fbpx

Kennet från Sundsvall

Registrerade sig hos valutamäklaren IG för 20 minuter sedan.

» Prova IG du med.
70% av alla icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel hos IG.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Trading med silver, den vita metallen med tickern XAG, har ett berömt rykte för sin användning i smycken och mynt, men idag används silver främst industriellt och för spekulation.

Valutahandel.se har valt ut de 20 främsta sajterna som erbjuder silver trading, i form av CFD'er, ETF'er eller fysiskt silver. Här kommer Valutahandel.se gå igenom var Du kan tradea med silver. Därefter diskuteras viktiga egenskaper hos silvret, dess användning i elektronik, var silver kommer ifrån, det historiska förhållandet mellan guld och silver samt vad som påverkar priset för silver. Många frågar sig ifall silver kommer upprepa kursutvecklingen likt vid förra konjunkturcykeln samt ifall en råvaru-supercykel är på ingång? För silver trading genom en svensk sajt, så rekommenderas topplistan nedan.

Hos dessa råvarumäklare kan man handla silver på bästa; enklaste och de mest prisvärda sätten.


1

Pepperstone: Pepperstone låter dig handla guld och silver mot AUD, GBP, EUR, USD, JPY eller CHF.

9.43/10
2

Skilling: Trading. Enkelt och säkert. All typ av handel med silver, guld, andra råvaror, aktier och valutor från ett ställe.

9.56/10
3

AvaTrade: Bli en vinnare på råvarumarknaden med guld eller silver trading. Gör som Manchester City, kör AvaTrade.

9.44/10
4

IG: IG är bland de största på råvaror & var först med trading. En given partner med drygt 80 råvaror att handla; allt från guld, olja och silver till järn, koppar och apelsinjuice.

9.67/10
5

NAGA: Komplett utbud av både mjuka råvaror som veta och majs och hårda råvaror som silver och koppar. Låga spreads och med en användarvänlig plattform.

9.22/10
6

Plus 500: Pålitlig och enkel råvaruhandel med CFD från en STP-mäklare som har jättebrett utbud. Både trading med silver ETF'er och CFD'er erbjuds.

9.56/10
7

Degiro: Stigande stjärna bland tradingsajterna på nätet. Galet låga avgifter. Du kan t. ex handla aktier i silvergruvor eller ETF'er hos DeGiro.

9.14/10
8

CMC Markets: Handla silver och andra råvaror från en storslagen råvarumäklare med en fantastisk plattform.

9/10
9

NS Broker: Handla råvaror i form av silver, olja och guld med NS Broker; bland de säkraste i klassen.

9.57/10
10

Easy Markets: Guld samt silver trading för nybörjare, med förlustskydd – en typ av försäkring.

8.57/10
11

FP Markets: Handla med ett flertal metaller, t. ex silver mot AUD eller USD och guld mot USD eller AUD.

9.43/10
12

eToro: Fullsmockat utbud av råvaror för enkel & social trading pa nätet. Handla guld och silver med eller utan hävstång. Du väljer själv, väldigt enkelt och användarvänligt.

9.5/10
13

TradedWell: Handla råvaror som CFD på ett bra sätt, du också. Testa TradedWell idag.

6.22/10
14

Vantage FX: Diverisifiera din handel med uppemot ett tjugotal råvaror hos Vantage FX.

6.89/10
15

LMFX: De mjukaste och hårdaste råvarorna med CFD'er hos LMFX, som har ett brett utbud och är väldigt populär utanför Sverige.

9.13/10
16

IC Markets: Handla råvaror såsom silver eller guld hos IC Markets. Få en bättre och bredare diversifiering med metaller.

9.3/10
17

ROInvesting: Trada hårda och mjuka råvaror till låga spreads och med blixtsnabba exekveringar.

8.56/10
18

NSFX: Trada råvaror med förmånliga villkor hos europeisk toppmäklare.

7.89/10
19

Forex.com: Handla råvaror mot ett flertal olika valutor; t. ex silver trading mot CHF, GBP, USD, EUR eller AUD.

5.22/10
20

HugoFx: En sunkig råvarumäklare med kass utbud, hög spread och långsamma avslut.

3.56/10
21

Capital: Handla råvaror som silver med CFD'er lite smartare. Du får hjälp av AI från trading sajten Capital.

6.44/10
22

SwissQuote: Relativt dålig för trading med råvaror, då mjukvaran hos SwissQuote är opålitlig.

7.78/10
23

IQ Option: Råvaror såsom guld, silver och brent kan med fördel handlas hos IQ Option; antingen som optioner eller CFD'er.

