fbpx

Noel från Haninge

Registrerade sig hos valutamäklaren eToro för 22 minuter sedan.

» Prova eToro du med.
67% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Det verkar som vi äntligen kan låta amerikanerna förklara Biden som vinnare i det amerikanska presidentvalet 2020. Farhågorna om ett vi skulle få se en volatil och periodvis rörig valutahandel har kommit av sig helt.

Det finns emellertid fortfarande mycket som oroar och kan få dollarn att falla, men även Euron lever farligt, främst på grund av Storbritannien och Brexit. Men Trump tycks i alla fall ha erkänt att Biden vunnit, även om han förnekar resultatet och kallar valet riggat (utan bevis). Om drygt 6 veckor, så sitter i alla fall Joe Biden som ny president i USA.


Men glöm inte att det kan finnas bra trading möjligheter i spåren av Covid-19 med.

SEB anser att viruset håller världen i ett järngrepp

I en nyligen publicerad analys säger SEB att regering och Riksbank möter svaghet med nya stimulanser, och att det är en blandad bild som nu tornar upp sig. Den svenska storbanken kommenterar att vi sett en överraskande stark ekonomisk återhämtning under det tredje kvartalet 2020, men också att den tror att den andra virusvågen blir betydligt allvarligare än väntat. Nya restriktioner skulle kunna leda till att vi i Sverige och resten av världen får se en negativ BNP-tillväxt under fjärde kvartalet 2020 samtidigt som stödpolitiken utökas.
SEB grön logo
Den nya tillväxtprofilen gör att BNP i industriländerna (OECD) i år justeras upp med en procentenhet till minus 5,7 procent. Banken ser även en svagare uppgång för kommande år än tidigare; BNP-tillväxten är nedjusterad till 3,9 från 4,6 procent. Även om nedåtriskerna ökat väntas inte den andra virusvågen få några avgörande negativa effekter på sikt och år 2022 växer BNP med 3,4 procent; klart över trend. Samtidigt kvarstår nackdelarna med den historiska stödpolitiken: ökade ekonomiska klyftor, minskat omvandlingstryck, en icke-optimal kapitalallokering samt snedvridning av konkurrensen.

Bankens analytiker skriver också att de tror att det svenska BNP-fallet kommer att stanna på 3,1 procent, vilket är hälften av vad som tidigare prognosticerades, och betydligt bättre än många andra länder. För 2021 tror banken på en tillväxt i den svenska bruttonationalprodukten om 2,7 procent vilket är betydligt lägre än de 4,2 som förutspåddes innan Coronapandemin lamslog världen. På den negativa sidan ser banken en risk för en arbetslöshet som närmar sig tio procent, nästan en hel procentenhet högre än i dag. Positivt är att den inflationen ligger under målet, men det gör att den svenska Riksbanken inte sänker räntan under noll.


Betyg: 9.78/10
Minsta insättning: 1000 kronor
Beskrivning: Trading på ett enkelt vis. Prova Skilling nu!

Riskvarning: 69% av retail kunder förlorar pengar.


Pundet stiger efter Cummings avgång

Pundet steg på fredagen mot både den amerikanska dollarn och euron efter nyheterna om att den brittiska premiärministern Boris Johnsons topprådgivare och Brexit-mastermind Dominic Cummings skulle lämna, eftersom samtal om ett handelsavtal med Europeiska unionen misslyckats.
Euro, pund och dollar
Förhandlingarna kommer att återupptas på måndag efter att ha missat ytterligare en tidsfrist i mitten av november inför ett potentiellt avgörande möte mellan europeiska ledare nästa torsdag. Analytiker föreslog att Cummings, som drev folkomröstningskampanjen 2016 för Brexit, skulle avgå. Han kommer nu att lämna sin position i Downing Street i slutet av året vilket kan leda till en mindre hård linje i samtalen med Bryssel.

“Visst när Cummings lämnar, eftersom han ses som en av de viktigaste personerna bakom Brexit, föreslår det att Johnson kan se på mer kompromiss, vilket kommer att ses som pundpositivt. Det är troligtvis hur marknaden tar den nyheten, säger Lee Hardman, valutaanalytiker på MUFG. En talesman för Johnson sa till reportrar att Cummings avgång inte skulle innebära en uppmjukning av Storbritanniens ställning.

