fbpx

Olof från Gärdet

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 28 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
76% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo

Här kommer korta breaking news och intressanta produktnyheter som bara behöver några rader. Håll dig uppdaterad och följ Valutahandel's nyhetsflash, du också!

   USD når 23 års högsta mot japanska yen USD når 23 års högsta mot japanska yen
  Tisdag, 21 juni 2022 13:53
  Sällan har den japanska yenen varit så svag som idag, då den nådde den lägsta nivån mot USD på 23 år. Idag får du betala 136 yen mot 1 USD. Japan är ett av få länder som haft låg inflation den sista tiden och de har inte behövt höja sina räntor än. Trading med USD/JPY sker med fördel på den Sverige fokuserade valutamäklaren Skilling (se recension). Du kan prova ett demokonto helt riskfritt idag!

   Valutahandel med NOK: Stärks mot USD & SEKValutahandel med NOK: Stärks mot USD & SEK
  Måndag, 20 juni 2022 21:57
  Det är en bra dag för norska kronan (NOK), som stärks nästan 0.9% mot USD och 0.4% mot SEK. Kanske förväntar sig traders att Norges Bank höjer räntan på torsdag? Pundet stärkes något från 2 års lägsta på 1.20 igår (som lägst) till att handlas för 1.225 idag. Vad är du sugen på att handla idag? Prova med ett riskfritt demokonto hos Skilling nu!

   BTC tappar 10%, ETH -16% och Tron -19%BTC tappar 10%, ETH -16% och Tron -19%
  Onsdag, 15 juni 2022 11:26
  Krypto fortsätter droppa som en sten under natten till onsdagen. BTC är ner över 10% sedan igår och handlas strax ovanför 20 250 USD i skrivande stund. ETH är ner nästan 16% sedan igår till blänkarnas förtjusning och handlas för 1024 USD just nu. Det tycks vara mer blankare på marknaden än vanligt, med Kucoin som rapporterade om avsevärt fler derivathandlare än vanliga spothandlare de senaste dagarna. USDD, Tron's algoritmiska stablecoin tappade peggen mot dollarn i förrgår och är fortfarande inte tillbaka vid 1:1 utan står strax under på 0.96 USD för en USDD, trots ett stödpaket på 2 miljarder dollar från grundaren Justin Sun. Är detta nästa stora händelse i kryptovärlden, då både Tron och USDD får seriösa problem? Trading med alla dessa instrument kan göras på Poloniex till fördelaktiga priser.

   Valutahandel med USD: Hett igenValutahandel med USD: Hett igen
  Måndag, 13 juni 2022 11:52
  Efter en fullständig slakt av kryptovalutor sedan i fredags, så vänds blickarna mot dollarn och svensk valutahandel igen. Kronan tappar mot Euro (0.5%) och USD (1%), medan den stärks mot NOK och är nästan oförändrad mot pundet. USD är fortfarande en relativt trygg tillflyktsort för många svenskar och internationella investerare. Efter att ha vänt på 1.07, så handlas nu EUR/USD för 1.046 och en paritet mot USD är allt närmare. Dollarn är het igen, i väntan på ytterligare 0.75% räntehöjning nästa vecka. Sugen på trading med osäker vilken valuta man ska välja? Kolla då in eToro's copy trading, som gör valen automatiserade då du följer några av marknadsplatsens bästa traders. Efter registrering så kan du vara igång på 1 minut.

   Bitcoin eller ETH? Båda slaktas just nuBitcoin eller ETH? Båda slaktas just nu
  Måndag, 13 juni 2022 11:43
  ETH är ner 17% idag och handlas för $1218, efter att ha inlett veckan på $1850. Bitcoin bröt inte bara 30 000 dollar nivån, utan även 24000 nivån för någon timme sedan och är ner 13% idag. Kryptoexperter dividerar om ifall ETH ska ner mot $500, $700 eller kommer vända runt 1000 dollar. Vad tror du? Går du lång eller kör du blankning? Prova själv trading genom Skilling idag till superlåg spread för både ETH och BTC.

   Skilling lägger till PayPal som insättningsmetodSkilling lägger till PayPal som insättningsmetod
  Onsdag, 8 juni 2022 16:59

  Det är med glädje som Valutahandel.se kan meddela att Skilling (recension) lägger in synnerligen populära PayPal som insättningsmetod. Den minsta insättningen som kan göras är 1050 kr, eller motsvarande växlingskurs ifall du valt en annan kontovaluta. Den stora fördelen med Paypal är att insättningen går på sekunden och även uttag med Paypal kan göras med Skilling. Då får man räkna med ungefär 24 timmar innan pengarna hamnar på kontot. Vill du prova? Skapa ett konto med Paypal hos Skilling nu!

   Tuff dag för krypto - BNB är ner 10.5% & SOL tappar 14.5%Tuff dag för krypto – BNB är ner 10.5% & SOL tappar 14.5%
  Tisdag, 7 juni 2022 14:48
  Valutahandel noterar mest röda siffror för kryptovalutor idag. Några av de mest volatila av de större kryptovalutorna inkluderar BNB som tappar 10.5%, ETH som går ner 9.5% och Solana som tappar hela 14.5%. Kanske det är köpläge, eller så kan man ju också blanka dessa tre. Amerikanska S&P 500 faller 0.8% i förhandeln innan öppning, medan Nasdaq är ner 1.2% innan öppning. För alla trading sugna, så kan du både köpa och blanka krypto CFD med hävstång hos Skilling. Prova ett gratis demokonto nu! Det har aldrig varit enklare att komma igång med en ny valuta- och kryptomäklare som har börspriser för sina CFDer på krypto.

   Svenska nationaldagen: De bästa valutorna i sommarSvenska nationaldagen: De bästa valutorna i sommar
  Måndag, 6 juni 2022 17:02
  På svenska nationaldagen så tänker nog många på planerna för en eventuell semester utomlands. Några av årets bästa valutor för semestersugna svenskar inkluderar turkiska lira (TRY), polska zloty och albanska lek. Vilken semesterland föredrar du? Prova trading med semestervalutor här!

   Grön dag för krypto: Nästan allt stickerGrön dag för krypto: Nästan allt sticker
  Måndag, 6 juni 2022 16:54
  Det är en synnerligen grön dag för kryptovalutor, där ett flertal sticker rejält. Några exempel på kryptovalutor som går väldigt bra är Cardano +11%, Avalanche +10%, Solana +11.6%. Sugen på trading? Prova med ett demokonto idag!

   Det första insiderbrottet inom NFT'er?Det första insiderbrottet inom NFT'er?
  Torsdag, 2 juni 2022 13:11
  Nu verkar det som att den första domen i USA mot insiderbrott relaterat till Non-Fungible Tokens (NFT'er) håller på att avslutas i New York's södra distrikt. En före detta anställd på OpenSea kan få upp emot 20 års fängelse. Genom att vara anställd på OpenSea, hävdar åklagaren att den nu före detta anställda tog del av konfidentiell affärsinformation för att tjäna pengar åt sig själv. Han är nu misstänkt för att ha brutit mot lagar om penningtvätt och IT-bedrägeri. Riskvarning: Anklagelserna i åtalet är bara anklagelser och den tilltalade anses vara oskyldig såvida inte och tills motsatsen är bevisad.

   Ny valutahandel trend? Rubeln stärks 8.7% mot USDNy valutahandel trend? Rubeln stärks 8.7% mot USD
  Måndag, 30 maj 2022 14:39
  Trots räntesänkningen på 3% från 14 till 11% så stärks idag rubeln mot USD med drygt 9%. Troligen är det på grund av att Ryssland importerar väldigt lite för närvarande, medan deras export av olja är större än någonsin. EU hade förväntat sig ett genombrott efter de många förslagen till Ungern, som dock använde sin veto och återigen nekade EU att blockera rysk olja. Donald Trump menar att rubeln kommer fortsätta att vara stark på grund av ett högt oljepris, som idag ligger på 116 USD per fat för WTI oljan. Ifall Trump hade varit vid makten, så hade troligen allt större press satts på Saudi Arabien och Förenade Arabemiraten för att få ner oljepriset. Sugen på trading med oljevalutan rubel? Prova USD/RUB trading på Skilling idag! Är detta en ny trend för rubeln, eller kommer USD återigen att stärkas?

   Alla höjer räntan, förutom Ryssland som sänkerAlla höjer räntan, förutom Ryssland som sänker
  Torsdag, 26 maj 2022 13:55
  Den tredje räntesänkningen i Ryssland är nu ett faktum, vilket bör kunna få den starka ryska valutan (RUB) att falla tillbaka mot USD. I ett extrainsatt möte så sänkte den ryska centralbanken räntan med 300 punkter till 11%. Sugen på trading med USD/RUB? Det kan du göra på den säkra, snabba och svenskfokuserade Skilling.

   3 blankningskandidater: Index och krypto?3 blankningskandidater: Index och krypto?
  Tisdag, 24 maj 2022 16:58
  Vi börjar se allt fler blankare och Scott Minerd på Guggenheim’s Minerd säger till CNBC att vi kan se Bitcoin gå ner mot 8000 dollar. S&P 500 Index visar en fortsatt nedåtgående trend enligt Eliott Wave analytiker, som idag uttalade sig om att vi befinner oss i den tredje nedåtgående vågen utav fem. S&P 500 handlas idag strax under 3900 nivån, ner 2.45% för dagen. Eliott skaran menar att vid 3400 nivån så kan en botten skymtas. Nasdaq 100 är ner 3.6% idag och det är sjunde veckan i rad som den stänger nedåt. För alla som gillar volatilitet som vi ser idag, så kan VIX index vara intressant att titta närmare på. Läs även Valutahandel's artikel om hur man kan handla volatilitetsindex i sommar. Ifall du är sugen på att blanka eller gå lång, så testa registrera dig hos Skilling. Bolaget är snabbt, enkelt och säkert.

   Fallande valuta: TRY på nedgång igenFallande valuta: TRY på nedgång igen
  Fredag, 20 maj 2022 10:56
  Under några dagar i rad så har turkiska liran (TRY) tappat rejält mot både USD och EUR. För närvarande handlas EUR/TRY runt 17 och USD/TRY runt 16. I slutet av december 2021 var den som lägst. Sugen på trading med TRY? Prova registrera genom svenskfokuserade Skilling som har flera valutapar mot TRY, eller genom Capital som har flexibel hävstång.

   Svenska kronan närmar sig paritet mot NOKSvenska kronan närmar sig paritet mot NOK
  Onsdag, 18 maj 2022 15:15
  Den svenska kronan fortsätter att stärkas och idag så kan Valutahandel.se notera att partitet mellan SEK och NOK ligger nära igen. Det var sist i december 2022, som SEK var starkare än norska kronan. I takt med räntehöjningarna i Norge, så låg NOK på 1.11 SEK som starkast i mars, 2022. Idag så handlas 1 NOK för precis över 1.02 igen. Prova själv NOK trading hos svenskfokuserade Skilling idag!

