Växlingskurserna uppdateras var 5:e minut (senast 2019-09-22 00:13:00). Procentuell (%) förändring jämfört med gårdagens kurs.
USD/SEK 9.73 - -0 %
EUR/USD 1.1 - -0 %
EUR/GBP 0.88 - -0 %
GBP/USD 1.25 - -0 %

Följ oss på

Site Logo
USD/SEK 9.73 -0 %
EUR/USD 1.1 -0 %
EUR/GBP 0.88 -0 %
GBP/USD 1.25 -0 %
USD/CHF 0.99 -0 %
USD/TRY 5.74 -0 %
USD/GBP 0.8 -0 %
USD/NOK 9.04 -0 %
Bästa valutamaklarna

Det kan vara krångligt att hitta rätt bland världens råvaruamäklare, då det finns många olika typer. Vi är ett gäng svenskar med finansbakgrund som handlar råvaror kontinuerligt, sedan drygt 20 år tillbaka. På Valutahandel.se så testas, recenseras samt undersöks lämpliga sajter om trading med råvaror såsom olja, guld, silver och generella aktier.

I recensionerna så betygsätts allt från kostnader, supportens svarstid, möjliga hävstångseffekter, tillgängliga mjukvaror, vilka licenser som finns, samt utbud av råvaror och övriga finansiella instrument. Givetvis så går vi även igenom hur användarvänlig en sajt är, ger våra åsikter om design och utseende samt finansiell stabilitet hos CFD-mäklare för råvaror. Detta sammantaget ger ett övergripande betyg som du kan se mer detaljerat genom att klickar vidare på recensionsknapparna. Vi rangordnar aktörer i en topplista, vilken visar de absolut bästa elektroniska råvarumäklare på nätet för svenskar högst upp i listan.

Topplista med de bästa råvaru-valutamäklarna utifrån våra utförliga tester för dig som vill komma igång snabbt och enkelt!


Fullt av råvaror från transparent ECN-mäklare.
9.14/10

Lär dig råvaru-trading i 10 enkla steg med en gratis bok!
9.29/10

Bli en vinnare på råvarumarknaden. Gör som Manchester City, kör AvaTrade.
9.29/10

Trading. Enkelt. All typ av handel med råvaror, aktier och valutor från ett ställe.
9.29/10

Handla olja, bomull, sojabönor, majs, socker eller guld, XAU/EUR eller platimum. Allt finns här.
9.14/10

Handla råvaror med ultralåg spread, helt utan mellanhänder.
9.14/10

Pålitlig och enkel råvaruhandel med en STP-mäklare som har jättebrett utbud.
9.29/10

Fullsmockat utbud av råvaror för enkel & social trading på nätet.
9.29/10

Följ & investera som de bästa med 1-klick.
9/10

Handla aktier, index, valuta och råvaror på Markets.com
8.29/10

Handla med en global forex trading specialist.
9.14/10

Stor. Rättvis. Human. Snabbast valutahandel i stan!
9.14/10

Handla guld från FXGM till bra priser. Allt på svenska!
8.71/10

STP-mäklare för alla råvaror. Handla med ett klick!
9.14/10

Handla guld och guldtackor och andra ädla råvaror till lägsta pris!
9.29/10

Hur räknas betyget fram?
Nedan diskuteras nio av de viktigaste sakerna som vi undersöks, kontrolleras och verifieras för alla råvarumäklare med online handel på listan ovan:

Vilken ägarstruktur finns för bolaget?
Vilka står bakom en viss råvarumärklare? Det kan vara stor skillnad mellan olika ägarstrukturer och grundare. Vi gör vårt bästa för att på ett obereonde sätt komma i kontakt med investerare och kolla upp i bolagsregister för att se mer vilka som äger ett visst bolag. En bakgrundskoll görs för att säkerställa att ägarna bakom alla råvarubolag som visas är seriösa och värda att använda.

Hur är spreaden?
En viktig faktor vid handel med råvaror som olja och guld är spreaden, dvs skillnaden du får betala vid köp respektive försäljning. Aktörer med låg spread och snabb orderhandläggning får givetvis bättre omdöme och alla råvarumäklare testas på både dator, mobil och surfplatta. Vi försöker givetvis undersöka så att spreaden är densamma på både MT4, MT5 och egenutvecklade plattformar. Betyget som ges baseras på den sammanlagda spreaden för alla plattformar som erbjuds.

Hur snabbt är man igång med råvaruhandel?
Medan det blott tar 10 sekunder att registrera sig på de främsta sajterna, så kan det tar 5-10 minuter att komma igång hos vissa mindre imponerande aktörer. Detta påverkar givetvis betyget.

Vad finns för öppna och dolda avgifter?
Det är inte ovanligt att råvaru- och valutamäklare har en uppsjö av dolda avgifter. Några exempel inkluderar en inaktivitetsavgift efter 1-12 månader, möjliga uttagsavgifter eller kostnader för spread eller kommission. Sajter med låga avgifter får givetvis bättre betyg än råvarumäklare med flertalet gömda avgifter.

Vilka regler måste följas?
När vi talar om lagar så är det normalt EU-licensiering som gäller, men en betydande andel mellanhänder, råvaruhandlare, valutamäklare, aktiemäklare och online trading firmor är även reglerade från Schweiz, Dubai, Hong Kong, Seychellerna, Mauritius eller andra icke EU-länder. Vi ger högre omdöme till sajter som följer EU-regler av naturliga skäl, då de passar oss som bor i Sverige och Europa. EU har även krav på segregerade konton mellan klientmedel och trading firmans konton, samt många andra tuffa finansiella krav om hävstång som inte alltid finns utanför regionen.

Vad används för mjukvaror?
Har råvarusidan utvecklat en egen plattform där man kan handla? Många har det, men en stor andel använder och tredjepartslösningar, vilka då måste utvärderas. Vi gör självklart en noggrann kontroll från flera olika enheter, för att hitta fel och problem, samt för att visa upp skämdumpar så att du själv kan avgöra vad som passar just dig.

Finns det möjligheter att få hävstång?
De flesta bolag inom råvaru-trading ger idag ut hävstångsmöjligheter utan större "krav" eller kontroller. Du kan ofta få 10x (1000%) hävstång vid handel med crude oil, brent oil och andra typer av olja eller guld. För professionella konton med råvarumäklare så ges ofta ännu högre belåning och lägre säkerhetskrav. Allt detta betygsätts för att göra det enkelt för dig att avgöra vad som passar din trading-stil.

Har bolaget svensk support?
Erbjuds snabb support från flera olika kanaler, såsom e-post, live chatt och telefon? Vi ställer lite frågor för att testa supporten och se hur snabbt de återkommer och hur avancerade svar som ges. Allt från språk till tydlighet och snabbhet utvärderas.

Vad kan man handla för råmaterial?
Antal råvaror, men även valutor, aktier och andra tillgängliga instrument tas upp för att beskriva men också för att betygsätta hur lämplig en specifik råvarumärklare faktiskt är. Desto fler typer av olja som går att handla, eller desto mer variationer av guld (t. ex guldtackor eller fysiskt guld) från desto fler olika handelsplatser, ju högre betyg delas ut.

Skulle du fortfarande ha några frågor så tveka inte att kontakta oss.

  • Markets.com registreringsvideo

  • SwissQuote: Så registrerar Du dig

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

kontakta oss.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital du är beredd att förlora. Tidigare resultat garanterar inte framtida resultat. Informationen på denna sajt är av utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning.

Footer Logo
Följ oss på
DMCA.com Protection Status

Copyright© 2010-2019 www.valutahandel.se All Rights Reserved