fbpx

Christian från Eskilstuna

Registrerade sig hos valutamäklaren Safello för 44 minuter sedan.

» Prova Safello du med.
Över hälften av alla användare förlorar pengar hos denna mäklare.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
NAGA startsida: Nu även på svenska
Klicka för större bilder

Börsnoterade NAGA kan beskrivas som den nya generationens tradingplattform. Efter blott fem år på marknaden och en börsnotering i Tyskland, så har NAGA rusat i popularitet och tagit framförallt social trading till en ny nivå.
Sajten grundades av Yasin Qureshi och Benjamin Bilski med målet att decentralisera den finansiella teknologin och göra de globala finansiella marknaderna tillgängliga för alla. Valutahandel har granskat NAGA och testat alltifrån speciella funktioner (bland annat gaming items som tradingbara CFD-instrument), exekveringshastighet, förmåner, utbud och mycket mer - allt sammanställt i en oberoende recension nedan. Gör en djupdykning i alla detaljer kring NAGA - eller registrera dig på en gång och börja upptäcka sajten på egen hand.

NAGA

NAGA logo

Totalt betyg

9.22/10

Betyg-detaljer

10
9
9
10
10
9
9
8
9

 • Min. insättning

  2200 kr

 • Plattformar

  4

 • Grundat

  2015

 • Licenser

  1

 • Land

  Tyskland

 • Råvaror/Krypto

  Ja, Ja

 • Aktiehandel

  Ja

 • Svenskt språk

  Nej

 • Support

  Ja, 24/5

 • Valuta insättning

  USD EUR GBP BTC

 
Vid första anblick är det nästintill svårt att tro att NAGA grundades så sent som 2015. Dels för den kvalitet sajten utstrålar - och förstås den tradingupplevelse hela plattformen bjuder på - men också för alla de framgångar bolaget hunnit skörda på en ändå förhållandevis kort tid. The NAGA Group AG börsnoterades på Frankfurt Stock Exchange 2017 och blev den mest framgångsrika IPO�€�n på FSE under det året. Strax efter följde en otroligt lyckad ICO (Initial Coin Offering) i december 2017 när kryptovalutan NAGA Coin släpptes och efterfrågan blev så pass stor att det hela kvalade in som en av de 50 mest framgångsrika ICO�€�s någonsin. En av bolagets två grundare - Benjamin Bilski - hamnade under 2018 också på Forbes lista 30 under 30: Technology. Framgångarna har med andra ord mer eller mindre avlöst varandra och NAGA framstår i det närmaste som ett underbarn inom världen av online trading. Men stora framgångar kräver nästan en än hårdare granskning - vi vill ju trots allt se att sajten lever upp till sin stjärnstatus.

Lyckligtvis gör den det också. NAGA är riktigt bra. Visionen med plattformen - att göra de finansiella marknaderna tillgängliga för alla med en decentraliserad teknologi - går som en röd tråd genom hela sidan. Över 500 instrument finns tillgängliga för handel och utbudet ökas ständigt på. Kryptovalutor, forex, index, råvaror, ETF�€�er, terminer och aktier kan alla handlas direkt eller med CFD�€�er på MT4 eller MT5 samt i NAGA�€�s egna plattform för webb och smartphones. Särskilt spännande är kanske det instrument med virtuella gaming-produkter, som NAGA var först i världen med att introducera.

Mycket krut har lagts på att utveckla en tjänst för social trading/copy trading, med vilken användare kan kopiera andras strategier och även tjäna pengar på när andra använder de man själv delar med sig av. NAGA Social Trading finns tillgänglig via sajtens webbplattform, och erbjuder smarta funktioner som ett uppdaterat nyhetsflöde samt NAGA Top Traders - i vilken man kan välja bland sajtens mest framgångsrika traders och direkt autokopiera strategierna.

Sett till själva hemsidan finns både tydligheten, designen och gränssnittet där. Sajten är fullmatad med information, men det är lätt att navigera sig och hitta rätt. Tretton språk finns tillgängliga (dessvärre ej svenska ännu), liksom information om legala villkor, kostnader, tjänster och så vidare. Det märks tydligt att NAGA är skapat med användarna i fokus.

Upptäck NAGAdu också, öppna ett konto på 2 minuter och kom igång med valutahandel snabbt!
 
KYC-registrering tillämpas i enlighet med sajtens EU-reglering. Att registrera sig går snabbt och är kostnadsfritt.
 
NAGA är reglerad av CySEC varför europeiska regler kring hävstång om maximalt 1:30 gäller. Mer specifikt är det 1:30 för majors, 1:20 för minors, guld och stora index, 1:10 för små index, råvaror (utom guld) och terminer, 1:5 för ETF�€�er samt 1:1 för krypto.

Möjlighet till högre hävstång (1:1000) finns också förutsatt att man registrerar sig via NAGA Global Ltd som är registrerat på St Vincent & the Grenadines.
 
Precis som hos de flesta andra mäklare är det gratis att signa upp sig hos NAGA - oavsett om du väljer kontotyp Iron, Bronze, Silver, Gold, Diamond eller Crystal. Insättningar är helt kostnadsfria och göras med ett flertal olika metoder, liksom uttag. För uttag tas dock en avgift om 10 USD eller EUR.

