fbpx

Christian från Huddinge

Registrerade sig hos valutamäklaren IG för 2 minuter sedan.

» Prova IG du med.
70% av alla icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel hos IG.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Många tror att CFD'er (contracts for difference) och forex handel online endast handlar om att köpa och sälja valuta på nätet. Sanningen är att valutahandel endast är en benämning för den internationella valutamarknaden som faktiskt täcker flera andra alternativ för ekonomiska investeringar. Med en CFD-mäklare går det att handla kryptovalutor, råvaror som guld, silver och olja (för att nämna de vanligaste) samt optioner och valutor. Men varför är det smidigt att investera i CFDer med alla instrument?

Jo, CFDer är ett populärt alternativ för att köparen aldrig “äger” investeringen och för att positionen baseras på ett spekulationer kring det framtida värdet. Värdet av en CFD är detsamma som priset för den tillgången du vill investera i. Därför är förtjänsten eller förlusten allt som spelar någon roll. Fortsätt att läsa för att få alla detaljer och full förståelse för hur CFD'er fungerar. Nedan kommer en topplista över de bästa tradingbolagen som erbjuder handel med CFD:

Topplista: 7 bästa bolagen just nu


Skilling – Betyg: 9.56/10
Nytänkande bolag för svensk CFD-handel, med fantastisk spread. Erbjuder BankID för att verifiera din identitet, så allt går snabbt med riktigt handelskonto för CFD.
71% av retail kunder förlorar pengar.


IG – Betyg: 9.67/10
Störst på CFD, men mycket mer än det. Upplev turbowarranter med fast schablonskatt, mkt enklare.
70% av alla icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel hos IG.


AvaTrade – Betyg: 9.44/10
AvaTrade låter dig ta kontroll över CFD-handel med MT4, SharpTrader och DupliTrade.
71% av icke-professionella investerarkonton förlorar pengar när de handlar hos AvaTrade.


Degiro – Betyg: 9.14/10

Över hälften av alla användare förlorar pengar hos denna mäklare.


Pepperstone – Betyg: 9.43/10
Snabbare, bättre och mer flexibel CFD-trading.
75.9% av alla retail investerkonton förlorar när de handlar CFDs med Pepperstone.


eToro – Betyg: 9.5/10
eToro har fullt av CFDs och icke-CFD produkter som aktier och crypto. Erbjuder handel via appar.
81% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.


NS Broker – Betyg: 9.57/10
Stilren, nyskapande valuta- & online trading mäklare som är enastående på CFD'er.
61% av NSFX Limited's retail kunder förlorat pengar när de har handlar CFDer.


FP Markets – Betyg: 9.43/10
Hindersfri valutahandel. Snabba avslut och låg spread från storslagen CFD-handel.
75.31 av alla användare förlorar pengar vid handel med CFD'er hos First Prudential Markets Ltd.


Easy Markets – Betyg: 8.57/10
EasyMarkets: Erbjuder CFD-handel med förlustskydd. Ger möjlighet att ångra trades i en timme om du har försäkring.
73% av alla privata kunder förlorar pengar när de handlar CFDer med denna leverantören.


Libertex – Betyg: 9.43/10
Internationell CFD och kryptomäklare sedan 1997 med över 80 kryptovalutor.
70.8% av icke-professionella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD med den här leverantören.

Vad är CFDer?

En CFD är en spekulation om själva priset för en tillgång (aktier, valuta, råvaror, index, och så vidare). Att köpa en CFD handlar om att du investerar i tillgångens värde utan att investera i själva tillgången.

CFDs är avtal som säger att kontraktet (ditt köp) är värt så mycket som investeringen har ökat eller förlorat under handelsdagens lopp. Optioner ger dig endast rätten att köpa en investering vid ett senare tillfälle när priset har nått ditt förutbestämda värde. Optioner köps för en bråkdel av investeringens faktiska värde och ger investeraren helt enkelt rätten att köpa när priset ligger på en viss nivå.

Vi kan använda guld som ett exempel: Värdet för guld har sjunkit föregående dag, trots alla indikationer på att värdet ska fortsätta att stiga. Marknaden öppnar för dagen och du tror att guldpriset kommer att stiga, men är för osäker för att göra ett faktiskt köp av råvaran. Då kan du investera i en CFD. Sedan när marknaden är på väg mot dagens slut och du inser att guldpriset har stigit kan du välja att ta ut dina vinster alternativt skydda dig från vidare förluster. Du har alternativet att avsluta din position (din investering), och gå ur marknaden med det värde som guldet har just då.