9.14/10

Varför räknas silver som ädelmetall?

Medan trading med guld räknas som en ”safe haven”, så är silver avsevärt mer volatilt och snarare en hävstång på guld. 250 gram fint silver
Silver är en ädelmetall eftersom det är sällsynt och värdefullt, och det är en ädelmetall eftersom det motstår korrosion och oxidation, men inte lika bra som guld. Eftersom det är den bästa termiska och elektriska ledaren för alla metaller är silver perfekt för elektriska applikationer. Dess antimikrobiella, giftfria egenskaper gör den användbar i medicin och konsumentprodukter. Dess höga lyster och reflektionsförmåga gör den perfekt för smycken, bestick och speglar. Dess smidighet, som gör att den kan plattas till ark, och duktilitet, som gör att den kan dras in i tunn, flexibel tråd, gör det till det bästa valet för många industriella applikationer. Under tiden har dess ljuskänslighet gett det en plats i filmfotografering.

Hur kan silver formas?

Eftersom det är mer tillgängligt så är silver mycket billigare än guld. Silver kan malas till pulver, förvandlas till pasta, rakas till flingor, omvandlas till ett salt, legeras med andra metaller, plattas till tryckbara ark, dras in i trådar, upphängas som kolloid eller till och med användas som katalysator. Dessa kvaliteter säkerställer att silver kommer att fortsätta att lysa på den industriella arenan, medan dess långa historia inom mynt och smycken kommer att bibehålla sin status som en symbol för rikedom och prestige.

Användning av silver i Nordamerika: USA:s geologiska undersökning har lagt fram mängden silver som används i USA efter användarkategori. Kategorin “Övrigt” står för nästan en fjärdedel av det silver som används och är fragmenterat i hundratals olika användningsområden. Många av dessa beskrivs nedan. Oavsett om det rör sig om mobiltelefoner, solpaneler eller viktiga delar i elektriska bilar, så dyker det alltid upp nya innovationer för att dra nytta av silvrets unika egenskaper.

Användning av silver i elektronik

Den främsta användningen av silver inom industrin är inom elektronik. I USA så står detta användningsområde för 35%. Silvers oöverträffade termiska och elektriska ledningsförmåga bland metaller innebär att det inte lätt kan ersättas med billigare material.

Till exempel används små mängder silver som kontakter i elektriska brytare: koppla ihop kontakterna och strömbrytaren är på; separera dem och strömbrytaren är avstängd. Oavsett om du tänder sovrumsbelysning med en konventionell brytare eller sätter på en mikrovågsugn med hjälp av en membranomkopplare, är resultatet detsamma: strömmen kan bara passera genom när kontakterna sätts ihop. Bilar är fulla av kontakter som styr elektroniska funktioner, och det är även apparater för konsumenter. Brytare för industriell styrka använder också silver.

Hur kommer silver från jorden till dessa elektroniska enheter? Silver kommer från silvergruvor eller från bly- och zinkgruvor som silver är en biprodukt från. Smältning och raffinering tar bort silver från malmen. Sedan formas silver vanligtvis till stänger eller korn. Elektronik kräver silver med högsta renhet: 99,99% renhet, även känt som en finhet på 999,9.

Upplösning av rent silver i salpetersyra ger silvernitrat, som kan formas till pulver eller flingor. Detta material kan i sin tur tillverkas i kontakter eller silverpasta, som ledande pasta gjord med en silver-palladiumlegering.

Silverpasta har många användningsområden, såsom den nämnda membranomkopplaren och avfrostningen bak i många bilar. Inom elektronik är kretsvägar, liksom passiva komponenter som kallas multilayer keramiska kondensatorer (MLCC), beroende av silverpasta. En av de snabbast växande användningarna av silverpasta är i solceller för produktion av solenergi.

Nanosilver, silver med en extremt liten partikelstorlek (1-100 nanometer, det vill säga 1-100 miljondelar av en meter), ger en ny gräns för teknisk innovation som kräver mycket mindre mängder silver för att få jobbet gjort. Tryckt elektronik fungerar med nanosilverledande bläck. Ett exempel på en tryckt elektronik är elektroden i en superkondensator, som kan ladda och urladdas upprepade gånger och snabbt. Regenerativ brytning är en fordonsinnovation som gör det möjligt att lagra den kinetiska energin hos ett långsamt fordon i en superkondensator för återanvändning. Radiofrekvensidentifiering (RFID) -taggar erbjuder en annan kraftfull tillämpning av tryckt elektronik. Dessa taggar är bättre än streckkoder för att spåra lager eftersom de lagrar mer information och kan läsas från ett större avstånd, även utan en direkt synfält.

