Tess från Kungsholmen

Registrerade sig hos valutamäklaren Markets för 10 minuter sedan.

» Prova Markets du med.
79% av alla privata valutahandlare förlorar pengar när de handlar CFDs med Markets.com.
Visa inte igen

Följ oss på

Site Logo
featured image

Valutamarknaden är öppen 6 dagar i veckan, 24 timmar om dygnet. Men trots detta finns definitioner för vad som anses vara ‘slutet på arbetsdagen’ och ‘över natten’. Detta är för att valutamäklarna ska kunna justera löpande kostnader enligt gällande räntor och liknande.

Att ligga kort eller lång i en valutaposition efter slutet på arbetsdagen, s.k. ‘rollover’ eller ‘overnight’ (‘över natten’) kostar dig en avgift som oftast är baserad på de underliggande räntorna för de två valutorna som utgör valutaparet du köpt in dig i. I valutavärlden räknas slutet på arbetsdagen vara vid klockslaget 17:00 EST (Eastern Standard Time), alltså när arbetsdagen är slut i bl.a. New York (där ‘EST’ tidszonen gäller). I Sverige ligger vi i tidszonen CET (Central European Time).

Tidszonen EST är vanligtvis -6 timmar i förhållande till vad klockan är i Sverige. Dock kan det variera en timme åt båda hållen när Europa gått över till sommartid respektive vintertid, eftersom man i USA inte går över till sommartid/vintertid vid samma datum.

Klockan i Sverige (CET) just nu

Klockan i New York (EST) just nu

›› Här kan du läsa vidare resten av artiklarna i vår valutaskola.

Support


Valutahandel.se
c/o Techbull Media SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på
DMCA.com Protection Status

Copyright© 2010-2020 www.valutahandel.se All Rights Reserved