   Skilling fokuserar på mer än bara valutahandel: Majs & veteSkilling fokuserar på mer än bara valutahandel: Majs & vete
  Onsdag, 18 maj 2022 11:53
  Efter påtryckningar från bland annat Valutahandel.se, så har Skilling äntligen tagit in en rad mjuka råvaror som inte fanns att handla med CFD tidigare. Vi talar om bland annat kaffe, socker, bomull, vete, korn, kakaobönor, majs och sojabönor. Majspriserna har ökat rejält under det sista året, liksom många andra livsmedel. Hur länge kommer det att hålla i sig? Även VIX index CFD finns numera att handla på Skilling för dem som tror på ökad eller minskad volatilitet. Du kan vara igång på 30 sekunder med ett riskfritt demokonto hos Skilling. Vad väntar du på? Prova själv idag!

   Bröt WTI oljan just ut från 114?Bröt WTI oljan just ut från 114?
  Tisdag, 17 maj 2022 09:42
  Naturgas är +1% idag, men det ser nästan ut som att WTI oljan bryter sitt tekniska motstånd vid $112 och handlas för 114 USD för närvarande. Ifall den stänger ovanför $114 idag, så kan det vara en bullish signal och ännu fler köpare kan komma in, tänker Valutahandel's tekniska analytiker. Efter att Turkiet nekat Sverige och Finland NATO-medlemskap, så tappar den turkiska liran 2.3% mot USD och 2.4% mot EUR. Dollarn tappar rejält idag och svenska kronan handlas återigen under 10-sek strecket, dvs för 1 USD så får du 9.98 SEK. Bitcoin handlas precis ovanför 30000 USD, medan ETH är upp 1.3% och handlas runt 2073. Sugen på trading idag? Prova själv med registrera dig hos Skilling för ett gratis demokonto.

   Räntor i fokus: ECB kan höja i sommarRäntor i fokus: ECB kan höja i sommar
  Fredag, 13 maj 2022 14:22
  Efter hårda påtryckningar så tycks EBC vara på väg att höja räntan i sommar, i alla fall om man får tro de senaste uttalandet från Lagarde. https://euobserver.com/green-economy/154918
  I USA så kommer troligen 50 punkters höjning i juni månad, vilket spätt på dollarns värde mot euron. Kanske det är dags för en vändning för Euron snart? I Sydamerika så är det rejäla höjningar på flera håll; med Chile som höjde förra veckan till 8.25%, Brasilien som höjde till 12.75% och Argentina som nu ligger på 49% ränta. Nästa vecka så förväntas Sydafrika höja räntan från 4.25% till 4.75%, något som kan slå hårt mot medelklassen. Samtidigt så kan landets valuta, ZAR, komma att stärkas ifall ränteökningen träder i kraft. Sugen på trading med ZAR? Prova själv USD/ZAR eller EUR/ZAR hos Skilling idag! Du kan vara igång på någon minut.

   LUNA's utspädning - 59x på 3 dagarLUNA's utspädning – 59x på 3 dagar
  Torsdag, 12 maj 2022 23:07
  Precis som aktier kan späs ut, så kan även kryptovalutor späs ut. I LUNA's fall så har antalet krypto ökat från 728.75 miljoner till 43 miljarder, på 3 dagar. Det blir hela 59 gångers utspädning. Men eftersom LUNA kan skapas i all oändlighet, för det finns inget max utbud, så gäller det att alltid hålla koll på ändringar i LUNA's utbud och dess totala utbud. Liksom många dagar tidigare så är volatiliteten och omsättningen enorm för LUNA, även om marknadsvärdet sjunkit från top 8 av kryptovalutorna till som värst 140 idag, innan den nu ligger på 64:e plats igen. Sugen på att köpa eller blanka LUNA som CFD? Prova hos Skilling nu – med 2x hävstång. Men du bör vara medveten om att riskerna är väldigt höga just nu så var försiktig om du börjar handla.

   Valutahandel med USD vs UST: +1% vs -12% nerValutahandel med USD vs UST: +1% vs -12% ner
  Torsdag, 12 maj 2022 16:48
  Traditionell valutahandel med den amerikanska dollarn är idag upp med 1% mot Euron. För 1 euro, får man numera betala 1.04 USD, så det är inte långt kvar till paritet mellan de två. Anledningen är troligen att många på marknaden inte litar på ECB's långsamma agerande, där de sitter med händerna i fickorna och låtsar att det regnar lite. De behöver troligen visa marknaden att de snabbt kan avsluta sina stödköp och att de vågar höja räntan, menar en analytiker som Valutahandel pratat med. För trading med EUR/USD, så kan du använda skandinaviska Skilling för bästa avslut. För trading (köp eller blankning) med UST, det kontroversiella stablecoinet som tappat rejält, ytterligare 12% idag, så kan du gå till Kucoin som har lägst spread.

   Blankare vinner på 98 av 100 kryptovalutorBlankare vinner på 98 av 100 kryptovalutor
  Måndag, 9 maj 2022 12:10
  Det har varit en osedvanligt tuff helg för alla som hoppats på uppgång för kryptovalutor. En tydlig bear market för både tillväxtaktier och kryptovalutor har noterats på slutet, vilket gjort det enklare för blankare. I 98 av 100 fall, så har blankare vunnit över de som tror på uppgång för kryptovalutor den sista veckan. Bland de största nedgångarna återfinns Terra (LUNA) som är ner 25.6% på en vecka, Shiba Inu som tappat 20%, Cronos (CRO) som är ner 21.9%, ApeCoin (APE) som tappat 28.9% och Arweave (AR) som tappat 23.8%. De enda två vinnarna under den sista veckan är Tron (TRX) och Waves (WAVES). Kommer vi se fortsatta nedgångar, eller vänder det snart? Prova själv köpa eller blanka kryptovalutor hos framstående CFD mäklare som skandinaviska Skilling. Du kan vara igång på några minuter.

   Blankarnas dag? Bitcoin -9%, Ethereum -8%Blankarnas dag? Bitcoin -9%, Ethereum -8%
  Fredag, 6 maj 2022 14:17
  I takt med att börsen går ner, så vänder också de flesta kryptovalutorna. För ovanlighetens skull, så finns det många blankare ute och ETH är ner 8.2%, medan Bitcoin är under 36 000 USD (-9.2%) för första gången på länge. Kommer vi få se en vändning på lördag, eller ska vi ner en bra bit till? De mest populära sidorna för krypto-blankare är skandinaviska Skilling, internationellt erkända eToro samt Bahamas baserade FTX. Vilken sida är du på idag?

   Chile höjer räntan med 1.25% till 8.25%Chile höjer räntan med 1.25% till 8.25%
  Fredag, 6 maj 2022 13:48
  Under räntemötet igår, så bestämde sig Chile att höja räntan med hela 125 baspunkter. Förväntningarna låg på 100 baspunkter. Den årliga inflationen som stack till 9.4% vid mätningen i mars, klart högre än förväntat, vilket sägs vara en av de viktigaste anledningarna till höjningen. Var kan man handla Chilenska peso då? Bästa sajten är Libertex, enligt våra analyser.

   Brasiliens näst sista räntehöjning?Brasiliens näst sista räntehöjning?
  Torsdag, 5 maj 2022 15:03
  Brasilien har höjt sin ränta med ytterligare 1% och det förväntas vara den näst sista i denna konjunkturcykel. Räntan ligger nu på 12.75%, för att få bukt med inflationen på 11.4%. Räntehöjningen var väntad och i höst är det nyval, vilket många investerare väntar på. BRL/EUR ligger stadigt på 0.19, medan BRL/USD ligger på 0.2. Prova själv trading med BRL/USD hos IG, en av få valutamäklare som erbjuder trading med brasilianska real.

   Räntan höjs i USA med 50 punkter till 1%Räntan höjs i USA med 50 punkter till 1%
  Onsdag, 4 maj 2022 20:05
  Räntan i USA höjdes precis med 0.5% och står nu på 1% totalt. Detta var i linje med förväntningarna bland analytiker. Fed gör detta för att få bukt med inflationen, som stigit till de högsta nivåerna sedan 1980-talet. Dollarn tappar idag 0.35% mot Euron, men handlas runt årslägsta för EUR/USD på 1.055. Investera som proffsen med copy trading hos eToro.

   Leyen's föreslår förbud mot rysk oljeimport: Oljan stigerLeyen's föreslår förbud mot rysk oljeimport: Oljan stiger
  Onsdag, 4 maj 2022 12:59
  Bryssel med Ursula von der Leyen i spetsen, föreslår idag ett förbud för alla ryska oljeprodukter för hela EU, vilket skulle kunna bli ett sjätte paket av påföljder mot Ryssland för dess invasion av grannlandet. En sådan påföljd skulle omfatta sjöburen och rörledningsolja, både rå och raffinerad. Förslaget innebär att råolja förbjuds inom 6 månader, medan raffinerade oljeprodukter först kommer att avskaffas om 1 års tid. Valutahandel.se är lite förvånade över den långa implementeringsperioden och noterar att oljepriset för brent går upp med 2.7% i skrivande stund. Sugen på trading med olja? Prova själv genom Skilling idag!Du kan vara igång på mindre än 1 minut.

   Rubeln på 2 års högsta nivå mot USDRubeln på 2 års högsta nivå mot USD
  Tisdag, 3 maj 2022 12:36
  Sedan invasionen av Ukraina, så har rubeln (RUB) gått från 138 RUB per USD till 69, en förstärkning med 100%. Är det fler som köper råvaror som olja och gas från Ryssland i deras lokala valuta, eller vad är anledningen? Räntan har gått från 9.5%, upp till 20%, för att numera ligga på 17%. Det är den väsentligaste faktor i förstärkningen. Men med gradvisa räntesänkningar, hur länge kommer det hålla? Prova själv trading med RUB/USD hos Skilling!Många analytiker tror på en förstärkning av USD mot RUB inom kort. Vad tror du?

   Många Swedbank kunder ser negativt saldoMånga Swedbank kunder ser negativt saldo
  Fredag, 29 april 2022 01:07
  Ett tekniskt fel har skapat förvirring, ilska och problem för många av Swedbank's kunder, rapporterar Expressen och Aftonbladet. Många kunder saknar pengar på kontot, efter att konstiga uttag och dragningar gjorts. Tydligen så uppger Swedbank själva att det är driftstörningar som är orsaken. För närvarande jobbar banken på att åtgärda detta.

   Skilling lägger till ETH Classic & kryptovalutor mot EURSkilling lägger till ETH Classic & kryptovalutor mot EUR
  Onsdag, 27 april 2022 13:57
  Skilling har lagt till ett antal nya instrument de senaste dagarna. Bland metallerna så har Platinum tillkommit, vilket kompletterar guld och silver. Men det är på kryptodelen som den främsta tilläggen kommer, med intressanta nya kryptovalutapar såsom flera euro-relaterade – BTC/EUR, ETH/EUR och XRP/EUR. Den gröna Ethereum Classic (ETC/USD), Qtum (QTUM/USD) och ZCash CFD är också tillkomna. Även några mindre använda kryptovalutor såsom OmiseGO (OMG/USD) och Yearn.finance (YFI/USD) går numera att handla som CFD hos Skilling. Sugen på att kolla in utbudet? Registrera dig hos Skilling idag. Det behöver inte ta mer än drygt 30 sekunder att komma igång.

