fbpx

Krister från Malmö

Registrerade sig hos valutamäklaren Capital för 25 minuter sedan.

» Prova Capital du med.
73.81% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Valutahandel's expert Erik, menar att fastighetsjättens problem inte kommer att utlösa en finanskris. Men Evergrande visar att Kinas ekonomi måste förändras. Det kommer dessutom kan komma att få långsiktiga konsekvenser för AUD. Hur allvarlig är den kinesiska fastighetsjätten Evergrande Groups sammanbrott och vad har det för konsekvenser för Australien?

Evergrandes ohållbara skuldbelastning på 300 miljarder US -dollar (402 miljarder dollar) och återbetalningar av obefintliga obligationer ställer stora frågor för lokala investerare och ekonomiska beslutsfattare. Den kinesiska modellen för skuld- och bostadsdrömmar måste nu avvecklas säger nu allt fler marknadsbedömmare.

Otydligheten i Kinas system gör det utmanande att dra fasta slutsatser

Sannolikheten är att Evergrandes noggrant hanterade bortgång inte kommer att utlösa en finansiell kris, såvida det inte finns ett allvarligt politiskt misstag från kinesiska myndigheter, som har en lång historia av att hantera problem på ett skickligt sätt.

De flesta av Evergrandes skulder är denominerade i Kinas egna valuta. Som nettoexportör av kapital kan Kina undvika de värsta konsekvenserna av att utländska fordringsägare drar ur kontakten och kan välja tidtabell för en inhemsk skuldsanering.

Evergrande är inte en bank, och Kinas banker kan förmodligen absorbera trycket. Men Evergrandes undergång förutsätter att den ekonomiska omstruktureringen Kina oundvikligen måste åta sig att gå bort från för mycket skuldkraftverk.

För en Kina-beroende australiensisk resursrik ekonomi kommer konsekvenserna att kännas i Australien vars största handelspartner är just Kina. På ett märkligt sätt kommer Evergrandes bortgång att hjälpa till att balansera Kinas ekonomi.

Så mycket har BNB minskat i Kina

Avmattningen i Kinas årliga ekonomiska tillväxt i kvartalet i september till 4,9 procent, och bara 0,2 procent under de senaste tre månaderna, är ett tecken på den pågående långsiktiga tillväxtmåttet. Kinas fastighetsproduktion och fastighetstjänster står för gigantiska 29 procent av landets BNP.

President Xi Jinpings drivkraft för “gemensamt välstånd” försöker ta bort överdriven spekulation från den skenande fastighetssektorn, liksom annan entreprenörskap från den privata sektorn som undergräver det kinesiska kommunistpartiets grepp om ekonomin och samhället.

När Evergrande-spöket ger efterklang står andra kinesiska fastighetsutvecklare med hög hävstångseffekt, inklusive Fantasia, inför default. Allt detta minskar finansiärernas vilja att ge kredit till kinesiska fastighetsutvecklare och undergräver förtroendet hos miljontals potentiella lägenhetsköpare att betala insättningar för ännu inte byggda bostäder.

Detta säger Australiens centralbank

I mötesprotokoll från Reserve Bank of Australia noterades på tisdagen att “en försämring av förtroendet hos [kinesiska] utvecklare kan se ett kraftigt uttag av kredit till sektorn och en nedgång i förköp, vilket sätter dem under ytterligare stress”.

Även om det värsta undviks kommer lägre byggnader med lägre skuld att minska efterfrågan på järnmalm och andra gruvvaror som driver Kinas byggboom.

Färre lägenheter som byggs kommer att kräva mindre infrastruktur som vägar, broar, järnvägslinjer och köpcentra.

Auscap Asset Management chef Tim Carleton noterar: “Genomgången av risker för att efterfråga produkter som går in i bostadsbyggande, inklusive några av Australiens största exportvaror som järnmalm och kokskol, kan vara mycket materiell.”

RBA säger att policyer för att minska överskottshävstång i Kinas fastighetssektor och tak för kinesisk stålproduktion för att minska utsläppen hade “satt ytterligare press nedåt på järnmalmspriserna”.


Betyg: 9.78/10
Minsta insättning: 1000 kronor
Beskrivning: Trading med råvaror eller valutor, allt finns hos Skilling som CFD. Prova med ett riskfritt demokonto nu!

Riskvarning: 69% av retail kunder förlorar pengar.


Intäkterna kommer inte att upprepas

Därför var de massiva järnmalmsintäkterna för gruvbolagets aktieägare och de federala och västra australiensiska regeringarna under första halvåret i år en historisk höjdpunkt och kommer nästan inte att upprepas.

Australiens lågkostnadsproducenter av järnmalm BHP, Rio Tinto och Fortescue Metals Group och deras aktieägare kommer att möta mer “normala” vinstmarginaler, snarare än “super” vinster. Det stora okända är: till vilket pris kommer järnmalm att handlasunder de närmaste åren?

Järnpriset har ungefär halverats från mer än 200 USD per ton, men var fortfarande på en hälsosam nivå av 120 dollar denna vecka.

Den federala budgeten har en konservativ prognos för järnmalm som faller till $ 55 per ton i slutet av mars 2022.

På kort sikt kompenseras prisnedgången för järnmalm delvis av högkonjunkturer för kol och gas, eftersom länder kräver mer fossila bränslen för att övervinna en energiförsörjning.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Handla med marknadens kanske säkraste trading sajt, som är listad på Nasdaq & som har försäkring upp till 1 miljon euro. Prova eToro med demokonto nu!

Riskvarning: 68% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Techbull Media SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2021 www.valutahandel.se All Rights Reserved.