Silver har också sin plats i konsumentelektronik. Din plasma-TV kan förlita sig på silver för mer än bara av / på-omkopplaren om den innehåller en silverelektrod som syftar till att ge en högre bildkvalitet. Ljusdioder (LED) använder också silverelektroder för att producera lågnivå, energieffektivt ljus. Under tiden har DVD-skivorna och CD-skivorna du spelar antagligen ett tunt silverinspelningsskikt.

En annan elektronisk applikation av silver finns i batterier som använder silveroxid eller silverlegeringar. Dessa lätta batterier med hög kapacitet fungerar bättre vid hög temperatur än andra batterier. Silveroxid används i knappbatterier som driver kameror och klockor, liksom i rymd- och försvarsapplikationer. Silver-zink-batterier erbjuder ett alternativ till litiumbatterier för bärbara datorer och elbilar.

I framkant av tekniken finns superledare. Silver är inte en superledare, men när de är ihopkopplade med en kan de båda tillsammans överföra elektricitet ännu snabbare än superledaren ensam. Vid mycket låga temperaturer bär supraledare elektricitet med liten eller ingen elektrisk resistans. De kan användas för att generera magnetisk energi för att vrida motorer eller driva magnetiska levitationståg.

De otaliga tillämpningarna av silver i elektronik ger en ögonöppnande syn på hur en av de mest kända metallerna i historien har blivit ett framtidens material. Dels på grund av dess unika egenskap att ha den högsta termiska och elektriska ledningsförmågan hos alla metaller är silver ofta ett måste än andra, billigare material.

Användning av silver i energi

Som tidigare nämnts används silverpasta för att tillverka solpaneler. Silverpasta-kontakter tryckta på solceller fångar upp och bär elektrisk ström. Denna ström produceras när solenergi påverkar cellens halvledande skikt. Solceller är en av de snabbast växande användningarna av silver.

Silvers reflektionsförmåga ger det en annan roll i solenergi. Det speglar solenergi i samlare som använder salter för att generera el.

Kärnenergi använder också silver. Den vita metallen används ofta i kontrollstavar för att fånga neutroner och sänka klyvningshastigheten i kärnreaktorer. Att sätta in styrstängerna i kärnkärnan saktar reaktionen, medan den avlägsnas snabbare.

Användning av silver vid lödning

Lödning och lödning använder silvrets höga draghållfasthet och seghet för att skapa fogar mellan två metallstycken. Lödning sker vid temperaturer över 600 ° C, medan lödning sker vid temperaturer under 600 ° C. Silverskrot kan användas vid lödning och lödning eftersom dessa processer inte kräver mycket rent silver. Lödning och lödning ger täta fogar för allt från värme- och luftkonditioneringsöppningar till VVS. Silvers antibakteriella egenskaper och icke-toxicitet för människor gör det till en utmärkt ersättning för blybaserade bindningar mellan vattenledningar.

Användning av silver vid kemisk produktion

Silver fungerar som en katalysator för att producera två viktiga kemikalier: etylenoxid och formaldehyd. Etylenoxid används för att producera formad plast, såsom plasthandtag och flexibla plaster, såsom polyester. Det är också en viktig ingrediens i frostskyddsmedel. Formaldehyd används för att tillverka fast plast och hartser och som en skyddande beläggning. Det används också som desinfektionsmedel och balsameringsmedel. Som katalysator ökar silver reaktionshastigheten utan att vänja sig.

Användning av silver i mynt och tackor

Silver har traditionellt använts, med guld, som den metall som används i mynt, vilket kas ses på sidor såsom Silverklubben eller Royal Mint. Så sent som 1942 så bestod svenska 1 kronor av 80% silver och varje mynt vägde 7.5 gram, enligt Silverklubben.

Än idag så går drygt 25% av all silveranvändning till mynt, silvermedaljer och tackor. Som ädelmetall är silver sällsynt och värdefullt, vilket gör det till en bekväm förmögenhet. Tidigare samlade människor sin rikedom i form av silvermynt; idag investerar de i investeringsklassen silver. Det faktum att silver inte korroderar och bara smälter vid relativt hög temperatur betyder att det kan hålla, och det faktum att det har hög glans gör det attraktivt. Dess smidighet gör silver till ett bra val för design och prägling av lokal valuta.

