fbpx

Marcus från Sundsvall

Registrerade sig hos valutamäklaren IG för 6 minuter sedan.

» Prova IG du med.
70 % av alla icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel hos IG.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Med global valutahandel är det inte alltid så simpelt, efter aktörerna på valutamarknaden och dess handelsbeteende skiljer sig en del från handel med aktier. Det är inte bara en valuta vi tittar på, utan en kombination av två stycken, det som kallas för valutapar. Lär dig mer om valutapar som rör sig mer än vanligt nedan.

Det finns stabila valutapar, och det finns valutapar som är mycket volatila. De sistnämnda är de som brukar benämnas valutor som rör sig riktigt mycket, vilket många som roar sig med valutahandel uppskattar

Allt beror också på tidsperiod och de månaderna innan Brexit som beräknas ske i januari 2021 så kommer det troligen vara extra mycket rörelse i pundet, GBP mot både EUR och USD.

Går det att förutspå volatilitet för valutapar?

Enligt forskning i Sydafrika erbjuder de mest volatila valutaparen ofta lockande förutsägelser för vinst eftersom deras prisrörelser kan vara mer dramatiska än mindre volatila par. Men även om ökad volatilitet kan erbjuda större utrymme att realisera en vinst, kan det också öka en traders riskexponering.

I allmänhet påverkas volatila par av samma drivkrafter som deras mindre volatila motsvarigheter, som kan inkludera ränteskillnader, geopolitik, den upplevda ekonomiska styrkan i varje valutas utgivande land och värdet av dessa nationer import och export. Handlare måste komma ihåg att volatila valutapar ofta har lägre likviditetsnivåer än sina mindre volatila motsvarigheter. En väl genomtänkt handelsplan och riskhanteringsstrategi är nyckeln. Den bästa valutamäklaren, med den bästa plattformen. Kan det bli bättre? Kom igång med MetaTrader 4 på Skilling nu!

Yen symbol

De mest volatila valutaparen 2020

• AUD/JPY
• NZD/JPY
• GBP/EUR
• CAD/JPY
• GBP/AUD
• USD/ZAR
• USD/KRW
• USD/BRL
• USD/TRY
• USD/MXN

AUD/JPY

AUD/JPY representerar valutaparet den australiska dollarn mot den japanska yenen. Valutaparet har hög volatilitet på grund av det omvänt förhållandet mellan den australiska dollarn och den japanska yenen. Den australiska dollarn är en råvaruvaluta, vilket innebär att priset är kopplat till priset och volymen för Australiens export, särskilt mineraler, metaller och mer. I motsats till detta anses den japanska yenen allmänt vara en säker tillflyktsortvaluta, vilket innebär att investerare ofta vänder sig till den i tider med ekonomisk motgång.

Som ett resultat kan prisrörelserna för detta par vara mycket dramatiska beroende på de nuvarande globala ekonomiska utsikterna.


Betyg: 9.78/10
Minsta insättning: 1000 kronor
Beskrivning: Trading hos Skilling. En av marknadens bästa och mest användarvänliga sajter år 2020. Prova Skilling nu!

Riskvarning: 69% av retail kunder förlorar pengar.


NZD/JPY

NZD / JPY representerar valutaparet den Nya Zeeländska dollarn mot den japanska yenen och ungefär som den australiska dollarn är Nya Zeeland dollar en råvaruvaluta med sitt värde nära kopplat till priset på Nya Zeelands jordbruksexport, vilket gör detta par särskilt volatil .

Den största Nya Zeelandsexporten inkluderar: mejeri, ägg, kött, trä och honung, och som ett resultat kommer förändringar i priset på någon av dessa marknader att påverka Nya Zeeland Dollars (NZD) värde gentemot den japanska yenen.

GBP/EUR

GBP/EUR är valutaparet det brittiska pundet mot euron och efter Brexit har detta par sett konstant volatilitet. Volatiliteten i detta par kan minska om ett uttagsavtal görs, men hittills har det inte funnits några tecken på enighet.

CAD/JPY

CAD/JPY kopplar ihop den kanadensiska dollarn och den japanska yenen. Yenen ses som en säker tillflyktsort och den kanadensiska dollarn är en råvaruvaluta, med sitt värde på valutamarknaden starkt påverkad av oljepriset på råvarumarknaden.

GBP / AUD

GBP/AUD-paret består av det brittiska pundet och den australiska dollarn. Historiskt sett har dessa två valutor kopplats, främst sedan Australien är en del av Commonwealth of Nations. Men eftersom det är en råvaluta – är AUD-priset starkt kopplat till värdet av Australiens export.