   Swissborg får PSAN licens i FrankrikeSwissborg får PSAN licens i Frankrike
  Onsdag, 27 april 2022 10:15
  Crypto plattformen Swissborg meddelar att de fått PSAN licens i Frankrike från AMF. Detta innebär att Swissborg numera kan erbjuda och förvara digitala tillgångar i Frankrike genom sin plattform, på uppdrag från kunder. Detta är ett steg i riktning att bli en större leverantör av kryptoförmögenhetsförvaltning i Europa. Bolaget har en av marknadens mest lätthanterliga plattformar för köpa och sälja crypto-valutor. Prova själv Swissborg idag. Det är riktigt enkelt att komma igång och bolagar har flera bra staking erbjudanden. Idag så finns 36 stycken registrerade crypto-bolag hos AMF och Swissborg Solutions OÜ är den 34:e registreringen, med referensnummer 14769371.

   Valutahandel med EUR: Är partitet för EUR/USD i sikte?Valutahandel med EUR: Är partitet för EUR/USD i sikte?
  Tisdag, 26 april 2022 23:30
  Många traders som sysslar med valutahandel har noterat att EUR/USD sjunkit till de längsta nivåerna på över 2 år. En Euro kostar idag blott 1.063 USD. Vi är med andra ord inte så långt ifrån paritet mellan euron och dollarn. Ifall ECB inte helt ska urholka värdet av EUR och behålla någon form av trovärdighet, så är det nog lämpligt att höja räntan inom mycket kort tid. Eller vad tror du? Går det att lita på ECB när inflationen är superhög och inget görs med deras ansvarslösa räntepolitik? Eller kommer Euron kollapsa ifall detta fortsätter, efter att allt fler länder EU-länder väljer att gå ur EUR-samarbetet? Oavsett var du tror, så går det att handla EUR/USD hos sajter som copy trading favoriten eToro eller skandinaviska Skilling.

   Kaos för naturgas? Ryssland stänger till Polen & BulgarienKaos för naturgas? Ryssland stänger till Polen & Bulgarien
  Tisdag, 26 april 2022 23:17
  Europa har dragit sig för sanktioner mot rysk naturgas, framför allt för att det är så svårt att hitta snabba alternativ när gasledningar redan är dragna. Ryssland bestämde sig idag för att stänga ner naturgas till både Polen och Bulgarien, framför allt på grund av ovilja att betala med Rubel (RUB). För EU länder med den gemensamma valutan, så kommer det troligen även fortsättningsvis gå att köpa naturgas i Euro. Men ifall något knasar på denna front, så kan det bli en rejäla problem med gastillförseln för delar av EU-regionen. Själv är vi på Valutahandel.se rätt förvånade över att naturgas bara gått upp 0.7% idag. Sugen på trading med naturgas? Prova själv hos Skilling idag. Du kanvara igång på 30 sekunder med marknadens bästa råvarumäklare.

   ECB ledamot varnar: Kan höja räntan i sommarECB ledamot varnar: Kan höja räntan i sommar
  Onsdag, 20 april 2022 12:31
  Martins Kazaks, en ledamot i styrelserådet för ECB, varnar att betydande inflationsrisker troligen kommer innebära snabbare åtstramning än tidigare väntat. Redan i juni månad, 2022, så kan räntan komma att höjas, menar herr Kazaks. Euron, som legat på rekordlåga nivåer, ökade 0.7% till 1.087 mot USD. Sugen på trading? Prova EUR/USD trading med folkets favorit, eToro (recension). Aldrig tidigare har det varit lättare att komma igång hos eToro! EU's inflation förväntas ligga mellan 5-7% under 2022 enligt ECB's egna räntescenario

   Valutahandel med euron - Vänder vid räntehöjning?Valutahandel med euron – Vänder vid räntehöjning?
  Onsdag, 13 april 2022 12:12
  EUR/USD har fallit från 1.225 till 1.08 sedan maj 2021. Otmar Issing, den tyska professorn som suttit i direktionen för Europeiska centralbanken, menar att EBC missriktat hanteringen av Euron. Han oroas framför allt över att inflationen når den högsta nivån på 40 år, då ECB levt i en fantasi som tonat ner riskerna med hög inflation, som kan gå utom kontroll. Vi kan vara på väg in i stagflation, då ECB är för långsamma att höja räntan, menar Otmar. Under första halvan av 2020 så nådde EUR/USD 1.06 innan den vände rejält. Kommer samma sak ske ifall ECB höjer räntan? Valutahandel med Euro-Dollar är i alla fall högaktuellt just nu och hur FED och ECB agerar inom det närmaste kan få rejäla reaktioner på detta valutapar. Prova själv trading med EUR/USD hos Skilling (recension), som är den ledande skandinaviska plattformen för trading med detta valutapar som CFD. Prova själv Skilling med ett riskfritt demokonto nu!

   Ofattbar inflationsökning: 8.4% i USA för mars, 2022Ofattbar inflationsökning: 8.4% i USA för mars, 2022
  Tisdag, 12 april 2022 16:54
  All ekonomisk politik som leder till över 3-4% inflation brukar beskrivas som oansvarig och farlig för samhället. Men med dagens amerikanska inflation på hela 8.4% i mars 2022, jämfört med samma period 2021, så är det få som tvivlar på att FED kommer att höja räntan rejält inom snar framtid, menar Valutahandel.se. Börsen fick ett glädjeskutt under dagen, trots att fredsförhandlingarna i Ukraina tycks har slutat och inflationen löper amok. Kryptovalutorna ETH och BTC backar något, både -1.2% sedan igår. Bitcoin ligger på 40 055 USD och Ether på $3030. Inga av de 50 största kryptovalutorna går upp idag, utan det tycks vara mest blankare och de som säljer framme. Sugen på trading? Prova kryptovalutor genom Skilling idag!

   Ether vänder ner. Håller $3000 nivån?Ether vänder ner. Håller $3000 nivån?
  Fredag, 1 april 2022 11:58
  Efter en veckas uppgång, så vänder idag både Bitcoin (BTC) och Ether (ETH) ner igen. För Ether så är $3000 nivån ett viktigt motstånd att hålla koll på. Ifall ETH bryter ner, så är det troligt att allt fler crypto blankare kommer in och försöker tjäna pengar på nedgången. Är du sugen på att blanka ETH, eller tror du att den kommer stiga snabbt igen? Du kan gå lång från alla crypto sidor, medan exchanges såsom Kucoin (recension) tillåter blankning och köp med hävstång. En annan populär aktör är Stormgain (recension), som tillåter den största hävstången bland alla 61 recenserade cryptomäklare. Läst spread av CFD mäklarna har Skilling, som du kan prova på kostnadsfritt här.

   Guldet rör stödet, vänder uppåt & Tyskland får gasproblemGuldet rör stödet, vänder uppåt & Tyskland får gasproblem
  Onsdag, 30 mars 2022 13:50
  Guldet har testat stödet strax under 1900 och vänder uppåt igen, efter att Kremlin inte ser några framgångar i fredsförhandlingarna. Nästa mindre motstånd för guld ligger vid 1950, följt av 2000-nivån och 2050. Goldman Sachs menar att 2500-nivån kan nås innan 2022 är slut. För smidig trading, så är Skilling's guld trading ett bra val när det kommer till CFD, medan Capital har flest hävstångsnivåer att välja mellan. Båda är snabba att komma igång med.

  Tyskland tar samtidigt steg mot gasransonering, där hushåll går före fabriker, efter att Tyskland vägrar att betala gasimport med rubeln. Ingen förklaring ges till varför Tyskland vägrar ge upp USD eller EUR som betalningsmedel, men troligen så vill de inte se den ryska valutan vinna mark på något sätt. Ifall Ryssland slutar tillföra gas till Tyskland så kommer det bli problem och en recession kan potentiellt vara i sikte. Enligt BP's statistik över världens energiflöden, så tog Tyskland in 102 miljarder kubikmeter naturgas från Ryssland, medan Italien tog in drygt 51 M kubikmeter gas. Näst största exportör är Norge, som exporterade 36% mindre gas än Norge till hela världen. Så det är möjligt att Norge nu kommer maximera sin produktion och få ännu mer inflöde i norska kronor, vilket gynnar NOK. Den norska kronan står i 1.07 mot SEK, dvs man får betala 107 svenska kronor för 100 norska kronor. Detta är en tillbakagång från 111.5 i början av mars.

   Kryptovalutan Terra (LUNA) når ATHKryptovalutan Terra (LUNA) når ATH
  Onsdag, 30 mars 2022 13:10
  Igår så var Terra (LUNA) uppe på nytt ATH vid 110 USD. I början av mars så skrev vi om när Terra steg 20% på en dag. Idag så stiger den Sydkorea grundade kryptovalutan något, till 108 USD från en stängning på 105 USD igår. Ifall du vill handla med 2x hävstång och motsvarande börsprissättning (superlåg spread) för avsluten, så rekommenderas Skilling. Ifall du hellre följer andra duktiga krypto-traders, så är Etoro och deras copy trading det bästa sättet att vara med på marknadens rörelser utan att sitta spikad vid datorn själv.

   Bra helg & veckostart för kryptovalutorBra helg & veckostart för kryptovalutor
  Måndag, 28 mars 2022 20:58
  Ett flertal av de större kryptovalutorna såsom Bitcoin (+6.6%), Ether (+7.2%) och Solana (+9.3%) går upp betydande idag. Ännu större uppgång återfinns för Arweave (+10%), Terra (+11.3%), Avalanche (11.3%) och Waves (24.3%), kan Valutahandel rapportera. Kanske Solana och Waves är på väg mot ny all time high snart? Efter flera månader av nedåtgående priser, så ser det i alla fall ut som att vinden håller på att vända. Prova själv Skilling (recension) ifall du vill handla med låg spread själv eller eToro (recension) ifall du vill kopiera andra framgångsrika kryptotraders själv. Skapa ett gratis demokonto här!

   Brent oljan kan nå $500 vid sanktioner, säger RysslandBrent oljan kan nå $500 vid sanktioner, säger Ryssland
  Torsdag, 24 mars 2022 20:46
  Både Goldman Sachs och Ryssland varnar för allt högre oljepriser under den närmaste tiden, vilket kan leda till recession i USA och stora delar av världen. Ifall NATO länder förbjuder rysk brent olja, så menar Moskva att priset kommer att sticka till 300 dollar per fat. Valutahandel.se anser att dessa farhågor är lite väl att ta i, men allt är givetvis möjligt. Samtidigt så säger landets energiminister, Alexander Novak, att vissa menar att vi kan se 500 dollar per fat ifall västvärlden överger rysk olja.

   Valutastrategi: Putin tar betalt i Rubel för gasValutastrategi: Putin tar betalt i Rubel för gas
  Onsdag, 23 mars 2022 22:42
  För alla “fientliga” länder, som Putin kallar det, så är det betalning i Rubel (RUB) för gas och olja som gäller framöver. Valutahandelsmässigt så vore det förmodligen bra för rubeln, som tvingar många länder att växla in miljardbelopp i rubel för att köpa gas, eller brent olja. Men samtidigt så är det tveksamt hur många som kommer gå med på detta? Kanske USA istället kommer börja erbjuda sin egen olja till EU, precis som de nyligen gjort med gas. En klar risk för Ryssland är att EU och USA närmar sig än mer och gör sig oberoende av Ryssland helt i slutändan.