Silvers användning som valuta

I större överflöd, och därmed billigare än trading med guld, har silver använts vanligare som valuta. Silver bröts och användes vid handel flera tusen år f.Kr. och präglades först i silvermynt i Medelhavsområdet många hundra år f.Kr. Fram till 1900-talet använde många länder en silver- eller guldstandard som backade upp värdet av valuta med närvaron av guld eller silver i statskassan. Idag använder länder billigare metaller, som koppar och nickel, för att producera mynt, och de använder fiatvaluta, där statlig reglering styr värdet istället för en guld- eller silverstandard.

Ändå behåller silver sitt värde som en vara. Många individer väljer att investera i silver genom finansiella instrument, som aktier och aktiefonder, eller genom att faktiskt köpa och lagra 99,9% rena silvertackor, mynt eller medaljonger. Länder producerar någon gång silvermynt, som de säljer till köpare till ett pris som överstiger värdet på det silver som används för att göra myntet.

Användning av silver i smycken och bestick

Smycken och bestick är två andra traditionella användningsområden för silver som står för runt 6% av användningen i USA.

Smidbarhet, reflektionsförmåga och glans gör silver till ett vackert val. Eftersom det är så mjukt måste silver legeras med oädelmetaller, som koppar, som i fallet med sterlingsilver (92,5% silver, 7,5% koppar). Även om det motstår oxidation och korrosion kan silver fläckas, men med lite polermedel kan det lysa under en livstid. Eftersom det är billigare än guld är silver ett populärt val för smycken och en standard för fina middagar. Försilvrade basmetaller erbjuder ett billigare alternativ till silver.

Silverfat och tallrikar kan medfölja bestick, och dessa kan ofta vara utsmyckade konstverk. Till exempel var Paul Revere (1734-1818), känd för de flesta för sin midnattritt i början av den amerikanska revolutionen, en silversmed i handeln, och en del av hans konstverk visas fortfarande på Boston Museum of Fine Arts.

Användning av silver i fotoindustrin

Fotografering hade varit en av de främsta industriella användningarna av silver fram till den senaste tidens uppkomst av digitala medier. Traditionell filmfotografering bygger på ljuskänsligheten hos silverhalogenidkristaller som finns i filmen. När filmen exponeras för ljus ändras silverhalogenidkristallerna för att spela in en latent bild som kan utvecklas till ett fotografi. Noggrannheten i denna process gör den användbar för icke-digital konsumentfotografering, film och röntgen.

Det silver som används i filmfotografering bör inte förväxlas med biografens “silverskärm”. Denna fras hänvisar inte till silver i själva filmen utan till silverlinsskärmen på vilken tidiga filmer projicerades.

Användning av silver inom medicin

Silverjoner fungerar som en katalysator genom att absorbera syre, som dödar bakterier genom att störa deras andning. Denna antibiotiska egenskap, tillsammans med dess icke-toxicitet, har gett silver en viktig roll i medicin i tusentals år. Innan utbredd användning av antibiotika lindades silverfolie runt sår för att hjälpa dem att läka, och kolloidalt silver- och silverproteinkomplex intogs eller applicerades lokalt för att bekämpa sjukdom. Silver har också använts i ögondroppar och i tandhygien för att bota och förhindra infektion.

Medan silver inte är giftigt kan upprepat intag av små mängder silver över tiden leda till argyria. Hos människor med detta tillstånd byggs silver upp i kroppsvävnad, vilket ger det ett gråblått utseende när det utsätts för solen. Dessutom kan intag av stora mängder silver ha negativa effekter på kroppen. Av dessa skäl avskräcker läkare användningen av kolloidalt silver och diskonterar påståenden från vissa om att kolloidalt silver är ett botemedel mot kosttillskott.

Idag ökar förekomsten av antibiotikaresistenta superbugs efterfrågan på silver på sjukhus. Små mängder silver kan täcka sjukhusytor och medicinsk utrustning för att förhindra spridning av patogener. Silver i kirurgisk utrustning, sårförband och salvor skyddar sår från infektion. Silversulfadiazin är särskilt användbart för offer för brännskador eftersom det dödar bakterier samtidigt som det låter huden växa igen. Silverjonbehandlingar kan läka beninfektioner och möjliggöra regenerering av skadad vävnad.

Användning av silver i speglar och glas

Silver är nästan helt reflekterande när det poleras. Sedan 1800-talet har speglar gjorts genom att belägga en transparent glasyta med ett tunt lager silver, även om moderna speglar också använder andra metaller som aluminium. Många fönster i moderna byggnader är belagda med ett genomskinligt silverlager som reflekterar solljus och håller inredningen sval på sommaren. På rymden skyddar silverbelagda plattor rymdfarkoster från solen.

