fbpx

Andre från Bromma

Registrerade sig hos valutamäklaren Capital för 26 minuter sedan.

» Prova Capital du med.
73.81% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Det finns massvis av udda begrepp inom valutahandel, såsom points, ticks och poppis. Att förstå sådana finansiella måttenheter kommer att göra din valutahandel lättare.

Points, ticks och pips är sätt att beskriva en förändring i tillgångspriser. Användningen av dessa termer beror på marknaden som diskuteras och mängden prisändring i fråga. Låt oss titta på vad dessa enskilda termer betyder och när vi ska använda dem.

+Points representerar den minsta prisändringen i heltal som kan inträffa i terminshandel.
+Ticks är mindre bråkdelar av en punkt i terminsprisförändringar. Varje Ticks är värd ett visst bråkvärde, till exempel 0,10 eller 0,25 points.
+Pips representerar förändringar i den fjärde decimalen i de flesta valutapar.
+Var och en av dessa mätningar har ett dollarvärde som är baserat på börsen som det handlas på.

Handelsvillkor

Points refererar vanligtvis till terminshandel. En punkt är den minsta prisökningsändring som kan inträffa på vänster sida om decimalpunkten. Till exempel kan S&P 500 E-Mini (ES) terminer uppleva en prisförändring från 1314,00 till 1315,00, vilket är en prisändring på en point. Om råolja (CL) går från 68,00 till 69,00 är det en point. Varje rörelsepunkt har ett dollarvärde kopplat till det, men det exakta värdet varierar beroende på börs. Till exempel motsvarar varje rörelsepunkt i råolja på Chicago Mercantile Exchange (CME) $ 1000. Söker du Sveriges bästa handelsvillkor? Då ska du prova på Skilling med demokonto. På så vis kan du upptäck hur det är att vara trader innan du sätter in egna pengar.


Betyg: 9.78/10
Minsta insättning: 1000 kronor
Beskrivning: Marknadens mest transparenta sajt. Supertydliga grafer som visar alla pips. Skaffa ett demo konto hos Skilling nu!

Riskvarning: 66% av retail kunder förlorar pengar.


Vad är Ticks?

En point består av ticks, som är de prisrörelser som uppstår på höger sida av decimalen när man tittar på priset på ett terminkontrakt. En tick är den minsta möjliga prisförändring som mäts av marknader. Marknader har olika tickstorlekar, och varje ticks värde varierar beroende på terminsavtalet. Gold futures (GC) har en fästingstorlek på 0.10.1 S&P 500 E-Mini har en tickstorlek på 0.25 och råolja har en tickstorlek på 0.01.

Tickstorleken avgör hur många ticks som krävs för att öka en point. Eftersom varje tick i S&P 500 E-mini är värd 0,25, finns det fyra ticks till en punkt. I guld futures, där tickstorleken är 0,10, finns det 10 ticks till en point.

Eftersom ticks är bråkdelar av en point beror deras dollarvärde (eller “fästvärde”) på det terminsavtal som handlas. För råolja på CME, där varje point är värd $ 1000, är tickstorleken $ 10. För S&P 500 E-mini är tickstorleken $ 12,50, vilket gör varje point värd $ 50.

Vad är Pips?

En pip avser en valutaparprisrörelse. En rörelsehugg uppstår varje gång prisets fjärde decimal flyttas med en. Det gäller alla valutapar, förutom de som innehåller den japanska yenen (JPY). Till exempel, om valutaparet EUR/USD flyttas från 1.1608 till 1.1609, är det en rörelse.

För valutapar som innehåller JPY sker en rörelse på den andra decimalen. Om USD/JPY flyttas från 109,16 till 109,15 är det en rörelse.

Forex-mäklare erbjuder nu fraktionerade pip-priser, vilket innebär att en femte decimal ofta kvoteras. Om priset på EUR/USD förändras från 1.08085 till 1.08095 är det en rörelse. Om priset flyttas från 1.08085 till 1.08090 flyttade det bara en halv pip. Det finns 10 fraktionerade pips till en hel pip.

Hur mycket pengar en rörelse är värd, kallat “pip -värde”, beror på valutaparet som handlas. För par där USD är listat som andra, som GBP/USD, är värdet på varje pip fast till $ 10 per $ 100.000 som handlas. För par där USD inte är noterat som andra, eller om tradern inte använder ett USD-konto, fluktuerar pip -värdet.

Den rätta termen varierar efter marknad och sammanhang

Points och ticks används på terminsmarknaden när vi diskuterar prisrörelser. Pips används på valutamarknaden för samma ändamål.

Du kan också höra termerna i sammanhang som inte har något att göra med vad som diskuteras i den här artikeln. Aktiehandlare kan till exempel använda termen “poäng” när de talar om hur många dollar en aktiekurs har förändras. Om de köpte för $ 5, och aktien är nu på $ 8, kan de säga att de är “upp tre poäng”.

Termen “tick” används också med hänvisning till tick-diagram, som spårar transaktioner, så i det sammanhanget representerar en tick en transaktion, inte ett monetärt värde. När någon hänvisar till ett fästdiagram pratar de om en diagramtyp som loggar varje transaktion och plottar den på en pris-och-tid-graf.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Tänk mindre på marknadens punkter. Följ istället de bästa – helt kostnadsfritt. eToro's copy trading används av 100 000 tals personer. Är du nästa?

Riskvarning: 68% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Techbull Media SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2021 www.valutahandel.se All Rights Reserved.