Pundet steg med nästan en halv procent jämfört med dollarn. Samtidigt handlades den marginellt under 1,32 dollar mot euron. Sterling hade tappat mark på torsdagen på Brexit-jitter och nyheter om att Storbritanniens ekonomi växte långsammare än väntat 1,1% i september från augusti. Många ser pundet som en emerging market valuta efter alla potentiella Brexit problem, ökade importkostnader och Européer som lämnar landet.

”Brexit-förhandlingar går inte bra. Nästa vecka kommer att ses som en viktigare punkt, men som vi har sett kan tidsfristerna flyttas, tillade Hardman. ”Vårt antagande är att vi kommer att få en affär i slutet av året som kan lyfta marknadssentimentet. Men även om vi får ett handelsavtal kan det vara begränsat. Du kan se att sterling komma att handlas så högt som $ 1,35, $ 1,36. ”


Betyg: 9.67/10
Minsta insättning: €250 (≈ 2500 SEK)
Beskrivning: Största utbudet på valutamarknaden. Prova Capital idag!

Riskvarning: 78.77% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er.


Vad kan få Euron att falla under november 2020?

Det är en make or break för den amerikansk valutan: Kommer dollarn att falla under 92 (DYX index) eller återhämta sig? Trots tillbakadragandet i dollarn från 94,50 till 92,20-nivåer handlas den i dag till kurser över nivåerna i september när den handlades till 91,75.

Dollarn nådde en tio veckors botten när investerare dumpade dollar genom att köpa andra så kallade majors på förväntningar om att Biden skulle vinna vilket skulle leda till ett lugnare Vita hus. Den nya veckan har börjat med robust riskaptit, vilket har fått aktiekurserna att stiga och sänt dollarn i stort sett lägre. Nästan alla aktiemarknader i Asien och Stillahavsområdet steg med än en procent. Dollarn nådde en tio veckors botten när investerare dumpade dollar genom att köpa andra så kallade majors på förväntningar om att Biden skulle vinna vilket skulle leda till ett lugnare Vita huset och öka världshandeln tillsammans med penningpolitiska lättnader.
EU pass
Med Joe Biden som den 46:e amerikanska presidenten förväntar sig marknaderna att osäkerheten kring valet kommer att minska samtidigt som man förutspår ytterligare stimulans, som båda är dåliga för den osäkra amerikanska dollarn. Trots tillbakadragandet i dollarn från 94,50 till 92,20-nivåer ligger platsen över september-läget på 91,75-nivåer. Låt oss här förstå möjligheten att dollarn försvagas ytterligare omedelbart eller återhämtar sig och förblir inom dess intervall 92,00-94,50.

Vad kan få dollarn att rasa?

Ytterligare quantitative easing: EUR/USD växlingPowell sa att centralbanken har åtagit sig att hålla sina obligationsinköp stabila på 120 miljarder dollar per månad, men han sade också att lagstiftarna sannolikt kommer att behöva ge mer finanspolitiska stimulanser för att hjälpa ekonomin att återhämta sig efter minskningen. Detta beredskap innebär också att förväntningarna på ett massivt amerikanskt finanspolitiskt stimulanspaket har sänkts och mer QE från Federal Reserve förväntas, vilket kanske minskar dollarns dominans och ökar statsskulden. Om Fed fortsätter att trycka pengar ska dollarindexet förbli i en fallande trend orsakad av ett överutbud av valuta.

En delad amerikansk regering: En potentiellt splittrad amerikansk regering med Vita huset som går till demokrater och republikaner som kontrollerar senaten kan innebära ett mindre finanspolitiskt stimulanspaket från lagstiftare, vilket ökar trycket på den amerikanska centralbanken för att öka sina obligationsuppköp och andra ekonomiskt stödjande politiska åtgärder som kan tynga dollarns utveckling.

Rekordlåga räntor: Fed har förblivit tyst i frågan om räntorna och har antytt att ingen förändring kommer att ske med räntorna de närmaste åren. Dessa nya bekymmer kommer utöver frågor som har pressat dollarn lägre under större delen av 2020. Det ledde också till att investerare var oroliga över dollarns status som världens dominerande reservvaluta och massiva amerikanska regeringsutgifter i många år framöver.

