fbpx

Albin från Göteborg

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 10 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
73% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo

Här kommer korta breaking news och intressanta produktnyheter som bara behöver några rader. Håll dig uppdaterad och följ Valutahandel's nyhetsflash, du också!

   Swish är tillbaka på Safello för att köpa kryptoSwish är tillbaka på Safello för att köpa krypto
  Torsdag, 30 november 2023 18:10
  Efter en tids frånvaro så är nu den mest populära och den smidigaste svenska betalmetoden – Swish – tillbaka på Safello (se recension). Du kan nu köpa Bitcoin och andra kryptovalutor med ett knapptryck genom Safello – den säkra, Skandinaviska sajten för att handla krypto. Ifall du inte är en kund än så kan du registrera dig här och prova på en av landets bästa alternativ. Vi vet att många har problem med att köpa krypto i Sverige, med svenska betalkort. Men det är därför som Swish är så bra – och det är väldigt smidigt genom Safello. Du kommer inte ångra dig.

   Silver bryter ut från den nedåtgående trenden: +2.3%Silver bryter ut från den nedåtgående trenden: +2.3%
  Onsdag, 12 juli 2023 15:04
  Efter en nedgång sedan maj månad 2023, så har silver på nytt vänt från den nedåtgående trendkanalen. Silver handlas nu för 23.7, upp 2.4% sedan igår och det ser ut som råvaran brutit ut från sitt tidigare motstånd. Den föregående toppen från i år låg precis omkring 26 nivån och nästa större tekniska motstånd kan ligga vid 24.5 nivån. Sugen på trading med silver idag, innan den nya trenden tagit fart på allvar? Prova hos Skilling, där du kan starta med ett riskfritt demokonto för att prova på hur man handlar.

   BoE höger räntan till 4.5% - GBP/SEK mot 13 nivånBoE höger räntan till 4.5% – GBP/SEK mot 13 nivån
  Torsdag, 11 maj 2023 13:53
  Den brittiska centralbanken (BoE) meddelande idag att man höjer räntan till 4.5%, vilket är den högsta nivån som Storbritannien haft sedan 2008. Det är den 12:e räntehöjningen i rad och ytterligare ökningar är troligt, menar BoE. Pundet steg snabbt mot kronan från 12.8 mot 12.94 SEK per pund, innan den föll tillbaka lite. Valutahandel förväntar sig att kronan kommer sjunka ytterligare mot pundet den närmaste tiden och blir inte förvånad om 13.5 SEK per GBP nås innan sommaren är slut. Trading med Pund mot SEK skrev lämpligen på Skilling, som har bäst spread, snabbast avslut och mest ärlig setup.

  Hur går det med räntorna för bolån då? Från t. ex Barclays så stiger den rörliga bolåneräntan till 7.74%, medan 5 års fast ränta ligger på 6.4% som standard (innan förhandling). I Sverige så ligger bolåneräntorna fortfarande avsevärt lägre, med en rörlig ränta på 4.12% från Swedbank i dagsläget.

   Investerare söker skydd i guld, säger JP MorganInvesterare söker skydd i guld, säger JP Morgan
  Fredag, 5 maj 2023 11:14
  Investerare kommer troligen söka skydd i guld trading, för att skydda sig mot ett katastrofiskt scenario, säger JP Morgan. Guld är ju traditionellt en säker hamn under kaos på marknaden och en tillgång som oftast går upp när det är som mest oroligt.

  Guld har brutit upp från 2000-motståndet och är på väg mot 2100-nivån nu. Kommer vi se 2500 innan sommaren är slut? Du kan med fördel handla guld-CFD hos Skilling, en sajt som är grundad av Skandinavier. Du kan komma igång från 1000 kr.

   Guldet bryter 2000 USD nivån. Vad händer nu?Guldet bryter 2000 USD nivån. Vad händer nu?
  Torsdag, 6 april 2023 20:10
  En av de mindre volatila och mest säkra tillgångarna har just brutit en ikonisk nivå – 2000 USD. Är detta början på ett rally för guldet mot 2500? Portfölj managern Anna Svahn på Antiloop Hedge är inne på att guld innehavär en given tillgång för portföljen, snarare än rena pengar just nu. Även Eric Strand som driver ett antal råvarufonder tror på nytt allt time high för guldet under 2020 och en uppgång på minst 20% innan årets slut. En given sajt för att handla guld CFD är Skilling som recenseras här. BRICS utökad samarbete och kraftigt minskad användning av dollarn under 2023 kanske också ge effekten att USD blir svagare och guldpriset blir högre. Det finns många anledningar att handla guld – prova själv. Men som alltid, gör din egen bedömning och undersök vad du själv tror på. Herr Strand tror på ytterligare rally när 2100-nivån för guldet bryts. Sker detta kanske redan i vår?

   Var görs valutahandeln bäst? 3 par att kolla inVar görs valutahandeln bäst? 3 par att kolla in
  Måndag, 20 mars 2023 22:21
  Dagens artikel om de 12 allra mest handlade valutaparen hos Skilling har fått traders att bli sugna att handla just dessa paren. Ifall vi ska gå in på dagens 3 heta valutapar, så är det nog följande. Den kanadensiska dollarn har tappat på slutet och idag är det mot norska kronan som den förlorar mot. Den 23:e mars så är det räntebeslut för Norges Bank. Den norska inflationen fortsätter att falla. I januari 2023 så låg den på 7% och i februari så var KPI endast 6.3%. Styrräntan i Norge hölls oförändrad på 2.75% vid sista mötet och ifall de ska få inflationen under kontroll så behövs nog ännu en räntehöjning, vilket marknaden kanske börjar prisa in? I Kanada så ligger man på 4.5% ränta och inflationen i januari 2023 var 5.9%. Detta är den näst lägsta inflationen i G7 länderna. Du kan handla CAD/NOK till bäst kurs hos Skilling – prova själv med ett kostnadsfritt demokonto, som lätt kan ändras till ett konto med riktiga pengar.

  En annan valuta som tappar mot NOK är det brittiska pundet. En av EU's största förlorare är Storbritannien, vars tillväxt (BNB) tappade 0.3% i januari 2023 och 0.5% i december 2023. Eftersom pundet är relativt starkt igen, över 13 nivån mot NOK, så finns det goda möjligheter att 13-nivån testas inom snar framtid. Vidare så har sydafrikanska randen (ZAR) varit på väg mot 20-nivån mot EUR under de senaste veckorna, från 16.5 nivån i sommar. En liten förbättring tycks skymtas och kanske så är den lite på gång igen efter att har tappat stort mot Euron under 9 månaders tid.

   Crypto, guld och silver sticker inför helgenCrypto, guld och silver sticker inför helgen
  Fredag, 17 mars 2023 20:54
  Guldet börjar närma sig 2000 usd per ounce och är upp drygt 3% idag, medan silverpriset är upp 3.5%. Samtidigt så sticker crypto-valutorna lite mer än vanligt. Ethereum (ETH) handlas upp 4.15% jämfört med gårdagen, medan Bitcoin är upp 7.5%. Volatiliteten är god på de flesta marknader och du kan enkelt handla med demokonto på Skilling ifall du vill prova lyckan.

   VIX Index nära årshögsta kan ge bra möjligheterVIX Index nära årshögsta kan ge bra möjligheter
  Onsdag, 15 mars 2023 22:49
  Ofta så är det väldigt bra online trading möjligheter när VIX index ligger över 20-nivån. För närvarande så har VIX-indexet ökat till 26.14, efter att ha varit under 20 för bara en vecka sedan. Efter väsentliga nedgångar på S&P 500 och Dow Jones 30, så finns det risk att allt mer pengar tas ut från amerikanska aktier efter nedgången, vilket är en risk för US dollarn. Både svenska och norska kronan har t. ex ökat 0.3% respektive 0.36% mot dollarn. Även euron stärks mot dollarn, medan guldet vänt upp mot 1919 USD nivån (+0.76%). Sugen på day trading under dagar med extra rörlighet? Då finns det troligtvis ypperliga möjligheter på Skilling som du kan prova riskfritt med ett demokonto.

   Valutahandel med SEK: Testar 1 års lägsta mot EURValutahandel med SEK: Testar 1 års lägsta mot EUR
  Fredag, 13 januari 2023 11:36
  Den svenska kronan testar återigen allt lägre nivåer mot sina största handelspartners. Denna gången så är det EUR/SEK som når en ny bottennivå för kronan och handlas för 11.25. Nedgången har hållt i sig sedan mitten av november, så det är troligt att en vändning kan tänkas komma inom närtid. Det första testet kommer i så fall bli 11.15 nivån, följt att 11. Ifall kronan däremot försvagas ytterligare så är 11.4 den första och viktigaste motståndsnivån. Tror du på kronan? Du kan handla EUR/SEK och USD/SEK till riktigt låg spread hos Skilling. Prova själv med ett riskfritt demokonto nu!

  Riksbanken håller sin konjunkturmöte den 20:e januari, följt av att direktionen sammanträder den 24:e januari. Det kommer dröja tills den 8:e februari innan ett nytt penningpolitiskt möte kommer från Sveriges Riksbank, vilket kan ge ytterligare riktningsindikationer för kronan.

   Binance Nordics AB blir reglerat av FinansinspektionenBinance Nordics AB blir reglerat av Finansinspektionen
  Torsdag, 12 januari 2023 14:12
  Världens största krypto exchange, Binance, är nu även reglerad från Sverige. Deras tidigare “varning för Binance” har nu tagits bort på Finansinspektionens hemsida och endast två varningar ligger kvar. Dels en extern varning från brittiska FCA, relaterat till någon som försökte härma bolagets namn (Binance Investment Ltd aka https://binance-investment.ltd), men även ytterligare en klon, Binance Research, som också är ett fuskbolag.

  Det nya bolaget från Binance som skapades 2021 heter Binance Nordics AB och har två yngre och en äldre person i styrelsen. Lasse Antero Henritius är den delgivningsbara personen, en 56 årig gift man, utan synligt telefonnummer, som bor tillsammans med den ogifta konsulten Sinan Yousif i Solna kommun. De andra personerna som finns angivna för Binance Nordics AB är suppleanterna Jonas Marin Axelsson (född 1987) och Moua Chu Dao Marc (född 1991) som båda bor utomlands. Binance i Norden är den 7:e bolagsregistreringen relaterat till Binance i Europa, efter Frankrike, Italien, Litauen, Spanien, Cypern och Polen. De kryptorelaterade produkter som är tillgängliga för svenska kunder inkluderar att köpa eller sälja krypto med Euro, spot trading, margin trading, staking och deras launchpad. Valutahandel.se hoppas att Binance även skaffar en seriös styrelse för det skandinaviska bolaget, samt att de introducerar så att man kan köpa krypto med svenska kronor inom kort. Ifall du vill prova Binance, så kolla in deras svenska webbplats här. Givetvis så finns även Binance på flera andra språk, ifall du föredrar det istället.