Användning av silver i motorer

Motorlagren är beroende av silver. Det starkaste lagret är tillverkat av stål som har galvaniserats med silver. Silvers höga smältpunkt gör att den tål motorns höga temperatur. Silver fungerar också som ett smörjmedel för att minska friktionen mellan ett kullager och dess hus. På grund av dess förmåga att absorbera syre undersöks silver som en möjlig ersättning för platina för att katalysera oxidation av material som samlas upp i dieselmotorfilter.

Användning av silver i medaljer

På grund av sin status som ädelmetall, rankad näst efter guld, används silver ofta för att tilldela andraplatsen. Det mest kända silverpriset är den olympiska silvermedaljen för andra plats. Silver symboliserar också ära, tapperhet och prestation, varför många militära organisationer, arbetsgivare, klubbar och föreningar använder silver- eller silverfärgade utmärkelser för att hedra individer för deras bidrag.

Användning av silver för vatten, mat, hygien

Silvers antibakteriella egenskaper har tillämpats i tusentals år, långt före upptäckten av mikrobiella organismer, eftersom silverbehållare och mynt var kända för att förhindra förstörelse av vätskor. Idag förhindrar en silverbeläggning bakterieuppbyggnad i kolbaserade vattenfilter, medan silverjoner i vattenreningssystem bär syre som oxiderar och dödar mikrober. Silver-kopparjoner kan till och med ersätta frätande klor för att desinficera bassänger och tankar.

De antimikrobiella egenskaperna hos silver som gör det användbart för medicin och vattenrening tillämpas nu i livsmedel och hygien. Nanosilverbeläggningar appliceras på livsmedelsförpackningar och kylskåp. Och många nya konsumentprodukter, som tvättmaskiner, kläder och personlig hygienprodukter, utnyttjar fördelarna med antibakteriellt silver.

Andra användningsområden för silver

Andra traditionella användningsområden för silver finns. Till exempel är silver en ingrediens i amalgamet som används för att fylla tandhålor, även om detta tillvägagångssätt i stor utsträckning har ersatts av andra material på grund av närvaron av giftigt kvicksilver i amalgamet. Silver har också använts för att platta instrument, som räfflor.

Idag används silver för många nya användningsområden. Silver är ett av många alternativ för att ersätta giftigt kromerad koppararsenat som träskyddsmedel. Nanosilverfärger och beläggningar på papper visar deras förmåga att förhindra spridning av bakteriell infektion. Silvermetallglas, producerat genom att snabbt kyla silver, erbjuder hållbar hållfasthet som motstår deformation. Silverbaserade jonvätskor, som är i flytande tillstånd vid rumstemperatur, kan användas för att rensa petroleumavfallsprodukter. Silver i tyg gör att pekskärmsanvändare kan hålla handskarna på under kallt väder.

Silver verkar ha så många användningsområden som den mänskliga fantasin kan utvecklas. Traditionella silververk, som smycken och bestick, förlitar sig på konstnärernas kreativitet. Moderna användningsområden beror på forskarnas och ingenjörernas kreativa bedrifter för att möta de förändrade kraven hos konsumenter och industrier. Medan vissa användningar stiger och faller, till exempel användningen av silver i fotografisk film, kan andra användningar fortsätta att växa, såsom den växande produktionen av solceller för solenergi. Silvers unika egenskaper, särskilt dess höga termiska och elektriska ledningsförmåga, dess reflektionsförmåga och dess antibakteriella egenskaper gör det svårt att byta ut, som en unik silverring.

Tillgången av silver: Svårt att få tag på fysiskt silver

Trots att det amerikanska analysföretaget CPM Group rapporterar att lagren av silver i både New York och London nått rekordlåga nivåer. Det är ytterst svårt att få tag på fysiskt silver och brittisk Royal Mint har sålt ut precis allt som inte är specialutgåvor med extra dyra priser.

Det finns gott om rapporter från folk som beställt silver och även guld från myntverk som Perth Mint, US Mint, Royal Mint, Mint of Poland och fått besked om att det är långa väntetider. I något fall har en kund fått beskedet om att det är ett års väntetid.