Tredje vågen av Covid-19: Investerare är också försiktiga med nya nedstängningar när antalet Coronavirusfallökar. Det globala antalet infektioner överstiger 50 miljoner och enbart i USA översteg antalet 10 miljoner. Detta skapar möjligheter för nya lockdowns i USA som kan vara en stor risk för dollarn.

Investerare som ser större stimulans med Biden: Bidens kampanj hade efterlyst ett större stimulanspaket som lovade stimulanscheckar på 1 200 USD plus ytterligare 500 dollar per barn och förlängda arbetslöshetsförmåner om 600 dollar i veckan. Sammantaget har Biden publicerat ett efterföljande stimulanspaket som kan kosta ytterligare 3 biljoner dollar. Även om USA kommer ut med en större stimulans trots lägre förväntningar hos en splittrad regering, kan det visa sig vara lika dollarnegativt.

Förnyade vaccinförhoppningar: Läkemedelsjätten Pfizer meddelade att ett vaccin som utvecklats gemensamt av Pfizer och BioNTech var 90 procent effektivt för att förhindra Covid-19-infektioner i pågående fas 3-studier och att inga allvarliga säkerhetsproblem har identifierats vid första interimsanalysen. Detta kommer att leda till minskad efterfrågan på dollarn som en safe haven.


Betyg: 9.78/10
Minsta insättning: 1000 kronor
Beskrivning: En av marknadens bästa och mest användarvänliga sajter 2020. Starta med Skilling nu!

Riskvarning: 69% av retail kunder förlorar pengar.


Vad kan få dollarn att stiga?

Dollarn kan komma att stiga mot bland Eurons svaga ledning av nedanstående skäl:

Nya nedstängningar i delar av euroområdet: ECB: s ordförande Christine Lagarde kommer att tala bland ökande COVID-19-fall och deras ekonomiska inverkan. De andra nedstängningarna kommer att ha en inverkan men med en mindre effekt jämfört med de initiala som de förmedlas av tyska och franska tjänstemän. Av- och nedstängningar ska dock stoppa affärsverksamhetens smidiga funktion och därmed hämma den förväntade ekonomiska återhämtningen. Detta kan leda till en nedgång i euro eller åtminstone förhindra att valutan stiger förbi den psykologiska nivån 1.200.

ECB: s obehag med starkare euro: För några veckor tillbaka antydde ECB sitt obehag med den stigande euron, eftersom en starkare euro minskade exportkonkurrenskraften och därmed hämmade företagen. ECB hade vid ECB-rådets möte sagt att ha noggrant övervakat växelkursen vilket antydde att den kraftiga ökningen av euron efter 1.20 kunde förhindras.

Idealt sett verkar det inte finnas någon inneboende styrka för dollarn som borde driva upp valutan och de ovan nämnda grunderna tyder på att det finns fler skäl för dollarn att sjunka över 92,00 nivåer på medellång till lång sikt. På en omedelbar basis kan emellertid icke-stödjande fundament för Euro-zonen hålla Euro under tryck och tillåta att den stiger över 1.2000 nivåer och eventuellt tar paret nedåt.

På kort sikt skulle därför tillbakadragande i dollar nära 93,50 nivåer huvudsakligen drivas av förutsebar Eurosvaghet. Tekniskt finns det också stöd för dollarn runt 91,73 nivåer och eftersom paret upprätthöll över 92,00 nivåer, försäkrar det att en tillbakagång nära 93,50 kan ses. Eftersom den bredare trenden för dollarn är negativ, återstår den totala synen för dollarn att sälja på toppar tills den bryter förbi 94,50 nivåer. Därför verkar det som om dollarn kommer att göra på kort sikt innan den går sönder på medellång till lång sikt.


Betyg: 9.67/10
Minsta insättning: €250 (≈ 2500 SEK)
Beskrivning: Handla med bara ett klick. Prova Capital som finns på svenska nu!

Riskvarning: 78.77% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Techbull Media SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2021 www.valutahandel.se All Rights Reserved.