fbpx

Tina från Norrköping

Registrerade sig hos valutamäklaren CMC Markets för 42 minuter sedan.

» Prova CMC Markets du med.
70% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos denna valutamäklare.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

För de riktiga råvaruentusiasterna så är förhållandet mellan guld och silver, den så kallade guld/silver ration, glasklart. För den genomsnittliga investeraren representerar det ett mätvärde som är allt annat än välkänt.

Lås oss på Valutahandel gå igenom förhållandets historia, hur det används, var guld/silver ration kan handlas och eventuella nackdelar med strategin. Vi har även med några viktiga poänger som du inte bör glömma bort när du handlar med guld och silver.


Häng på en spännande resa och lär dig varför guld/silver ration blivit så omtalad och välkänd, både i media och bland investerare och spekulanter.

Guldbar: 999.9%

Vinstpotential för investerare

Faktum är att det finns en betydande vinstpotential i vissa etablerade strategier som är beroende av detta förhållande. Effektivt representerar guld-silverförhållandet antalet troy ounce silver som krävs för att köpa en enda troy ounce guld. Så här drar investerare nytta av handel baserat på observerade förändringar i detta förhållande.

Guldring vs silvertacka

Hur används förhållandet mellan guld och silver?

Investerare använder förhållandet guld-silver för att bestämma det relativa värdet av silver till guld.
Spekulanter som förväntar sig var förhållandet ska flytta kan göra vinst även om priset på de två metallerna sjunker eller stiger.

Förhållandet guld-silver bestämdes tidigare av regeringar för monetär stabilitet men fluktuerar nu och dagens guld/silver förhållande i USD ligger på knappt 79.8. I mars 2020 så låg guld/silver ration på 120, medan augusti 2020 sett nivåerna droppa till 70. Kanske är det dags för en vändning uppåt snart igen?

Alternativ till råvarutrading med guld-silver-förhållandet inkluderar futures, ETFer, optioner, CFD och tackor. Alla dessa instrument beskrivs längst ner på sidan, alternativt så hittar du marknadens bästa råvarumäklare här. Den för närvarande högst rankade råvarumäklaren, som också har trading med valutor och aktie-CFD'er, heter Skilling och är grundad av Skandinaver. Prova själv registrera dig för ett gratis demokonto hos Skilling här! Då kan du enkelt prova på hur det är att handla med guld och/eller silver med en transparent och tydligt alternativ.


Betyg: 9.78/10
Minsta insättning: 1000 kronor
Beskrivning: Roligt, intressant och spännande. Kom igång från 1000 kr. Prova själv Skilling nu!

Riskvarning: 69% av retail kunder förlorar pengar.


Vad är guld-silverförhållandet?

Förhållandet guld-silver, även känt som myntförhållandet, hänvisar till det relativa värdet av ett ounce silver till en lika stor vikt av guld. Enkelt uttryckt är det mängden silver i ounces som behövs för att köpa en enda ounce guld. Handlare kan använda den för att diversifiera mängden ädelmetall som de har i sin portfölj.

Så här fungerar det. När guld handlas till 500 dollar per uns och silver till 5 dollar hänvisar handlare till ett guld-silver-förhållande på 100: 1. På samma sätt, om guldpriset är $ 1000 per uns och silver handlas till $ 20, är förhållandet 50: 1. Idag flyter förhållandet och kan svänga vilt. Det beror på att guld och silver värderas dagligen av marknadskrafterna, men det har inte alltid varit fallet.

Förhållandet har fastställts permanent vid olika tidpunkter i historien och på olika platser, av regeringar som söker monetär stabilitet. Både silver och guld har även en viss korrelation med priset på guld. När USD blir svagare, så stiger ofta både guld- och silverpriset i USD-termer.