Efter samtal med Michel Rufli, VD och grundare för Nordic Gold Trade inser vi att det inte är brist på silver. Många av dessa myntverk som nämns ovan vill hellre sälja sina mynt än att producera tackor. Detta eftersom de tjänar mer på sina mynt än på att förmedla tackor. I vissa fall har dessa myntverk inte heller köpt in tillräckligt med silver då de väntar på en priskorrektion. Denna lär knappast komma under april säger CPM Group som hänvisar till rullningen av maj månads silverterminer som en trigger som kan driva silverpriset uppåt.

Reddit's gruppens hittills misslyckade försök att öka silverpriset
Under början av 2021, när GameStop pressades sig mot en crescendo – ett slutspel där GME-aktiekursen antingen skulle komma att explodera över 1 000 USD eller sjunka som en gråsten – vänder Reddit-armén uppmärksamheten mot silvermarknaden.

Målet med “Reddit's nya mål för silver” var att öka priset på silver drygt 40 gånger.

Både priset på silverterminer och den börshandlade fonden SLV såg en dags prisrörelser på 10% eller mer. Olika silvergruvor steg också med 10% eller mer samtidigt som silverpriset nådde en flerårig topp.

Några av problemen som Reddit möte var följande:

• Det finns mycket silver som lagras över marken i förhållande till blygsamma industriella behov, och pressarna kommer sannolikt att stöta på en vägg.

• Till skillnad från GameStop-squezzen finns det ingen riktad part som kan tvingas täcka sina shorts på grund av margin calls. När det gäller silver är hedgefonder totalt sett nettolånga.

• Det finns ett rykte om att J.P. Morgan, den gigantiska amerikanska investmentbanken, har en enorm kort position som motsvarar en dold naken short – men detta rykte har ingen verklig grund och är bokstavligen årtionden gammal. Om JP Morgan faktiskt hade en sådan short, borde den ha sprängts med silverkörningen 2011.

• Om silverpriset stiger för långt utöver dess fundamentala motivering, för snabbt, kommer silvergruvorna – som till sin natur är långa silver som fortfarande finns i marken – gärna säkra framtida produktionsår genom att sälja terminskontrakt.

• Om silvergruvorna ser deras aktiekurser stiga, kommer de gärna att emittera nya aktier för att betala för mer prospekterings- och produktionsinsatser.

• Silvermarknaden har anknytning till den mycket större kopparmarknaden på industrisidan och till guldmarknaden på den mycket större ädelmetallsidan: Båda dessa kommer att utöva gravitation om spridningen mellan koppar och silver eller koppar och guld blir för skit.

• WallStreetBets, Reddit-anslagstavlan som främjar pressen, är internt motstridigt om att jagar silver till och med är en bra idé: Vissa ser det som en fälla, eftersom det är ett sätt att suga upp uppmärksamhet och energi från GME innan GameStop-striden vinns.

Det största problemet med Reddit silversqueeze- när det gäller att mäta sannolikheten för misslyckande eller framgång utöver en kortvarig pop – är att strukturmekaniken inte riktigt fungerar.

Den strukturella mekaniken i GameStop-pressen är faktiskt lysande

I början var GameStop ett relativt litet företag med en relativt liten andel (drygt 50 miljoner aktier) och en grupp arroganta hedgefonder som blankat långt över 100% av aktierna.

Sedan, som prispressen som byggdes på GME, var hedgefonderna dumma nog för att stå fast, eller till och med dubbla ner sina blankningar i vissa fall, snarare än att komma ut.

Varför kollar folk på guld/silver ration? Vad säger den?

För erfarna investerare är förhållandet guld till silver en av många indikatorer som används för att bestämma rätt (och fel) tid att köpa eller sälja sina ädla metaller.

Andra faktorer – inklusive ekonomisk osäkerhet, inflationsvillighet och skuld – har uppmuntrat miljoner att investera i guld och silver, och under de senaste åren har småskaliga investerare börjat klättra ombord.

Trots denna marknadsutveckling, för många, är förhållandet mellan guld och silver fortfarande ett vagt, svårfångat mysterium.

Varför är det klokt att bry sig om guld-till-silver-förhållandet?

Bra fråga. Först en enkel definition: I grund och botten är förhållandet guld till silver mängden silver som krävs för att köpa en uns guld.

När detta skrevs, var förhållandet mellan guld och silver ungefär 70 till 1.

Det betyder att det till nuvarande pris skulle ta 70 uns silver för att köpa 1 uns guld.

Även om det finns otaliga webbplatser som tillhandahåller det aktuella förhållandet, är det relativt smärtfritt att beräkna på egen hand.

Ta helt enkelt priset på guld, dela det med priset på silver och Voilà! Du har förhållandet guld till silver.