  Samtidigt så frågar sig vissa icke-Nato länder ifall vi börjar nå en gräns för hur länge USD lyckas vara kvar som reservvaluta.
  Anthony Elson, en tidigare IMF ekonom, varnar för att flertalet reservvalutor såsom Euron och Kinesiska Yuan kan ha fördelar över det nuvarande där dollarn är viktigast i valutasystemet. Idag så står USD för runt 41.7% av en SDR korg, medan Euron står för drygt 30.9%, Kinas Yuan står för knappt 11%, Japanska Yen har strax över 8.3% vikt och GBP strax över 8%.

   Valutahandel med RUB: Capital öppnar för EUR/RUB tradingValutahandel med RUB: Capital öppnar för EUR/RUB trading
  Onsdag, 23 mars 2022 15:26
  Efter att valutahandel med Rysslands valuta, rubeln (RUB), varit stängd i drygt en vecka, så är det nu möjligt att handla igen. Du kan bland annat handla EUR/RUB genom Capital. För närvarande så visar det sig att RSI ligger på 46 för EUR/RUB och den börjar gå mot översålda nivåer. Tror du som många experter att rubeln bör fortsätta falla igen? Eller är den översåld, trots en förstärkning på över 15% på en vecka och 34% förstärkning för rublen mot eur sedan den 7 mars, 2022. Prova trading med rubel hos Capital idag!

   Olja, guld och silver går upp igenOlja, guld och silver går upp igen
  Onsdag, 23 mars 2022 15:21
  Priset på olja har i dagsläget många anledningar att röra sig. Rejäla sanktioner mot rysk brent olja imorgon, kan troligen dra upp oljan mot $150 nivån inom de närmaste månaderna. I dags läget så handlas den för 116.60 USD. Biden förhandlar just nu med EU om nya sanktioner och det vore förvånande om USA's president inte försöker sig på att blockera rysk olja även till Europa. Bästa sajten att handla olje CFD'er på är skandinaviska Skilling, som har låg spread och snabba avslut. Efter en liten nedgång för guld och silver, så är det idag dags för vändning igen. Guldet rör sig uppåt 0.5%, medan silver är upp drygt 1%. Guldet var uppe på 2000-nivån, innan det vände till $1932 i skrivande stund. Trading med silver kan handlas för runt 25 USD per ounce för närvarande.

   WTI oljan vänder - Skilling sänker spreadenWTI oljan vänder – Skilling sänker spreaden
  Fredag, 18 mars 2022 14:14
  Under svensk dagtid, mellan 9-12 och när USA öppnar (mellan 1430 och 1630), så är volymerna och aktiviteten riktigt bra för trading med WTI olja, där Skilling sänkt spreaden till mellan 12-14 punkter. WTI oljan ligger just nu på 101.7, efter att ha vänt vid 125 USD för att sedan studsa vid 92 USD. Prova själv trading med olja idag, en av marknadens mest handlade tillgångar för närvarande.

   Räkna med volatil valutahandel efter FED beslutRäkna med volatil valutahandel efter FED beslut
  Onsdag, 16 mars 2022 16:41
  Om ungefär 2 timmar och 45 minuter så har FOMC räntemöte i USA och världen väntar med spänning. Det kan bli den första räntehöjningen av sju planerade höjningar i år från amerikanska FED. Beslutet väntas bli en räntehöjning med 0.25%. Ifall det blir högre, så kan EUR/USD sjunka i värde, dvs att dollarn kan bli starkare, medan ingen räntehöjning kan leda till en stärkt Euro. Vad tror du kommer att ske? Prova trading med EUR/USD genom Skilling idag!

   Sri Lankas valuta (LKR) faller radikalt, -28%Sri Lankas valuta (LKR) faller radikalt, -28%
  Onsdag, 16 mars 2022 15:18
  Sri Lankas Rupie (LKR) har devalverats med 15% och därefter fallit ytterligare. I skrivande stund så handlas USD/LKR till 280, en försvagning med 28% sedan 1 januari, 2022. Ifall du är sugen på valutahandel idag så kan du handla på Skilling (recension), med ett riskfritt demokonto. Du kan vara igång på 30 sekunder.

   Valutahandel förklarar varför oljan faller rejältValutahandel förklarar varför oljan faller rejält
  Måndag, 14 mars 2022 15:38
  Kina har idag stängt ner Shenzhen, den snabbväxande industristaden nära Hong Kong, efter en rejäl ökning av Covid-fall i staden. Priset på olja har fallit med drygt 7.5%, visar graferna hos Skilling, den främsta sajten för oljetrading med CFD i Sverige. Ifall du vill komma igång med låg spread, snabba avslut och allt på svenska så kan du snabbt registrera dig hos Skilling utan någon kostnad. Du börjar med ett demokonto och kan sedan med BankID växla upp till ett konto med riktiga pengar, kan Valutahandel.se meddela.

   Dagens kryptoraket - Terra upp 20% till $100Dagens kryptoraket – Terra upp 20% till $100
  Onsdag, 9 mars 2022 12:21
  Under den senaste tiden så har Terra (LUNA) vara en av de bästa kryptovalutorna. Inför 2022, så skrev vi om Terra som en av marknadens potentiellt bästa kryptovalutor att investera i 2022. Ifall motståndet vid 100-nivån bryts för Terra inom det närmaste, så kan 120-nivån vara nästa större test. Var kommer Terra gå nu, tror du? Ser vi 120 USD, eller vänder den tillbaka mot 80 USD? Hur många Terra har du själv? Du kan handla Terra på Skilling som har lägst spread, Poloniex för dig som vill ha en exchange eller Stormgain för dig som gillar hög hävstång (vilket dock är riskabelt).

   Årets hetaste trade, om ryssarna har rätt? Årets hetaste trade, om ryssarna har rätt?
  Onsdag, 9 mars 2022 11:57
  Ryssland varnar för att internationella oljepriser kommer att stiga till över 300 USD om västerländska regeringar blockerar import av rysk olja. Detta ämne diskuteras flitigt på Reddit just nu. Även om vi når 200 USD per fat, så är det en rejäl uppgång där traders kan profitera rejält om det slår in. Vad tror du kommer att hända? Prova oljetrading med Skilling idag ifall du tror på antingen upp- eller nedgång. För inte kommer väl oljemarknaden stå helt still under nuvarande omständigheter?

   Valutahandel med EUR: Vänder något mot USDValutahandel med EUR: Vänder något mot USD
  Tisdag, 8 mars 2022 16:25
  Efter en massiv slakt av Euron (EUR) från 1.22 under sommaren till 1.08 mot USD igår, så vänder EUR/USD upp mot 1.09 idag. Valutahandlare bevakar just detta valutapar lite extra nu. Uppgången är ganska liten för euron, endast 0.3%, men kanske en vändning är på gång snart? ECB kommer med ett beslut om 2 dagar, vilket enligt SEB private banking förmodligen innebär ett vänteläge där man inte gör något med räntan just nu. USA förväntas höja räntan under mars månad 2022, vilket redan till stor del är inprisat. Vad tror du om EUR/USD? Du kan själv handla på Skilling!

   Guldet testar $2000 nivån, vänder igenGuldet testar $2000 nivån, vänder igen
  Måndag, 7 mars 2022 19:05
  Guld trading har blivit en av årets hetaste sätt att få riskspridning och ses av många som ett skydd mot oroligheter. Guldet nådde precis över den magiska 2000 USD gränsen idag, för att sedan vända tillbaka till $1983. Förmodligen så samlar guld kraft, för att vänta upp och testa 2000-nivån igen – för att potentiellt gå en bra bit över 2000 efterhand. Eller vad tror du? Investera i guld genom Skilling idag!

   Trading genom eToro - Kraften av sociala investeringarTrading genom eToro – Kraften av sociala investeringar
  Måndag, 7 mars 2022 18:20
  eToro (recension) har släpps en kraftfull video om sociala investeringar, som kan göras inom valutahandel, för Metaverse och kryptovalutor, aktier, eller råvaror som olja. Vill Du bara köra online trading med ett instrument, eller social trading med flera olika? Du väljer. Aldrig har det varit smidigare att investera. Prova social trading hos eToro idag!

   Norska kronan sticker: 111 SEK för 100 NOKNorska kronan sticker: 111 SEK för 100 NOK
  Måndag, 7 mars 2022 18:04
  I början av hösten så fick man betala 95 svenska kronor för 100 norska, men idag så ligger nivån på 111 svenska för 100 norska. Allt tyder på att NOK kan bli ännu starkare ifall oljan och naturgasen fortsätter att dra. Goldman Sachs förväntar sig ett brent oljepris på 150 USD inom 3 månader, medan JPMorgan Chase menar att brent kan nå 185 USD ifall tillförsel av olja till Europa blockeras. Vad tror du kommer att hända? Får vi se oljan på 185 USD innan året är slut, eller är det 80 USD nivån som är i sikte? För dig som är sugen på trading med olja så prova eToro. Deras copy trading är utmärkt för alla som vill låta andra sköta handeln, genom deras så kallade copy trading.

   Dollarn mot kronan snuddar nästan 1 mot 10Dollarn mot kronan snuddar nästan 1 mot 10
  Fredag, 4 mars 2022 20:47
  Får vi se 10 svenska kronor för 1 dollar, innan mars är slut? Idag så har USD/SEK snuddat 9.95 och det är troligen bara en tidsfråga innan svenska kronan når 10-nivån mot dollarn. Är du själv kort eller lång i dollarn, världens reservvaluta under oroliga tider? Prova själv USD/SEK trading hos Skilling, som har snabba avslut och konkurrenskraftiga priser – samt svensk support och BankID.

   Då kan oljan nå 200 dollar, säger skifferolja-VDnDå kan oljan nå 200 dollar, säger skifferolja-VDn
  Fredag, 4 mars 2022 20:01
  Scott Sheffield på Pioneer oil stöder ett handelsförbud av amerikansk olja, men erkänner att USA aldrig kan byta ut den ryska oljan i år. Han tror på sanktioner mot Rysslands oljeindustri, men då kommer oljepriset enkelt nå 150 till 200 USD, säger han. Sugen på att vara med på resan? Handla olja via eToro nu! Både demokratiska och republikanska politiker i USA har tryckt på ytterligare sanktioner mot Ryssland, som även ska inkludera olja och naturgas. För Europas del så kan nog detta vara ett rejält problem och med ett bensinpris över 30 kr per liter, så kommer det nog blir många upprörda bilägare i Sverige. Vad tror du kommer att hända?

   Valutahandel med EUR: USD/EUR bryter 1.10 nivånValutahandel med EUR: USD/EUR bryter 1.10 nivån
  Fredag, 4 mars 2022 13:38
  Något som inte setts sedan maj 2020 händer idag. En dollar kostar numera bara 1.096 euro, dvs. 1.1 nivån är bruten. Både dollar och euro entusiaster kan tradea USD/EUR hos Skilling, efter en snabb registrering. Samtidigt så ökar brent oljan i pris med drygt 1.9% i skrivande stund och för alla sugna så kan olje-trading göras här. Priset vid silver trading är upp 0.2% och du kan med fördel handla silver här. Den kanske hetaste råvaran som bytt riktning på slutet och kanske slutligen börjar ses som en safe haven, guld, ökar med 0.72%. Du kan tradea guld hos Skilling, med eller utan hävstång. Kryptovalutor som Bitcoin och Ether är idag ner med mellan 1.5-2.5%.

   Oljan på högsta nivåerna sedan 2015Oljan på högsta nivåerna sedan 2015
  Tisdag, 1 mars 2022 20:16
  Allt tyder på att oljan når nya höjder under 2022. Idag så handlas både brent & crude olja över $100, för första gången på 7 år. Naturgas däremot går endast upp 1.4% för dagen. En av anledningarna till det rusande oljepriset är troligen att USA släppt loss ytterligare 60 miljoner barrels, rapporterar CNN. Med ett allt tommare oljelager i USA, så finns risk för ännu högre priser inom kort. Vi på valutahandel.se förstår inte riktigt hur Biden tänkte där. Med ett utökat krig i Ukraina, vilket allt tyder på, så kommer troligen prispressen på olja öka drastiskt mycket mer inom den närmaste tiden. Vår favorit sajt för att handla brent olja som CFD är Skilling, som har snabba avslut och konkurrenskraftig spread. Prova själv med ett riskfritt demokonto idag, det går riktigt snabbt att komma igång.

   Rysslands centralbank höjer räntan till 20%Rysslands centralbank höjer räntan till 20%
  Måndag, 28 februari 2022 07:58
  I ett försök att bromsa den snabbt fallande valutakursen, så höjde precis Rysslands centralbank räntan från 9.5% till 20%. Det är sällan man ser så drastiska räntehöjningar, men det behövs drastiska åtgärder av en centralbank vars valuta faller med 28% i den inledande handeln. Nu återstår det att se ifall Rubeln vänder snabbt igen mot EUR och USD efter räntehöjningen, men både eToro, Skilling och Capital har gjort det omöjligt att öppna nya positioner med USD/RUB. Det går endast att stänga postioner.

   Valutahandel med Rubeln - Räkna med tapp på måndag!Valutahandel med Rubeln – Räkna med tapp på måndag!
  Söndag, 27 februari 2022 22:45
  Världens 17:e största valuta, den ryska rubeln, är i rejält blåsväder. Alla luftrum inom EU är stänga för Ryssland och problemen hopar sig. Nästan alla bankomater är tomma i Moskva och efter att Swift systemet är avstängt för 4 stora banker, så är kaosen rejäl i Ryssland. Vi blir inte direkt förvånade om rubeln kollapsar ännu mer under måndagen, kanske över 10% mot några av de stora valutorna. Vad tror du? Du kan själv handla RUB mot EUR och USD på Skilling (recension). Prova själv med ett riskfritt demokonto idag!

   Ryska invasionen av Ukraina påverkar kryptovalutorRyska invasionen av Ukraina påverkar kryptovalutor
  Fredag, 25 februari 2022 19:05
  Att den Ryska invasionen av Ukraina påverkar finansiella marknaden har förmodligen inte undgått någon. Både aktiemarknaden och kryptovalutorna rasade med stora mått under gårdagen när Ryssland gått in i Ukraina under tidiga morgontimmar. Bitcoin rasade från 37400 USD, ner till nivåer på dryga 34,000 USD.

  Andra dagen av invasionen har visat en bred korrektion av prisnivåerna och Bitcoin är åter närmare 40000 USD än 30000 USD och ligger i skrivandets stund under fredagkvällen på 38831 USD. Allt fler av världens finansmarknader stänger inför helgen vilket innebär att även pappershandlade kryptovalutor, t.ex. i form av XBT-certifikat hos t.ex. Avanza inte kan handlas. Den riktiga kryptohandeln pågår dock dygnet runt, varje dag under hela året vilket gör att priserna fortsätter påverkas fullt ut under helgen beroende på hur krigssituationen utvecklas.

  Detta är varför vi föreslår att man bör överväga fördelarna med att handla riktig kryptovaluta eller CFD-baserad kryptovaluta som alltid då kan handlas 24/7, dygnet runt. Skilling erbjuder handel med CFD-crypto dygnet runt alla dagar i veckan vilket alltså möjliggör tillgänglighet och handel, även under helgerna. De erbjuder både möjligheten att köpa kryptovalutor men också att blanka (handla på nedåtgående trend) crypto för den som tror att det kommer ytterligare nedgångar av priserna. Man kan dessutom registrera sig snabbt tack vare att de stödjer svenskt BankID och göra insättning via snabb banköverföring (Trustly), betalkort men till och med svenska Swish.

  En annan fördel tack vare att Skilling är grundat av bland annat svenskar och har mycket fokus på just nordiska marknaden är att Skilling tillhandahåller ditt trading-underlag för deklarationen, vilket gör processen väldigt mycket enklare att hantera än för de som handlar via andra utländska mäklare.
  ›› Idag (fredag) har Skillings livechat-support öppet tills kl 22:00 svensk tid.

   3 sätt att handla olja, guld & naturgas just nu3 sätt att handla olja, guld & naturgas just nu
  Torsdag, 24 februari 2022 12:45
  Idag så nådde brent oljan hela 105 USD per fat, medan oljepriset för WTI handlas runt 100 dollar. Ifall Nord Stream 2 förblir suspenderad, så kommer det troligen drabba Tyskland hårdare än Ryssland menar Irina Slav, skribent för Oil Price. Gazprom fick nyligen en gigantisk deal med Kina, som troligen med råge kommer att väga upp för Nord Stream 2 tappet. Idag så handlas naturgas upp med 7% och med mindre utbud i EU och utökade oroligheter i Ukraina, så blir vi inte direkt förvånade om naturgaspriset fortsätter att skena. Vi ser tre populära sätt att handla idag, som många traders tycks gå all in på.
  1. Trading med naturgas vid skenande priser är något som många hoppat på nu på slutet. Folk som vill ha lite ångerrätt vid sin trading, kan köra med AvaProtect, en typ av försäkring som gör att du kan ångra dina CFD affärer med råvaror för en relativt låg kostnad.
  2. Brent olja är ett hett ämne bland traders idag, då nya rekordnivåer uppnås stup i kvarten. Kommer vi se ett oljepris på 120 USD innan mars är slut? Eller går vi ner mot 90 USD inom kort igen? För alla som inte vill tänka för mycket själv så är eToro's olje copytrading ett bra alternativ.
  3. Trading med guld och silver sticker också rejält idag. En av marknaden bästa sidor för trading med guld, silver och andra råvaror är Capital. De har nämligen verkligt låga kostnader och flexibel hävstång, som du kan justera.

   Rysk valutakaos - Rubeln faller 11% mot USDRysk valutakaos – Rubeln faller 11% mot USD
  Torsdag, 24 februari 2022 11:20
  Efter intåget i Ukraina, så har Rubeln (RUB) fått rejält med däng, något som Valutahandel förutspådde. USD/RUB föll rejält över 80 nivån och även 85-nivån försvann snabbt, när rublen tappar 11% i början av dagen. Hos den skandinaviska valutamäklaren Skilling så kan du handla valuta med superlåg spread, både EUR/RUB och USD/RUB. Vi räknar med fortsatt hög volatilitet i detta valutapar och tror att det kan finnas spännande trading möjligheter där. Prova själv rubel trading hos Skilling idag!

   Oljan närmar sig $100/fat, valutahandeln stabilOljan närmar sig $100/fat, valutahandeln stabil
  Tisdag, 22 februari 2022 18:39
  Av de få valutapar som rör sig över 1% så återfinns USD/SEK (-1.05%), GBP/SEK (-1.10%), USD/RUB (-1%) och EUR/TRY (1.25%). Så medan kronan och rubeln stärks så tappar alltså turkiska liran och dollarn. Även om brent oljan tillfälligt sjunker (1.8%) för att handlas runt 94.1 USD per fat, så finns det nog risk för att 100 nivån nås inom de närmaste månaderna ifall oroligheterna i Ukraina fortsätter. Läs om oljemarknaden och prova själv olje trading genom smidig och snabb registrering på Skilling idag!

   22% lägre spread på 22 instrument hos AvaTrade22% lägre spread på 22 instrument hos AvaTrade
  Tisdag, 22 februari 2022 18:23
  Den 22/2 2022 är också den andra dagen på veckan. Alla siffror stämmer överens med andra ord, vilket endast händer en gång på 180 år. Kan du känna möjligheterna i luften? Det tycker AvaTrade (recension) är värt att fira och bjuder på 22% lägre spread på CFD instrument såsom Apple Inc, VISA, Walmart, Walt Disney, Nike, Cisco, Intel, Merck, Goldman Sachs eller Verizon. Prova själv AvaTrade idag med ett riskfritt demokonto.

   Valutahandel pga Ukraina - USD sticker mot RUBValutahandel pga Ukraina – USD sticker mot RUB
  Måndag, 21 februari 2022 14:42
  För andra vardagen i rad så sticker den amerikanska dollarn (USD) rejält mot ryska rublen (RUB), drygt 1.62% idag. Kanske kan oron i Ukraina ha påverkat valutahandeln med rubeln? Ifall motståndet runt 78-79 bryts, så kan 85-nivån vara i sikte inom de närmaste månaderna. Så ett spännande valutapar att hålla koll på denna vecka är alltså USD/RUB, som med fördel kan tradeas genom Skilling (omdöme). Du kan själv testa med ett riskfritt demokonto nu som kan ske med en blixtsnabb registrering!

   Guld överskrider 1900 USD för första gången sedan juni 2021Guld överskrider 1900 USD för första gången sedan juni 2021
  Torsdag, 17 februari 2022 18:48
  Den säkra hamnen guld tycks bli hett igen. Johan Berntorp skrev redan för någon vecka sedan att guldet skaffat sig slagläge och nu verkar det slå igenom på riktigt.

  Medan silverpriset är upp 0.95% idag till många silver traders glädje, så sticker guldet hela 1.5% i skrivande stund. Priset för guld når därmed över 1900 USD, för första gången sedan i juni 2021. Är det kanske flera större länder som tankar på sina guldreserver nu?
  Enligt TradingView så är det starkt köp för guld just nu på på dagsbasis och veckorbasis. Den stora och rejäla motståndsnivån ligger på 2100 USD för guldet mot USD, menar några tekniska traders. Är Du sugen på trading med guld idag? Prova då genom Skilling helt gratis. Deras trading har låg spread, snabba avslut och ett synnerligen användarvänligt gränssnitt.

   Etoro blir rejäl Super Bowl SponsorEtoro blir rejäl Super Bowl Sponsor
  Måndag, 14 februari 2022 00:00
  I Super Bowl LVI, som går live om 1.5 timmar, så kommer vi att få se tre välkända varumärken för kryptovalutor. Valutahandel.se ser speciellt fram emot att se eToros annonser, som förmodligen kommer att visa hur enkelt det är att handla krypto genom eToro.

  Ett populärt alternativ är att köra copytrading med eToro. Detta innebär att du följer några duktiga traders hos eToro och det finns 10 000-tals att välja bland, inte minst krypto-traders. Då följer du automatiskt varje affär som görs för ett belopp som du på förhand ställer in. Testa ett eToro demo account nu inför Super Bowl finalen mellan Cincinnati Bengals och Los Angeles Rams.

   Crypto Lists går live - bara fokus på kryptoCrypto Lists går live – bara fokus på krypto
  Onsdag, 9 februari 2022 13:31
  För alla som vill ha ännu mer kryptovalutor att fördjupa sig i så finns numera en ny sajt – CryptoLists.com – från samma företagsgrupp. Den är på engelska och kommer täcka alla typer av stablecoin, prisvärda coins, meme coin, nya tokens och mycket mer. Du kan räkna med rejält med uppdateringar och högkvalitativt innehåll om allt som har med krypto att göra.

   Krypto faller igen - Bryter ETH 3000 USD igen?Krypto faller igen – Bryter ETH 3000 USD igen?
  Tisdag, 8 februari 2022 15:26
  Efter några dagar av race bland kryptovalutorna, så har idag en vändning neråt inlett för de flesta stora kryptovalutorna. Bitcoin tappar 1% och Ethereum är ner nästan 2% i skrivande stund. Folk frågar sig om ETH kommer bryta 3000 nivån igen och i så fall kan det blir ett bra blankningsläge mot 2500 nivån. Givetvis så kan ETH också toucha 3000-nivån och sticka mot 4000 USD istället. Det är du som får avgöra. För att köpa eller blanka ETH med CFD så har du bäst spread hos Skilling (recension). Du kan själv prova Skilling idag. Du är igång på 30 sekunder med deras riktiga snabba registrering.

   Shiba sticker 40% - bland de största nuShiba sticker 40% – bland de största nu
  Måndag, 7 februari 2022 17:50
  Efter en uppgång på över 40% idag där meme tokens verkligen drar, så är nu Shiba Inu token (SHIB) bland d 15 största, noterar Valutahandel.se. Du kan smidigt handla SHIB hos bland annat Libertex och på Skilling's webbplats.

   eToro lägger till Anker, 0x & 2 till kryptovalutoreToro lägger till Anker, 0x & 2 till kryptovalutor
  Måndag, 7 februari 2022 17:09
  Den storslagna plattformen för kryptovalutor, eToro (omdöme), har lagt till flera nya kryptovalutor på sajten. Några exempel är Ankr (ANKR), Bancor (BNT), dYdX (DYDX) och 0x (ZRX). Målet är att utökar utbudet av kryptovalutor, så det blir enklare för både copy-traders och de som själv vill handla krypto genom eToro. Så oavsett om du vill handla några av de nya alternativen, ifall du vill handla Metaverse tokens eller handla Bitcoin (med eller utan hävstång) så hitta du många av de bästa kryptovalutorna hos eToro.

   Räntehöjning från ECB under 4:e kvartalet, 2022?Räntehöjning från ECB under 4:e kvartalet, 2022?
  Måndag, 7 februari 2022 12:25
  Klaas Knot, den mest hökaktiga styrelseledamot från ECB väntar sig att EU kan tvingas höja räntan redan under fjärde kvartalet, 2022. Troligen rör det sig om en 25 punkters höjning i så fall. En andra höjning kommer troligen inte innan våren, 2023, menar Knot. Inflationen i EU-området väntas ligga på över 4% under större delen av 2022, avslöjar Klaas. Ifall du tror att detta är positivt för euron (EUR) så kan du initiera copy trading genom eToro (recension), eller handla själv genom Skilling (recension).

   Valutahandel med SEK allt hetare: Kronan på språngValutahandel med SEK allt hetare: Kronan på språng
  Torsdag, 3 februari 2022 16:41
  Den svenska kronan har ökat rejält i värde de senaste dagarna mot US dollarn. Hittills idag så har USD/SEK justerats med 0.93%, till kronans fördel. Sämre arbetsmarknadssiffror kan vara en anledning. Vill du drar nytta av trenden? Prova trading med AvaTrade idag, som även har en försäkring mot nedgångar genom deras AvaProtect.

   Valutahandel med Euron: Är botten nådd mot USD?Valutahandel med Euron: Är botten nådd mot USD?
  Torsdag, 3 februari 2022 01:27
  De lägsta nivåerna för euron (EUR) sågs den näst sista veckan av januari, 2021, då 1.1120 nåddes. Därefter tycks en vändning varit på gång och traders börjar prisa in, eller åtminstone fundera över, ifall räntehöjningar kan komma från ECB i år. EUR/USD handlas idag för 1.12982 och det är möjligt att 1.13 nivån sprängs idag och EUR fortsätter upp mot 1.1350 igen, efter att USA rapporterat besvikelser med 301 000 mindre jobb i den privata sektorn förra månaden. Detta är den första nedgången sedan december 2020, vilket tydligen fått en effekt på dollarn (USD). Den samlade analytikerkåren hade förväntat sig att antalet privata jobb skulle öka med 207 000, men fick sig alltså en rejäl felmarginal på över 500 000 jobb. För trading med EUR/USD så rekommenderas Skilling (recension), som har snabba avslut och ett ytterst användarvänligt gränssnitt. Sugen på trading? Vad väntar du på. Testa med ett riskfritt demokonto hos Skilling nu!

   Risk on? SEK stärks i dagens valutahandelRisk on? SEK stärks i dagens valutahandel
  Måndag, 31 januari 2022 17:24
  Den svenska kronan (SEK) stärks med drygt 1% mot dollarn idag. Från den 14:e januari så har USD/SEK gått från 8.9 till 9.45, innan valutaparet alltså vände idag. Med lite mer risk-on så kanske kronan kommer stärkas ännu lite mer mot USD? Mot EUR, så är det idag 0.4% uppgång för SEK och mot norska kronan så stärks SEK med 0.25%. Är du sugen på trading? Prova då Capital för att handla NOK, en sajt med otroligt snabba avslut, bra spread och låga avgifter. Alternativt, testa eToro för din CFD-trading.

   Är det uppgångsdags? Prova crypto-trading med låg spreadÄr det uppgångsdags? Prova crypto-trading med låg spread
  Lördag, 29 januari 2022 16:19
  Helgen inleds med bra uppgångar för de flesta cryptovalutorna. BTC är +2%, ETH handlas upp 5.5% och AVAX är plus nästan 11%. För alla weekend traders, så kan vi tipsa om Skilling, som har branschens lägsta spread för ett 10-tal av de totalt över 40 cryptovalutorna som kan handlas med eller utan hävstång som CFD. Skapa ett demokonto hos Skilling och prova idag!

  Rädd för förluster? Prova då AvaProtect som är likt en försäkring mot förluster, där du betalar en premie och kan välja mellan 1, 3 eller 5 timmar.

   Valutahandel med USD - Investerare drar ditValutahandel med USD – Investerare drar dit
  Torsdag, 27 januari 2022 15:30
  I tider av osäkerhet, med bland annat situationen i Ukraina, så är dollarn (USD) ofta en säker tillflyktsort. Vi noterar idag att EUR är nere på årets lägsta nivå och EUR/USD handlas idag omkring 1.1147. Även mot JPY så noterar en förstärkning för dollarn med 0.7% och USD/TRY handlas nu för 13.64. För svenska kronans del så stärks NOK med 0.5% och du får betala 1.045 sek för en norsk krona. Även USD/SEK är i rörelse med en uppgång på 0.52%, för att handlas runt 9.35 kronor per dollar. Ifall oroligheterna i Ukraina håller i sig så kan troligen dollarn som tillflyktsort hålla i sig. Vilka valutor satsar du på? Prova själv trading med Skilling (omdöme), som har marknadens lägsta spread för krypto och väldigt bra för valutor med, de har svensk support, fullt av skandinaviska valutapar och en väldigt användarvänlig plattform. Skapa ett riskfritt demokonto idag!

   Från översålda till allas favorit? Kryptovalutorna vänder!Från översålda till allas favorit? Kryptovalutorna vänder!
  Tisdag, 25 januari 2022 15:33
  Kanske har du väntat på en bra ingång för kryptovalutor? Eller har du sålt i panik? Det känns som att vinden har vänt lite efter rejäla nedgångar de senaste dagarna. Ethereum (ETH) är upp 11%, Bitcoin (BTC) sticker 9.6% och Cosmos (ATOM) går upp hela 15%. Du kan själv handla crypto CFD med nästan noll spread hos skandinaviska Skilling. PS. Som alltid, så var lite försiktig då volatiliteten är hög och USA-marknaden öppnar neråt.

   Rusningen till stablecoin fortsätterRusningen till stablecoin fortsätter
  Måndag, 24 januari 2022 13:02
  Marknadens två största stablecoin har idag högre omsättning än både Ethereum och Bitcoin tillsammans. Ja, du läste rätt. Mest volym bland alla kryptovalutor under de senaste 24 timmarna har Tether (USDT). På 4:e plats när det kommer till omsättning ligger USD Coin (USDC) och på 5:e plats ligger Binance USD (BUSD). Du kan läsa om lite likheter och skillnader mellan USDC, USDT och EURT här.

  Stora skift till stablecoin är inte ovanligt när kryptomarknaden visar röda siffror. Folk flyr till stablecoins, för att skydda sina insättningar i olika kryptovalutor.

  Först på 33:e plats över högst omsättning kommer TerraUSD (UST), vilket är Terra-kedjans främsta stablecoin. För att handla UST så kan du använda Kucoin (recension), som har väldigt bra möjlighet att skicka tokens och coins mellan olika blockkedjor. Du kan skapa ett Kucoin konto här. För hög ränta på dina stablecoins så finns det flera olika alternativ. Ifall du vill sätta in minst 300 000 kr, så är Swissborg (recension) ett bra alternativ. De har nämligen extremt fördelaktiga villkor för större traders, med låga växlingsavgifter. Nackdelen är att du måste sätta in minst 50 000 SwissBorg mynt (CHSB), för att bli Genesis Premium. Du kan prova ett kostnadsfritt Swissborg konto här. För trading med låg spread, så finns annars Skilling (läs omdömet här). De har nyss sänkt spreaden på kryptovalutor, vilket gör de väldigt konkurrenskraftiga för trading, precis som en exchange.

   Valutahandeln stabil. Rejäl smäll för kryptovalutornaValutahandeln stabil. Rejäl smäll för kryptovalutorna
  Fredag, 21 januari 2022 13:22
  Medan handeln med valutor är stabilt idag, EUR/USD +0.2% och USD/SEK -0.2%, så går det ner rejält för de flesta kryptovalutor. Ethereum (ETH) är ner 9.6%, Bitcoin (BTC) tappar 7.6%, Binance Coin (BNB) handlas ner 8.1% och Polygon (MATIC) faller med 9.7%. Egentligen är det bara stablecoins som ligger någorlunda stabilt av kryptovalutorna. Metaverse tokens som Sandbox (SAND) och Decentraland (MANA) faller båda över 10% idag, medan PAX Gold (PAXG) däremot ligger stabilt på 1625 EUR, en uppgång med 0.1%. Vad handlar du helst? Du kan antingen kopiera marknadens bästa genom den justerat bästa copy-trading sajten eToro, där du kan komma igång på 30 sekunder med Metaverse Life investeringar, alternativt köp eller blankning av kryptovalutor. För övrigt så är Skilling's justerade spread en god anledning att prova CFD trading med crypto genom dem och möjlighet att handla krypto utan hävstång en annan anledning. Testa själv krypto CFD trading med Skilling till lägre spread idag!

   Högsta oljepriset på 8 år efter attackHögsta oljepriset på 8 år efter attack
  Tisdag, 18 januari 2022 12:54
  Efter gårdagens dödliga attack i Abu Dhabi (Förenade Arabemiraten) där 3 personer avled, så hämnades Saudi Arabien och attackerade Jemens huvudstad med flygplan och drönare. Hela 5 byggnader förstördes och 23 dödsfall har rapporterats. Råoljeterminer nådde prisnivåer som är de högsta på 8 år och Brent handlas nu för 87.6 USD, medan WTI Crude olja handlas för omkring 85.3.