Du kan givetvis också investera i flera positioner av samma tillgång för att öka vinsterna, precis samma som att köpa en eller flera enheter av något. Tänk dock på att riskerna också blir större om det går åt andra hållet.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Trading. Enkelt. Allt på svenska. Har BankID och lokal support.

Riskvarning: 71% av retail kunder förlorar pengar.


Fördelar med att handla med CFDer online

En av fördelarna med CFDer är att man inte behöver investera i själva tillgången (produkten eller varan eller vad du vill kalla det för). För att köpa olja till exempel så behöver du investera i bolaget som äger oljan. Det tillför alltid en liten bolagsrisk. Även om oljepriset kan stiga så kan bolaget gå dåligt och aktiekursen kan sjunka.

En annan fördel med CFDer är att hävstången är större jämfört med traditionell handel. “Leverage” ger dig möjligheten att investera en fraktion av det faktiska priset. Här är aktiehandel ett bra exempel igen: Du har fått nys om en aktie som troligtvis kommer att stiga tillräckligt mycket för att du ska vilja investera i 1000 aktiver. Aktievärdet är för närvarande 100 kronor per aktie, du måste alltså ha 100 000 kronor för att kunna genomföra din investering. Med en hävstång, eller belåning, får du möjligheten att investera med lånade pengar. Det finns givetvis ett säkerhetskrav från aktie eller valutamäklaren du använder. Säkerhetskravet varierar från mäklare till mäklare, men vanligen handlar det om allt mellan 0.2 procent till 1 eller 2 procent. Du kan alltså låna väldigt mycket pengar för att handla CFDer, så se upp så att du inte hamnar i problem och lånar mer än du kan täcka.fördelar med cfds

För att avsluta exemplet med aktieköpet för 100 000 kronor, du kan alltså investera 5000 kronor för att ta en position av 100 000 kronor. Om aktiepriset skulle gå ner så blir du skyldig en hel del pengar, men om priset går upp så tjänar du en hel del. Vi uppmanar dig att vara väldigt försiktig när du sysslar med valutahandel med hävstång. Denna fördel kan även ses som en nackdel. För allt är givetvis inte en fördel när det kommer till CFD handel på nätet. Något som många klagar på är för stor spread under volatila händelser, eller att deras stop-loss rörs fast de hade önskat att så inte var fallet. Vårt tips är att ta det extra lugnt med CFD handel under större ekonomiska rapporter, centralbanker som ska göra uttalande om räntan och liknande.

Kostnader för CFD handel

Som med alla investeringar finns det givetvis kostnader involverade. Det är inget nytt och precis som vanligt är det ganska grundläggande.

  • Vinstskatt: För det första så är det beskattning av vinster samt avdrag vid förluster. Det fungerar som för aktiehandel, där det är 30% vinstskatt.
  • Spread: Som på alla ekonomiska marknader behöver du betala en spread, en andel av skillnaden mellan priset vid köp och priset vid sälj. Denna andel kan skilja stort mellan olika valutamäklare, så håll utkik efter låga spreads.
  • Courtage: Som tur är så finns det i princip aldrig courtageavgifter vid CFD handel. Det är endast när du handlar aktier som denna avgift får betalas.

Summering av CFDer

Genom att investera i själva värdet av en tillgång, produkt eller vara kan du investera utan att äga. Aldrig tidigare har det varit så enkelt för småsparare att blanka, eller köpa aktier, som med hjälp av CFD'er. Handel genom CFD mäklare är det mest populära alternativet för att det är lättare och för att man kan tillämpa en hävstång, vilket gör att du behöver stoppa in mindre egna pengar. Men medan många ser belåningsmöjligheter som en stor fördel, så ska man inte glömma bort att allt har en baksida. Givetvis finns det risker med hävstången och vi uppmanar alla läsare att verkligen förstå riskerna och konsekvenserna när man ska handla valuta med belåning. Det ger möjligheten till stora vinster men också lika stora förluster, så se till att minimera hävstången.

Glöm slutligen inte att verkligen hålla dig uppdaterad på världsekonomin och allt annat som påverkar valutahandel. Kika in och läs våra nyheter för att få idéer och nyheter om valutahandel.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.