Växlingskurserna uppdateras var 5:e minut (senast 2019-10-23 21:17:44). Procentuell (%) förändring jämfört med gårdagens kurs.
USD/SEK 9.63 - 0.2 %
EUR/USD 1.11 + 0.11 %
EUR/GBP 0.86 - 0.29 %
GBP/USD 1.29 + 0.39 %

Följ oss på

Site Logo
USD/SEK 9.63 -0.2 %
EUR/USD 1.11 +0.11 %
EUR/GBP 0.86 -0.29 %
GBP/USD 1.29 +0.39 %
USD/CHF 0.99 +0.09 %
USD/TRY 5.73 -1.42 %
USD/GBP 0.77 -0.39 %
USD/NOK 9.12 -0.38 %
featured image

Ska man handla med aktier eller valuta? Det ena utesluter inte det andra. Men aktiehandel på nätet är ofta enklare att hänga med i än valutahandel, då fysiska företag och dess balansräkning och framtidsutsikter är enklare att följa än två länder med snabbt skiftande tillväxt, räntor och inflation.

Du har troligen drömt om några bra investeringar i aktier, som ger tillräckligt med pengar för att resa runt jorden eller festa i St Topez hela sommaren. Det är inget lätt mål, men du måste börja någonstans. Att köpa eller sälja aktier online, beroende på marknadsklimatet, är en av de bästa vägarna att nå dina mål. En av de bästa sakerna är att aktiehandel nu sker online, från bekvämligheten av hemmet. I denna guide så förklarar vi på ren svenska hur man investerar i aktier på nätet. Det är inte lika enkelt som att se en YouTube video, men det är ingen idé att oroa sig – det är inte raketforskning heller.

Folk som frågar efter att köpa eller blanka aktier på nätet gör det oftast för att de vill tjäna pengar och få en vinst, eller för att lära sig mer om hur man handlar aktier. Givetvis så är det möjligt att göra båda på en och samma gång, vilket kan vara roligt ifall du väljer rätt typ av handel. Med belåning eller hävstång som det också kallas, så blir det också allt mer av en adrenalinkick, där en position kan gå upp 50% på en dag.

Ska man köpa aktier eller blanka?Aktiehandlare som vunnit på börsen

Allt beror på marknadsklimatet, när det kommer till köpläge eller blankningsläge. För närvarande så är de många marknader inne i en så kallad “bear market“, dvs med en nedåtgående trend. Med med tillgång till blankning av aktier så kan en sjunkande aktiemarknad vara en ren guldgruva! Ifall inte Trump får ordning på handelskriget, medan Storbritannien behöver få utträde ur EU uppstyrt, så finns risk för rejält större nedåtgående trender på aktiemarknaden. Nersidan är troligen större än uppsidan för för alla som handlar med aktier just nu, förutom på vissa asiatiska marknader det det mesta redan är inprisat.

Så blankar Du aktier

Var kan du blanka aktier?

Aktier kan numera enkelt handlas från hemmet! Fördelen är att du alltid har tillgång och kan göra det när som helst på dagen. Det är nämligen väldigt lätt att både köpa och sälja aktier online. I praktiken så fungerar de på samma sätt oavsett ifall du vill köpa eller blanka. Fördelen med moderna aktiemäklare är att du slipper ringa mäklaren och kan med 2 knapptryckningar gå in i en ny position!

Hitta en lämplig aktiemäklare

Oroa dig inte, här visas de bästa sajterna som tillåter dig handla riktigt fördelaktigt. Se en guide om traditionella vs moderna aktiemäklare.

Bästa sajterna att handla aktier på nätet?

Sajter för aktiehandel online i Sverige brukade vara begränsat till Avanza och Nordnet, men sedan kom storbanker in och erbjöd halvbra tjänster även dem. Men inget slår de nya sajterna för aktiehandel, där det är möjligt att blanka
lista med aktieinspiration, tips från analytiker och Sveriges populäraste aktier. Idag är internationella sajter bättre på alla sätt: De har fler instrument, du kan blanka och belåning är möjligt i mycket högre grad. Du kan sätta in 10 000 kr och blanka aktier för 50 000 kr på t. ex Skilling eller varför inte Plus 500?

Vad ligger kostnaderna på?

1. Skilling: Tillåter dig att komma igång på 10 sekunder. Sedan kan du prova på att blanka aktier, med antingen låtsaspengar eller riktiga pengar.

2. Plus500: En av de största börsnoterade företagen som erbjuder blankning. Har idag över 1 miljon kunder.

3. AvaTrade: Bra på amerikanska aktier samt på svenska kronan ifall du vill handla den.

3. Avanza har ett genomsnittscourtage som ligger på 0.15%, där minimikostnaden ligger på 39 kr för affärer från 15600 kr. För ännu mindre aktiehandlare så finns mini-konto, med 025% rörligt courtage och ett minsta courtage på 1 kr. För lite större affärer så finns Medium-konto med 0.069% rörligt courtage eller ett minsta belopp på 69 kr, vilket passar affärer från 46 000 kr. För affärer över 143 500 kr så är det möjligt med courtage som har fast pris på 99 kr per affär.

4. Nordnet erbjuder ett lägstacourtage ut på 1 kr men med ett courtage på 0.25% för små aktiehandlare. Exempel: För en affär på 10 000 kr så blir det 25 kr i courtage. För lite större affärer, upp till 46 000 kr, så är courtaget 0.15% och som lägst 39 kr. F

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

kontakta oss.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital du är beredd att förlora. Tidigare resultat garanterar inte framtida resultat. Informationen på denna sajt är av utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning.

Footer Logo
Följ oss på
DMCA.com Protection Status

Copyright© 2010-2019 www.valutahandel.se All Rights Reserved