   Valutahandel med CAD/JPY - Testar motstånd vid 99Valutahandel med CAD/JPY – Testar motstånd vid 99
  Måndag, 9 januari 2023 12:32
  Japanska yenen (JPY) har gått starkt en tid, men nu är det kanske slut på det roliga igen? Den kanadensiska dollarn (CAD) visas nämligen styrka och är upp drygt 0.7% idag. Den testar motståndet vid 99 JPY per CAD och bryter den igenom så kan 108-109 nivån vara i sikte igen. Du kan med fördel initiera valutahandel med CAD/JPY hos Skilling. Det är gratis att starta ett demokonto och helt riskfritt.

   GBP/USD testar motstånd vid 1.23GBP/USD testar motstånd vid 1.23
  Fredag, 9 december 2022 18:00
  Pundet har gått från 1.03 mot USD som lägst, när Liz Truss fått landets valuta i botten, till 1.2310 när nya premiärministern Rishi Sunak fått ta över som premiärminister. Men nu har vi ett betydande motstånd vid 1.23. Ifall det bryts och stannar ovanför 1.23-nivån någon dag, så är 1.30 nästa motstånd. Vart är vi på väg; till fördel för dollarn eller pundet? Du kan med fördel handla GBP/USD till låg spread hos Skilling här! Prova själv idag.

   Silver volatilitet - 0 avgifter på XAG CFD idag!Silver volatilitet – 0 avgifter på XAG CFD idag!
  Fredag, 18 november 2022 16:05
  Gillar du trading med silver, men stör dig på alla avgifter? Då är det din turdag idag. Skilling erbjuder nämligen 0 avgifter på silver trading under hela fredagen, fram till stängning. Prova själv avgiftsfri XAG CFD trading nu!

   BRICS utvidgning: Ett allvarligt hot mot dollarn?BRICS utvidgning: Ett allvarligt hot mot dollarn?
  Måndag, 14 november 2022 19:16
  Valutahandel erfar att BRICS utvidgning från 5 länder till uppemot 12 kan bli ett allvarligt hot mot dollarn, kanske redan det kommande året? När västerländsk media talar om dollarns tillbaka gång mot EUR och SEK den senaste veckan, så är det framför allt lägre inflation och en inbromsning i räntehöjningarna som kan vara avgörande för att dollarn nått sin peak. Få talar om att BRICS håller på att utvidgas, vilket verkar innebära att man undviker dollarn helt i internationella transaktioner. BRICS ländernas är 30% större än USA's och med 50% av världens befolkning. Idag så ingår Brasilien, Indien, Kina, Ryssland och Sydafrika. Av de potentiella länderna så talar det bland annat om Argentina, som fått starkt stöd av Kina. Enligt Kim DotCom (fd Schmitz) så kan den förstorade gruppen av tillväxtländer backas av en ny reservvaluta med riktiga tillgångar. För några dagar sedan, innan mötet med Biden, så träffade Xi Jinping Saudi Arabien för att komma närmare avslut. De 12 länderna som BRICS kan utvidgas till har t. ex 60% av alla gas idag och även en stor del av all olja.

  Ansökande länder på listan är Algeriet, Nigeria, Senegal, Egypten, Saudi Arabien, Iran, Indonesien och Kazakstan. Så BRICS utvidgning kan troligen bli ett allvarligt hot mot USD redan de kommande åren. Idag sker nämligen merparten av världens handel i USD, men eftersom USA sätter sanktioner var de önskar så blir det allt mer intressant för länderna i BRICS att vara utanför och samtidigt stödja sina inhemska valutor, istället för landet som ger ut sanktioner. 5 nya länder på tur i BRICS utvidgning tycks Algeriet, Argentina, Egypten, Iran och Turkiet vara. Den senaste veckan så har Euron stärkts över 5% mot dollarn, samtidigt som kronan stärkts drygt 4%. Även japanska yen (JPY) har gått från 150 till under 140 mot USD den senaste veckan. Ifall du är sugen på trading med USD, så prova på Skilling som har de bästa villkoren.

   Pundet stärks 0.5% efter att Truss avgårPundet stärks 0.5% efter att Truss avgår
  Torsdag, 20 oktober 2022 14:47
  Det har varit stora rörelser i pundet på slutet, speciellt efter att Liz Truss och Kwasi Kwarteng ville sänka skatten för landets rikaste. Men idag, efter att Liz meddelande sin avgång, så börjar pundet bli starkare mot både dollarn och svenska kronan igen. Den är upp 0.5% mot USD 5 minuter efter beskedet om avgången. Sugen på trading? Prova handla GBP/USD här, på en sajt som nyss blivit uppdaterad med ännu mer unik trading mjukvara.

   Yenen under ¥150 mot dollarnYenen under ¥150 mot dollarn
  Torsdag, 20 oktober 2022 14:39
  Det är ytterligare försvagning av valutan för ett av de få länderna i världen som fortfarande har riktigt låg ränta. Vi talar om japanska yen (JPY), som idag bröt ut från ¥150 per dollar. Ifall den blir allt för svag så finns det dock risk att japanska centralbanken får rycka in och stödköpa, vilket de har varnat för tidigare och faktiskt gjorde för bara någon vecka sedan. Vad tror du händer med USD/JPY? Prova själv trading med Skilling idag, vår favoritsajt för att handla yen mot dollarn.

   JUST NU: Valutahandel igen? Nej, olja ger rubrikerna idag!JUST NU: Valutahandel igen? Nej, olja ger rubrikerna idag!
  Onsdag, 5 oktober 2022 15:31
  OPEC länderna gick idag med på en oväntat hög sänkning av oljeproduktionen: 2 miljoner fat mindre olja per dag. Detta är avsevärt mer än oljeanalytiker har förutspått och detta kan ge hög volatilitet på oljemarknaden. En sänkning på 1 miljoner fat om dagen var väntat, men även det hade varit mycket. Nu vore det inte helt förvånande ifall oljepriset stack igen? Eller vad tror du? För Er som är sugna på WTI trading, så prova Skilling idag! Du kan vara igång på blott 30 sekunder med ett gratis demokonto.

  Direkt efter meddelandet från OPEC som sammanträdde i Wien (Österrike), så ser det ut som att brent oljan bryter ut från sin nedåtgående kanal som funnits sedan i slutet av augusti. Brent är upp drygt 1%, medan WTI har stigit 0.88%, 5 minuter efter att meddelandet från OPEC släpptes.

  Vill Du lära dig mer om vad som hände på OPEC mötet i Wien? Ladda ner oljepublikationen från september, 2022.

   Det senaste: Skilling sänker spreden för DOGE till noll!Det senaste: Skilling sänker spreden för DOGE till noll!
  Fredag, 30 september 2022 13:42
  En av Skandinaviens mest populära cryptomäklare som erbjuder Dogecoin CFD, gick nyligen ut med ett intressant meddelande. De sänker nämligen spreaden till noll för alla Dogecoin CFD transaktioner. Det enda kryptovalutaparet som finns hos Skilling (läs recension) är DOGE/USD, så det är lätt att välja vilken CFD som du kan handla. Efter att många kryptovalutor har gått ner i värde på slutet, så har DOGE visat tecken på att ett prisutbrott uppåt kan vara möjligt. I början av veckan, så ökade DOGE 18% i pris, men innan dess så har vi sett en lång period av nedåtgående priser. Fortfarande så tror dock pessimisterna på att meme coins som Dogecoin ska gå ner ytterligare. Vad tror du kommer att hända? Kommer Musk göra något uttalande som får fler valar att köpa in sig, eller kommer det bli fullt av blankare som hittar hit? Du kan gå både lång och korta hos Skilling här! Prova initialt med ett demokonto och uppgradera dig till ett riktigt konto när du känner dig redo. Allt går supersnabbt och smidigt, tack vare bankID integrering.

   Volatil valutahandel - Pundet svänger över 5%Volatil valutahandel – Pundet svänger över 5%
  Måndag, 26 september 2022 15:08
  Normalt så är det ju kryptovalutor som verkligen svänger, men ny så tycks investerare fått upp ögonen för Storbritanniens misslyckade ekonomi, med superhög inflation, ganska låga räntehöjningar och istället rejäla skattesänkningar. De flesta investerare verkar inte tro att detta är hållbart i längden. Valutahandeln är osedvanligt volatil efter olika länders politik synas. Hur kommer tillväxten vara i Storbritannien de kommande året? BoE är en av de mest pessimistiska redan och pundet var idag nere på 1.035 mot USD, för att sedan vända upp till 1.09. Nu står USD/GBP i 1.0845. Det finns nog rejäl risk med pundet framöver och paritet med USD för valutan är inte omöjlig. Det skrev vi om redan i början av september och GBP har fallit rejält sedan dess, trots viss återhämtning idag. För dig som vill handla så rekas cTrader, genom ett gratis konto hos Skilling. Du kan vara igång på mindre än 30 sekunder.

   Valutahandel med NOK - Tappar 0.5% mot SEK efter låg höjningValutahandel med NOK – Tappar 0.5% mot SEK efter låg höjning
  Torsdag, 22 september 2022 11:57
  Norge, grannlandet som var snabbast att höja räntan för drygt ett år sedan, höjde idag lite mer försiktigt än Sverige. Endast 0.5% höjdes av Norges Bank och styrräntan ligger nu på 2.25%. Prognoserna förutspår att styrräntan kommer att ligga på 3% under vintern. KPI justerat för avgiftsändringar och energivaror var 4.7% högre i augusti 2022 jämfört med samma period förra året. Aktiviteten i den norska ekonomin är hög och det har stadigt kommit fler jobb, även om bristen på arbetskraft har avtagit något. Norska kronan föll 0.5% mot SEK efter beskedet och handlas för närvarande på 1.063. Det finns möjlighet att de någon duvaktiga utsikterna från Norge gör att NOK försvagas mot SEK framöver. För trading med NOK/SEK så är Skilling den bästa valutamäklaren, med lägst spread och snabbast avslut. Prova själv idag!

   Valutahandel med SEK: Vad är utsikterna efter höjningen?Valutahandel med SEK: Vad är utsikterna efter höjningen?
  Onsdag, 21 september 2022 13:18
  Många av våra läsare frågar sig: Vad är utsikterna för kronan efter räntehöjningen? Det var ju onekligen en rejäl räntehöjning på 100 punkter som just skedde i Sverige. Men samtidigt så var valutahandlare beredda på att rejäla krafttag behövs för att få bukt med inflationen. Styrräntan i Sverige på 1.75% är ändå avsevärt under USA's ränta, som ligger på 2.5% idag och troligen höjs till 3.25% eller 3.5% under dagen, efter FEDs räntemöte. Troligen så krävs avsevärt högre höjningar i Sverige, samtidigt som ekonomin måste växa, för att inte den svenska valutan ska tappa mot USD.

  Även EU-området och EUR visar på en tillväxt fortfarande. Medan en viss försvagning sågs i Sveriges bruttonationalprodukts tillväxttakt under juni (-0.8%), så har ekonomin vuxit under både juli och augusti, med 1.4% respektive 0.9% på månadsbasis, vilket dock är svagare än förväntningarna för augusti, men inte för juli. Tillväxttakten i EU är dock bättre, med en 0.8% tillväxt under juni och en förväntad årlig tillväxttakt på 4.1% jämfört mot en förväntad tillväxt på 3.8% i Sverige. Storbritanniens ekonomi och pundet (GBP) går dock ännu sämre än svenska kronan, med en tillväxt på -0.1% och allt högre inflation och sämre växelkurs, inte minst GBP/USD står i 1.13, bland de lägsta nivåerna på över 30 år.

