fbpx

Ludvig från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren AvaTrade för 22 minuter sedan.

» Prova AvaTrade du med.
71% av icke-professionella investerarkonton förlorar pengar när de handlar hos AvaTrade.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Beroende på vilken källa man kollar på så är det mellan sex och en half till drygt 9 dagar tills Bitcoin halveras, så i lite runda mått ungefär en vecka. Men hur påverkar allt detta med halveringen av Bitcoin crypto-marknaden? Det ska vi diskutera idag..

Halvering av antalet Bitcoin som man får vid brytning (mining) justeras ungefär vart fjärde år, eller efter att 210 000 block har brutits. Strax efter mitten av april månad 2024 är en viktig händelse för att då bör halveringen inträffa igen. Historiskt så har hela marknaden för crypto-valutor fått sig en rejäl uppgång efter halveringarna, men vad finns i sikte för 2024?

På vissa sätt så ser ju allt lite annorlunda ut ekonomiskt just nu med högre inflation än normalt det sista decenniet, med viss oro för USA's statsskulder, med stökigare geopolitisk situation än på länge och med relativt höga “asset” priser för åtminstone fastigheter. Men vi är fortfarande en bit från toppen från förra cykeln av både Bitcoin priset och crypto-priser generellt. Normalt så går ju priserna upp allt högre för varje cykel, så ingen blir nog förvånad ifall Bitcoin når 100 000 USD innan sommaren – eller året – är slut. Men låt oss först av alla kolla på hur priset för Bitcoin rört sig i år.

Hur har Bitcoin priset rört sig sedan nyårsdagen 2024?

BTC stod i 42 220 USD vid årsskiftet. Vi mäter i dollar, för det är fortfarande den största valutan och kommer troligen fortsätta var det så länge USA är världens hegemoni.

Den 23:e januari 2024, så sjönk Bitcoin till 39 500 USD, innan den tog fart igen. Den 14:e mars 2024 så nåddes ett nytt ATH i dollar, 73 097 USD. Därefter så har vi gått sidledes eller något nedåt. I skrivande stund så handlas Bitcoin för mellan 70 och 71 000 USD. Det kan komma en utbrytning uppåt eller nedåt precis när som helst. Ifall utbrytningen sker innan halveringen så är min personliga gissning nog något mer att vi kan se sjunkande kurser, medan det efter halveringen nog är allt mer troligt med en sakta men säker uppgångsfas igen – med nya ATH i sikte. Vad tror du själv? Prova trading med Bitcoin CFD till låg spread från en pålitlig trading partner där grundarna är från Skandinavien.

Vad hände tidigare gånger efter Bitcoin halveringen?

Genom att titta på hur Bitcoin priset rört sig tidigare under perioder som närmar sig halveringen samt kolla på topparna ett år efter, så får vi en viss inblick i rörelsemönstren. Låt oss börja med den första halveringsperioden:

Den 28:e november 2012 så skedde den första Bitcoin halveringen. Detta innebär att block-rewards för de som bryter BTC minskade från 50 till 25 bitcoin. Vid denna tidpunkt så var det inte så många som kände till den största kryptovalutan.
Pris innan: 12-14 USD.
Högsta pris 2013: 1152 USD.

Den andra halveringen ägde rum under sommaren 2016, eller den 16:e juli för att vara lite mer exakt. Som alltid annars så halverades Bitcoin utdelningen per block från 25 till 12.5.
Pris innan: 665 USD.
Högsta pris 2017: 17 760 USD.

Den 11:e maj 2020 tog skedde den tredje Bitcoin halveringen och nu minskade utdelningen till 6.25 BTC från tidigare 12.5. Priset för Bitcoin hade nästan halverats från den tidigare toppen 2017 och låg strax under 10k USD. Trots att halveringen och den efterföljande perioden skedde i samband med Covid-19 pandemin då mycket i ekonomin stod stilla, så följdes samma mönster som tidigare.
Pris innan: 9732 USD.
Högsta pris 2021: 67 549 USD.

Den fjärde halveringen kommer att äga rum strax efter att institutionella investerare har börjat pumpa in pengar i Bitcoin ETF'er, vilket troligen fått en viss effekt på priset. Men nu är ju frågan framför allt ifall Bitcoin kommer sticka precis som den gjort tidigare efter själva halveringen, något som aldrig slagit fel tidigare. Det enda vi vet är att varje block blir värt 3.125 BTC efter den 4:e halveringen. Resten lämnar vi till framtiden att avgöra.
Pris innan: Mellan 70 000 och 71 000 USD.
Högsta pris 2025: Återstår att se!

Sugen på att köpa eller blanka Bitcoin? Du kan göra båda på Skilling – med demokonto eller med riktiga pengar.

Här firar Bitcoin älskare halveringen

Det blir bara en Bitcoin halvering var fjärde år, men nu är det dags igen och två rejäla event går av stapeln i Warszawa, Polen.

Den stora festen sker på European Halving Party i Warszawa. Några event händer på 7Club in Warszawa, ett annat på Bar Bazaar och resten på Kino Amondo, Samo Centrum och på Kinoteka nära Museum of Technology i den polska huvudstaden.

Bitcoin Film festivalen som är andra delen handlar inte bara om filmer. Det finns även diskussionspaneler, möjligheten att pitcha din film och workshops där man kan lära sig mer om filmande.

Är filmskapande inte din grej? Nej, samma här. Prova trading med Bitcoin istället.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.