fbpx

Andre från Bromma

Registrerade sig hos valutamäklaren eToro för 11 minuter sedan.

» Prova eToro du med.
67% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

De stora amerikanska bankerna älskar volatilitet och de sista månaderna har gått fantastiskt bra för många trading firmor. Det rapporteras om de högsta råvaruhandelsintäkter på ett decennium, eftersom de dragit nytta av vilda svängningar i olje- och guldpriserna.

Många som normalt sysslar med valutahandel, överväger numera att handla med guld eller det snabbrörligt silver som komplement – då volatiliteten skapar många möjligheter. Många traders tror att silver just nu ($22.6) är nära sin botten omkring $22-22.5, men att XAG/USD har möjlighet att upprepa kursutvecklingen igen.

En kassako för råvaruhandlare på storbanker

De kombinerade nettointäkter från råvaror från de 12 största globala bankerna steg till 3,8 miljarder dollar under första halvåret 2020. Enligt Coalition Development Ltd kommer de att överstiga 7 miljarder dollar för hela 2020. Det skulle göra 2020 till det bästa året för råvaruhandlarna sedan 2011.

Ökningen av handelsintäkterna – en ökning med 95 procent jämfört med för ett år sedan – kom när oljepriserna i april sjönk under noll för första gången i historien, vilket tvingade investerarna att dra ned på aktiviteten och presenterade en rik möjlighet för Wall Streets handlare. Prova handel med Brent olja, du också!

De ökade intäkterna drevs också av en utbudsstörning på guldmarknaden. Medan banker ursprungligen gjorde stora marknadsförluster när New York-futures steg till en ovanligt hög premie över Londons guldpriser i mars 2020, har bankerna sedan dess dragit nytta av arbitragemöjligheter, såsom fraktmetall till USA, enligt Amrit Shahani, analysschef vid Coalition Development Ltd.

Rekordintäkter från de 12 bästa bankerna

koalition

Källa: Coalition

Uppgången i råvaru-tradingen markerar en återgång för banker i sektorn, som under det senaste decenniet har kämpat med sjunkande vinster när priserna svalnade och tillsynsmyndigheterna slagit ned på riskfylld handel. Nu finns det alltså bättre trading möjligheter igen, så det är kanske dags att passa på? Prova trading med guld idag genom Skilling!

Goldman Sach föregår med gott exempel bland råvaruhandlarna

Goldman Sachs Group är ett bra exempel på förändringen. 2017 minskade intäkterna från råvaror till en rekordlåg nivå, vilket ledde till frågor om framtiden för dess uppdelade resursavdelning; i maj i år hade den redan överträffat 1 miljard dollar i handelsintäkter, rapporterar Bloomberg.

Ändå förväntar sig få att årets handelsintäkter kommer att vara hållbara, eftersom de extrema marknadsförhållandena 2020 sannolikt inte kommer att upprepas allt för många år frammåt. “Den här typen av volatilitet, det är svårt att se hur detta fortsätter” sade Shahani. “Jag tror att de flesta banker också anser att detta inte är fallet: det är därför de försöker göra mer långsiktiga affärer.” Han sa att bankerna försökte utnyttja den nuvarande situationen för att övertala företagskunder att göra långsiktiga affärer, såsom hedgningar.


Betyg: 9.78/10
Minsta insättning: 1000 kronor
Beskrivning: Sveriges mest transparenta råvarumäklare 2020. Bli ett trading proffs genom Skilling!

Riskvarning: 69% av retail kunder förlorar pengar.


Den starka uppvisningen av banker som handlar med råvaror- ledd av Wall Street-giganter som Goldman, Citigroup Inc. och JP Morgan Chase & Co. – står i kontrast till den dåliga utvecklingen hos många av de övervägande europeiska långivarna som dominerar råvaruhandeln. Den affären har drabbats hårt av förluster efter en rad kollapsar och skandaler.

Coalition följer råvaruintäkterna hos banker inklusive Goldman, JP Morgan och Morgan Stanley. Analysen omfattar inte australiska, kanadensiska eller tillväxtmarknadsbanker som har en stor närvaro i råvaror som Macquarie Group Ltd. Coalition kommenterar inte specifika företag.

Inte bara banker kan tjäna pengar på att handla råvaror

Det är inte bara bankerna som kan tjäna pengar på råvaror. Idag finns en rad olika råvarumäklare som erbjuder sina kunder att handla med råvaror på en rad olika sätt.

En av våra favoriter är skandinaviska Skilling som nu har ökat sitt erbjudande när det gäller råvaror. Nu har Skilling även med platinum trading i sitt utbud. Sedan tidigare går det att handla ädelmetaller som guld och silver, olika sorters olja men också naturgas. Skilling är ett av de bästa företagen som vi känner till när det gäller att handla med CFDer. Bolaget har skandinaviska grundare, och har självklart en kundansvariga som pratar både svenska och norska. Läs vår intervju med Skilling Group's VD här.

IG Market, en av de äldsta aktörerna på marknaden, har möjlighet att erbjuda sina kunder valutahandel på ISK, så kallade Investeringssparkonto. Det gör ditt liv som råvaruhandlare, ja även som valutahandlare mycket enklare. Du slipper att deklarera dina affärer. Det är tyvärr inte så att du slipper skatten, men det blir en schablonskatt som baseras på värdet på ditt konto. För en lönsam handlare är detta både enklare och billigare. Hos IG Markets fungerar det bäst att handla med turbowarranter som kan vara både spännande, lönsamt men också gå snabbt.

Hos eToro kan du följa andra duktiga råvarutraders och gör som dem. Du kan göra det automatiskt. Detta företag erbjuder något som kallas för ”copy trading” eller ”social trading”. Det innebär att du kopierar de affärer som andra handlare gör. Det är självklart du själv som väljer vilka eller vilka handlare vars affärer du kopierar, inte mäklarföretaget.

Sociala handelsplattformar erbjuder ett nytt val inom valutahandel. De hjälper nya handlare att komma igång under paraplyet av skickliga exempel. Och de låter mycket professionella handlare göra en rik inkomst som delar sina års erfarenhet med nya och inte så nya handlare.

Ett anmärkningsvärt undantag som inte tillåter Social Trading är USA. Andra länder som kanske inte tillåter social handel inkluderar Japan, Iran, Nordkorea, Myanmar, Syrien, Kuba och Sudan.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Få inspiration från andra traders. Upptäck valutahandel genom eToro copy trading!

Riskvarning: 67% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Techbull Media SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2021 www.valutahandel.se All Rights Reserved.