  Men det är troligt att US dollarns styrka snart avtar. Mycket tyder nämligen på att en lågkonjunktur kan inledas i USA under slutet av året. Idag så handlas EUR/USD för 0.992, dvs det krävs 992 USD för att köpa 1000 EUR. Kronan är precis under 11-nivån mot dollarn, dvs du får betala nästan 11 svenska kronor för att köpa en dollar då USD/SEK kursen är 10.994, medan NOK/SEK ligger på 1.062 och EUR/SEK ligger på 10.907. Förmodligen så är den svenska kronan ganska närma en bottennivå, menar flertalet analytiker, men det är svårt att förutse när en vändning kommer. Det kan ta dagar, veckor, månader eller mer. Kolla in vilka faktorer som påverkar valutakurserna om du inte redan känner till dessa. Alternativt, kom igång med valuta trading med ett gratis demokonto idag. Medan aktiemarknaden är skakig, så kan det ofta vara enklare att förutspå valutorna. Det har aldrig varit smidigare att komma igång, copy trading från en app eller dator.

   Varför faller ETH rejält efter PoS bytet?Varför faller ETH rejält efter PoS bytet?
  Söndag, 18 september 2022 23:59
  Efter att Ether (ETH) bytt från proof of work (PoW) till Proof of Stake (PoS), vilket gick smidigare än de flesta förväntade sig, så har ändå ETH fallit rejält. På 7 dagar, så har ETH fallit hela 23% från 1736 USD och handlas för närvarande runt 1324 USD. Men varför ett så rejält fall? Svaret ligger framför allt i att amerikanska SEC kan börja klassificera ETH som en security, vilket skulle minska handelsvolymerna drastiskt från USA om det väl blir beslutat så. Förmodligen så kan stöd vid 1200 USD och kanske även 1000 USD testas under de närmaste veckorna. Prova själv gå lång eller kort med Skilling, som har marknadens lägsta spread för ETH.

   Valutahandel med EUR/USD eller silver trading?Valutahandel med EUR/USD eller silver trading?
  Måndag, 12 september 2022 19:59
  Det finns två extra rörliga instrument idag, varav det första är silver som stiger med över 5%. Du kan handla silver CFD hos Skilling, till låg spread och med snabba avslut. Valutahandel.se diskuterade framtidsutsikterna för trading med silver 2022-23 för några dagar sedan. Samtidigt så är valutahandel med euro mot USD upp 0.9% och handlas för 1.0134 idag. Prova själv trading med EUR/USD på Capital idag!

   Valutahandel med Yen - Rycker BoJ in snart?Valutahandel med Yen – Rycker BoJ in snart?
  Fredag, 9 september 2022 21:29
  Mannen med störst inflytande på Japan valutahandel, Masato Kanda, sade att landet inte utesluter ingrepp för att få bukt med den svaga yenen. Japans valuta har tappat över 20% av sitt värde mot USD sedan början av året och handlades runt 144 per USD igår, den lägsta nivån sedan 1998. Ifall detta håller i sig, så kan stödköp av yenen ske genom att BoJ säljer dollar mot Yen på den öppnar valutamarknaden. Idag så stärktes dock JPY drygt 1% mot USD, så kanske botten är sedd för denna gång? Prova trading med USD/JPY genom Skilling, den bästa sajten för ändamålet.

   Valutahandel med EUR/SEK: Från 10.65 till 10.71Valutahandel med EUR/SEK: Från 10.65 till 10.71
  Torsdag, 8 september 2022 14:44
  Den svenska kronan tappar återigen och denna gången är det mot Euron. Innan beskedet om räntehöjning kom från ECB, så stod kronan i 10.65 mot EUR, men efter så ligger den på 10.71. ECB höjde nyss räntan med 75 punkter och den står nu på 0.75% i EU. Det kan bli fortsatt volatilt och Valutahandel.se utesluter inte att kronan kommer stärkas igen, inför att Ingves tvingas höja räntan. Prova själv Skilling för trading med EUR/SEK.

   BoC höjer räntan till 3.25%, CAD & EUR stärksBoC höjer räntan till 3.25%, CAD & EUR stärks
  Torsdag, 8 september 2022 00:19
  Den kanadensiska dollarn stärktes mot USD (dvs USD/CAD) från 1.3115 till 1.2120, så bara en marginell ändring. Räntebeslutet från Bank of Canada (BoC) var nämligen ganska väntat. Euron (EUR) stärks dock 0.20% mot CAD idag, troligen för att analytiker förväntar sig en lika stor räntehöjning från ECB, på 0.75%. Ifall ECB bara höjer med 0.5% på onsdag, så finns stor sannolikhet att EUR kommer att falla ytterligare mot både CAD, USD, SEK och CHF. Sugen på trading? Skapa ett demokonto hos Skilling, det går på mindre än 30 sekunder.

   Pundet når lägsta nivån sedan 1985Pundet når lägsta nivån sedan 1985
  Onsdag, 7 september 2022 16:54
  Sista gången som pundet var så svag som nu mot USD är 37 år sedan. 1.1400 mot USD tidigare idag, men har i skrivande stund ökat till 1.1460. Flera analytiker tror att pundet kan nå paritet mot USD innan slutet av 2023, ifall Storbritannien inte får fart på ekonomin och inflationen innan landet helt bryter med EU. Läs mer om utsikterna för valutahandel med pundet i vår senaste artikel. Alternativt, testa själv trading med ett Skilling demokonto idag!Du kan vara igång på 30 sekunder. Pundet står i 12.33 mot SEK i skrivande stund.

   Storbritannien får ny premiärminister: Liz TrussStorbritannien får ny premiärminister: Liz Truss
  Måndag, 5 september 2022 13:30
  Vem blir nästa premiärminister i Storbritannien? Nu är det klart. Det blev Liz Truss. Hon är 47 år gammal och är född i Oxford och har varit favorit för att vinna, erfar Valutahandel. Fru Truss har varit en förespråkare för EU och röstade för att stanna, men gjorde en u-vändning efter att Brexit förespråkarna vann. Liz har sagt att hon kommer att minska skattebördan, utan att ge ut pengar, på frågan om hur hon ska hantera de ökade levnadskostnaderna. Hon kommer avsluta vad som kallas “green levy” – de pengar som betalar för gröna och sociala projekt. Liz säger vidare BoE måste göra mer för att hantera inflationen. Kommer detta att innebära att hon kommer pusha för allt fler räntehöjningar? Pundet står för närvarande på 20 års lägsta kurs, men kanske kan Truss tillträde eventuellt få pundet att bli starkare igen? Valutaanalytiker tror dock att paritet mot USD kan bli aktuellt senare i år.

   VIX Index stiger 6.5% - Mer volatilitet att vänta?VIX Index stiger 6.5% – Mer volatilitet att vänta?
  Måndag, 22 augusti 2022 22:59
  VIX Index har ökat avsevärt under måndagen och vissa experter tror på högre volatilitet framöver, medan andra tror att den kommer att sjunka. Vad tror du? Prova själv handla med VIX index idag!

   Valutahandel med EUR/USD når lägsta nivån på 20 årValutahandel med EUR/USD når lägsta nivån på 20 år
  Måndag, 22 augusti 2022 22:53
  Det var 20 år sedan euron var så svag som den är nu mot USD. Visst, den har varit ännu lägre förut, men det var längesedan. Allt fler börjar tro att valutahandel med EUR/USD kan gå en bit lägre än den är nu, då ECB tagit lite lång semester och inte bryr sig om att justera den försenade räntebanan innan september. Sugen på EUR/USD trading? Prova ett Skilling demokonto nu! Du kan vara igång på 30 sekunder, helt riskfritt.

   EU når 8.9% inflation, medan Storbritannien når 10.1%EU når 8.9% inflation, medan Storbritannien når 10.1%
  Torsdag, 18 augusti 2022 12:04
  Inflationen sticker iväg till nivåer som inte setts på flera decennium i EU. Värst går det för Storbritannien, där inflationen nådde 10.1% utifrån siffrorna som släpptes igår. BoE är tvingas troligen att höja räntan avsevärt under de kommande månaderna, samtidigt som en ekonomisk nedgång är att vänta under nästan ett år i kombination med snabbt stigande levnadskostnader, rapporterar Standard. Pundet kommer att vara hårt pressad framöver och det går inte mycket bättre för Euron heller. En räntehöjning lär behövas i september, då inflationen i EU nådde 8.9% enligt senaste mätningarna. Lägst inflation inom EU har uppvisats i Frankrike och Malta, båda 6.8%. I Baltikum är det dock avsevärt värre, med en årlig inflation på 23.2% för Estland, 21.3% för Lettland och 20.9% för Litauen. Även euron kommer troligen få uppleva en tuff höst, ifall inte ECB kommer ikapp med räntehöjningarna snart. EUR/USD handlas för närvarande på 1.016, en nedgång på 0.1% för dagen. Ifall du vill handla med låga spreads på en användarvänlig plattform, registrera dig på Skilling idag!

   Norge höjer räntan till 1.75% - NOK stärksNorge höjer räntan till 1.75% – NOK stärks
  Torsdag, 18 augusti 2022 11:45
  Norge når idag den högsta räntenivån sedan 2011, efter att den norska centralbanken höjt räntan med 50 punkter till 1.75%. Allt tyder på att räntan i Norge kommer att höjas igen i september, 2022. “En avsevärt högre ränta behövs för att lätta på trycket i den norska ekonomin och för att få ner inflationen mot inflationsmålet, säger Ida Wolden Bache, centralbanksguvenör i Norge. Arbetslösheten minskade något mer än väntat i Norge. Inflationen i Norge nådde 6.8% i July, den högsta siffran på 25 år. Norska kronan stärktes något i spåren av räntehöjningen mot EUR och USD, men kan troligen komma att stärkas ytterligare. Mot svenska kronan så blev NOK 0.35% starkare och handlas nu för 1.07. Sugen på trading med NOK? Prova med Skilling nu, som har skandinaviska grundare och gör det enkelt för dig att handla med CFDer.

   Hög volatilitet för EUR/USD efter 75 punkters höjningHög volatilitet för EUR/USD efter 75 punkters höjning
  Onsdag, 27 juli 2022 20:00
  Flera traders i EUR/USD hade hoppats på 1% höjning, men det blev endast 0.75%. Strax efter meddelandet så stärktes EUR med 0.3% mot US Dollarn. Sugen på volatil handel? Prova då EUR/USD hos Skilling idag!

   50 punkters räntehöjning får Euron att stärkas rejält50 punkters räntehöjning får Euron att stärkas rejält
  Torsdag, 21 juli 2022 14:41
  Efter bara 12 minuters trading sedan ECB´s räntebeslut, så har euron stärks från 1.019 till 1.027 – en ökning på 0.8% mot USD. Det är första dagen på länge som dollarn tappar så mycket. Det var en högre räntehöjning än tidigare signerat av centralbanken och precis det som euron behövde just nu, efter att ha varit nere på 20-års lägsta för bara några dagar sedan. Troligen så kommer EUR/USD vara bland dagens och kanske även veckans hetaste valutapar att följa. Prova själv trading med EUR/USD genom Skilling idag, en lite bättre skandinavisk valutamäklare som erbjuder trading med CFD'er.

