fbpx

Pelle från Båstad

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 44 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
76% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Idag så har Valutahandel nöjet att intervjua 26-åriga Joshua, grundare av Algo Trading Bots. Han kommer ursprungligen från Bulgarien och har själv hållit på med aktier och tradat i cirka 9 års tid. “Under denna period har jag fått rikligt med erfarenhet i bagaget och gjort väldigt många misstag när det gäller tradingen”, säger Joshua.

Liksom många andra traders, så erkänner Joshua: “Den största boven för mig har varit att hålla känslorna utanför”. Han fortsätter: Mina trading strategier har alltid varit bra, men jag har alltid lyckats smita ifrån dem och gjort riskfyllda trades. För cirka 2 års tid så började jag titta på olika robotar för forex och aktiemarknaden. Insåg då relativt snabbt att många inte har den snittavkastning jag var intresserad av, säger Joshua.

Ok, låt oss börja med frågorna om Algo Trading Bots..

Begränsar du dig till specifika instrument eller nisch som roboten handlar?

Robotarna idag handlar endast CFD och de instrument som gäller är Nasdaq, Ftse och Dow jones.

Algo Robot Bots - Översikt

Vad har du för kortsiktig och långsiktig vinstprognos för roboten?

Vi har hyrt robotarna sedan juni 2020 men dessvärre var vi dåliga på att samla resultaten lika bra som vi gjort sedan 24 augusti 2020. Avkastningen sedan dess är runt 200% och då har bottarna alltså gått på full automatik. Och vinsten har inte heller återinvesterats. Allt utöver start belopp används ej. Vissa kunder har återinvesterat sina vinster och de har troligtvis en större avkastning.

Men vi vill vara saktydliga och använda samma storlek hela tiden så det inte blir missvisande.

Vad var den största utmaningen med att bygga och “trimma in” roboten?

Valutahandel.se frågar vidare: Kan det inte vara ganska stor skillnad mellan livepriser och demokonto priser?

Det är i princip ingen skillnad med live och demo konto men när man skapar algoritmen så gör man olika tester på den riktiga marknaden (live konto) men bakåt i tiden. Låt säga att du skapar en algoritm idag, då har du exempelvis möjlighet att testa 10 år bakåt och se vad avkastningen varit ifall du startat dem för 10 år sedan.

Kan du berätta lite mer hur Du gick tillväga när ni konfigurerade roboten?

Svar: Först behöver man en bra strategi som baseras på teknisk analys. Sedan behöver man backtesta den. Efter det behövs optimering och där kan man exempelvis optimera 70% av datan som finns sedan se hur algoritmen hade gått live på resterande 30%. Vi har gjort flertal robust tester och provat algoritmerna i månader i live marknad för att se att de presterar lika bra som backtest “förutspått”

Storvinst för Joshua's trading robot

Finns det någon långsiktig målsättning ni vill uppnå eller kommer den rulla på tills ni tröttnar?

Vi kommer alltid hyra ut våra robotar och vi arbetar med förbättringar dagligen. Den målsättning vi har idag är nå ut till fler kunder i Europa.

Kan även nybörjare som aldrig gjort något med trading robotar komma igång?

Svar: Ja. Vi kan inte garantera några vinster såklart och vi rekommenderar att man läser på innan och dessutom går igenom vår terms and condition på hemsidan.

Vad är det som fick in dig på robot trading? Mindre känslomässiga beslut?

Svarade inledningsvis. “Den största boven för mig har varit att hålla känslorna utanför”.

Därför började jag koda mina egna strategier och testa dem på marknaden. Jag gjorde flertal tester och rådfrågade kunniga personer inom området. Jag tog bort den mänskliga faktorn (jag själv) och robotarna handlade ett flertal aktieindex samtidigt, något som jag aldrig själv skulle kunnat gjort med millisekunds fördröjning.

Jag fick möjligheten att göra backtesting på mina strategier och se hur bra de egentligen var. Jag insåg ganska snabbt att jag borde kunde tjäna pengar på mina egna algoritmer. Efter ett tag frågade även en vän mig om han kunde få prova dem. Jag svarade absolut, men var samtidigt tydligt med han att alla pengarna kunde gå förlorade.

Eftersom det fortsatt gå bra med trading robotarna så har jag börjat skapa fler algoritmer och testa fler vinklar, säger Joshua. Ganska snabbt så insåg Joshua att det fanns ett stort intresse för detta. Så han skapade en Webshop för att hyra ut dessa och sedan dess har vi en underbar community på Discord med flera nöjda kunder som växt fram.

Har du provat handla valuta något, eller är det mest index trading?

Jag har handlat valuta och det mesta som finns att handla. Men kör numera mestadels index, då detta är mest lönsamt för mig.

Valutahandel kommenterar: Vore spännande att testa RSI-strategier med valutahandel, t. ex köpa när RSI är 30 eller under och sälja ett valutapar när 70 eller över nås för dagsgrafen som tidshorisont.

Hur använder man robotarna?

De körs via programmet Pro Realtime som finns helt kostnadsfritt tillgängligt på www.ig.com. Ifall du köper programvaran själv så kostar det istället 800 kr per månad med en bindningstid på 13 månader. Nej, kör direkt via IG istället så får du allt gratis. IG är trots allt marknadens kanske mest ansedda trading sajt med över 30 år i branschen. Så hur kommer man igång då?

Det första steget för att börja är att skapa ett konto på IG, vilket går på några minuter. Därefter, så kan du snabbt och enkelt komma igång med trading robotarna.


Betyg: 9.67/10
Minsta insättning: 2500 kr
Beskrivning: Börja med en trading robot. Men kom först igång med en av världens största sajter inom trading på nätet. Ett krav för att använda Algo Trading Bots. Prova IG nu!

Riskvarning: 74% av alla icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel hos IG.


Var kan man hyra era trading bottar?

Du kan se en del bilder och få ytterligare information genom vårt Instagram konto (@algotradingbots).

Möjligheten finns även nu att prova en gratis test algoritm. Man kan prova den med demo konto alltså med låtsas pengar. Klicka på discord länken för att komma igång.

Vill Du har mer inspiration?

Några andra populära intervjuer inkluderar Investeringstjejen Amelie Wahlund, vår intervju med Eric Strand om silver, när teknikaktie älskaren Monika Terzic frågas ut samt djupgrävningen om Nicolai Tangen som hanterar 11.2 biljoner för den norska oljefonden, vilket är världens största stadsfond.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.