fbpx

Jonas från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren Plus 500 för 19 minuter sedan.

» Prova Plus 500 du med.
72% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Flera av läsarna på Valutahandel.se har hört av sig och frågat om Pitchfork Indikatorn och hur denna fungerar tillsammans med valutahandel alternativt med aktiehandel. Men låt oss börja med vad pitchfork betyder?

Jo, Pitchfork är det engelska ordet för en högaffel. Namnet kommer av formen som beskriver denna tekniska indikator.

Den här posten fokuserar pitchfork-analys och medianlinjehandel och granskar hur paralleller av dessa trendlinjer kan användas för att ge struktur till en marknadsuppgång eller nedgång. Syftet med denna metod är att försöka identifiera gradienten eller lutningen för marknadstrenden för att nollställa in på möjliga nivåer av stöd och motstånd.

Vi börjar med att utforska tonhöjder och medianlinjer mer detaljerat följt av en dekonstruktion av en installation. Detta illustrerar hur vi formulerar en given handelsmöjlighet med hjälp av pitchfork-analys och medianlinjer.

Vad är Andrews Pitchfork?

Pitchforks utvecklades av Dr Alan Andrews som ett grundläggande trendverktyg som identifierar priskanaler och ger struktur till ett marknadsförskott eller minskning. Dessa trendlinjer erbjuder reaktionszoner och ger vägledning i både pris och tid.

EUR/NZD graf som visar en pitchfork

Vad är en medianlinje?

En medianlinje är helt enkelt bisektorn för en given kanal eller intervall. En medianlinje erbjuder ofta en referenspunkt (som för EUR) och kan utlösa böjningar eller svängningar i pris. Om ett pris bryter över medianlinjen förflyttas målet till den övre parallellen – på samma sätt om priset bryter under medianlinjen, förskjuts målet till den nedre parallellen.

EUR/NZD-diagram som visar en parallell i en pitchfork

Att använda pitchforks och medianlinjer

Grundscenariot är att när priserna kommer ut från den nedre parallellen så kommer de att gravitera mot medianlinjen i det givna intervallet och vice versa från den övre parallellen. På samma sätt fungerar det när medianlinjen bryts som motstånd kommer den att tjäna som stöd för ett rally i den övre parallellen – och det motsatta när medianlinjen bryts som stöd (medianlinjen kommer att erbjuda motstånd när den flyttar in i den nedre parallellen).


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: €100
Beskrivning: För underbar trading med ultralåg spread, prova Plus500 idag!

Riskvarning: 72% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.


Det enklaste sättet att komma igång med pitchfork-analys och medianlinjehandel är att identifiera en initial trendlinje för stöd eller motstånd som marknaden har svarat på. När den trendlinjen har hittats kan en parallell (kopia) av den trendlinjen sedan utvidgas till den andra sidan av rörelsen (den senaste HIGH/LOW) för att skapa en kanal – det är just grunderna i att identifiera lutningen.

Parallellen bör nu fungera som stöd- och motståndsstruktur för trenden och när marknaden fortsätter att gå framåt, leta efter svängningar från motsvarande paralleller i den lutningen för ytterligare validering att vi har identifierat rätt gradient eller vinkel på trenden.

AUD/USD Prisdiagram visar en trendlinje

Tänk på trendlinjen (motstånd) som förbinder de två stora topparna i slutet av 2015 och början av 2016 i AUD/USD. En parallell av denna lutning som sträcker sig utanför lågan 2016 var avgörande för att identifiera ett stöd för AUD mot USD slutet av aprilnedgången eftersom Aussie befann sig i fritt fall.

AUD/USD Prisdiagram visar en parallell

Denna rudimentära användning av paralleller kan vara oerhört användbar för att identifiera grundläggande pivots i priset – vilket för oss som handlare innebär in- och utgångspunkter. Men var skulle vi leta efter motstånd mot detta omvända stöd?

AUD/USD Prisdiagram visar en medianlinje

I AUD/USD-exemplet ovan kräver återhämtningen juni från den nedre parallellen ett rally till intervallets medianlinje. Faktum är att en parallell halvering av kanalen (som sträcker sig från botten i september 2015) erbjöd en tydlig pivot i början av 2016 och var ett effektivt mål för rallyt som avslutades precis högre senare samma månad. Detta enkla exempel illustrerar hur vi använder lutning som bas för att rikta stöd/motstånd.

AUD/USD Prisdiagram som visar en Pitchfork

Tänk på samma diagram ovan. En pitchfork kan appliceras genom att använda de tre referenspunkterna för de senaste low-high-low till de öppna 2016 (blå pilar), vilket erbjuder en uppåtgående trend att arbeta med. Som ofta kommer att vara fallet är lutningen identisk mot den tidigare lutningen härrörande från den efterföljande aprilhöjningen – vilket innebär att denna formation skulle ha varnat oss mycket tidigare till där aprilrallyt i slutändan hittade motstånd.