   Vänder krypto nu? ETH visar styrketeckenVänder krypto nu? ETH visar styrketecken
  Lördag, 16 juli 2022 20:21
  Efter en uppgång på över 10% bara det senaste dygnet till 1338 USD, så är det många som undrar om marknaden har vänt. Ethereum (ETH) är för nuvarande i en uppåtgående trendkanal, med sitt största motstånd vid 1500 USD. Ifall den bryter 1500 under några dagar, så kan det bli ett rejält styrketecken och nästa viktiga motstånd finns först vid 2000-nivån. Vad tror du händer? Prova själv ETH trading genom Skilling idag!

   Kroatien får grönt ljus av EU - Får EUR nästa årKroatien får grönt ljus av EU – Får EUR nästa år
  Tisdag, 12 juli 2022 16:10
  Idag så fick Kroatien godkänt av EU att implementera euron som officiell valuta. Under första kvartalet 2023, så kommer Kroatiens valuta ändras från den kroatiska kunan till euro. Kanske vi får se en vändning innan dess för Euron som är precis ovanför paritet med USD just nu. En USD kostar för närvarande 1.0005 EUR. Vi på Valutahandel.se gissar att Christine Lagarde, ECB's ordförande, kommer få det hett om öronen under sommaren och hösten då bankens agerande för att tämja den stigande inflationen varit otroligt långsam för den Europeiska unionens valuta. Ifall analytikers förväntningarna blir sanna, så kommer dock ECB att höja räntan med mellan 0.5-0.75% redan den 21 juli. Sugen på trading med EUR/USD? Prova själv med Skilling idag!

   Skilling tar bort begränsat handlade råvaru CFDerSkilling tar bort begränsat handlade råvaru CFDer
  Fredag, 8 juli 2022 17:02
  Priserna har idag blivit otillgängliga för några av de senast tillagda instrumenten från Skilling (omdöme). Idag så kan Valutahandel avslöja att kakao, kaffe, korn, bomull, socker och soja CFD'er inte längre går att handla hos Skilling. Ifall dessa råvaror är tillfälligt eller för alltid borttagna återstår att se. Sugen på att handla råvaror? Prova med eToro istället!

   Valutahandel med EUR/USD når lägsta nivån på 20 årValutahandel med EUR/USD når lägsta nivån på 20 år
  Tisdag, 5 juli 2022 16:27
  EU's superlösa penningpolitik, med långsammare reaktioner än en sengångare, har fått euron på fall. Det är troligen mest fråga om tid, innan vi når paritet med USD, menar valutaanalytiker som Valutahandel.se talat med. Idag så handlas EUR/USD för 1.025, dvs du behöver 102.5 USD för att köpa 100 Euro. Det är en nedgång med drygt 1.6% bara sedan gårdagen. EU's fälleben på sig själv, med mer sanktioner än man kan hantera rent ekonomiskt, kan dock bli ännu värre framöver. Norska gas- och oljearbetare har nämligen fått ut i strejk, rapporterar SvT, vilket helt kan stoppa all gastillförsel till Storbritannien redan nästa vecka. Några valutor att hålla koll på den närmaste tiden är förutom Euron, som på kort sikt möter starkt motstånd innan en första räntehöjning har gjorts, även USD och japanska Yen. Bara idag så har yenen stigit 1.5% mot EUR, efter ökad risk för ekonomisk nedgång i Europa medan Japan anses vara en safe heaven av många. Sugen på trading? Prova själv ett demokonto med Skilling. Du kan vara igång på 30 sekunder.

   Kommer kronan stärkas efter räntehöjningen?Kommer kronan stärkas efter räntehöjningen?
  Torsdag, 30 juni 2022 13:49
  Stärkas? Ja, många svenskar hade nog “hoppats” på en stärkning. Men den svenska kronan är på väg att bryta ur trendkanalen vid 10.35 för USD/SEK. När det kommer till EUR/SEK så testas motståndet vid 10.80 troligen inom kort. Ja, visst kan en stärkning för svenska kronan komma inom kort, men just nu så är det en rejäl försvagning som sker. Kronan tappar 0.5% mot EUR idag, 0.3% mot NOK och hela 0.8% mot pundet (12.5 nu för GBP/SEK), medan dollarn stärks över 1% mot kronan idag. Kanske hade marknaden hoppats på ännu större räntehöjning från Ingves, även om 0.5% är rätt betydande. Sugen på högklassig trading? Skaffa ett konto hos Skilling idag. Du börjar med ett demokonto och kan med hjälp av BankID enkelt skifta till riktiga pengar när du känner dig mer redo.

   USD når 23 års högsta mot japanska yen USD når 23 års högsta mot japanska yen
  Tisdag, 21 juni 2022 13:53
  Sällan har den japanska yenen varit så svag som idag, då den nådde den lägsta nivån mot USD på 23 år. Idag får du betala 136 yen mot 1 USD. Japan är ett av få länder som haft låg inflation den sista tiden och de har inte behövt höja sina räntor än. Trading med USD/JPY sker med fördel på den Sverige fokuserade valutamäklaren Skilling (se recension). Du kan prova ett demokonto helt riskfritt idag!

   Valutahandel med NOK: Stärks mot USD & SEKValutahandel med NOK: Stärks mot USD & SEK
  Måndag, 20 juni 2022 21:57
  Det är en bra dag för norska kronan (NOK), som stärks nästan 0.9% mot USD och 0.4% mot SEK. Kanske förväntar sig traders att Norges Bank höjer räntan på torsdag? Pundet stärkes något från 2 års lägsta på 1.20 igår (som lägst) till att handlas för 1.225 idag. Vad är du sugen på att handla idag? Prova med ett riskfritt demokonto hos Skilling nu!

   BTC tappar 10%, ETH -16% och Tron -19%BTC tappar 10%, ETH -16% och Tron -19%
  Onsdag, 15 juni 2022 11:26
  Krypto fortsätter droppa som en sten under natten till onsdagen. BTC är ner över 10% sedan igår och handlas strax ovanför 20 250 USD i skrivande stund. ETH är ner nästan 16% sedan igår till blänkarnas förtjusning och handlas för 1024 USD just nu. Det tycks vara mer blankare på marknaden än vanligt, med Kucoin som rapporterade om avsevärt fler derivathandlare än vanliga spothandlare de senaste dagarna. USDD, Tron's algoritmiska stablecoin tappade peggen mot dollarn i förrgår och är fortfarande inte tillbaka vid 1:1 utan står strax under på 0.96 USD för en USDD, trots ett stödpaket på 2 miljarder dollar från grundaren Justin Sun. Är detta nästa stora händelse i kryptovärlden, då både Tron och USDD får seriösa problem? Trading med alla dessa instrument kan göras på Poloniex till fördelaktiga priser.

   Valutahandel med USD: Hett igenValutahandel med USD: Hett igen
  Måndag, 13 juni 2022 11:52
  Efter en fullständig slakt av kryptovalutor sedan i fredags, så vänds blickarna mot dollarn och svensk valutahandel igen. Kronan tappar mot Euro (0.5%) och USD (1%), medan den stärks mot NOK och är nästan oförändrad mot pundet. USD är fortfarande en relativt trygg tillflyktsort för många svenskar och internationella investerare. Efter att ha vänt på 1.07, så handlas nu EUR/USD för 1.046 och en paritet mot USD är allt närmare. Dollarn är het igen, i väntan på ytterligare 0.75% räntehöjning nästa vecka. Sugen på trading med osäker vilken valuta man ska välja? Kolla då in eToro's copy trading, som gör valen automatiserade då du följer några av marknadsplatsens bästa traders. Efter registrering så kan du vara igång på 1 minut.

   Bitcoin eller ETH? Båda slaktas just nuBitcoin eller ETH? Båda slaktas just nu
  Måndag, 13 juni 2022 11:43
  ETH är ner 17% idag och handlas för $1218, efter att ha inlett veckan på $1850. Bitcoin bröt inte bara 30 000 dollar nivån, utan även 24000 nivån för någon timme sedan och är ner 13% idag. Kryptoexperter dividerar om ifall ETH ska ner mot $500, $700 eller kommer vända runt 1000 dollar. Vad tror du? Går du lång eller kör du blankning? Prova själv trading genom Skilling idag till superlåg spread för både ETH och BTC.

   Skilling lägger till PayPal som insättningsmetodSkilling lägger till PayPal som insättningsmetod
  Onsdag, 8 juni 2022 16:59

  Det är med glädje som Valutahandel.se kan meddela att Skilling (recension) lägger in synnerligen populära PayPal som insättningsmetod. Den minsta insättningen som kan göras är 1050 kr, eller motsvarande växlingskurs ifall du valt en annan kontovaluta. Den stora fördelen med Paypal är att insättningen går på sekunden och även uttag med Paypal kan göras med Skilling. Då får man räkna med ungefär 24 timmar innan pengarna hamnar på kontot. Vill du prova? Skapa ett konto med Paypal hos Skilling nu!

   Tuff dag för krypto - BNB är ner 10.5% & SOL tappar 14.5%Tuff dag för krypto – BNB är ner 10.5% & SOL tappar 14.5%
  Tisdag, 7 juni 2022 14:48
  Valutahandel noterar mest röda siffror för kryptovalutor idag. Några av de mest volatila av de större kryptovalutorna inkluderar BNB som tappar 10.5%, ETH som går ner 9.5% och Solana som tappar hela 14.5%. Kanske det är köpläge, eller så kan man ju också blanka dessa tre. Amerikanska S&P 500 faller 0.8% i förhandeln innan öppning, medan Nasdaq är ner 1.2% innan öppning. För alla trading sugna, så kan du både köpa och blanka krypto CFD med hävstång hos Skilling. Prova ett gratis demokonto nu! Det har aldrig varit enklare att komma igång med en ny valuta- och kryptomäklare som har börspriser för sina CFDer på krypto.

   Svenska nationaldagen: De bästa valutorna i sommarSvenska nationaldagen: De bästa valutorna i sommar
  Måndag, 6 juni 2022 17:02
  På svenska nationaldagen så tänker nog många på planerna för en eventuell semester utomlands. Några av årets bästa valutor för semestersugna svenskar inkluderar turkiska lira (TRY), polska zloty och albanska lek. Vilken semesterland föredrar du? Prova trading med semestervalutor här!

   Grön dag för krypto: Nästan allt stickerGrön dag för krypto: Nästan allt sticker
  Måndag, 6 juni 2022 16:54
  Det är en synnerligen grön dag för kryptovalutor, där ett flertal sticker rejält. Några exempel på kryptovalutor som går väldigt bra är Cardano +11%, Avalanche +10%, Solana +11.6%. Sugen på trading? Prova med ett demokonto idag!

