Veckans kommande rapporter från USA – räntehöjning på kommande?

Det har varit ännu en turbulent vecka i Forex världen. Det finns också en hel del som kommer hålla tradare på tårna under den kommande veckan. För priset på USD kommer vi invänta fler och förklarande kommentarer från amerikanska Federal Reserve. Rapporten för det tredje kvartalet lämnade lite oklarhet, så under veckan kommer det främst tre rapporter som kan påverka värdet för dollarn.

The Fed har redan höjt räntan tre gånger i år och förväntas öka på det ännu en gång innan årets slut. Under tiden kommer de större aktörerna att fokusera på konsumentprisdata som vi tror kommer ge fler och tydligare signaler gällande inflationen. Det kommer också komma siffror gällande detaljhandeln under oktober månad, något som indikerar signaler för styrkan hos amerikanska konsumenter.handla valuta med usd

Men det är inte allt. Under den kommande veckan väntar marknaden på resultat från 13 bolag som är registrerade på S&P 500. Det kommer hjälpa reda ut hur den inhemska marknaden ser ut i USA.

Innan vi går in i mer detalj vill vi också påpeka att vi även inväntar vidare utvecklingar gällande Brexit förhandlingar, samt mer om det pågående och utdragna dramat i Italien gällande deras budget.

US Federal Reserve rapporterar

Det väntar ett antal rapporter som kommer få marknadens uppmärksamhet under den kommande veckan. Bland annat kommer deras ordförande Jerome Powell hålla tal, något som vissa ser som höjdpunkten. Talet kommer handla om ekonomiska svårigheter i USA.Vidare, på torsdag, kommer Powell tala igen, fast då om återhämtning och återställning efter orkanen Harvey.

Men det är mer. Investerare kommer också vara intresserade av den halvårliga rapporten till den amerikanska kongressen gällande bankernas tillsyn och reglering. Sedan är det ett antal olika grenar av The Fed som rapporterar.

Förra veckans hölls reporäntan på sin tidigare nivå, men centralbanken gav en positiv utsikt av både ekonomin och arbetsmarknaden. Det ses som en bekräftelse för de förväntade räntehöjningarna i december.

Inflationen i USA

Handelsdepartementet kommer att publicera siffror för inflationen i oktober. Detta kommer ske på onsdag den 14e strax efter lunch svensk tid.

Det vi förväntar oss få rapporterat är att konsumentpriser har stigit med 0.3% från september till oktober, och totalt 2.5% från föregående år. Om vi bortser från kostnaden av mat och bensin så ser vi nog en rapport som säger att inflationen för året stiger till 2.2%.

Det skulle innebära att projekteringen för den närmsta framtiden snabbas upp. Ökad inflation är den katalysatorn som centralbanken behöver för att öka reporäntan, för fjärde gången under 2018.

Amerikanska konsumentsiffror

På torsdag kommer också handelsdepartementet rapportera om den inhemska handelsmarknaden. Vi förväntar oss rapporter om att detaljhandeln har ökat med 0.6%, vilket är en ökning från september månad som såg ynka 0.1% ökning.

Ökad försäljning över en lite längre period visar på en starkare ekonomisk utveckling, och i USA står handeln för hela 70% av landets ekonomiska tillväxt.

Slutligen kan vi dra slutsatsen att handelskriget kommer utvisa en påverkan på tillverkningen av exportvaror.

Copyright © 2016-2019 www.Valutahandel.se
All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital du är beredd att förlora. Tidigare resultat garanterar inte framtida resultat. Informationen på denna sajt är av utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning.