa termer, men framtiden för Nya Zeelands ekonomi kan vara nästan dubbelt så dyster som Australiens. Under de kommande tre månaderna förutspår ekonomer att Nya Zeelands ekonomi, mätt i form av BNP, kommer att minska med mer än 20 %, medan Australiens ekonomi förväntas minska med cirka 13 %, rapporterade The Wall Street Journal. I slutet av 2020 skulle Nya Zeelands ekonomi kunna vara 10,4% mindre, medan Australiens förväntas minska med 4,7 procent.

Australia & New Zealand Bank Grouping Economist Elizabeth Kendall, som är baserad i Nya Zeeland, berättade för The Journal: “Detta återspeglar det faktum att vårt lockdown är mycket strikt. Vi ser också en ganska långvarig återhämtning här”

Den 30 april hade Nya Zeeland, med en befolkning på cirka 5 miljoner, 1 476 bekräftade fall av COVID-19 med 19 dödsfall, medan Australien, som har en befolkning på cirka 25 miljoner, hade 6 752 bekräftade fall av COVID-19 med 91 dödsfall, enligt data från John Hopkins University.
De två länderna vidtog liknande åtgärder för att bekämpa Coronaviruset, inklusive att stänga sina gränser för utlänningar och kräva karantän för människor som återvänder hem. Men resten av deras tillvägagångssätt skilde sig åt.

Du kan inte jämföra Australien med Nya Zeeland

I Nya Zeeland, för sin månadslånga “Alert Level 4”, kunde människor inte interagera med någon utanför sina hushåll. Stormarknader och apotek var de enda platserna som fortfarande var öppna, och dessa tillät endast ett begränsat antal kunder åt gången.

I Australien var barer och restauranger öppna hela tiden för att tillhandahålla takeaways. Australien höll i gång sin bygg- och gruvindustri. Människor kunde besöka frisören, träffa vänner för kaffe eller anlita barnvakt, enligt tidningen The Guardian.

Nya Zeelands strängare lockdown innebar att de flesta inte kunde handla, berättade den Auckland-baserade ekonomen Shamubeel Eaqub för The Guardian. Han anser att detta orsakade en mycket större negativ inverkan på Nya Zeelands ekonomi. Hans företag Sense Partners uppskattar att Nya Zeelands “Alert Level 4” gjorde att landets befolkning spenderade hälften av vad de normalt gör.

Trots många likheter i sitt förhållningssätt och de båda ländernas närhet anser inte Brian Cox, epidemiolog vid Otago University, att det går att jämföra Australien med Nya Zeeland. Nya Zeelands regering har förklarat landet fritt från COVID-19, och i dag finns det endast ett enda aktivt fall i landet. Cox kommenterade detta och sade “Epidemin i Australien har pågått i ytterligare två veckor och vår epidemi avtog mycket snabbare än Australiens. Vi var tvungna att göra en allvarlig korrigering för att komma någonstans där vi måste nu.”

Det finns emellertid de som ser ljusare på Nya Zeelands framtid än ANZ. Paul Bloxham, chefsekonom hos HSBC i Sydney, Australien, tror att Nya Zeeland kan se en skarpare återhämtning. Han jämför den med en naturkatastrof som får ett snabbt avgörande, och tror att det istället är Australien som riskerar en längre nedgång i sin ekonomi.


Betyg: 9.67/10
Minsta insättning: 2500 kr
Beskrivning: Upplev proffsig trading med NZD genom IG. Antingen genom turbo-warranter eller CFDs. Prova IG nu!

Riskvarning: 70 % av alla icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel hos IG.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Techbull Media SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2021 www.valutahandel.se All Rights Reserved.