   Det första insiderbrottet inom NFT'er?Det första insiderbrottet inom NFT'er?
  Torsdag, 2 juni 2022 13:11
  Nu verkar det som att den första domen i USA mot insiderbrott relaterat till Non-Fungible Tokens (NFT'er) håller på att avslutas i New York's södra distrikt. En före detta anställd på OpenSea kan få upp emot 20 års fängelse. Genom att vara anställd på OpenSea, hävdar åklagaren att den nu före detta anställda tog del av konfidentiell affärsinformation för att tjäna pengar åt sig själv. Han är nu misstänkt för att ha brutit mot lagar om penningtvätt och IT-bedrägeri. Riskvarning: Anklagelserna i åtalet är bara anklagelser och den tilltalade anses vara oskyldig såvida inte och tills motsatsen är bevisad.

   Ny valutahandel trend? Rubeln stärks 8.7% mot USDNy valutahandel trend? Rubeln stärks 8.7% mot USD
  Måndag, 30 maj 2022 14:39
  Trots räntesänkningen på 3% från 14 till 11% så stärks idag rubeln mot USD med drygt 9%. Troligen är det på grund av att Ryssland importerar väldigt lite för närvarande, medan deras export av olja är större än någonsin. EU hade förväntat sig ett genombrott efter de många förslagen till Ungern, som dock använde sin veto och återigen nekade EU att blockera rysk olja. Donald Trump menar att rubeln kommer fortsätta att vara stark på grund av ett högt oljepris, som idag ligger på 116 USD per fat för WTI oljan. Ifall Trump hade varit vid makten, så hade troligen allt större press satts på Saudi Arabien och Förenade Arabemiraten för att få ner oljepriset. Sugen på trading med oljevalutan rubel? Prova USD/RUB trading på Skilling idag! Är detta en ny trend för rubeln, eller kommer USD återigen att stärkas?

   Alla höjer räntan, förutom Ryssland som sänkerAlla höjer räntan, förutom Ryssland som sänker
  Torsdag, 26 maj 2022 13:55
  Den tredje räntesänkningen i Ryssland är nu ett faktum, vilket bör kunna få den starka ryska valutan (RUB) att falla tillbaka mot USD. I ett extrainsatt möte så sänkte den ryska centralbanken räntan med 300 punkter till 11%. Sugen på trading med USD/RUB? Det kan du göra på den säkra, snabba och svenskfokuserade Skilling.

   3 blankningskandidater: Index och krypto?3 blankningskandidater: Index och krypto?
  Tisdag, 24 maj 2022 16:58
  Vi börjar se allt fler blankare och Scott Minerd på Guggenheim’s Minerd säger till CNBC att vi kan se Bitcoin gå ner mot 8000 dollar. S&P 500 Index visar en fortsatt nedåtgående trend enligt Eliott Wave analytiker, som idag uttalade sig om att vi befinner oss i den tredje nedåtgående vågen utav fem. S&P 500 handlas idag strax under 3900 nivån, ner 2.45% för dagen. Eliott skaran menar att vid 3400 nivån så kan en botten skymtas. Nasdaq 100 är ner 3.6% idag och det är sjunde veckan i rad som den stänger nedåt. För alla som gillar volatilitet som vi ser idag, så kan VIX index vara intressant att titta närmare på. Läs även Valutahandel's artikel om hur man kan handla volatilitetsindex i sommar. Ifall du är sugen på att blanka eller gå lång, så testa registrera dig hos Skilling. Bolaget är snabbt, enkelt och säkert.

   Fallande valuta: TRY på nedgång igenFallande valuta: TRY på nedgång igen
  Fredag, 20 maj 2022 10:56
  Under några dagar i rad så har turkiska liran (TRY) tappat rejält mot både USD och EUR. För närvarande handlas EUR/TRY runt 17 och USD/TRY runt 16. I slutet av december 2021 var den som lägst. Sugen på trading med TRY? Prova registrera genom svenskfokuserade Skilling som har flera valutapar mot TRY, eller genom Capital som har flexibel hävstång.

   Svenska kronan närmar sig paritet mot NOKSvenska kronan närmar sig paritet mot NOK
  Onsdag, 18 maj 2022 15:15
  Den svenska kronan fortsätter att stärkas och idag så kan Valutahandel.se notera att partitet mellan SEK och NOK ligger nära igen. Det var sist i december 2022, som SEK var starkare än norska kronan. I takt med räntehöjningarna i Norge, så låg NOK på 1.11 SEK som starkast i mars, 2022. Idag så handlas 1 NOK för precis över 1.02 igen. Prova själv NOK trading hos svenskfokuserade Skilling idag!

   Skilling fokuserar på mer än bara valutahandel: Majs & veteSkilling fokuserar på mer än bara valutahandel: Majs & vete
  Onsdag, 18 maj 2022 11:53
  Efter påtryckningar från bland annat Valutahandel.se, så har Skilling äntligen tagit in en rad mjuka råvaror som inte fanns att handla med CFD tidigare. Vi talar om bland annat kaffe, socker, bomull, vete, korn, kakaobönor, majs och sojabönor. Majspriserna har ökat rejält under det sista året, liksom många andra livsmedel. Hur länge kommer det att hålla i sig? Även VIX index CFD finns numera att handla på Skilling för dem som tror på ökad eller minskad volatilitet. Du kan vara igång på 30 sekunder med ett riskfritt demokonto hos Skilling. Vad väntar du på? Prova själv idag!

   Bröt WTI oljan just ut från 114?Bröt WTI oljan just ut från 114?
  Tisdag, 17 maj 2022 09:42
  Naturgas är +1% idag, men det ser nästan ut som att WTI oljan bryter sitt tekniska motstånd vid $112 och handlas för 114 USD för närvarande. Ifall den stänger ovanför $114 idag, så kan det vara en bullish signal och ännu fler köpare kan komma in, tänker Valutahandel's tekniska analytiker. Efter att Turkiet nekat Sverige och Finland NATO-medlemskap, så tappar den turkiska liran 2.3% mot USD och 2.4% mot EUR. Dollarn tappar rejält idag och svenska kronan handlas återigen under 10-sek strecket, dvs för 1 USD så får du 9.98 SEK. Bitcoin handlas precis ovanför 30000 USD, medan ETH är upp 1.3% och handlas runt 2073. Sugen på trading idag? Prova själv med registrera dig hos Skilling för ett gratis demokonto.

   Räntor i fokus: ECB kan höja i sommarRäntor i fokus: ECB kan höja i sommar
  Fredag, 13 maj 2022 14:22
  Efter hårda påtryckningar så tycks EBC vara på väg att höja räntan i sommar, i alla fall om man får tro de senaste uttalandet från Lagarde. https://euobserver.com/green-economy/154918
  I USA så kommer troligen 50 punkters höjning i juni månad, vilket spätt på dollarns värde mot euron. Kanske det är dags för en vändning för Euron snart? I Sydamerika så är det rejäla höjningar på flera håll; med Chile som höjde förra veckan till 8.25%, Brasilien som höjde till 12.75% och Argentina som nu ligger på 49% ränta. Nästa vecka så förväntas Sydafrika höja räntan från 4.25% till 4.75%, något som kan slå hårt mot medelklassen. Samtidigt så kan landets valuta, ZAR, komma att stärkas ifall ränteökningen träder i kraft. Sugen på trading med ZAR? Prova själv USD/ZAR eller EUR/ZAR hos Skilling idag! Du kan vara igång på någon minut.

   LUNA's utspädning - 59x på 3 dagarLUNA's utspädning – 59x på 3 dagar
  Torsdag, 12 maj 2022 23:07
  Precis som aktier kan späs ut, så kan även kryptovalutor späs ut. I LUNA's fall så har antalet krypto ökat från 728.75 miljoner till 43 miljarder, på 3 dagar. Det blir hela 59 gångers utspädning. Men eftersom LUNA kan skapas i all oändlighet, för det finns inget max utbud, så gäller det att alltid hålla koll på ändringar i LUNA's utbud och dess totala utbud. Liksom många dagar tidigare så är volatiliteten och omsättningen enorm för LUNA, även om marknadsvärdet sjunkit från top 8 av kryptovalutorna till som värst 140 idag, innan den nu ligger på 64:e plats igen. Sugen på att köpa eller blanka LUNA som CFD? Prova hos Skilling nu – med 2x hävstång. Men du bör vara medveten om att riskerna är väldigt höga just nu så var försiktig om du börjar handla.

   Valutahandel med USD vs UST: +1% vs -12% nerValutahandel med USD vs UST: +1% vs -12% ner
  Torsdag, 12 maj 2022 16:48
  Traditionell valutahandel med den amerikanska dollarn är idag upp med 1% mot Euron. För 1 euro, får man numera betala 1.04 USD, så det är inte långt kvar till paritet mellan de två. Anledningen är troligen att många på marknaden inte litar på ECB's långsamma agerande, där de sitter med händerna i fickorna och låtsar att det regnar lite. De behöver troligen visa marknaden att de snabbt kan avsluta sina stödköp och att de vågar höja räntan, menar en analytiker som Valutahandel pratat med. För trading med EUR/USD, så kan du använda skandinaviska Skilling för bästa avslut. För trading (köp eller blankning) med UST, det kontroversiella stablecoinet som tappat rejält, ytterligare 12% idag, så kan du gå till Kucoin som har lägst spread.

   Blankare vinner på 98 av 100 kryptovalutorBlankare vinner på 98 av 100 kryptovalutor
  Måndag, 9 maj 2022 12:10
  Det har varit en osedvanligt tuff helg för alla som hoppats på uppgång för kryptovalutor. En tydlig bear market för både tillväxtaktier och kryptovalutor har noterats på slutet, vilket gjort det enklare för blankare. I 98 av 100 fall, så har blankare vunnit över de som tror på uppgång för kryptovalutor den sista veckan. Bland de största nedgångarna återfinns Terra (LUNA) som är ner 25.6% på en vecka, Shiba Inu som tappat 20%, Cronos (CRO) som är ner 21.9%, ApeCoin (APE) som tappat 28.9% och Arweave (AR) som tappat 23.8%. De enda två vinnarna under den sista veckan är Tron (TRX) och Waves (WAVES). Kommer vi se fortsatta nedgångar, eller vänder det snart? Prova själv köpa eller blanka kryptovalutor hos framstående CFD mäklare som skandinaviska Skilling. Du kan vara igång på några minuter.

   Blankarnas dag? Bitcoin -9%, Ethereum -8%Blankarnas dag? Bitcoin -9%, Ethereum -8%
  Fredag, 6 maj 2022 14:17
  I takt med att börsen går ner, så vänder också de flesta kryptovalutorna. För ovanlighetens skull, så finns det många blankare ute och ETH är ner 8.2%, medan Bitcoin är under 36 000 USD (-9.2%) för första gången på länge. Kommer vi få se en vändning på lördag, eller ska vi ner en bra bit till? De mest populära sidorna för krypto-blankare är skandinaviska Skilling, internationellt erkända eToro samt Bahamas baserade FTX. Vilken sida är du på idag?

   Chile höjer räntan med 1.25% till 8.25%Chile höjer räntan med 1.25% till 8.25%
  Fredag, 6 maj 2022 13:48
  Under räntemötet igår, så bestämde sig Chile att höja räntan med hela 125 baspunkter. Förväntningarna låg på 100 baspunkter. Den årliga inflationen som stack till 9.4% vid mätningen i mars, klart högre än förväntat, vilket sägs vara en av de viktigaste anledningarna till höjningen. Var kan man handla Chilenska peso då? Bästa sajten är Libertex, enligt våra analyser.

   Brasiliens näst sista räntehöjning?Brasiliens näst sista räntehöjning?
  Torsdag, 5 maj 2022 15:03
  Brasilien har höjt sin ränta med ytterligare 1% och det förväntas vara den näst sista i denna konjunkturcykel. Räntan ligger nu på 12.75%, för att få bukt med inflationen på 11.4%. Räntehöjningen var väntad och i höst är det nyval, vilket många investerare väntar på. BRL/EUR ligger stadigt på 0.19, medan BRL/USD ligger på 0.2. Prova själv trading med BRL/USD hos IG, en av få valutamäklare som erbjuder trading med brasilianska real.

   Räntan höjs i USA med 50 punkter till 1%Räntan höjs i USA med 50 punkter till 1%
  Onsdag, 4 maj 2022 20:05
  Räntan i USA höjdes precis med 0.5% och står nu på 1% totalt. Detta var i linje med förväntningarna bland analytiker. Fed gör detta för att få bukt med inflationen, som stigit till de högsta nivåerna sedan 1980-talet. Dollarn tappar idag 0.35% mot Euron, men handlas runt årslägsta för EUR/USD på 1.055. Investera som proffsen med copy trading hos eToro.

   Leyen's föreslår förbud mot rysk oljeimport: Oljan stigerLeyen's föreslår förbud mot rysk oljeimport: Oljan stiger
  Onsdag, 4 maj 2022 12:59
  Bryssel med Ursula von der Leyen i spetsen, föreslår idag ett förbud för alla ryska oljeprodukter för hela EU, vilket skulle kunna bli ett sjätte paket av påföljder mot Ryssland för dess invasion av grannlandet. En sådan påföljd skulle omfatta sjöburen och rörledningsolja, både rå och raffinerad. Förslaget innebär att råolja förbjuds inom 6 månader, medan raffinerade oljeprodukter först kommer att avskaffas om 1 års tid. Valutahandel.se är lite förvånade över den långa implementeringsperioden och noterar att oljepriset för brent går upp med 2.7% i skrivande stund. Sugen på trading med olja? Prova själv genom Skilling idag!Du kan vara igång på mindre än 1 minut.

   Rubeln på 2 års högsta nivå mot USDRubeln på 2 års högsta nivå mot USD
  Tisdag, 3 maj 2022 12:36
  Sedan invasionen av Ukraina, så har rubeln (RUB) gått från 138 RUB per USD till 69, en förstärkning med 100%. Är det fler som köper råvaror som olja och gas från Ryssland i deras lokala valuta, eller vad är anledningen? Räntan har gått från 9.5%, upp till 20%, för att numera ligga på 17%. Det är den väsentligaste faktor i förstärkningen. Men med gradvisa räntesänkningar, hur länge kommer det hålla? Prova själv trading med RUB/USD hos Skilling!Många analytiker tror på en förstärkning av USD mot RUB inom kort. Vad tror du?

   Många Swedbank kunder ser negativt saldoMånga Swedbank kunder ser negativt saldo
  Fredag, 29 april 2022 01:07
  Ett tekniskt fel har skapat förvirring, ilska och problem för många av Swedbank's kunder, rapporterar Expressen och Aftonbladet. Många kunder saknar pengar på kontot, efter att konstiga uttag och dragningar gjorts. Tydligen så uppger Swedbank själva att det är driftstörningar som är orsaken. För närvarande jobbar banken på att åtgärda detta.

   Skilling lägger till ETH Classic & kryptovalutor mot EURSkilling lägger till ETH Classic & kryptovalutor mot EUR
  Onsdag, 27 april 2022 13:57
  Skilling har lagt till ett antal nya instrument de senaste dagarna. Bland metallerna så har Platinum tillkommit, vilket kompletterar guld och silver. Men det är på kryptodelen som den främsta tilläggen kommer, med intressanta nya kryptovalutapar såsom flera euro-relaterade – BTC/EUR, ETH/EUR och XRP/EUR. Den gröna Ethereum Classic (ETC/USD), Qtum (QTUM/USD) och ZCash CFD är också tillkomna. Även några mindre använda kryptovalutor såsom OmiseGO (OMG/USD) och Yearn.finance (YFI/USD) går numera att handla som CFD hos Skilling. Sugen på att kolla in utbudet? Registrera dig hos Skilling idag. Det behöver inte ta mer än drygt 30 sekunder att komma igång.

   Swissborg får PSAN licens i FrankrikeSwissborg får PSAN licens i Frankrike
  Onsdag, 27 april 2022 10:15
  Crypto plattformen Swissborg meddelar att de fått PSAN licens i Frankrike från AMF. Detta innebär att Swissborg numera kan erbjuda och förvara digitala tillgångar i Frankrike genom sin plattform, på uppdrag från kunder. Detta är ett steg i riktning att bli en större leverantör av kryptoförmögenhetsförvaltning i Europa. Bolaget har en av marknadens mest lätthanterliga plattformar för köpa och sälja crypto-valutor. Prova själv Swissborg idag. Det är riktigt enkelt att komma igång och bolagar har flera bra staking erbjudanden. Idag så finns 36 stycken registrerade crypto-bolag hos AMF och Swissborg Solutions OÜ är den 34:e registreringen, med referensnummer 14769371.

   Valutahandel med EUR: Är partitet för EUR/USD i sikte?Valutahandel med EUR: Är partitet för EUR/USD i sikte?
  Tisdag, 26 april 2022 23:30
  Många traders som sysslar med valutahandel har noterat att EUR/USD sjunkit till de längsta nivåerna på över 2 år. En Euro kostar idag blott 1.063 USD. Vi är med andra ord inte så långt ifrån paritet mellan euron och dollarn. Ifall ECB inte helt ska urholka värdet av EUR och behålla någon form av trovärdighet, så är det nog lämpligt att höja räntan inom mycket kort tid. Eller vad tror du? Går det att lita på ECB när inflationen är superhög och inget görs med deras ansvarslösa räntepolitik? Eller kommer Euron kollapsa ifall detta fortsätter, efter att allt fler länder EU-länder väljer att gå ur EUR-samarbetet? Oavsett var du tror, så går det att handla EUR/USD hos sajter som copy trading favoriten eToro eller skandinaviska Skilling.

   Kaos för naturgas? Ryssland stänger till Polen & BulgarienKaos för naturgas? Ryssland stänger till Polen & Bulgarien
  Tisdag, 26 april 2022 23:17
  Europa har dragit sig för sanktioner mot rysk naturgas, framför allt för att det är så svårt att hitta snabba alternativ när gasledningar redan är dragna. Ryssland bestämde sig idag för att stänga ner naturgas till både Polen och Bulgarien, framför allt på grund av ovilja att betala med Rubel (RUB). För EU länder med den gemensamma valutan, så kommer det troligen även fortsättningsvis gå att köpa naturgas i Euro. Men ifall något knasar på denna front, så kan det bli en rejäla problem med gastillförseln för delar av EU-regionen. Själv är vi på Valutahandel.se rätt förvånade över att naturgas bara gått upp 0.7% idag. Sugen på trading med naturgas? Prova själv hos Skilling idag. Du kanvara igång på 30 sekunder med marknadens bästa råvarumäklare.

   ECB ledamot varnar: Kan höja räntan i sommarECB ledamot varnar: Kan höja räntan i sommar
  Onsdag, 20 april 2022 12:31
  Martins Kazaks, en ledamot i styrelserådet för ECB, varnar att betydande inflationsrisker troligen kommer innebära snabbare åtstramning än tidigare väntat. Redan i juni månad, 2022, så kan räntan komma att höjas, menar herr Kazaks. Euron, som legat på rekordlåga nivåer, ökade 0.7% till 1.087 mot USD. Sugen på trading? Prova EUR/USD trading med folkets favorit, eToro (recension). Aldrig tidigare har det varit lättare att komma igång hos eToro! EU's inflation förväntas ligga mellan 5-7% under 2022 enligt ECB's egna räntescenario

   Valutahandel med euron - Vänder vid räntehöjning?Valutahandel med euron – Vänder vid räntehöjning?
  Onsdag, 13 april 2022 12:12
  EUR/USD har fallit från 1.225 till 1.08 sedan maj 2021. Otmar Issing, den tyska professorn som suttit i direktionen för Europeiska centralbanken, menar att EBC missriktat hanteringen av Euron. Han oroas framför allt över att inflationen når den högsta nivån på 40 år, då ECB levt i en fantasi som tonat ner riskerna med hög inflation, som kan gå utom kontroll. Vi kan vara på väg in i stagflation, då ECB är för långsamma att höja räntan, menar Otmar. Under första halvan av 2020 så nådde EUR/USD 1.06 innan den vände rejält. Kommer samma sak ske ifall ECB höjer räntan? Valutahandel med Euro-Dollar är i alla fall högaktuellt just nu och hur FED och ECB agerar inom det närmaste kan få rejäla reaktioner på detta valutapar. Prova själv trading med EUR/USD hos Skilling (recension), som är den ledande skandinaviska plattformen för trading med detta valutapar som CFD. Prova själv Skilling med ett riskfritt demokonto nu!

   Ofattbar inflationsökning: 8.4% i USA för mars, 2022Ofattbar inflationsökning: 8.4% i USA för mars, 2022
  Tisdag, 12 april 2022 16:54
  All ekonomisk politik som leder till över 3-4% inflation brukar beskrivas som oansvarig och farlig för samhället. Men med dagens amerikanska inflation på hela 8.4% i mars 2022, jämfört med samma period 2021, så är det få som tvivlar på att FED kommer att höja räntan rejält inom snar framtid, menar Valutahandel.se. Börsen fick ett glädjeskutt under dagen, trots att fredsförhandlingarna i Ukraina tycks har slutat och inflationen löper amok. Kryptovalutorna ETH och BTC backar något, både -1.2% sedan igår. Bitcoin ligger på 40 055 USD och Ether på $3030. Inga av de 50 största kryptovalutorna går upp idag, utan det tycks vara mest blankare och de som säljer framme. Sugen på trading? Prova kryptovalutor genom Skilling idag!

   Ether vänder ner. Håller $3000 nivån?Ether vänder ner. Håller $3000 nivån?
  Fredag, 1 april 2022 11:58
  Efter en veckas uppgång, så vänder idag både Bitcoin (BTC) och Ether (ETH) ner igen. För Ether så är $3000 nivån ett viktigt motstånd att hålla koll på. Ifall ETH bryter ner, så är det troligt att allt fler crypto blankare kommer in och försöker tjäna pengar på nedgången. Är du sugen på att blanka ETH, eller tror du att den kommer stiga snabbt igen? Du kan gå lång från alla crypto sidor, medan exchanges såsom Kucoin (recension) tillåter blankning och köp med hävstång. En annan populär aktör är Stormgain (recension), som tillåter den största hävstången bland alla 61 recenserade cryptomäklare. Läst spread av CFD mäklarna har Skilling, som du kan prova på kostnadsfritt här.

