fbpx

Petter från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren Pepperstone för 13 minuter sedan.

» Prova Pepperstone du med.
78,6% av alla handlare förlorar pengar hos denna mäklare.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Både erfarna och nybörjare kan handla med social trading eller valutahandel som kopierar professionella traders. Copy trading plattformar hjälper speciellt nya handlare att göra förtjänster på allmänhetens visdom. Det tillåter också erfarna investerare att dela med sig av sina kunskaper och färdigheter för inkomster. Det ger alla chansen att dra nytta av ett exceptionellt stort utbud av trading på nätet i form av valutahandel, aktier, eller råvaror med CFD'er.

Komma igång med valutahandel som kopierar

Innan du börjar med social valutahandel så har du några beslut att fatta. Vilken plattform ska du använda? Vad ska du handla med? Vad är det enklaste sättet att handla inom din risktolerans och dina mål?

Copytrading: en översikt från etoro
Välja en handelsplattform eller mäklare: De typer av värdepapper du vill handla påverkar ditt val av handelsplattformar. Online aktiemäklare erbjuder dig sällan den mångsidigheten av CFD:er eller handel med valutor, råvaror eller kryptovalutor på en enda webbplats – med tillgång till 5-30x hävstång, beroende på vilket instrument du handlar. Traditionella mäklare kan inte ge dig fördelen att agera på andras kompetens. Vårt bästa förslag är nästan alltid eToro när det kommer till copy trading.

Sannolikt vill du ha en online handelsplattform som helt baseras på eller i alla fall erbjuder CFD: er. Detta ger dig friheten att handla tillgångar från många länder såväl som valutor och råvaror, och till och med kryptovalutor som Bitcoin. Dessutom ser du fördelar i en plattform som låter dig titta på andra handlare så att du kan bygga på deras kunskap. Kontrollera hur enkelt det är att kopiera andras affärer. Lär dig avgifterna som varje plattform tar ut för handel.

Du vill också veta hur plattformen skyddar din investering. Låter de dig enkelt ställa in en stop loss? Kan du när som helst avsluta en handel, även om den initierades av en annan trader som du kopierar? Hur snabbt är deras exekveringar av affären? Med handel är vissa förluster oundvikliga, men vissa handelsplattformar är inrättade för att begränsa hävstången och erbjuda andra skydd för att skydda handlare. Du kan också ha mer förtroende för en mäklare som följer finansiella bestämmelser och är reglerad.

Checklista för din bästa handels- eller investeringsplattform:

 1. Handlar de finansiella instrument jag är intresserad av – valutor, råvaror, aktier, kryptovalutor, ETF osv
 2. Erbjuder ett socialt nätverk att chatta med och lära av andra
 3. Stöder ansvarsfull handel med riskreducerande faktorer
 4. Tillåter handlare att kopiera andra erfarna handlare
 5. Erbjuder tematiska investeringsfonder
 6. Registrerad och uppfyller nationella eller internationella värdepappersregler

De flesta plattformar såsom cTrader eller MetaTrader 4 gör det enkelt att registrera sig och de finns i många länder. Ett anmärkningsvärt undantag är USA. Andra länder som kanske inte tillåter social handel inkluderar Japan, Iran, Nordkorea, Myanmar, Syrien, Kuba och Sudan. eToro handlar i över 160 länder. Om ditt land förbjuder handel eller plattformen inte erbjuder tjänster i ditt land ser du ett meddelande som säger något som: ”Vi är ledsna, men vi kan för närvarande inte ta emot kunder från ditt land”.

Varför inte USA? FATCA (Foreign Account Tax Compliant Act) som USA införde 2014 kräver att alla utländska finansinstitut rapporterar tillgångar som innehas av amerikanska medborgare och enheter. Pappersarbetet är besvärligt och många plattformar vill inte det extraarbetet. Dodd-Frank Act förbjuder också transaktioner som att öppna och köpa i samma par. Och det kräver att affärerna stängs i den ordning de öppnades. Detta är omöjligt att garantera om du kopierar andra handlare.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Du valjer; handla med havstang eller inte? Fa inspiration fran marknadens basta traders helt gratis!

Riskvarning: 67% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.