Guld-silver-förhållandets historia

Förhållandet guld-silver har fluktuerat i modern tid och förblir aldrig detsamma. Det beror främst på att priserna på dessa ädelmetaller upplever vilda svängningar regelbundet, dagligen. Men före 1900-talet bestämde regeringarna förhållandet som en del av sin politik för monetär stabilitet. Under hundratals år före den tiden var förhållandet, ofta fastställt av regeringar för monetär stabilitet, ganska stabilt, mellan 12: 1 och 15: 1.

Det romerska riket satte officiellt förhållandet till 12: 1, och den amerikanska regeringen fastställde förhållandet till 15: 1 med Coinage Act of 1792.23. Under 1800-talet var USA ett av många länder som antog ett dubbelmetalliskt standardmyntsystem, där värdet av ett lands monetära enhet fastställdes av myntförhållandet. Men eran med det fasta förhållandet slutade på 1900-talet när nationer flyttade sig bort från den bi-metalliska valutan och slutligen frigjorde sig helt från guldstandarden. Sedan dess handla priserna på guld och silver oberoende av varandra på den fria marknaden.

Här är en snabb översikt över historien om detta förhållande:
323 f.Kr.: Förhållandet stod vid 12,5 efter Alexander den store död.

Romerska riket: Förhållandet sattes till 12,3
Slutet av 1800-talet: Det nästan universella fasta förhållandet 15 slutade med slutet av den bi-metalliska eran.

1980: Vid den senaste stora ökningen av guld och silver var förhållandet 17. När det når denna typ av nivåer så är det många som går in och börjar handla guld hos råvarumäklare som Skilling.
1991: När silver nådde en rekordlåg nivå toppade förhållandet 100.
2007: För året var förhållandet guld-silver i genomsnitt 51. Ifall du tror att silver ska bli starkare mot guld, så kan du handla silver hos Skilling till riktigt fördelaktiga priser. Du får 10x hävstång och kan behålla en position från några minuter upp till flera år.

Silverklumpar

Betydelsen av guld-silverförhållandet

Trots att det inte finns ett fast förhållande är förhållandet guld-silver fortfarande ett populärt verktyg för ädelmetallhandlare. De kan, och gör fortfarande, använda den för att säkra sina satsningar i båda metallerna – ta en lång position i en, medan de håller en kort position i den andra metallen. Så när förhållandet är högre och investerare tror att det kommer att sjunka tillsammans med guldpriset jämfört med silver, kan de välja att köpa silver och ta en kort position i samma mängd guld.

Så varför är detta förhållande så viktigt för investerare och handlare? Om de kan förutse vart förhållandet kommer att röra sig kan investerare göra vinst även om priset på de två metallerna sjunker eller stiger.

Investerare kan göra vinst även om priset på de två metallerna sjunker eller stiger genom att förutse var förhållandet kommer att röra sig.

Arab med guld och sedlar

Hur man handlar guld-silverförhållandet?

Att handla guld-silver-förhållandet är en aktivitet som främst bedrivs av hårda tillgångar som ofta kallas guldfel. Varför? Eftersom handeln är baserad på att ackumulera större mängder metall snarare än att öka dollarvinst. Låter förvirrande? Låt oss titta på ett exempel.

Kärnan i att handla guld-silver-förhållandet är att byta innehav när förhållandet svänger till historiskt bestämda ytterligheter. Så:

När en näringsidkare äger ett ounce guld och förhållandet stiger till 100, skulle tradern sälja sitt enda ounce guld för 100 ounce silver.

När förhållandet sedan minskade till en nivå på 50, till exempel, skulle råvaruhandlaren sedan sälja sina 100 ounce silver för två ounce guld.

På detta sätt fortsätter vår ädelmetallhandlare att ackumulera mängder metall när han söker extrema förhållanden för att handla och maximera innehaven. Observera att inget dollarvärde beaktas vid handeln. Det beror på att det relativa värdet av metallen anses vara oviktigt.