   Guldet rör stödet, vänder uppåt & Tyskland får gasproblemGuldet rör stödet, vänder uppåt & Tyskland får gasproblem
  Onsdag, 30 mars 2022 13:50
  Guldet har testat stödet strax under 1900 och vänder uppåt igen, efter att Kremlin inte ser några framgångar i fredsförhandlingarna. Nästa mindre motstånd för guld ligger vid 1950, följt av 2000-nivån och 2050. Goldman Sachs menar att 2500-nivån kan nås innan 2022 är slut. För smidig trading, så är Skilling's guld trading ett bra val när det kommer till CFD, medan Capital har flest hävstångsnivåer att välja mellan. Båda är snabba att komma igång med.

  Tyskland tar samtidigt steg mot gasransonering, där hushåll går före fabriker, efter att Tyskland vägrar att betala gasimport med rubeln. Ingen förklaring ges till varför Tyskland vägrar ge upp USD eller EUR som betalningsmedel, men troligen så vill de inte se den ryska valutan vinna mark på något sätt. Ifall Ryssland slutar tillföra gas till Tyskland så kommer det bli problem och en recession kan potentiellt vara i sikte. Enligt BP's statistik över världens energiflöden, så tog Tyskland in 102 miljarder kubikmeter naturgas från Ryssland, medan Italien tog in drygt 51 M kubikmeter gas. Näst största exportör är Norge, som exporterade 36% mindre gas än Norge till hela världen. Så det är möjligt att Norge nu kommer maximera sin produktion och få ännu mer inflöde i norska kronor, vilket gynnar NOK. Den norska kronan står i 1.07 mot SEK, dvs man får betala 107 svenska kronor för 100 norska kronor. Detta är en tillbakagång från 111.5 i början av mars.

   Kryptovalutan Terra (LUNA) når ATHKryptovalutan Terra (LUNA) når ATH
  Onsdag, 30 mars 2022 13:10
  Igår så var Terra (LUNA) uppe på nytt ATH vid 110 USD. I början av mars så skrev vi om när Terra steg 20% på en dag. Idag så stiger den Sydkorea grundade kryptovalutan något, till 108 USD från en stängning på 105 USD igår. Ifall du vill handla med 2x hävstång och motsvarande börsprissättning (superlåg spread) för avsluten, så rekommenderas Skilling. Ifall du hellre följer andra duktiga krypto-traders, så är Etoro och deras copy trading det bästa sättet att vara med på marknadens rörelser utan att sitta spikad vid datorn själv.

   Bra helg & veckostart för kryptovalutorBra helg & veckostart för kryptovalutor
  Måndag, 28 mars 2022 20:58
  Ett flertal av de större kryptovalutorna såsom Bitcoin (+6.6%), Ether (+7.2%) och Solana (+9.3%) går upp betydande idag. Ännu större uppgång återfinns för Arweave (+10%), Terra (+11.3%), Avalanche (11.3%) och Waves (24.3%), kan Valutahandel rapportera. Kanske Solana och Waves är på väg mot ny all time high snart? Efter flera månader av nedåtgående priser, så ser det i alla fall ut som att vinden håller på att vända. Prova själv Skilling (recension) ifall du vill handla med låg spread själv eller eToro (recension) ifall du vill kopiera andra framgångsrika kryptotraders själv. Skapa ett gratis demokonto här!

   Brent oljan kan nå $500 vid sanktioner, säger RysslandBrent oljan kan nå $500 vid sanktioner, säger Ryssland
  Torsdag, 24 mars 2022 20:46
  Både Goldman Sachs och Ryssland varnar för allt högre oljepriser under den närmaste tiden, vilket kan leda till recession i USA och stora delar av världen. Ifall NATO länder förbjuder rysk brent olja, så menar Moskva att priset kommer att sticka till 300 dollar per fat. Valutahandel.se anser att dessa farhågor är lite väl att ta i, men allt är givetvis möjligt. Samtidigt så säger landets energiminister, Alexander Novak, att vissa menar att vi kan se 500 dollar per fat ifall västvärlden överger rysk olja.

   Valutastrategi: Putin tar betalt i Rubel för gasValutastrategi: Putin tar betalt i Rubel för gas
  Onsdag, 23 mars 2022 22:42
  För alla “fientliga” länder, som Putin kallar det, så är det betalning i Rubel (RUB) för gas och olja som gäller framöver. Valutahandelsmässigt så vore det förmodligen bra för rubeln, som tvingar många länder att växla in miljardbelopp i rubel för att köpa gas, eller brent olja. Men samtidigt så är det tveksamt hur många som kommer gå med på detta? Kanske USA istället kommer börja erbjuda sin egen olja till EU, precis som de nyligen gjort med gas. En klar risk för Ryssland är att EU och USA närmar sig än mer och gör sig oberoende av Ryssland helt i slutändan.

  Samtidigt så frågar sig vissa icke-Nato länder ifall vi börjar nå en gräns för hur länge USD lyckas vara kvar som reservvaluta.
  Anthony Elson, en tidigare IMF ekonom, varnar för att flertalet reservvalutor såsom Euron och Kinesiska Yuan kan ha fördelar över det nuvarande där dollarn är viktigast i valutasystemet. Idag så står USD för runt 41.7% av en SDR korg, medan Euron står för drygt 30.9%, Kinas Yuan står för knappt 11%, Japanska Yen har strax över 8.3% vikt och GBP strax över 8%.

   Valutahandel med RUB: Capital öppnar för EUR/RUB tradingValutahandel med RUB: Capital öppnar för EUR/RUB trading
  Onsdag, 23 mars 2022 15:26
  Efter att valutahandel med Rysslands valuta, rubeln (RUB), varit stängd i drygt en vecka, så är det nu möjligt att handla igen. Du kan bland annat handla EUR/RUB genom Capital. För närvarande så visar det sig att RSI ligger på 46 för EUR/RUB och den börjar gå mot översålda nivåer. Tror du som många experter att rubeln bör fortsätta falla igen? Eller är den översåld, trots en förstärkning på över 15% på en vecka och 34% förstärkning för rublen mot eur sedan den 7 mars, 2022. Prova trading med rubel hos Capital idag!

   Olja, guld och silver går upp igenOlja, guld och silver går upp igen
  Onsdag, 23 mars 2022 15:21
  Priset på olja har i dagsläget många anledningar att röra sig. Rejäla sanktioner mot rysk brent olja imorgon, kan troligen dra upp oljan mot $150 nivån inom de närmaste månaderna. I dags läget så handlas den för 116.60 USD. Biden förhandlar just nu med EU om nya sanktioner och det vore förvånande om USA's president inte försöker sig på att blockera rysk olja även till Europa. Bästa sajten att handla olje CFD'er på är skandinaviska Skilling, som har låg spread och snabba avslut. Efter en liten nedgång för guld och silver, så är det idag dags för vändning igen. Guldet rör sig uppåt 0.5%, medan silver är upp drygt 1%. Guldet var uppe på 2000-nivån, innan det vände till $1932 i skrivande stund. Trading med silver kan handlas för runt 25 USD per ounce för närvarande.

   WTI oljan vänder - Skilling sänker spreadenWTI oljan vänder – Skilling sänker spreaden
  Fredag, 18 mars 2022 14:14
  Under svensk dagtid, mellan 9-12 och när USA öppnar (mellan 1430 och 1630), så är volymerna och aktiviteten riktigt bra för trading med WTI olja, där Skilling sänkt spreaden till mellan 12-14 punkter. WTI oljan ligger just nu på 101.7, efter att ha vänt vid 125 USD för att sedan studsa vid 92 USD. Prova själv trading med olja idag, en av marknadens mest handlade tillgångar för närvarande.

   Räkna med volatil valutahandel efter FED beslutRäkna med volatil valutahandel efter FED beslut
  Onsdag, 16 mars 2022 16:41
  Om ungefär 2 timmar och 45 minuter så har FOMC räntemöte i USA och världen väntar med spänning. Det kan bli den första räntehöjningen av sju planerade höjningar i år från amerikanska FED. Beslutet väntas bli en räntehöjning med 0.25%. Ifall det blir högre, så kan EUR/USD sjunka i värde, dvs att dollarn kan bli starkare, medan ingen räntehöjning kan leda till en stärkt Euro. Vad tror du kommer att ske? Prova trading med EUR/USD genom Skilling idag!

   Sri Lankas valuta (LKR) faller radikalt, -28%Sri Lankas valuta (LKR) faller radikalt, -28%
  Onsdag, 16 mars 2022 15:18
  Sri Lankas Rupie (LKR) har devalverats med 15% och därefter fallit ytterligare. I skrivande stund så handlas USD/LKR till 280, en försvagning med 28% sedan 1 januari, 2022. Ifall du är sugen på valutahandel idag så kan du handla på Skilling (recension), med ett riskfritt demokonto. Du kan vara igång på 30 sekunder.

   Valutahandel förklarar varför oljan faller rejältValutahandel förklarar varför oljan faller rejält
  Måndag, 14 mars 2022 15:38
  Kina har idag stängt ner Shenzhen, den snabbväxande industristaden nära Hong Kong, efter en rejäl ökning av Covid-fall i staden. Priset på olja har fallit med drygt 7.5%, visar graferna hos Skilling, den främsta sajten för oljetrading med CFD i Sverige. Ifall du vill komma igång med låg spread, snabba avslut och allt på svenska så kan du snabbt registrera dig hos Skilling utan någon kostnad. Du börjar med ett demokonto och kan sedan med BankID växla upp till ett konto med riktiga pengar, kan Valutahandel.se meddela.

   Dagens kryptoraket - Terra upp 20% till $100Dagens kryptoraket – Terra upp 20% till $100
  Onsdag, 9 mars 2022 12:21
  Under den senaste tiden så har Terra (LUNA) vara en av de bästa kryptovalutorna. Inför 2022, så skrev vi om Terra som en av marknadens potentiellt bästa kryptovalutor att investera i 2022. Ifall motståndet vid 100-nivån bryts för Terra inom det närmaste, så kan 120-nivån vara nästa större test. Var kommer Terra gå nu, tror du? Ser vi 120 USD, eller vänder den tillbaka mot 80 USD? Hur många Terra har du själv? Du kan handla Terra på Skilling som har lägst spread, Poloniex för dig som vill ha en exchange eller Stormgain för dig som gillar hög hävstång (vilket dock är riskabelt).

   Årets hetaste trade, om ryssarna har rätt? Årets hetaste trade, om ryssarna har rätt?
  Onsdag, 9 mars 2022 11:57
  Ryssland varnar för att internationella oljepriser kommer att stiga till över 300 USD om västerländska regeringar blockerar import av rysk olja. Detta ämne diskuteras flitigt på Reddit just nu. Även om vi når 200 USD per fat, så är det en rejäl uppgång där traders kan profitera rejält om det slår in. Vad tror du kommer att hända? Prova oljetrading med Skilling idag ifall du tror på antingen upp- eller nedgång. För inte kommer väl oljemarknaden stå helt still under nuvarande omständigheter?