Pengar

Vanligtvis accepterar plattformen ditt lands valuta för att börja handla. De kan ta PayPal, kreditkort, banköverföring eller andra betalningsformer online. Kontrollera om de visar resultaten av dina transaktioner i din valuta eller i amerikanska dollar.
Exempel på copy trader

Profil: Både din och den kopierade traderns

Var noga med att fylla i din profil, men studera även den kopierade traderns profil i detalj. Om du har möjlighet att ange din risktolerans och dina mål, gör det. Det kan hjälpa plattformen att skräddarsy sina erbjudanden för att bättre matcha dina handelsmål. Kontrollera även hur stabil en viss trader är, dvs ifall du letar efter någon med små men stabila och konstanta vinster varje månad, eller med en genomsnittligt höga resultat över hela året?

Du kan erbjudas valet att hålla din profil privat eller offentlig. Det är helt upp till dig. Håll även koll på den nuvarande marknadsrisken, dvs. om det är risk on eller off just nu. På så sätt kan det vara enklare att hitta passande traders att följa.

Om du delar din meritlista lockar du vänner och andra som vill spegla din valutahandel. Offentliga profiler är selektiva i vad som är offentligt. Kontrollera din plattform för att vara säker på vilken information som delas. Hos de flesta plattformarna är din handelsinformation och din statistik, ditt namn och din nation offentliga. Men de faktiska investerade kontanterna och annan personlig information som din adress är alltid privat.

Du kan också välja virtuell handel eller livehandel. När du börjar kommer du troligtvis vilja öva på den virtuella handelsplatsen för att få en känsla för plattformen och för att bevisa och göra dina handelsstrategier perfekt. Virtuell handel efterliknar tidpunkten och resultaten för livehandel exakt. Men med virtuella pengar är inte förlusten lika tung att böra, nackdelen är att du inte kan ta ut dina vinster då de inte är riktiga.

Hitta din metod

Varje social handelsplattform har sina egna särdrag och sätt att genomföra affärer. Ta dig tid att undersöka webbplatsen och lär dig hur den fungerar. Titta på startvideorna tills du blir bekant med alla alternativ och fördelar på webbplatsen. Se till att du vet hur du öppnar och stänger en affär. Lär dig inställningarna för stop loss och hur du använder dem. Vissa webbplatser kan ha lektioner eller kurser du kan ta. På alla webbplatser innebär handel risk. Och kom ihåg att tidigare resultat inte garanterar framtida resultat.

Börja långsamt och bygg

Många av de sociala handelsplattformarna är roliga. De är attraktiva, lätta att använda och det är enkelt att börja handla. Det är nästan som ett spel. Du kan chatta med vänner, följa andra och ha det bra. Men när du börjar handla live är det riktiga pengar: verkliga vinster och verkliga förluster. Det är fantastiskt att ha det bra. Men var noga med att använda pengar i god tid i början. Använd de pengar du har råd att förlora.

En handlare började med pengar som han annars skulle ha spenderat på en ny dator. Vissa bestämmer sig för att handla med de pengar de skulle ha använt för en semester. Använd bara inte de pengar du behöver för att betala räkningar. Då kan du ha kul.

Öka saldot på ditt konto regelbundet. Större summor pengar låter dig handla på olika sätt och ger dig mer potential för betydande vinster. När du bygger ditt konto kan din strategi anpassas. Du kan välja att ha spekulativa handelspengar och hålla långfristiga placeringspengar i tillgångar med lägre risk. Sociala handelsplattformar är utformade så att du kan göra allt detta.

Kopiera handelsstrategier

Copy trading har sina egna typer av strategier. Här är några sätt att få ut mesta möjliga av ditt Copy trading konto.

Kolla in skickliga handlare

Ta dig tid att ta reda på allt du kan om handlare du funderar på att följa. Du kanske vill följa dem praktiskt taget ett tag och se deras långsiktiga resultat. Kom ihåg att deras tidigare resultat inte representerar vad de kommer att uppnå i framtiden. Kolla in deras handelshistorik. Investerar de i de typer av värdepapper du vill handla? Hur ofta handlar de? Hur mycket pengar har de förlorat? Att veta det är lika viktigt som att veta hur mycket pengar de har tjänat.

Välj inte automatiskt den som tjänar mest. Han eller hon kan ta överdrivna risker och kommer att krascha och brinna. De kan också ha ett antal öppna affärer som går förlorade. Dessa orealiserade förluster visas inte i deras resultat.

Du kan se hur många personer de har som följer dem. Det kan vara en indikation på deras framgång, men inte alltid. Ibland är det självuppfyllande. De har en rad bra affärer och folk hoppar på. Andra ser ökningen i antalet följare och hoppar på också. Denna flockmentalitet kan vara nackdelen med social handel.

Följ inte blint

En handlare med en rad bra affärer kanske inte har en strategi byggd för att hantera alla marknadens rörelser. Även de med stora följder kan ta betydande förluster. Så var noga med att titta på faktorer utöver en stor följarskara.

Starka handelsplattformar hjälper dig att hantera din risk genom att tilldela handlare risknivåer. Det är mest användbart om det avslöjar riskerna med enskilda affärer och totala affärer. Matcha traderns riskpoäng till din tolerans. Du kan hitta större säkerhet i att kopiera en trader med 10-20 procents avkastning snarare än att riskera affärer med en trader som nyligen har returnerat 50 procent eller mer.

etoro - kopiera andra valutahandlare

Lär dig samtidigt

Välj inte bara handlare och lita på dem. Lär dig istället deras strategier. Studera diagram och fundamenta. Bli “faktakontrollant” för de affärer du följer. Se om du håller med. Utvärdera hur affären gick och se om du kanske har förutsagt bättre … eller värre om du hade gjort affären själv. Om du upptäcker att de har gjort en affär du inte känner dig bekväm med, låter platfformen dig hoppa av den specifika afären med ett klick på en knapp.

Ställ in stop loss-order för Copy Trading: Vanligtvis kan du se de vinster eller förluster som tradern du kopierar har tagit. Om det ligger utanför din komfortzon är det förmodligen inte tradern som du ska följa. Även när du hittar en trader som håller sig inom den säkerhetszon du vill ha, se till att ställa in en stop loss-order. Om tillgångsvärdet de hanterar faller under en viss procent eller ett visst belopp kommer plattformen att stänga affären automatiskt. Vissa handlare kan ha en strategi som fungerar bra, men då misslyckas spektakulärt på en viss marknad. Med din stop loss-order kan du rädda dig tidigt. Prova själv copy trading med marknadens ledande aktör – eToro!

Kopiera aktuella affärer

När du börjar kopiera en handlare kan du bli tillfrågad om du vill kopiera deras aktuella affärer. Vanligtvis ska svaret vara nej. Dessa affärer kan redan ha gjort betydande drag i en positiv riktning. De kan falla tillbaka lite innan tradern säljer den och du tar förlust medan andra tjänar. Du kan gå med i öppna affärer om de flesta positionerna är nya, neutrala eller i rött. Hade handlaren en bra inställning? Är det troligt att dessa affärer kommer att återhämta sig och ge dig ännu bättre avkastning än de följare som startade när affären ursprungligen öppnades? Om du kan svara ja på dessa frågor, kopiera sedan de negativa transaktionerna i portföljen för den trader du börjar kopiera.

Riskpengar och investeringspengar

Alla affärer medför risker, men dagshandel och hävstångshandel medför större risk med målet att en potentiellt större uppgång. Att investera i index, ETF och blue chip-aktier utan hävstång minskar risken för kapitalförlust samtidigt som det ger en viss uppgång. Du vill bara handla dagligen med hävstång genom att använda pengar du har råd att förlora. När du lägger till mer pengar till ditt konto kan du överväga att ha två sätt att handla. För det första de pengar du vill riskera för eventuella stora vinster, och för det andra pengar för säkrare affärer som du vill växa för pension eller andra långsiktiga mål. Balansera sedan din copy handel för att inkludera den här typen av handlare. Eller ta lite pengar och investera i lägre risk portföljer som erbjuds av plattformen.

Begränsa antalet handlare du kopierar

Med vissa plattformar kan du kopiera upp till 100 handlare. Men erfarna copy traders väljer tre till sju handlare att följa, åtminstone initialt. De balanserar sina risker och tillgångar mellan dessa handlare. På det sättet, om någon trader misslyckas, har de inte tappat hela sin pott med pengar. Om du bara börjar med en liten summa pengar, följ inte många handlare. Du kanske inte placeras i vissa affärer om ditt investeringsbelopp för den handeln inte uppfyller minimikravet. Om du missar en affär kommer du också att förlora traderns diversifiering och öka dina risker för förlust.

Välj handlare i olika tillgångar

Din tillgångsallokering kan tjäna bäst genom att ha pengar fördelade mellan valutahandlare, aktiehandlare, råvaruhandlare, de som kraftigt utnyttjar och de som inte gör det.

Men det kan vara svårt att hitta handlare som fokuserar på en sektor. Vissa investerar över ett stort antal värdepapper. Då har du oro för överlappning. Du kan ha två handlare du följer och båda köper till exempel USD / GBP eller guld. Detta minskar din mångfald. När du söker näringsidkare att kopiera, försök att hitta sådana som inte investerar stora belopp i samma värdepapper.