NAGA har låga spreads (genomsnitt 1,2 pips för EUR/USD och 0,5-0,6 pips för WTI/Brent till exempel) och kommissionsfri trading. Enda undantaget är aktie-CFD�€�er, men eftersom man även tillämpar en kommissionsrabatt på 0,10-0,20% för de olika kontona blir även aktiehandeln i praktiken blir kommissionsfri. Vidare erhåller man också copy-bonusar om $0,10-0,30 för varje gång man får en trade kopierad.

Som registrerad användare kan man också få NAGA Card (Mastercard) helt utan kortavgift, med vilket du smidigare kan göra både insättningar och uttag samt givetvis använda till vanliga inköp. Kunder kan även öppna gratis IBAN-konto samt en NAGA kryptoplånbok för lagring av kryptovalutor.
 
Ett tjugotal olika insättningsmetoder finns tillgängliga - däribland konto-/kreditkort, digitala plånböcker, banköverföringar och kryptoplånböcker. Samtliga metoder är gratis. Den fulla listan över möjliga sätt att sätta in pengar på NAGA inkluderar: Visa, Mastercard, Maestro, banköverföring, Sofort, Neteller, Skrill, Giropay, EPS, iDeal, P24 samt kryptovalutorna Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Naga Coin, Litecoin och Dash. Dock så saknas flera av de svenska, såsom Swish och Trustly.

 
+ Framgångsrikt företag, utmärkelser, börsnotering och CySEC-reglering vittnar om kvalitet
+ Flera olika kontotyper ger bra flexibilitet och valmöjligheter
+ Komplett utbud av premiumtillgångar
+ Prisvärd handel med låga spreads och 0% i kommission
+ Copy-bonus för varje kopierad trade
+ Gratis NAGA Card och NAGA IBAN
+ Bra tradingteknologi med MT4, MT5 och NAGA Webtrader
+ Synnerligen bra för social trading - community med över 500 000 användare, lätt att autokopiera
+ Genomsnittlig exekveringstid på endast 0,08 sekunder
+ Dagliga tradingsignaler för Bronze, Silver, Gold, Diamond och Crystal
+ Möjlighet att automatiskt skydda sina investeringar med NAGA Protector

 
- Svenska finns inte som språkval ännu, men det kommer om 1-2 veckor.
- Uttag kan kosta en liten Inga gratis uttag

 
NAGA har valt att använda MT4 och MT5 som integrerade tredjepartslösningar, kompletterade av NAGA Trader webbplattform. Givet de avancerade funktioner MetaTrader-plattformarna erbjuder med autotrading, tidsenheter, tusentals olika indikatorer och tools, anpassningsbara charts och så vidare passar valet av plattformar utmärkt till NAGA. MT4 kan upplevas lite svår att komma in i och lära sig, men efter någon veckas dedikerad användning sitter det för de flesta.

Mobilappen för iOS och Android är välarbetad, lätt att använda och fylld med de funktioner man behöver för att kunna handla när man är på språng.

Stort plus för den mycket tydliga översikten där man kan jämföra de olika plattformarna med varandra för att se vilka funktioner som finns tillgängliga i vilka plattformar. NAGA Web Trader och NAGA iOS/Android är de plattformar med störst funktionsutbud - bland annat den populära tjänsten Auto Copying.


 
NAGA erbjuder företagskonton. Du måste dock först registrera dig som privatperson.

Direkt efter registrering så kan du via e-post eller live chatt begära att du uppgraderas till företagskonto. Du kommer få få ett formulär att fylla i och några ytterligare dokument, innan det är klart.
 
Kundsupport finns tillgänglig via telefon (måndag-fredag 9.00-20.00 EEST), mail samt livechatt 24/5. Ett snabbtest i chatten gav svar efter endast ett par minuter och bemötandet var trevligt och professionellt. Support på svenska hade varit önskvärt, men förhoppningsvis ligger det inte alltför långt fram i tiden.

Vad gäller utbildningsmaterial finns ekonomisk kalender, webbinarier, blogg, uppdaterade marknadsnyheter och mängder av matnyttiga tips att ta del av både på hemsidan och i tradingplattformarna.
 
NAGA är licenserade inom EU, bland annat på Cypern, enligt nedanstående jurisdiktion(er).

EU-licens, på Cypern: Ja, CySEC No. 204/13
Licens i Tyskland: Ja, NAGA Group AG (A161NR)
 
 

Vilka basvalutor kan användas på NAGA?

NAGA erbjuder multi asset-konton på vilka man kan använda USD, EUR, GBP, CHF och PLN samt kryptobaserade konton.

Är NAGA en säker valutamäklare att handla genom?

Ja, NAGA står dels under tillsyn av CySEC samt är medlem i Investor Compensation Fund. Full transparens eftersträvas och alla klientmedel hålls på segregerade konton hos stora, reglerade banker inom EU.

Hur många valutapar finns hos NAGA?

NAGA erbjuder just nu 47 valutapar. Utöver det finns också 15 kryptopar, närmare 700 aktie-CFD’er, 8 råvaror, 20+ index samt 17 ETF’er. Vad står NAGA för? NAGA-plattformen är ett varumärke tillhörande bolaget The NAGA Group AG, börsnoterat på Frankfurt Stock Exchange med nummer WKN: A161NR | ISIN: DE000A161NR7.
Bolaget bakom NAGA har tidigare hetat eller kallas ibland fortfarande för The NAGA Group AG
  Inga fler nyheter om NAGA tillgängliga.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.