fbpx

Niclas från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 41 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
69% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Det är möjligt att starta intradayhandel eller daytrading med ett minimalt belopp och skapa en hållbar inkomst.

Om du lockas av den här aspekten av kortsiktig trading och vill börja göra det själv, bör du förstå några saker innan du gör den första affären inom valutahandel, aktiehandel eller trading med råvaror genom CFD'er. Här är allt du behöver veta om intradagshandel. Vi går här inom olika typer av intradagshandel, varför man bör överväga det, vilka verktyg som kan användas, vilka valutor som är spännande att handla, hur man begränsar förluster och maximerar vinster samt vart man med fördel kan syssla med kortsiktig handel av valuta eller aktier. Prova intradagstrading från mobilen, med en framstående trading sajt helt utan courtage eller avgifter (månaden ut). Öppna ett konto själv med Skilling och dra nytta av deras pågående kampanj idag!

Trading från mobil över dagen

Vad är intradaghandel?

Intradagshandel liknar köp och försäljning av aktier och andra finansiella instrument med bara en tvång att kvadrera positionen samma dag. Om du köper en aktie och säljer den innan marknaden stängs samma dag, kallas den affären för en intradagshandel.

Vad är skillnaderna mot swing- och positionstrading?

I dagens värld av investeringar har en mängd olika strategier och taktik implementerats i den moderna investerarens verktygslåda. Beroende på vilken specifik finansiell tillgång som handlas kan vissa strategier vara mer fördelaktiga än andra. Både positionshandel och swinghandel är populär marknadstaktik som gör det möjligt för investerare att dra nytta av olika scenarier inom marknaden. Medan en positionshandlare ofta innehar en viss tillgång under en längre tid, köper och säljer swinghandlare tillgångar ofta på marknaden för att dra nytta av rutinmässiga prisfluktuationer.

Den främsta skillnaden mellan positionshandel och swinghandel är hur lång tid det går mellan att köpa en tillgång och sälja den. Medan positionshandlare har tillgångar under långa perioder, till exempel månader eller år, kommer swinghandlare att köpa och sälja tillgångar inom några dagar. En daytrader som ägnar sig åt intradayhandel ägare aktier eller valutan ännu kortare tid än en swing trader. Här har du några fallgropar som daytrader, som är bra att hålla koll på.

Varför överväga intradaghandel?

Du kan få en hävstång så högt som tjugo gånger det kontanter du har på ditt handelskonto för intradagshandel.

Förmedlingsgraden är minimal jämfört med leverans.

Du behöver inte vänta på lång sikt för att realisera vinsten.


Betyg: 9.78/10
Minsta insättning: 1000 kronor
Beskrivning: Intradags-trading med en svensk trading sajt. Kul, spännande och lärorikt. Prova Skilling idag!

Riskvarning: 69% av retail kunder förlorar pengar.


För vem fungerar intradaghandel?

Endast de som har en högre riskaptit, som kan spendera tid att följa marknaden noggrant och kan förstå komplexiteten i teknisk analys bör ägna sig åt intradagshandel.

Komma igång med intradagstrading

Du måste öppna ett Demo- och handelskonto för att komma igång, helst med en rabattmäklare som erbjuder en lättanvänd handelsplattform online.

Lär dig verktygen

Innan du tar en risk med dina hårt förvärvade pengar, bör du ägna lite tid åt att förstå handelsverktygen. Du borde åtminstone kunna läsa de grundläggande candlestick-diagrammen och förstå handelsplattformens funktion.

Populära tekniska indikatorer vid intradags-trading

Intradayhandel innebär att analysera olika diagram och fatta beslut baserat på mönster och indikatorer. Oavsett om en näringsidkare är en nybörjare eller en erfaren spelar indikatorer en central roll i marknadsanalysen. De finansiella marknaderna är ganska dynamiska, aktuella frågor och samtidiga händelser påverkar också marknadsläget starkt. Indikatorerna ger användbar information om marknadstrender och hjälper dig att maximera din avkastning.

Ett användbart intradagstips är att hålla reda på marknadsutvecklingen genom att följa intradagsindikatorer. I grund och botten är intradagsindikatorer överlagringar på diagram som ger viktig information genom matematiska beräkningar. Som namnet antyder indikerar indikatorerna vart priset ska gå nästa. Här är lite information från intradagsindikatorer:

1. Trend
De särskilda indikatorerna indikerar trenden på marknaden eller i vilken riktning marknaden rör sig. Normalt är trendindikatorerna oscillatorer, de brukar gå mellan höga och låga värden.

2.Momentum
Momentum-indikatorer indikerar trendens styrka och signalerar också om det finns någon sannolikhet för vändning. Relativt styrkaindex (RSI) är en momentumindikator, det används för att indikera prisets övre och nedre nivåer.

3. Volym
Volymindikatorer hur volymen ändras med tiden, det anger också antalet lager som köps och säljs över tiden. När priset ändras anger volymen hur starkt rörelsen är. On-Balance Volume är en av volymindikatorerna.

4. Volatilitet
Volatilitet är en av de viktigaste indikatorerna, det indikerar hur mycket priset förändras under den givna perioden. Volatilitet ger en indikation på hur priset förändras. Hög volatilitet indikerar stora prisrörelser, lägre volatilitet indikerar höga stora rörelser.