Ju bredare din tillgångstilldelning desto större är ditt riskskydd

Hävstång spelar också en roll i din tillgångstilldelning och risknivå. Du kanske lägger in en procentsats hos en högriskpoänghandlare, men justerar din risk genom att välja en annan trader med en mer konservativ stil.

På plattformen kan du söka efter populära investerare att följa baserat på var de bor, vilka marknader de investerar i, hur mycket de har tjänat och hur länge de varit aktiva. Du kan ytterligare förfina sökningen för att täcka andelen lönsamma affärer, riskpoäng, utdrag, genomsnittliga handelsstorlekar, antalet följare och mer.

Hög risk och höga avkastningar går inte alltid samma sak

Ibland kan du hitta en lågriskhandlare som ger bra avkastning. Det är värt din tid att hitta handlare med lägre risk, högre avkastning och långa resultat. Du kan hålla ett öga på “stigande stjärnor” som du kan lägga till i din copy trading. Kom ihåg att tidigare resultat inte är ett löfte eller en indikation på framtida resultat.

När du väl har hittat de handlare du vill kopiera bör du med ett enkelt klick på en knapp börja följa dem. Välj hur mycket pengar eller procentandel av ditt konto du vill investera med dem. Den del av pengarna du fördelar kommer att användas i samma procentsats som tradern investerar sina pengar. Ofta kommer en trader att rekommendera ett minimibelopp för att investera med dem. Du behöver inte investera det, men du måste se till att det belopp du investerar är tillräckligt stort så att ingen handlar under plattformens minsta belopp för en handel. När du anger det belopp som du vill kopiera på plattformen kommer det att berätta den genomsnittliga storleken på dina affärer.

Öka din påverkan

Traders som är säkra på sina färdigheter och har en bra historia kanske vill bli en populär investerare eller en trader som andra följer. Kolla in din handelsplattform för att se de steg du behöver vidta för att bli den handlare andra kopierar.

Du kan helt enkelt börja med att nå ut till vänner och bjuda in dem att handla med dig. Du kan börja kopiera när som helst efter att du har ett offentligt konto. Det finns dock steg du kan vidta för att öka ditt efterföljande. Här är några tips.

 • Handla bra. Visa ett bra resultat.
 • Gör klart din profil. Lägg till en bild. Människor litar på handlare med bilder så att de kan se vem de är.
 • Håll en rimlig risknivå. Gör det inom gränser som andra vill handla med. Vissa plattformar låter inte andra kopiera dig om din risk är för hög.
 • Bli verifierad. Se till att du ger din plattform all information som behövs för att verifieras och ökar din trovärdighet.
 • Öka ditt personliga kapital. Ju mer pengar du har i affärer, desto mer trovärdighet får du med handelsplattformen. (Ingen annan vet hur mycket pengar du investerar.) Studier visar också att du kan motstå mer volatilitet med hävstångseffekt om du handlar större belopp. Vissa plattformar kräver en större investering för att bli en copy trader på högre nivå.
 • Kommentera i chattrummet eller flödet på plattformen. Gör kommentarer om dina tankar om en tillgång i nyhetsflödet eller chattområdet. Du får exponering. Om dina förutsägelser inträffar kommer andra att notera det. Att förklara orsakerna bakom dina affärer hjälper också nybörjare att känna till och lita på dig. Att svara på frågor hjälper andra att uppfatta dig som expert.
 • Utveckla en meritlista. Det tar tid att bli ledare. Du måste utveckla detta resultat så att andra kan se, verifiera och lita på dig.
 • Odla kopierade pengar. Ju mer pengar du har efter dig, desto mer kompenserar plattformen dig.
 • Handla bra. Det är värt att säga igen. Om du är en framgångsrik trader kommer andra att kopiera dig.
 • De flesta handelsplattformar kompenserar handlare som har följare. Traders kan få rabatt på spreaden och så småningom gå upp till helt fria affärer. Vissa plattformar kompenserar handlare baserat på mängden pengar som kopierar dem, andra på antalet personer som följer dem.

Till exempel erbjuder eToro fyra nivåer av populära investerare, (deras namn för handlare kan du kopiera).

Kadetter börjar resan som en populär investerare med så lite som $ 1000 i personliga medel, $ 500 i lägsta genomsnittliga kapital, plus en följare. De får en spreadrabatt på 20 %.