Här är ett exempel med de senaste marknadspriserna:

$ 1743 (guldpris) ÷ $ 25,60 (silverpris) = cirka 70 (guld-till-silver-förhållande)

Tack för informationen, men vad betyder det egentligen?

Investerare som handlar guld, silveroch andra ädla metaller granskar förhållandet guld-silver som en signal för rätt tid att köpa eller sälja en viss metall.

När förhållandet är högt är det allmänna samförståndet att silver gynnas. Detta beror på att silver relativt billigt är relativt billigt.

Omvänt tenderar ett lågt förhållande att gynna guld och kan vara en signal att det är en bra tid att köpa den gula metallen. Många stora, erfarna investerare kan byta silver för guld när förhållandet sjunker.

Tyvärr, eftersom förhållandet mellan guld och silver varierar så vilt, kan det vara svårt för nybörjare eller småskaliga investerare att läsa signalerna och göra vinst.

Vanligtvis fungerar förhållandet mellan guld och silver som en drivkraft för att diversifiera innehav (erfarna investerare är överens om att mångfald är bra). Om en investering floppar, tar alternativa investeringar i din portfölj upp slacken – eller förlusterna.

Historiskt: Så såg guld-till-silver ration ut

Sedan 1687 – så långt tillbaka som rekorden når – vacklade förhållandet mellan guld och silver mellan ungefär 14 och 100. Omkring 1900 var förhållandet stabilt och förblev relativt platt.

Före 1900 svängde faktiskt förhållandet guld till silver runt 16. Detta berodde troligen på att många länder använde guld- och silveruppbackade valutor. Till exempel tilldelade Frankrike och USA (bland andra) lagstadgade gränser för vad förhållandet skulle kunna vara.

Den amerikanska geologiska undersökningen uppskattar också att det finns 17,5 gånger mer silver i jordskorpan än guld, vilket kan ge ytterligare en förklaring till förhållandet mellan guld och silver före 1900.

Under hela 1900-talet har dock förhållandet mellan guld och silver i genomsnitt varit cirka 47-50 och har ibland fluktuerat vilt.

Vad betyder detta för framtiden?

Vissa experter förutspår att förhållandet mellan guld och silver kommer att återgå till det långsiktiga genomsnittet före 1900 på 16 till 1. Många faktorer nämns i detta gynnsamma påstående. Det är dock värt att notera, bland dessa experter är några av de mest ivriga förespråkarna för silverinvesteringar.

I slutändan, för att förhållandet ska kunna återgå till genomsnittet före 1900, skulle priset på silver behöva stiga till ungefär $ 105 per uns. På samma sätt, om förhållandet skulle sjunka till det långsiktiga genomsnittet, skulle silverpriserna stiga till cirka 61 dollar per uns.

Förhållandet guld till silver är verkligen ett av flera värdefulla verktyg som används för att bestämma den optimala tiden för att köpa guld eller silver.

Det är dock klokt att undvika brådska. Endast de mest erfarna investerarna gör vinster med en kortsiktig uppfattning, och även de får felbedömningar.

Med tålamod, forskning och en långsiktig syn kan du välja att köpa silver när förhållandet är högt – köpa högre kvantiteter med färre dollar.

Vad påverkar silverkursen?

Liksom med alla andra råvaror varierar priset på silver baserat på förhållandet mellan utbud och efterfrågan. Silver är emellertid relativt unikt bland ädla metaller, eftersom tillgången är relativt statisk och efterfrågan minskar inte när priset stiger. Trots en historisk volatilitet har silvrets värde sedan 2002 ökat mer än någon annan ädelmetall, och experter förväntar sig att priset fortsätter att stiga.

Industriell efterfrågan

Till skillnad från guld, platina och andra ädla metaller utgör industriell efterfrågan över hälften av den totala efterfrågan på silver. Tillverkare använder silver i många högteknologiska enheter som mobiltelefoner och platt-tv, och dess unika egenskaper gör att andra metaller inte kan användas i stället. Det lilla antalet silvergruvor som är aktiva globalt innebär att utbudet inte kan ökas markant som svar på efterfrågan. När efterfrågan ökar medan utbudet förblir statiskt, förutspår experter priset på silver kommer att fortsätta att stiga.

Medicinsk efterfrågan

Elektronikindustrin ensam står inte för hela efterfrågan på silver. Metallen används i många högteknologiska medicintekniska produkter, och forskare finner ökande användningsområden för silver i läkemedel på grund av metallens biocida egenskaper. Som en antibakteriell och antimikrobiell metall utforskar sjukhus och andra medicinska anläggningar silveranvändning som desinfektionsmedel. Dessa speciella egenskaper hos silver fortsätter att driva efterfrågan på metallen och påverka dess pris.