  Flera aktörer på oljemarknaden menar att konflikten kan komma att eskalera vidare och skapa ännu högre oljepriser i närtid. För olje-CFD trading så rekommenderas trading med Skilling för dig som vill ha en enkel och användarvänlig plattform, eller genom eToro CopyTrading för dig som helst kopierar marknadens mest framgångsrika traders automatiskt.

   eToro's MetaverseLife: En balanserad Metaverse-portföljeToro's MetaverseLife: En balanserad Metaverse-portfölj
  Torsdag, 13 januari 2022 12:37
  Det finns fullt av börsnoterade aktier inom Metaverse och antalet kryptovalutor växer också för varje dag. Detta är något som eToro tagit fasta på och släppt MetaverseLife nyligen. Metaverselife från eToro är en portfölj, full av olika tillgångar som är betydelsefulla inom Metaverse. Genom att investera minst 5000 kr (lägsta beloppet) i MetaverseLife, så får man tillgång till en rejäl riskspridning i Metaverse, med 67% aktier och därefter ett flertal kryptovalutor såsom Enjin och Sandstorm. Skapa ett demokonto hos eToro om du vill lära dig om exponering mot Metaverse och börja handla idag. Alternativt, läs ytterligare detaljer om MetaverseLife här på Valutahandel.se.

   Valutahandel med liran: Diss igen? Slut på stödköp?Valutahandel med liran: Diss igen? Slut på stödköp?
  Tisdag, 11 januari 2022 01:53
  Volatiliteten för turkiska liran (TRY) har varit enorm under slutet av 2021 och 2022, men året inleds med något lägre rörelser. Frågan är om den senaste veckans försvagning av liran kommer hålla i sig, eller om det är slut på dissen från traders runt om i världen.

  Under hösten 2021 så föll liran till rekordlåga nivåer, gång på gång, vecka efter vecka. Den stora anledningen var sänkta räntor, trots kraftigt ökande inflation, efter Erdoghans löfte om att sänka räntenivån.

  Financial Times skriver att interventioner från Turkiets centralbank varit över 66 miljarder kronor under december 2021 och nu oroas omvärlden för att landets valutareserver håller på att ta slut, något som Valutahandel.se misstänkt några veckor. Ifall stödköpen minskar och inflationen fortsätter att skena, så kan ytterligare försvagning för TRY mot USD och EUR ligga nära till hands. Prova själv trading med liran idag!

   Crypto fan tokens kan bannas helt i UK, 2022Crypto fan tokens kan bannas helt i UK, 2022
  Tisdag, 11 januari 2022 00:58
  Annonseringsvakthunden ASA i UK har börjat döma allt hårdare när det kommer till “fotbolls” aka “crypto fan tokens”. ASA menar att annonser var oansvariga eftersom de utnyttjade konsumenternas oerfarenhet eller godtrogenhet och trivialiserade investeringar i kryptotillgångar; var vilseledande eftersom de inte kunde illustrera risken med investeringen och var vilseledande eftersom det inte klargjorde att “token” var en kryptotillgång, som endast kunde erhållas genom att öppna ett konto och därefter måste man byta med en annan kryptovaluta som måste köpas.

  Arsenal FC hävdar att “utility tokens användes för att uppmuntra fansens att deltagande och skilde sig därför väsentligt från kryptovalutor”.

  Valutahandel.se anser att det är osannolikt att denna typ av token försäljning kan fortsätta för alltid, då ASA klargjorde att annonserna får inte visas igen i den form som de klagade på. Med andra ord så går det inte att uppmuntra fans att köpa först en crypto-valuta, sedan en crypto-fan token och uppmunta att de får rätt att bestämma mer över laget på de viset. Ett exempel som Arsenal gav var att fansen kunde välja vilken låt som skulle spelas efter att ett mål gjorts.

  Förmodligen så kommer krav på varningar som inkluderar skatteinformation vid trading med crypto-valutor införas i Storbritannien på vissa typer av reklam inom en snar framtid. Både brittiska tidningar och Arsenal Trust (en supportergrupp), har ifrågasatt hur crypto fan tokens används och marknadsförs och undrar om de inte borde bannas eller begränsas ännu mer? Flera crypto fan tokens för fotbollslag såsom Juventus, Barcelona och AC Milan har gått ner över 50% sedan lanseringen i höstas.

  För dig som vill köpa eller blanka fotbollstokens, så går det att göras hos Skilling.

   Skilling förenklar deklarationen: Sammanställs automatisktSkilling förenklar deklarationen: Sammanställs automatiskt
  Måndag, 10 januari 2022 16:50
  Vi på Valutahandel har haft rejält med frågor om deklaration och skatt vid krypto- och valutahandel med CFD'er. Årets första riktigt positiva nyhet kommer från Skilling, som både förenklar och automatiserar allt med deklaration för deras kunder.

  Skatteverkets uppfattning att CFD-kontrakt är ett terminsliknande instrument. De menar därför att kapitalvinster och förluster på CFD'er ska redovisas på samma sätt som vanliga futures (terminer). Detta innebär att all din valutahandel under året ska redovisas i bilaga/blankett K4, dvs. precis samma som används för aktiehandel.

  Skatteverket har beslutat att Skilling är en av tre som uppfyller de hårda kraven för att betraktas som marknadsnoterade. För CFD-kontrakt på aktieindex eller aktier, så kan man alltså kvittar förluster och vinster mot varandra.

  Skilling har efter långt arbete fått en direkt koppling till Skatteverket, som nu är godkänd. På så vis så behöver alla svenska kunder inte själv sammanställa sin trading verksamhet. Ifall du handlat CFD'er genom Skilling under 2021 eller 2022, så kommer all valutahandel, kryptohandel, aktieindex och aktiehandel med CFD'er rapporteras in automatiskt till Skatteverket. Du får en förifylld deklarationsblankett som kan justeras vid behov eller helt enkelt bara skickas in direkt. På med ett frimärke så är det klart. Kan det bli enklare? Nej, prova själv trading med Skilling idag! Så får du enklare än de flesta andra CFD-aktörer när det är dags för deklaration. Du kan initiera din valutahandel genom ett gratis demokonto, eller köra direkt med BankID ifall du redan provat.

   Nedåt för olja, aktier, US Dollarn & kryptovalutorNedåt för olja, aktier, US Dollarn & kryptovalutor
  Måndag, 20 december 2021 15:28
  Både råvaror, börsen och kryptovalutorna vänder i hög grad nedåt idag. För brent olja så ser vi en försvagning på 3.3%. Euron stärks 0.5% mot USD idag, men är ändå väldigt svag mot dollarn. EUR/USD handlas runt 1.13 för närvarande. Den svenska kronan är ner 0.45% mot Euron och handlas för 10.30 idag.

  Ethereum är ner 4.6% och BTC ner 3% i skrivande stund. Samtidigt så tappar andra kryptovalutor såsom Elrond -9.9%, Solana -6%., Polkadot -5.3%, BNB -4%, SushiSwap -7% och CRO -8%. Ifall du är sugen på ett stablecoin under tider av volatilitet, så kan PAGX som är baserad och uppbackad av guld, kanske ett alternativ?

  Se en översikt av de bästa kryptovalutorna hos eToro, den främsta sajten för att införskaffa krypto.

   Erdogan’s löfte: Ska fortsätta sänka räntanErdogan’s löfte: Ska fortsätta sänka räntan
  Måndag, 20 december 2021 15:08
  Turkiets president Erdogan har lovat att fortsätta sänka räntan, trots att den turkiska liran är världens svagaste valuta de senaste 3 månaderna. Anledning? Han hänvisar till islamiska förbud mot ocker som en grund för sin nya politik. Liran fortsatte på måndagen att droppa radikalt, hela 9.5% tapp mot Euron på bara 24 timmar. Redan idag så kostar 1 euro 20 lira och för 17.8 lira så får du en dollar (USD). Det är nästan mer än kryptovaluta volatilitet för turkiska liran just nu, vilket gör det extra spännande för traders, men givetvis extremt jobbigt för Turkiets invånare. Turkiet har precis som Sverige en negativ realränta, men den turkiska inflationen förväntas nå 30% under början av 2021, medan Sveriges inflation ligger på 3.6%. Sedan mitten av februari så har valutan i Turkiet tappat 58.5% och redan i november så slutade Apple sälja iPhones och datorer i landet. Ifall Erdogan inte ändrar sin räntepolitik snart, så kommer folket i landet troligen bli ännu surare och få svårt att klara sig ekonomiskt. Vad tror du kommer hända? Är det fortfarande blankningsläge i världens svagaste valuta, eller kommer den stärkas snart? Du kan med fördel handla TRY på antingen copy trading plattformen eToro eller skandinaviskt grundade Skilling.

   Turkiska Liran närmar sig 20 mot EuroTurkiska Liran närmar sig 20 mot Euro
  Fredag, 17 december 2021 19:03
  Den turkiska liran går paraboliskt, mot en försvagning, efter ytterligare 4% nedgång. Som värst så var TRY ner över 6% mot EUR, vilket är extremt hög volatilitet för vid valutahandel. Förmodligen så är det bara en tidsfråga innan den turkiska liran ligger på 20 TRY för 1 euro. Erdoghan vägrar som bekant överge den negativa realräntan, vilket togs upp i DN igår. Du kan som sagt se den paraboliska grafen, som visar hur Turkiets valuta försvagas i rekordfart. För alla som vill handla TRY, så bör det noteras att valutan ofta stärks innan rollover (då räntekostnaden betalas), vilket är vid 21-tiden i Sverige. Många traders stänger sina positioner ett bra tag innan vid day trading med turkiska liran, då den ofta stärks avsevärt under kvällen jämfört med tidigare på dagen. Du kan med fördel handla EUR/TRY på Skilling. Prova själv här!

   Norge höjer också räntan: Nu 0.5%Norge höjer också räntan: Nu 0.5%
  Torsdag, 16 december 2021 15:37
  Norges Bank's räntemöte har idag enhälligt beslutat att höja reporäntan med 0.25 punkter till 0.5%. Detta beslutet togs efter att uppgången i norsk ekonomi har fortsatt. Arbetslösheten har fallit ännu mer och anses vara bättre än en normal nivå nu. Ökade elpriser har gett hög konsumentpristillväxt under slutet av året, även om den underliggande inflationen är under inflationsmålet, menar Norges motsvarighet till svenska Riksbanken. Ifall du vill handla NOK, så kan du med fördel göra det genom Skilling som har drygt 10 valutapar med NOK till konkurrenskraftig spread. Testa själv med ett gratis demokonto! Du kan enkelt uppgradera genom BankID när du är redo att handla på riktigt.

   Valutahandel med GBP: Storbritannien höjde räntan till 0.25%Valutahandel med GBP: Storbritannien höjde räntan till 0.25%
  Torsdag, 16 december 2021 13:12
  Det tog kortare tid än många gissat innan Storbritannien höjde räntan. Idag så kostar det helt plötsligt lite mer med bolånen i Storbritannien, efter att räntan steg med 0.15%. 8 personer röstade för och en röstade emot. Det är första gången på 3 år, som räntan höjs i Storbritannien, rapporterar BBC. Anledningen till höjningen är en skenande inflation, som man försöker få stopp på genom en ränta på 0.25%. Storbritannien förväntar sig en inflation på omkring 5% genom majoriteten av vintern, med en peak på 6% i vår. När tvingas Sverige följa efter?