En avgörande effekt av USA: s handelskrig med Kina är att den australiensiska importen till de kinesiska marknaderna har minskat, vilket har resulterat i valutapar som innehåller AUD har sett ökad volatilitet sedan början av handelskriget.

USD/ZAR

USD/ZAR prissätter den amerikanska dollarn mot sydafrikanska randen och volatiliteten i detta par påverkas kraftigt av guldpriset, eftersom guld är en av Sydafrikas största export och prissätts i amerikanska dollar på världsmarknaden. Om guldpriset stiger kommer priset på dollarn sannolikt också att öka mot ZAR.

USD / KRW

USD/KRW är den amerikanska dollarn mot den sydkoreanska wonen. Den sydkoreanska segern, i sin nuvarande form, bildades efter andra världskriget. Efter en separation allierades Syd med USA och Nord med Ryssland och som ett resultat blev de ekonomiska skillnaderna mellan kapitalism och kommunism uppenbara. Wonen handlas för närvarande på cirka 1000 mot en mot US-dollar.

USD/BRL

Valutaparet USD/BRL-paret är den amerikanska dollarn mot den brasilianska realen, ett par som ofta har frekventa rörelser, vilket i sin tur skapar möjligheter för handlare som fokuserar på dagshandel eller till och med scalping.

USD/TRY

USD/TRY är den amerikanska dollarn och den turkiska liran. Den turkiska liran har varit mycket volatil sedan 2016 efter en misslyckad statskupp och de efterföljande ”utrensningar” som har ägt rum i det turkiska samhället, och politiken i Turkiet har varit mycket instabil sedan dess. På grund av osäkerheten kring liran är USD/TRY ett nyckelpar att titta på.

USD/MXN

USD/MXN – sätter den amerikanska dollarn mot den mexikanska peson – med spänningar som ökar mellan dessa två länder efter att USA: s president Donald Trump vann presidentvalet 2016.

Den nuvarande tullsatsen på 20% har redan orsakat att volatiliteten i detta par har ökat avsevärt.

Vad är skillnaden mellan att handla valutapar med hög kontra låg volatilitet?

Valutor med hög volatilitet kommer normalt att röra fler punkter under en viss period än valutor med låg volatilitet och detta kommer att leda till en ökad risk vid handel med valutapar med hög volatilitet. Valutor med hög volatilitet är mer benägna att glida och på grund av att valutapar med hög volatilitet gör större drag bör handlare bestämma rätt positionsstorlek att ta när de handlar dem.

Vilka är de minst volatila valutaparen?

De minst volatila valutapar är i allmänhet stora, så kallade majors, och kan inkludera EUR/USD, USD/JPY, GBP/USD och USD/CHF.

Hur man handlar med forexvolatilitet

Det finns 5 enkla steg som hjälper en trader att komma igång med att handla valutahandel:

• Undersök vilket valutapar som ska handlas

• Utför analyser av detta valutapar (tekniskt och fundamentalt).

• Välj en valutahandelsstrategi

• Skapa ett konto och sätt in pengar

• Öppna, övervaka och stäng en första position

Enligt forskning i Sydafrika är valutamarknaden en av de största och mest aktiva marknaderna i världen. I lekmännens termer betyder handel på valutamarknaden i princip att göra vinster genom att köpa eller sälja ett eller flera valutapar. Genom att använda olika indikatorer för teknisk analys, fundamental analys eller en kombination av båda utvärderar handlare den framtida rörelsen för en valuta i förhållande till en annan.

Tekniskt sett handlar valutahandel om att veta vad man ska handla och när det gäller aktiv handel med valutakopplingar är volatilitet en viktig del av de flesta strategier. Oavsett om handlare är intresserade av att dra nytta av hypotetiska strävanden eller säkra finansiell risk är en valutas inneboende volatilitet en aspekt av dess beteende som måste redovisas.

Volatilitet är en viktig faktor i allt från prognos för vädermönster till projicering av handelns framtida prisåtgärder.

Det grundläggande

Alla valutor definieras enligt den internationella standardkoden eller ISO-valutakoden och märks med tre bokstäver. Ett valutapar består av en basvaluta och en andra offertvaluta. Värdet efter valutaparet symboliserar hur många enheter av den citerade [andra] valutan som motsvarar en enhet av basvalutan.
Symbol för polska zloty
Genomförande av valutahandelsorder innebär att handlare köper basvalutan och säljer den noterade valutan samtidigt. En försäljningsorder skulle utföras genom att sälja basvalutan och köpa den noterade valutan.

Det finns olika kategorier av valutapar, inklusive:

• Majors – Dessa innehåller US-dollar och anses oftast vara bland de mest likvida paren. Läs mer om anledningarna till att Du skall handla majors.