Investeringsefterfrågan

Guldpriset drivs till stor del av investeringsefterfrågan, eftersom investerare ser det som en säkring mot inflation. Silvers volatila marknad innebar att den tidigare användes mer för att göra en snabb avkastning än som en investering för att bevara välstånd. Men industrins behov av silver till varje pris har gjort metallen mer attraktiv som en långsiktig investering. Minskande silvermängder har lett till att investerare lagrar ädelmetallen, särskilt eftersom många försöker diversifiera sina portföljer genom att hålla hårda tillgångar.

Politiskt klimat

När politiska händelser orsakar global osäkerhet och ekonomisk instabilitet vänder sig investerare till ädelmetaller för att skydda sin förmögenhet mot de globala finansmarknadernas volatilitet. Särskilt med silver kan priserna påverkas av en choke i utbudet om naturresurserna i länder som bryter metallen nationaliseras. Utöver dessa faktorer leder ökningar av industriländernas bruttonationalprodukt till en ökande efterfrågan på konsumentelektronik och andra tillverkade varor som använder silver i sin produktion, vilket leder till en motsvarande ökning av efterfrågan på metallen, vilket driver dess pris upp.

Kort och långsiktiga nivåer för silver?

Silver tog sig över 20 EMA och testar nästa motstånd på 25,55 USD Silver bevittnade viss försäljning den sista handelsdagen i veckan och raderade en stor del av föregående dags vinster till över två veckors toppar. XAG/USD sågs senast i handeln runt $ 25,15-20, en nedgång på 1,05% för dagen.

Den senaste studsen från YTD-nedgångar som berördes den 31 mars stannade nära 25,60 dollar sammanflödesregionen. Den nämnda barriären bestod av 61,8% Fibonacci-nivån på $ 26,64- $ 23,78-nedgången och den övre änden av en kortvarig stigande kanal. Detta bör nu fungera som en avgörande punkt för kortfristiga handlare och hjälpa till att bestämma nästa del av en riktad rörelse för XAG/USD.

Den vita metallen har hittills visat en viss motståndskraft under 50% Fibo. nivå och lyckades hålla nacken över det psykologiska märket på 25,00 dollar. Nivån sammanfaller med trendkanalstödet, som om det bryts avgörande kan utlösa viss teknisk försäljning. Detta kommer i sin tur att skapa scenen för en bild mot att testa 38,2% Fibonacci. nivå, runt regionen $ 24,85.

Under tiden har tekniska indikatorer på timdiagram igen börjat glida in i det negativa territoriet. Dessutom är oscillatorer på det dagliga diagrammet ännu inte återhämtade sig från den baisseartade zonen. Upplägget stöder utsikterna för en eventuell paus mot nackdelen och återupptagandet av den tidigare / väletablerade nedåtgående banan som upplevts under de senaste två månaderna.

Nästa relevanta baisseartade mål är knuten nära regionen $ 24,45, eller 23,6% Fibonacci nivå. Viss uppföljningsförsäljning kommer att upphäva alla kortvariga positiva fördomar och vända XAG / USD sårbara för att påskynda fallet mot $ 24,00 runda siffran. Drivkraften kan ytterligare förlängas och dra tillbaka varan mot YTD-lägen, runt regionen 23,80-75 dollar.

På baksidan kan regionen $ 25,60 fortsätta att fungera som omedelbart starkt motstånd och täcka uppsidan för XAG/USD. Med det sagt kan en ihållande drag bortom leda till ett nytt korttäckande drag och hjälpa metallen att sikta tillbaka för att återta 26,00 dollar. Varje efterföljande uppflyttning skulle göra det möjligt för tjurar att utmana den tunga försörjningszonen $ 26,40-50.

Svag dollar ger stöd till silver

Silver försöker för närvarande sätta sig över motståndet till $ 25,55 medan den amerikanska dollarn tappar mark mot en bred korg med valutor. US Dollar Index har äntligen lyckats slå sig ner under supporten vid 20 EMA vid 92.35 och försöker slå sig ner under nästa support 92.15. om amerikanska dollarindex sjunker under stödet vid 92.15, kommer det att gå mot 92-nivån som kommer att vara hausse för silver- och guldpriset idag. Svag dollar är en hausseartad katalysator för ädelmetaller eftersom det gör dem billigare för köpare som har andra valutor.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.