fbpx

Tina från Ulricehamn

Registrerade sig hos valutamäklaren FP Markets för 22 minuter sedan.

» Prova FP Markets du med.
75.31 av alla användare förlorar pengar vid handel med CFD'er hos First Prudential Markets Ltd.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Ska man handla med aktier eller valuta? Det ena utesluter inte det andra. Men aktiehandel på nätet är ofta enklare att hänga med i än valutahandel, då fysiska företag och dess balansräkning och framtidsutsikter är enklare att följa än två länder med snabbt skiftande tillväxt, räntor och inflation.

En av de bästa sakerna är att aktiehandel med CFD'er nu sker online, från bekvämligheten av hemmet. I denna guide så förklarar vi på ren svenska hur man kan investera i aktier på nätet.

Folk som frågar efter att köpa eller blanka aktie CFD på nätet gör det oftast för att de vill tjäna pengar och få en vinst, eller för att lära sig mer om hur man handlar aktier. Givetvis så är det möjligt att göra båda på en och samma gång, men det finns alltid både möjlighet till vinst och förlust.

Tips: Det bästa alternativet just nu är 100% aktiehandel, 0% kommission, från eToro som erbjuder handel med aktier både med eller utan hävstång. Redo? Kom igång själv här med kommissionsfri aktiehandel!

Ska man köpa aktier eller blanka?Aktiehandlare som vunnit på börsen

Allt beror på marknadsklimatet, när det kommer till köpläge eller blankningsläge. För närvarande så är de många marknader inne i en så kallad “bear market“, dvs med en nedåtgående trend. Med med tillgång till blankning av aktier så kan en sjunkande aktiemarknad vara en ren guldgruva! Ifall inte Trump får ordning på handelskriget, medan Storbritannien behöver få utträde ur EU uppstyrt, så finns risk för rejält större nedåtgående trender på aktiemarknaden. Nersidan är troligen större än uppsidan för för alla som handlar med aktier just nu, förutom på vissa asiatiska marknader det det mesta redan är inprisat.

Så blankar Du aktier

Var kan du blanka aktier?

Aktier kan numera enkelt handlas från hemmet! Fördelen är att du alltid har tillgång och kan göra det när som helst på dagen. Det är nämligen väldigt lätt att både köpa och sälja aktier online. I praktiken så fungerar de på samma sätt oavsett ifall du vill köpa eller blanka. Fördelen med moderna aktiemäklare är att du slipper ringa mäklaren och kan med 2 knapptryckningar gå in i en ny position!

Hitta en lämplig aktiemäklare

Oroa dig inte, här visas de bästa sajterna som tillåter dig handla riktigt fördelaktigt. Se en guide om traditionella vs moderna aktiemäklare.

Bästa sajterna att handla aktier på nätet?

Sajter för aktiehandel online i Sverige brukade vara begränsat till Avanza och Nordnet, men sedan kom storbanker in och erbjöd halvbra tjänster även dem. Men inget slår de nya sajterna för aktiehandel, där det är möjligt att blanka
lista med aktieinspiration, tips från analytiker och Sveriges populäraste aktier. Idag är internationella sajter bättre på alla sätt: De har fler instrument, du kan blanka och belåning är möjligt i mycket högre grad. Du kan sätta in 10 000 kr och blanka aktier för 50 000 kr på t. ex Skilling eller varför inte Plus 500?

Vad ligger kostnaderna på?

1. Skilling: Tillåter dig att komma igång på 10 sekunder. Sedan kan du prova på att blanka aktier, med antingen låtsaspengar eller riktiga pengar.

2. AvaTrade: Bra på amerikanska aktier samt på svenska kronan ifall du vill handla den.

3. Avanza har ett genomsnittscourtage som ligger på 0.15%, där minimikostnaden ligger på 39 kr för affärer från 15600 kr. För ännu mindre aktiehandlare så finns mini-konto, med 025% rörligt courtage och ett minsta courtage på 1 kr. För lite större affärer så finns Medium-konto med 0.069% rörligt courtage eller ett minsta belopp på 69 kr, vilket passar affärer från 46 000 kr. För affärer över 143 500 kr så är det möjligt med courtage som har fast pris på 99 kr per affär. Prova Avanza här!

4. Nordnet erbjuder ett lägstacourtage ut på 1 kr men med ett courtage på 0.25% för små aktiehandlare. Exempel: För en affär på 10 000 kr så blir det 25 kr i courtage. För lite större affärer, upp till 46 000 kr, så är courtaget 0.15% och som lägst 39 kr.

5. Plus500: En av de största börsnoterade företagen som erbjuder både blankning och aktieköp med CFD. Har idag över 1 miljon kunder. Riskvarning: 79% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar hos denna leverantör.

Mäklare som erbjuder handel med aktier

Här nedan kan du se ett urval av de mäklarna vi recenserat som erbjuder handel med aktier. Missa inte att läsa om möjligheten att tjäna pengar på aktiers nedgång i pris, i form av blankning.


IG – Betyg: 9.67/10
Valutahandel dygnet runt från en etablerad firma med fantastisk plattform. Otroligt instrumentutbud och fler funktioner än konkurrenterna.
75% av alla icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel hos IG.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.