För de som är oroliga för devalvering, deflation, valutautbyte och till och med krig är strategin meningsfull. Ädelmetaller har bevisat att de behåller sitt värde inför eventuella oförutsedda utgifter som kan hota värdet av en nations fiatvaluta.

Nackdelar med ratio trading

Svårigheten med handeln är att korrekt identifiera de extrema relativa värderingarna mellan metallerna. Om förhållandet når 100 och en investerare säljer guld för silver samtidigt som förhållandet fortsätter att växa och sväva de närmaste fem åren mellan 120 och 150. Investeraren är fast. Ett nytt handelspresedens har uppenbarligen skapats och att handla tillbaka till guld under den perioden skulle innebära en minskning av investerarens metallinnehav.

I det här fallet kan investeraren fortsätta att öka sina silverinnehav och vänta på en minskning i förhållandet, men ingenting är säkert. Detta är den väsentliga risken för de som handlar med kvoten. Detta exempel betonar behovet av att framgångsrikt övervaka förhållandeförändringar på kort och medellång sikt för att fånga upp de mer troliga ytterligheterna när de uppstår.

Ställen för att handla guld/silver ration

Det finns ett antal sätt att genomföra en handelsstrategi med guld-silverration, som alla har sina egna risker och fördelar.

CFD-handel med guld & silver

Detta innebär ett enkelt köp av antingen guld- eller silverkontrakt vid varje handelsled. Fördelarna och nackdelarna med denna strategi är desamma – hävstång.


Betyg: 9.78/10
Minsta insättning: 1000 kronor
Beskrivning: Handla CFD'er eller ETF'er hos Skilling. Ett transparent, Skandinaviskt alternativ. Prova nu!

Riskvarning: 69% av retail kunder förlorar pengar.


Börshandlade fonder (ETF)

ETF:er erbjuder ett enklare sätt att handla guld-silver-förhållandet. Återigen är det enkla köpet av lämplig ETF – guld eller silver – vid handelsvägar tillräckligt för att genomföra strategin. Vissa investerare föredrar att inte förbinda sig till en allt eller ingenting guld-silverhandel, hålla öppna positioner i båda ETF: erna och ökar sina innehav proportionellt. När förhållandet stiger köper de silver. När det faller köper de guld. Detta hindrar investeraren från att behöva spekulera i om extrema nivåer faktiskt har uppnåtts.

Optionsstrategier

Optionsstrategier finns i överflöd för den intresserade investeraren, men det mest intressanta innebär en slags arbitrage. Detta kräver att man köper säljoptioner på guld och köpoptioner på silver när förhållandet är högt och tvärtom när förhållandet är lågt.

Satsningen är att spridningen kommer att minska med tiden i det höga förhållandet och öka i det låga förhållandet. En liknande strategi kan också tillämpas på terminskontrakt. Optioner gör det möjligt för investeraren att lägga upp mindre kontanter och ändå njuta av fördelarna med hävstång. Vår favorit för handel med optioner är IQ Option, som skapat en smart och enkel lösning för optionshandel. Prova själv nu!

Risken här är att tidskomponenten i optionen kan urholka eventuella reella vinster på handeln. Därför är det bäst att använda långa optioner för att kompensera denna risk.

Tackor och mynt

Det rekommenderas inte att denna handel utförs med fysiskt guld av ett antal skäl. Dessa sträcker sig från likviditet och bekvämlighet till säkerhet. Gör det bara inte, om du inte har för avsikt att använda det som investering för en längre tid och kan lagra det säkert.

Sammanfattning
Det finns en hel värld av investeringspermutationer tillgängliga för guld-silver-förhållandet. Det viktigaste är att investeraren känner till sin egen personlighet och riskprofil. För investeraren med hård tillgång som är intresserad av det pågående värdet av landets fiatvaluta, erbjuder handeln med guld-silver-förhållandet säkerhet att de åtminstone vet att de alltid har metallen.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Techbull Media SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2021 www.valutahandel.se All Rights Reserved.