Bästa intradagsindikatorer

1.Glidande medelvärden
Glidande medelvärden är en ofta använd indikator för intradag. Den ger information om marknadens fart, trender på marknaden, trenderna vänds och stoppförlust- och stoppförlustpoängen. Det rörliga genomsnittet gör det möjligt för handlarna att ta reda på handelsmöjligheterna i riktning mot den nuvarande marknadsutvecklingen.

2. Bollinger-band
Bollinger-band indikerar volatiliteten på marknaden. Bollinger-band är av tre typer: en mellanslag som är ett 20-dagars enkelt glidande medelvärde, en +2 standardavvikelse övre bang och ett nedre band med -2 ​​lägre avvikelse. Priset på en aktie rör sig mellan det övre och det nedre bandet. När marknaden rör sig och volatiliteten är större vidgas bandet och när volatiliteten är mindre minskar klyftan. Bollinger-band hjälper handlare att förstå prisintervallet för ett visst lager.

3.Relative Strength Index (RSI)
Relative Strength Index (RSI) är en momentumindikator. Det är en enda rad som sträcker sig från 0 till 100 som indikerar när aktien är överköpt eller översåld på marknaden. Om avläsningen är över 70 indikerar det en överköpt marknad och om avläsningen är under 30 är det en översåld marknad. RSI används också för att uppskatta trenden på marknaden, om RSI är över 50 är marknaden en uppåtgående trend och om RSI är under 50 är marknaden en nedåtgående trend.

4.Cpmmodity Channel Index
Commodity Channel Index identifierar nya trender på marknaden. Den har värdena 0, +100 och -100. Om värdet är positivt indikerar det uppåtgående trend, om CCI är negativt indikerar det att marknaden är i nedåtgående trend. CCI är kopplat till RSI för att få information om överköpta och översålda lager.

5.Stokastisk oscillator
Den stokastiska oscillatorn är en av momentumindikatorerna. Oscillatorn jämför slutkursen för ett lager med ett prisintervall under en tidsperiod. Aktiens momentum b = förändras före priset, därför är momentum en användbar indikator.

Välja vad du skall handla för handel

Eftersom du behöver stänga positionen innan marknaden stängs måste du välja aktien med tillräcklig likviditet. För att göra en lönsam handel måste du välja de aktier eller valutor som har tillräcklig volatilitet.

Fonder är inte något för intradagshandel. Utformningen av fonder är för den långsiktiga investeraren, och de kan endast köpas och säljas via en mäklare eller fondens investeringsbolag. Dessutom placerar en fonds pris bara en gång, när handelsdagen är slut. Detta pris är känt som nettotillgångsvärdet (NAV) och återspeglar hela intradagens rörelse för fondens tillgångar minus dess skulder, beräknat per aktie.

Välja valutor för trading

Nyckeln till att hitta bra valutor att handla är Average True Range (ATR). Det finns flera fördelaktiga effekter på det:

Det säkerställer att din handel inte fastnar i ett lågt intervall;

Det ökar oddsen för en lönsam handel;

Det ger dig en möjlighet att tjäna fler pips;

Ditt konto ska växa exponentiellt.

Du kommer att tänka mer på rätt risk (om ATR är hög), och du kommer att tänka två gånger på överleverage.

När du handlar par med stora ATR är det viktigt att du inte överdriver din handel. Stop-loss kommer vanligtvis att vara högre än dina vanliga par, till exempel EUR / USD eller AUD / USD. Omvänt kan belöningen från vinnande affärer bli mycket högre. ATR ändras, men inte så ofta. Låga ATR-par gör 50-70 punkter, medan höga ATR-par brukar göra mer än 100 punkter.

Par med lågt ATR (14) (50-70 punkter de senaste 14 dagarna) *

EUR / USD: 70
AUD / JPY: 60
USD / CHF: 61
NZD / USD: 53
AUD / NZD: 64
Höga ATR (14) par (100 + punkter de senaste 14 dagarna) *

GBP / JPY: 111
GBP / NZD: 162
EUR / NZD: 142
GBP / CAD: 115
GBP / AUD: 131

Naturligtvis är Forex inte den enda marknaden du kan handla intradag på. CFD:er på index (eller aktier ), har en något annorlunda beräkning. Försök att handla det på ett Demo-konto först innan du går live.

Identifiera lönsamma affärer

Några av indikatorerna som du bör studera noggrant för att förstå aktiekursens riktning är; nuvarande marknadspris, diagrammönster, volatilitet, handelsvolym och glidande genomsnitt.

Begränsa förlusterna

Att kunna begränsa förlusterna är en viktig färdighet att ha för en intradaghandlare. Varje handel bör ha en fast stopp-loss-trigger för att begränsa förlusten av en förutsägelse som gått fel.

Med detta kan du börja handla intraday. För att förbättra dina vinster, fortsätt lära dig om verktyg och tricks för prisåtgärder och grundläggande analys av aktierna.

Var kan man handla!?

Det viktigaste är att ha en bra mäklare med en fungerande plattform när du skall handla Intraday. Några av de mäklare som vi tycker om är Capital.com, AvaTrade och Skilling. Det finns emellertid många fler, som du kan läsa mer om här, men dessa är våra favoriter.


Betyg: 9.78/10
Minsta insättning: 1000 kronor
Beskrivning: Transparent, tydlig och allt på svenska. Testa Skilling nu!

Riskvarning: 69% av retail kunder förlorar pengar.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Techbull Media SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2021 www.valutahandel.se All Rights Reserved.