Cross – där US-dollar varken är en bas- eller noterad valuta

• Minors – Korsvalutapar som innehåller några av de andra stora valutorna som EUR, JPY eller GBP.

• Exotics-par – Dessa innehåller en större valuta och en från en framväxande marknad såsom polska zloty eller mexikanska dollar.

Innan en trader börjar sin första handel är det viktigt att lära sig mer om valutapar och vad de betyder.

• På valutamarknaden handlas valutor alltid parvis.

• Valutamarknaden använder symboler för att beteckna specifika valutapar. Euron symboliseras av EUR, den amerikanska dollarn är USD, så euron / USA. dollarpar visas som EUR / USD.

Betyg: 9.43/10
Minsta insättning: 1300 kr
Beskrivning: Valutahandel med Vantage Fx. Störst utbud över hela världen. Låg spread. Prova nu!

Riskvarning: Över hälften av alla användare förlorar pengar vid handel med CFD'er hos denna mäklare.


Varje valutapar har ett marknadspris associerat med sig

Valutamarknaden – valuta- eller valutamarknaden är en global marknadsplats för att växla nationella valutor mot varandra. Valutor handlas mot varandra som valutakurspar. Den största aktiemarknaden i världen, New York Stock Exchange (NYSE), handlar en volym på cirka 22,4 miljarder dollar varje dag – valutamarknaden är över 200 gånger större som vi skrivit om i artikeln om BIS! Valutamarknaden är öppen 24 timmar om dygnet och 5 dagar i veckan, stänger bara under helgen.

Cirka 5 biljoner dollar i forex-transaktioner sker dagligen, i genomsnitt 220 miljarder dollar per timme. Marknaden består till stor del av institutioner, företag, regeringar och valutaspekulanter. Handelskonton kan öppnas för ett litet belopp, men en deposition på minst 200 USD rekommenderas eftersom ett saldot på ett handelskonto kommer att avgöra hur mycket hävstång de kan använda.

Forex trading kan vara riskabelt, och även om Forex-handel inte är en framgångsrik väg för alla, kan vem som helst nå framgång i den. Sverige är ett utmärkt exempel när det gäller populariteten för valutahandel.

Tider för valutahandel runt om i världen

Varje börs över hela världen är öppen varje vecka från måndag till fredag och har unika öppettider, men de fyra viktigaste tidsfönstren är följande:

London: kl. 03.00 till 12.00
New York: 08.00 till 17.00
Sydney: 17:00 till 02:00
Tokyo: 19:00 till 04:00

Medan varje börs fungerar oberoende handlar alla med samma valutor. Därför, när två börser är öppna, kommer antalet handlare som aktivt köper och säljer en viss valuta att öka dramatiskt. Buden och förfrågningarna i en valutamarknadsbörs påverkar omedelbart buden och frågar på alla andra, vilket minskar spreadarna på marknaden och ökar volatiliteten.

Den mest fördelaktiga handelstiden är överlappningen mellan New York och London mellan klockan 8 och 12 och från kl. 17 till 18:00 i Singapore och Sydney börser, där det är mycket mindre volym än under fönstret London / New York.


Betyg: 9.78/10
Minsta insättning: 1000 kronor
Beskrivning: Utmärkt för volatila valutapar som USD/ZAR. Prova Skilling idag!

Riskvarning: 69% av retail kunder förlorar pengar.


Valutapar med hög volym garanterar inte vinst

Alla vet att butikspriserna inte är statiska och att de kan stiga eller sjunka när som helst. Ofta kan kunder komma in i en butik och se att priset på till exempel choklad har stigit, bara för att återvända nästa dag för att se att det har stigit igen: Varför stiger priset så snabbt?

Så enkelt uttryckt betyder volatilitet den takt med vilken priset på choklad kan stiga och det kan mätas både i procent och i monetära enheter. Volatilitet är så ofta förknippat med prisfluktuationerna eller amplituden av prisrörelserna.

Volatilitet betraktas av storslagna valutahandlare som en av de viktigaste informationsindikatorerna för beslut om att öppna eller stänga valutapositioner. Volatilitet spelar en mycket avgörande roll i riskbedömningen för finansiärer. När handlare säger att marknaden är mycket volatil betyder det att valutakurser förändras drastiskt under en handelssession. Om det till exempel är för högt försöker de minska volymen på sina transaktioner. Vid första anblicken verkar volatilitet vara en dålig sak, men ju högre det är, desto större är potentiella intäkter (och förluster) på valutamarknaden.