   Valutahandel med EUR: Vänder något mot USDValutahandel med EUR: Vänder något mot USD
  Tisdag, 8 mars 2022 16:25
  Efter en massiv slakt av Euron (EUR) från 1.22 under sommaren till 1.08 mot USD igår, så vänder EUR/USD upp mot 1.09 idag. Valutahandlare bevakar just detta valutapar lite extra nu. Uppgången är ganska liten för euron, endast 0.3%, men kanske en vändning är på gång snart? ECB kommer med ett beslut om 2 dagar, vilket enligt SEB private banking förmodligen innebär ett vänteläge där man inte gör något med räntan just nu. USA förväntas höja räntan under mars månad 2022, vilket redan till stor del är inprisat. Vad tror du om EUR/USD? Du kan själv handla på Skilling!

   Guldet testar $2000 nivån, vänder igenGuldet testar $2000 nivån, vänder igen
  Måndag, 7 mars 2022 19:05
  Guld trading har blivit en av årets hetaste sätt att få riskspridning och ses av många som ett skydd mot oroligheter. Guldet nådde precis över den magiska 2000 USD gränsen idag, för att sedan vända tillbaka till $1983. Förmodligen så samlar guld kraft, för att vänta upp och testa 2000-nivån igen – för att potentiellt gå en bra bit över 2000 efterhand. Eller vad tror du? Investera i guld genom Skilling idag!

   Trading genom eToro - Kraften av sociala investeringarTrading genom eToro – Kraften av sociala investeringar
  Måndag, 7 mars 2022 18:20
  eToro (recension) har släpps en kraftfull video om sociala investeringar, som kan göras inom valutahandel, för Metaverse och kryptovalutor, aktier, eller råvaror som olja. Vill Du bara köra online trading med ett instrument, eller social trading med flera olika? Du väljer. Aldrig har det varit smidigare att investera. Prova social trading hos eToro idag!

   Norska kronan sticker: 111 SEK för 100 NOKNorska kronan sticker: 111 SEK för 100 NOK
  Måndag, 7 mars 2022 18:04
  I början av hösten så fick man betala 95 svenska kronor för 100 norska, men idag så ligger nivån på 111 svenska för 100 norska. Allt tyder på att NOK kan bli ännu starkare ifall oljan och naturgasen fortsätter att dra. Goldman Sachs förväntar sig ett brent oljepris på 150 USD inom 3 månader, medan JPMorgan Chase menar att brent kan nå 185 USD ifall tillförsel av olja till Europa blockeras. Vad tror du kommer att hända? Får vi se oljan på 185 USD innan året är slut, eller är det 80 USD nivån som är i sikte? För dig som är sugen på trading med olja så prova eToro. Deras copy trading är utmärkt för alla som vill låta andra sköta handeln, genom deras så kallade copy trading.

   Dollarn mot kronan snuddar nästan 1 mot 10Dollarn mot kronan snuddar nästan 1 mot 10
  Fredag, 4 mars 2022 20:47
  Får vi se 10 svenska kronor för 1 dollar, innan mars är slut? Idag så har USD/SEK snuddat 9.95 och det är troligen bara en tidsfråga innan svenska kronan når 10-nivån mot dollarn. Är du själv kort eller lång i dollarn, världens reservvaluta under oroliga tider? Prova själv USD/SEK trading hos Skilling, som har snabba avslut och konkurrenskraftiga priser – samt svensk support och BankID.

   Då kan oljan nå 200 dollar, säger skifferolja-VDnDå kan oljan nå 200 dollar, säger skifferolja-VDn
  Fredag, 4 mars 2022 20:01
  Scott Sheffield på Pioneer oil stöder ett handelsförbud av amerikansk olja, men erkänner att USA aldrig kan byta ut den ryska oljan i år. Han tror på sanktioner mot Rysslands oljeindustri, men då kommer oljepriset enkelt nå 150 till 200 USD, säger han. Sugen på att vara med på resan? Handla olja via eToro nu! Både demokratiska och republikanska politiker i USA har tryckt på ytterligare sanktioner mot Ryssland, som även ska inkludera olja och naturgas. För Europas del så kan nog detta vara ett rejält problem och med ett bensinpris över 30 kr per liter, så kommer det nog blir många upprörda bilägare i Sverige. Vad tror du kommer att hända?

   Valutahandel med EUR: USD/EUR bryter 1.10 nivånValutahandel med EUR: USD/EUR bryter 1.10 nivån
  Fredag, 4 mars 2022 13:38
  Något som inte setts sedan maj 2020 händer idag. En dollar kostar numera bara 1.096 euro, dvs. 1.1 nivån är bruten. Både dollar och euro entusiaster kan tradea USD/EUR hos Skilling, efter en snabb registrering. Samtidigt så ökar brent oljan i pris med drygt 1.9% i skrivande stund och för alla sugna så kan olje-trading göras här. Priset vid silver trading är upp 0.2% och du kan med fördel handla silver här. Den kanske hetaste råvaran som bytt riktning på slutet och kanske slutligen börjar ses som en safe haven, guld, ökar med 0.72%. Du kan tradea guld hos Skilling, med eller utan hävstång. Kryptovalutor som Bitcoin och Ether är idag ner med mellan 1.5-2.5%.

   Oljan på högsta nivåerna sedan 2015Oljan på högsta nivåerna sedan 2015
  Tisdag, 1 mars 2022 20:16
  Allt tyder på att oljan når nya höjder under 2022. Idag så handlas både brent & crude olja över $100, för första gången på 7 år. Naturgas däremot går endast upp 1.4% för dagen. En av anledningarna till det rusande oljepriset är troligen att USA släppt loss ytterligare 60 miljoner barrels, rapporterar CNN. Med ett allt tommare oljelager i USA, så finns risk för ännu högre priser inom kort. Vi på valutahandel.se förstår inte riktigt hur Biden tänkte där. Med ett utökat krig i Ukraina, vilket allt tyder på, så kommer troligen prispressen på olja öka drastiskt mycket mer inom den närmaste tiden. Vår favorit sajt för att handla brent olja som CFD är Skilling, som har snabba avslut och konkurrenskraftig spread. Prova själv med ett riskfritt demokonto idag, det går riktigt snabbt att komma igång.

   Rysslands centralbank höjer räntan till 20%Rysslands centralbank höjer räntan till 20%
  Måndag, 28 februari 2022 07:58
  I ett försök att bromsa den snabbt fallande valutakursen, så höjde precis Rysslands centralbank räntan från 9.5% till 20%. Det är sällan man ser så drastiska räntehöjningar, men det behövs drastiska åtgärder av en centralbank vars valuta faller med 28% i den inledande handeln. Nu återstår det att se ifall Rubeln vänder snabbt igen mot EUR och USD efter räntehöjningen, men både eToro, Skilling och Capital har gjort det omöjligt att öppna nya positioner med USD/RUB. Det går endast att stänga postioner.

   Valutahandel med Rubeln - Räkna med tapp på måndag!Valutahandel med Rubeln – Räkna med tapp på måndag!
  Söndag, 27 februari 2022 22:45
  Världens 17:e största valuta, den ryska rubeln, är i rejält blåsväder. Alla luftrum inom EU är stänga för Ryssland och problemen hopar sig. Nästan alla bankomater är tomma i Moskva och efter att Swift systemet är avstängt för 4 stora banker, så är kaosen rejäl i Ryssland. Vi blir inte direkt förvånade om rubeln kollapsar ännu mer under måndagen, kanske över 10% mot några av de stora valutorna. Vad tror du? Du kan själv handla RUB mot EUR och USD på Skilling (recension). Prova själv med ett riskfritt demokonto idag!

   Ryska invasionen av Ukraina påverkar kryptovalutorRyska invasionen av Ukraina påverkar kryptovalutor
  Fredag, 25 februari 2022 19:05
  Att den Ryska invasionen av Ukraina påverkar finansiella marknaden har förmodligen inte undgått någon. Både aktiemarknaden och kryptovalutorna rasade med stora mått under gårdagen när Ryssland gått in i Ukraina under tidiga morgontimmar. Bitcoin rasade från 37400 USD, ner till nivåer på dryga 34,000 USD.

  Andra dagen av invasionen har visat en bred korrektion av prisnivåerna och Bitcoin är åter närmare 40000 USD än 30000 USD och ligger i skrivandets stund under fredagkvällen på 38831 USD. Allt fler av världens finansmarknader stänger inför helgen vilket innebär att även pappershandlade kryptovalutor, t.ex. i form av XBT-certifikat hos t.ex. Avanza inte kan handlas. Den riktiga kryptohandeln pågår dock dygnet runt, varje dag under hela året vilket gör att priserna fortsätter påverkas fullt ut under helgen beroende på hur krigssituationen utvecklas.

  Detta är varför vi föreslår att man bör överväga fördelarna med att handla riktig kryptovaluta eller CFD-baserad kryptovaluta som alltid då kan handlas 24/7, dygnet runt. Skilling erbjuder handel med CFD-crypto dygnet runt alla dagar i veckan vilket alltså möjliggör tillgänglighet och handel, även under helgerna. De erbjuder både möjligheten att köpa kryptovalutor men också att blanka (handla på nedåtgående trend) crypto för den som tror att det kommer ytterligare nedgångar av priserna. Man kan dessutom registrera sig snabbt tack vare att de stödjer svenskt BankID och göra insättning via snabb banköverföring (Trustly), betalkort men till och med svenska Swish.

  En annan fördel tack vare att Skilling är grundat av bland annat svenskar och har mycket fokus på just nordiska marknaden är att Skilling tillhandahåller ditt trading-underlag för deklarationen, vilket gör processen väldigt mycket enklare att hantera än för de som handlar via andra utländska mäklare.
  ›› Idag (fredag) har Skillings livechat-support öppet tills kl 22:00 svensk tid.

   3 sätt att handla olja, guld & naturgas just nu3 sätt att handla olja, guld & naturgas just nu
  Torsdag, 24 februari 2022 12:45
  Idag så nådde brent oljan hela 105 USD per fat, medan oljepriset för WTI handlas runt 100 dollar. Ifall Nord Stream 2 förblir suspenderad, så kommer det troligen drabba Tyskland hårdare än Ryssland menar Irina Slav, skribent för Oil Price. Gazprom fick nyligen en gigantisk deal med Kina, som troligen med råge kommer att väga upp för Nord Stream 2 tappet. Idag så handlas naturgas upp med 7% och med mindre utbud i EU och utökade oroligheter i Ukraina, så blir vi inte direkt förvånade om naturgaspriset fortsätter att skena. Vi ser tre populära sätt att handla idag, som många traders tycks gå all in på.
  1. Trading med naturgas vid skenande priser är något som många hoppat på nu på slutet. Folk som vill ha lite ångerrätt vid sin trading, kan köra med AvaProtect, en typ av försäkring som gör att du kan ångra dina CFD affärer med råvaror för en relativt låg kostnad.
  2. Brent olja är ett hett ämne bland traders idag, då nya rekordnivåer uppnås stup i kvarten. Kommer vi se ett oljepris på 120 USD innan mars är slut? Eller går vi ner mot 90 USD inom kort igen? För alla som inte vill tänka för mycket själv så är eToro's olje copytrading ett bra alternativ.
  3. Trading med guld och silver sticker också rejält idag. En av marknaden bästa sidor för trading med guld, silver och andra råvaror är Capital. De har nämligen verkligt låga kostnader och flexibel hävstång, som du kan justera.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.