Rising Stars har minst 5 000 dollar av sina egna investeringar, plus 50 handlare med totalt upp till 5 000 dollar i genomsnitt. De tjänar 500 dollar i månaden plus 30 % rabatt på spreaden.

Champions har 250 följare eller mer och $ 5 000 i både personliga fonder och $ 5 000 i genomsnittligt kapital. De tjänar $ 1000 i månaden plus 50 % på spreaden.

Elitstatus har potential för nästan obegränsad inkomst, och vissa tjänar 7 000 till 10 000 dollar eller mer varje månad. Eliter har över 300 000 dollar i pengar som följer efter dem. De får 100% rabatt på sina handelsspridningar plus $ 1000 i månaden och en förvaltningsavgift på 2% för de investerade medlen (beräknas årligen och betalas varje månad).

“Förvänta dig mer”. En säker och reglerad plattform som bygger på blockchain teknologi.

Naturligtvis kommer alla dessa avgifter utöver de vinster som populära investerare tjänar på sin personliga handel. Om du tar med dig handelsfärdigheter till en social handelsplattform, överväga möjligheterna att tjäna pengar för att bli en näringsidkare som andra följer.

Professionella handlare

Det finns många handlare som har investerat på egen hand i flera år och de har färdigheter att dela. Och det finns professionella handlare som har förvaltat kundernas medel. Båda kan hitta en plats på sociala handelsplattformar som välkomnar dem och hjälper dem att öka sin kundkrets. Läs vår senaste intervju med en professionell traders bekännelser här.

Professionella traders blir ofta inbjudna att komma och handla på sociala handelsplattformar. Först kan de ta med sig sina kunder och ge dem större insyn. Kunderna kan se varje affär och följa med eller så kan de ställa in och glömma. Här skriver vi om 6 fördelar med professionellt konto för valutahandel.

För det andra har professionella handlare en chans att få fler kunder eller copy traders handlare som vill följa dem. De har mycket större exponering för tusentals andra handlare som redan finns på plattformen och letar efter någon att följa. eToroX erbjuder CopyTrader teknik

Plattformen kan ha en instrumentpanel speciellt för professionella handlare så att de kan spåra deras följd, deras inkomst och sina affärer. Vissa plattformar låter även yrkesverksamma skapa en egen fond för andra att följa. De kan välja sina värdepapper, välja vikter och bestämma hur ofta de vill balansera om. De kan också testa prestandadata och välja aktiva eller passivt hanterade strategier.

Om plattformen har en chatt- eller flödessida kan de interagera med sina följare snabbt och effektivt. Detta sätt att få information om investerarens erfarenheter och feedback gör det möjligt för professionella handlare att göra justeringar för att förbättra sina affärer, sina medel och användarnöjdhet. Genom att dela investeringens motiv på flödessidan skapar dessa professionella handlare förtroende och ökar antalet användare som kopierar sina affärer.

Och handelsplattformar kan erbjuda ekonomiska fördelar. För det första är spreaden en extremt låg handelsavgift. För det andra kan ersättningen för handlarna vara ganska attraktiv. Handlare med höga tillgångar under förvaltning (AUM) kan göra en betydande vinstdelning. Hitta de bästa handlarna hos eToro utifrån din egen risknivå!

Och det finns förmåner för att göra livet enklare. Plattformen hanterar allt ”pappersarbete”. Plattformen tar hand om kundtransaktioner, avgifter, utbetalningar, handelshistorik etc. Handlare får fokusera på vad som är roligast för dem: att göra affärer!

Sociala handelsplattformar erbjuder ett nytt val inom handel. De hjälper nya handlare att komma igång under paraplyet av skickliga traders. Och de låter mycket professionella handlare göra sig en god inkomst genom att dela sina års erfarenhet med nya och inte så nya handlare.

Är du sugen på att lära dig mer om copy trading och se vilka traders som bäst passar vad du är intresserad utav? Läs vår djupgående recension av eToro för att lära dig mer om bolaget. Eller gå direkt till eToro's hemsida för att börja handla!


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Du valjer; handla med havstang eller inte? Fa inspiration fran marknadens basta traders helt gratis!

Riskvarning: 67% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.


CopyTrade hos Skilling

På senare tid har även Skilling börjat erbjuda CopyTrade där man alltså kan automatisera handeln genom att följa andras trades. Värt att undersöka om du är intresserad av just automatiserad handel.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Techbull Media SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2021 www.valutahandel.se All Rights Reserved.