  Valutahandel med pundet förväntas ge en fördel gentemot EUR och SEK, som fortfarande ligger lägre i räntebanan. För alla som vill handla med GBP mot EUR eller SEK, så görs det med fördel hos skandinaviska Skilling. Du kan själv prova här!

   Liran mot avgrunden? USD & EUR stiger 3.6 till 4%Liran mot avgrunden? USD & EUR stiger 3.6 till 4%
  Tisdag, 14 december 2021 13:53
  Efter att Erdoghan tvingat sina centralbankschefer att sänka räntan, trots inflation på 21%, så har den turkiska liran tappat drygt 50% mot både Euron och USD och TRY fortsätter nå nya lägstanivåer var och varannan dag. Ja, du läste rätt. Inte 0.5%. Inte 5.0%. Nej, 50% nedgång för turkiska liran. Kanske nedgången inte är över än..?

  För carry traders så är det viktigt att hålla koll på tiderna. Med en smart hantering av kapitalet och kort day trading (under 24 timmar) så går det att lyckas med “anti-carry trading” – dvs att man satsar på dollarn eller euron istället för liran. Det gäller att gå ut från positionen ungefär vid 8-tiden på kvällen, 20:00, för att inte drabbas av de räntekostnader som kommer när man låna för att gå emot turkiska liran – om man nu tror det ska fortsätta ner. Ifall man bara är inne i en position under 24 timmar och ej är med då “rollover” sker, så slipper man betala den dagliga räntekostnaden. Du kan enkelt handla TRY mot USD och EUR genom svenska Skilling (här), eller från eToro (recension) där du också kan kopiera marknadens bästa traders. Redo för något nytt? Prova då själv här!

  Vi på Valutahandel har noterat att den turkiska liran ofta blir starkare mot slutet av dagen, innan räntekostnaden ska betalas. Det ser nästan ut som en bestående trend. Men som alltid på valutamarkanden, så kan handel med valutor ibland följa mönster och andra gånger gå tvärtemot. Vad tror du händer med turkiska liran framöver?

   Valutahandeln stabil, kryptohandeln volatilValutahandeln stabil, kryptohandeln volatil
  Måndag, 13 december 2021 23:55
  De flesta valutor har rört sig väldigt stillsamt under dagen, förutom USD/TRY. Den har gått från 14.60 till 13.65 under dagen, en volatilitet på över 6%. Nu blir det intressant att se ifall den nya toppnivån för dollarn mot TRY kommer testas igen, eller ifall det är dags för turkiska liran att återta lite förlorad mark? Du kan själv handla USD/TRY på Skilling här.

  För Bitcoin så rörde det sig neråt rejält; från drygt 50 000 USD till strax under 47 000 i skrivande stund. För Ethereum gick det ner nästan 10% under måndagen. Ifall du är sugen att handla krypto med eller utan hävstång, så rekommenderas eToro (recension). Du kan prova enkel krypto handel med ett riskfritt demokonto idag!

   Valutahandel med dollarn: Den nya tillflyktsorten?Valutahandel med dollarn: Den nya tillflyktsorten?
  Torsdag, 9 december 2021 12:44
  Dagens vinnare är onekligen dollarn (USD), som har ökat drygt 1% mot flera tillväxtmarknader. I tider av osäkerhet, så väljer många investerare traditionellt dollarn som en säker och trygg tillflyktsort tillsvidare. USD/TRY är upp 0.9%, USD/ZAR är upp 1.08% och USD/NOK är upp 1.01%. Mot svenska kronan så stärks dollarn endast 0.23% hittills idag. Är du sugen på trading med dollarn? Vårt bästa tips är skandinaviska Skilling, som gör trading enkelt och transparent. Prova själv Skilling idag med ett riskfritt demokonto. Det har aldrig varit roligare och mer spännande att handla valuta. Eller lättare att komma igång. Så testa, du också!

   Bitcoin & Ethereum droppar mer än vanligtBitcoin & Ethereum droppar mer än vanligt
  Lördag, 4 december 2021 15:12
  Volatiliteten är högre än vanligt för kryptovalutorna som har störtdykit de sista dygnet. Bitcoin är ner hela 17% de senaste 24 timmarna, medan Ethereum har tappat 14%. En av få kryptovalutor som har ökat i värde är Paxos Gold (PAXG), ett stablecoin som är peggad mot fysiskt guld. Du kan se och läsa mer om guld trading här.

  Själv köpte jag lite ETH idag, för att passa på efter nedgången, när Ethereum var ner hela 17% lite tidigare idag. Givetvis så är det alltid väldigt svårt med tajmningen vid nedgångar som den på slutet och det finns säkert betydande sannolikhet att både börsen och kryptovalutorna får en svettig helg och början på veckan, med givetvis kan det också gå upp. Ett av mina favoritsätt är att köpa eller blanka vid ett antal olika tillfällen, så att man inte riskerar allt på en gång. Du kan själv starta trading med crypto hos eToro, som är den ledande kryptomäklaren i vår topplista och även vår favorit bland krypto-exchanges.

   Valutahandel med USD stärks; Oljan & NOK tapparValutahandel med USD stärks; Oljan & NOK tappar
  Onsdag, 1 december 2021 21:31
  Börserna fallet efter att Omikron når Kalifornien i USA, skriver Teletrader.

  Valutahandel med Euron stärks 0.4% mot SEK och 0.1% mot GBP, medan pundet stärks 0.42% mot SEK och dollarn blir hela 0.62% starkare mot svenska kronan. Värst har det dock gått för NOK, som tappar över 1% mot USD och drygt 0.8% mot euron i skenet av sjunkande oljepriser. Brent oljan tappar drygt 2.8%, medan WTI är ner ungefär 3% efter att Omikron brutit ut i USA. Bitcoin (-0.25%) och Ethereum (-1%) håller sig relativt starkt mot en annars rätt nedåtgående börs och många fallande valutor på tillväxtmarknaderna.

   Valutahandel med Rand går utför efter ny variant av CovidValutahandel med Rand går utför efter ny variant av Covid
  Fredag, 26 november 2021 17:29
  Sydafrikanska Rand faller hejdlöst mot USD, nästan 2%, efter att EU blockerar flyg från Afrika, rapporterar BBC. Den nya varianten av Covid som kallas B.1.1.529 för närvarande, kan komma att förstöra för turismen i Sydafrika, som redan har problem med hög inflation och avsevärt lägre BNB tillväxt än normalt. Investerare tycks fly ZAR och du kan själva tradea med ett demokonto från Skilling ifall du vill köra med hävstång, eller från Capital ifall du hellre kör utan hävstång. Prova själv Capital nu!

   Black Friday inleds med hög volatilitet för kryptoBlack Friday inleds med hög volatilitet för krypto
  Fredag, 26 november 2021 12:54
  Gillar du när marknaden rör på sig över 10-15% per dag? Då kanske Black Friday kan vara ett bra tillfälle att komma igång med kryptovalutor. Priserna för Ethereum har sjunkit med över 10% redan idag och Bitcoin tappar 8%.
  För att köpa kryptovalutor, så är eToro den enklaste, säkraste och bästa sajten för svenskar. Du har ett stort utbud, allt är på svenska och det går att handla både med eller utan hävstång. handla krypto med eToro idag! Du kan vara igång på mindre än 1 minut.

  För övrigt så går trading med guld upp med 1.3% idag, medan priset för brent oljan är ner drygt 5.5%.

   Valutan som tappar 18% på en dag. Ja, du läste rätt..Valutan som tappar 18% på en dag. Ja, du läste rätt..
  Tisdag, 23 november 2021 13:53
  Idag så är det mer kaos än på länge för Turkiet, vars valuta fallet ihop totalt. Vi på Valutahandel.se har aldrig sett en såpass stor valuta totalt falla isär på en och samma dag tidigare. Mot USD så tappar TRY hela 18%, något som troligen kan komma att minska något innan stängning – då folk sällan vill sitta på anti-carry trading positioner över natten. Ifall du är sugen på valutahandel med en så volatil valuta som turkiska liran, så bör du vara försiktig och inte satsa allt för mycket. Skilling har bäst trading-villkor för TRY och du kan registrera dig och prova på ett demokonto helt riskfritt – eller uppgradera ditt konto med BankID för att handla med riktiga pengar.

   Valutahandel med TRY? Fritt fall, tappar 16%Valutahandel med TRY? Fritt fall, tappar 16%
  Torsdag, 18 november 2021 16:35
  På lite knappt 2 veckor, sedan den 1 november 2021, så har den turkiska liran (TRY) tappat hela 16% mot USD. Detta efter att Turkiet har trotsat varningar från ekonomer och sänker reporäntorna från 19% i september till 15% idag. Den turkiska valutan har fallit 30% i år och nu spår ekonomer att kraftigt sänkta räntor kommer att spä på inflationen, som redan ligger runt 20%.

  Det luriga att handla valuta med höga räntor är att du får betala räntekostnader när dagen skiftar, vilket räknas som klockan 22.00 GMT +1 (svensk tid). En position med 10x gångers hävstång, vilket är standard hos de flesta valutamäklare, så får du betala c:a 51.5 kr (5.1 EUR) per dag i räntekostnad efter 22.00 för en position på 10 000 eur. Vad många gör att att de går in i USD/TRY, som lång position, efter klockan 23 och väntar med att sälja tills strax innan brytpunkten. De sista veckorna så har TRY börjat stärkas på den sena eftermiddagen, för att under natten bli avsevärt svagare. Anledningen är nog för att folk försöker slipper den dagliga räntekostnaden och stänger positionerna en bit innan. Men ifall du istället säljer USD/TRY och tror på carry trading med TRY, så tjänar du istället 1 kr per dag på en position om 10 000 eur, där du alltså behöver 1000 eur på kontot och får 10x hävstång. Sugen att prova? Testa ett demokonto hos Skilling idag, den bästa sajten för handel med turkiska liran.

   Krypto faller rejält: Ner med över 9%Krypto faller rejält: Ner med över 9%
  Tisdag, 16 november 2021 14:21
  Marknaden för kryptovalutor faller idag med 9.08% i genomsnitt strax efter lunchtid. Ethereum (BTC) är ner 8.35% och handlas runt 60 200 dollar för närvarande, medan Ethereum är ner 10.8% för att handlas runt 4238 USD.

  Folk frågar sig ifall det är en naturlig sättning, efter rejäla uppgångar under hösten, eller ifall utspelen från Twitter's CEO, som inte är redo att investera i krypto än, kommer göra marknaden ännu mer volatilt den närmaste tiden.
  Ifall du vill handla krypto själv, antingen med eller utan hävstång, oavsett om du vill köpa eller blanka, så kan det göras genom eToro som är den ledande aktören på kryptomarknaden. Den finns på svenska, du kan vara igång på 1 minut och det går att enkelt följa marknadens bästa traders och kopiera dem med en knapptryckning.

  Ett annat populärt ställe att handla krypto automatiserat är genom Bots – som även finns som app. De använder Binance för trading, vilket har bland de lägsta transaktionsavgifterna.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.