fbpx

Pelle från Umeå

Registrerade sig hos valutamäklaren eToro för 6 minuter sedan.

» Prova eToro du med.
67% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Valutahandel med den israeliska shekeln (ILS) är sällan på tapeten, men just nu så har den nått 12-års högsta. Tillförseln av utländsk valuta under nästa vecka bör se till att shekeln stärks ytterligare säger Prico Risk Management and Investments CEO Yossi Fraiman.

Dollarkursen förra veckan kraschade under en psykologisk barriär på 3,35 shekels, en nivå som den inte har sjunkit till på 12 år. Som svar på den plötsliga, oväntade nedgången i den amerikanska valutan köpte Bank of Israel betydande mängder dollar och uppgav att dess valutamarknadspolicy inte har förändrats.

På fredagen stärktes den amerikanska dollarn till en representaiv kurs på 3,368, men Goldman Sachs förutspådde att greenback ännu kommer att förlora marken mot shekeln igen. Analytikern Zach Pandl förutspådde också på söndagen att shekeln kommer att fortsätta att stärkas även efter att den bröt igenom den psykologiska barriären på 3,4 sheklar mot dollarn.

Shekelen avslutade augusti som starkast mot den amerikanska dollarn sedan juli 2008 efter att ha stigit den tredje raka handelsdagen. Bank of Israel sänkte shekeln 0,178 procent från fredag till 3,362 NIS/USD, och den representativa shekel-euroräntan sattes 0,207 procent högre till 4,013 EUR/ILS. Ifall du vill handla valuta med den israeliska shekeln, så rekommenderas Plus500 – Giganten från Londonbörsen.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: €100
Beskrivning: Störst urval av valutapar mot shekeln har den israeliskt grundade firman Plus500, som är börsnoterad i London. Prova Plus500 nu!

Riskvarning: 72% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.


Bank of Israel köper utländsk valuta för miljarder

I början av kvällen fortsatte valutahandeln mellan banker att stärkas. Den dagliga växelkursen för shekel mot den amerikanska dollarn sjönk 0,08 procent till 3,359 NIS/USD och 0,09 procent ned mot euron till 4,009 ILS / €. Trots köp av utländsk valuta till ett värde av miljarder dollar av Bank of Israel en under de senaste månaderna fortsätter shekeln att stärkas.

Goldman sa att även när dollarn försvagades globalt de senaste veckorna hade den svävat på cirka 3,4 shekel, “vilket tyder på att Israels Bank, åtminstone under en kort period, skapade något som liknade ett valutagolv jämfört med dollarn, i sin tur tigger frågan om hur hållbar en sådan politik kan vara i en bredare nedgång i dollar”

Stödköp hjälper föga

Liksom sina föregångare har Bank of Israels guvernör Amir Yaron under det senaste decenniet försökt att försvaga shekeln med målet att hjälpa lokala exportörer att förbli priskonkurrenskraftiga på utomeuropeiska marknaden och bevara jobb. Dess politik att köpa dollar har, som ett resultat, ökat Israels valutareserver till 160 miljarder dollar.

Prico Risk Management and Investments CEO Yossi Fraiman sa, “Under nästa vecka med början av den nya månaden kommer lönebetalningarna att fortsätta skapa ett stort utbud av utländsk valuta medan efterfrågan på utländsk valuta är lägre än förra året, bland annat på grund av få flygningar och bokningar av semester utomlands.

En berg och dalbana på väg mot nya lägsta nivåer

Fraiman tillägger, “En växelkurs på 3,36 NIS/USD betyder att exportörer tappar mycket pengar varje månad, även om de har skyddat och säkrat sig mot katastrof är detta en berg-och dalbana på väg mot nya lägsta nivåer och detta har pågått i sex månader och det förväntas fortsätta i många månader till. Så den som är orolig för sysselsättningen i Israel måste se vad som händer i den israeliska industrin och särskilt avancerade teknikindustrier med högteknologi som motor för ekonomin och de vaknar bättre strax innan situationen förvärras.” Men svenska kronan kanske åker ännu mer berg och dalbana, om man får tro Handelsbanken.

Fraiman förklarar avslutningsvis att shekeln inte är den enda valutan som har förstärkts mot dollarn, som kämpar på världens valutamarknader. “Utländska investerare som arbetar för att säkra och skydda sina investeringar fortsätter att sälja dollarn och återgå till att köpa sina egna valutor och detta stärker euron, pund, yen, schweiziska franc och andra valutor.”


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: €100
Beskrivning: Sugen på trading med ILS mot USD? Testa Plus500 med demokonto nu!

Riskvarning: 72% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Techbull Media SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2021 www.valutahandel.se All Rights Reserved.