Det finns två typer av volatilitet:
Historisk volatilitet är lika med standardavvikelsen för ett tillgångsvärde inom angiven tidsram, beräknat från de historiska priserna.

Förväntad volatilitet beräknas utifrån aktuella priser utifrån antagandet att marknadspriset på en tillgång återspeglar förväntade risker.

Identifiera stabila valutor och volatila valutor

Medan nästan vilken valuta som helst kan uppleva volatilitet, har vissa valutor en tendens att förbli mer stabila gentemot sina kamrater och dessa kommer i allmänhet att vara valutor som representerar ekonomier som har differentierat produktion av varor och tjänster, låg inflation, stabil handel och betalningsbalansindikatorer, stabila politiska system , balanserade statliga konton och stabil och förutsägbar penningpolitik.

Stabila och volatila valutor

Även om volatilitetsmönster kan förändras när som helst, har vissa valutor fått rykte för att visa större stabilitet över tiden – inklusive:

Norsk krona

Singapore dollar

Nya Zeeland dollar

• Hongkong-dollar

Schweiziska franc

De regeringar som stöder dessa valutor har utvecklat rykte för att upprätthålla sunda offentliga konton och begränsat intrång i marknadsfrågor. Det finns också stora tunga valutor som ses för att bibehålla allmän långsiktig stabilitet, inklusive –

Singapore dollar

Euro

Brittiskt pund

Kinesisk renminbi

Japanska yen

Dessa står dock i motsats till volatiliteten i vissa större valutor på tillväxtmarknaderna, som har påverkats kraftigare av lokala politiska förändringar och globala utbuds- och efterfrågan. Dessa inkluderar:

Brasiliansk real

Rysk rubel

Mexikansk peso

Argentinsk peso

Nyckelfaktorer som påverkar volatiliteten

Många faktorer påverkar marknaden och påverkar dess volatilitet inklusive:

• Volatila valutapar följer de tekniska områdena för valutahandel, som prismönster, motståndsnivåer, support etc.

• Traders måste hålla sig uppdaterad med de senaste valutanyheterna, priserna på valutapar och analys

• Varje typ av publicering av data kan påverka volatilitetens volatilitet.

• Teknisk analys hjälper traders med att mäta volatilitet.

Förutom dessa faktorer måste en valutahandlare komma ihåg vad som händer runt om i världen som kan ha massiva effekter på volatiliteten.

Betyg: 9.3/10
Minsta insättning: 1725 kr
Beskrivning: Upplev MetaTrader, en av världens bästa plattformar för trading på nätet. Prova nu!

Riskvarning: Över hälften av alla användare förlorar pengar hos denna mäklare.


Mest volatila valutapar

Valutapar skiljer sig åt när det gäller volatilitetsnivåer och handlare kan välja att handla höga volatila par eller par med lägre volatilitet. Volatiliteten i ett valutapar visar prisrörelser under en viss period. Mindre prisrörelser indikerar lägre volatilitet medan högre eller frekventa rörelser betyder högre volatilitet.

Prisrörelsen för valutaparet betraktas vanligen i termer av pips, så om ett valutapar rör sig med 200 punkter i genomsnitt under en viss period kommer det att vara mer volatil än ett par som flyttar 20 punkter under samma period. En volatilitetsnivå påverkas av stora ekonomiska data, politiska händelser, likviditet eller enkelt utbud och efterfrågan.

Volatiliteten i ett valutapar kan förändras över tid när faktorer förändras.

De flesta flyktiga valutapar inkluderar:

• AUD / USD

• GBP / AUD

• AUD / JPY

• CAD / JPY

• USD / TRY

Minst volatila valutapar

• EUR / USD

• EUR / GBP

• USD / CHF

• EUR / CHF

Exotiska valutapar anses vara mer volatila på grund av begränsad likviditet och instabila ekonomiska förhållanden i tillväxtekonomier.

Sammanfattningsvis

Forex är den största och mest volatila marknaden i världen med hundratals valutakombinationer att välja mellan. Flyktiga valutapar kan erbjuda möjligheter till snabba vinster men dessa ”snabba” vinster kommer ibland med en ökad grad av risk. I slutändan är valutamarknaden full av oegentligheter och det är mycket viktigt att hålla ett noggrant öga på marknadens determinanter och indikatorer som mäter volatiliteten, enligt forskning i Sydafrika.

Vilka är de viktigaste faktorer som påverkar valutors volatilitet?
Faktorer som geopolitik, räntedifferenser, värde på import och export av ett land och upplevd styrka i varje valutas utgivande land är några av de ledande faktorerna.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Techbull Media SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2021 www.valutahandel.se All Rights Reserved.