Betyg: 9.78/10
Minsta insättning: 1000 kronor
Beskrivning: En bra valutamäklare är nyckeln till framgång. Upptäck Skilling idag!

Riskvarning: 66% av retail kunder förlorar pengar.


Observera att vid varje efterföljande rally vred uppgången från medianlinjen med det sista försöket i augusti till slut dra tillbaka in i den nedre parallellen. Denna enkla vändning är tänkt att lyfta fram att identifiering av rätt gradient, mer än vad verktyget använde, är den viktigaste aspekten av sluttningsanalysen – uppenbarligen ju tidigare desto bättre.

Hur du ritar ett pitchforkdiagram

Detta går att göra i de flesta tekniska analysprogram, men det är alltid bra att ha en grundläggande kunskap för hur det görs.

Några viktiga aspekter att tänka på när du tecknar tonhöjd:

I en uppåtgående trend bör referenspunkterna vara en LOW-HIGH-LOW. I en nedåtgående trend bör referenspunkterna vara en HIGH-LOW-HIGH.

När priset närmar sig medianlinjen kommer de att vända eller fortsätta genom medianlinjen och röra sig mot den övre/nedre medianlinjens paralleller

Stressa lutningen, inte referenspunkterna. När du applicerar tonhöjder är det viktigaste lutningen som produceras. Testa hur priset har svarat på lutningen? Har vi sett svängningar eller reaktioner vid beröringspunkterna? Dessa är de faktorer som bör övervägas innan du använder en viss trendlinje. Det kommer att finnas tillfällen som du kommer att behöva justera dina referenspunkter sekundära bottnar och toppar för att passa gradienten mer exakt.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Bli en vinnare. Gör som Manchester City, kör AvaTrade.

Riskvarning: 71% av icke-professionella investerarkonton förlorar pengar när de handlar hos AvaTrade.


När priset har brutit ur formationen identifiera ett nytt pitchfork i motsatt riktning. Om priset bryter den nedre parallellen i en stigande sluttning, leta efter en närmaste HIGH-LOW-HIGH som referenspunkter för korrigeringen. Om priset bryter den övre parallellen på ett fallande pitchfork – leta efter en LOW-HOW-LOW för att erbjuda upp-lutningen vid vändningen.

När du tydligt har identifierat en sluttning, kommer paralleller som sträcker sig från viktiga toppar och bootnar ofta att erbjuda tydliga pivots i pris och kommer att vara intressanta nivåer för både exits och entries. Det är också värt att notera att medianlinjer kommer att ha en teknisk betydelse när de konvergerar på andra viktiga tekniska indikatorer som rörliga medelvärden, Fibonacci-nivåer, månadsvisa/årliga toppar och bottnar och sentiment. Prova valutahandel med AvaTrade idag, du också!

Pitchforks kan vara oerhört användbar för att identifiera viktiga reaktionsnivåer inom marknadstrender och när de väl bemästrat kan det vara en avgörande del av din handelsstrategi. Tänk alltid på att dess primära fokus är att ge strukturen till marknaden och bättre hitta platser av intresse för handelsmöjligheter.


Betyg: 9.67/10
Minsta insättning: 2500 kr
Beskrivning: Handla med pitchfork hos IG, en enastående valutamäklare som varit med i 45 år.

Riskvarning: 73% av alla icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel hos IG.


Övervaka trender med Andrews Pitchfork

Handlare söker alltid trender, men att övervaka dem är inte alltid en enkel prestation. För att förenkla denna uppgift väljer många handlare att använda trendlinjer, kanallinjer och glidande medelvärden för att mäta krusningarna och för att hjälpa till att skilja de falska utbrotten från de verkliga.

För fyra decennier sedan utvecklade Dr. Alan Andrews en metod för att identifiera och gränsa avvikelsen från marknadens huvudväg i ett försök att bättre hantera utsläpp av marknader från trendens ”kärna”. Resultatet, med namnet Andrews ‘Pitchfork, är en kanal som erbjuder stöd och motstånd runt en medianlinje som kan hjälpa dig komma igång och lyckas med valutahandel snabbt.

Trading strategy using Andrews Pitchfork tool for Forex, CFD’s and cryptocurrenciesBok om pitchfork indikatorn

av Aleksandar Ivanovic Format: Kindle Edition

Genom olika exempel, i den här boken, visar författaren hur du använder Andrews Pitchfork analysverktyg och hur man skapar en handelsstrategi baserad på den och prisåtgärden. Kom igång med IG idag för att prova på Pitchfork med en proffsig valutamäklare med över 18000 instrument.

För övrigt vill Valutahandel även passa på att föreslå att du läser om Bollinger Bands, en annan viktig teknisk analys indikator.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Techbull Media SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2021 www.valutahandel.se All Rights Reserved.