fbpx

Christian från Gärdet

Registrerade sig hos valutamäklaren IG för 32 minuter sedan.

» Prova IG du med.
70% av alla icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel hos IG.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Det finns många olika tankar och idéer om Tesla (ticker: TSLA), som onekligen blivit en väldigt het aktie att handla med. Dessvärre så är det fortfarande lite krångligt att handla Tesla aktier från Avanza och de svenska bankerna. Men med rätt aktiemäklare, så är blankning av aktier både enkelt, smart och ibland väldigt lönsamt. Du kan få hela 5x belåning när du blankar på AvaTrade, som är vårt rekommenderade val.

Tesla på AvaTrade

Hur och var kan man blanka eller handla Tesla aktier?

Som tur är så ger internationella trading sajter dig möjlighet att både köpa och sälja aktier från Tesla. För att blanka Tesla så måste du satsa knappt 2000 kr, eftersom en aktie är värd 205 USD.

De traditionella svenska plattformarna ligger rejält efter här. Välj istället en global, professionell valutamäklare eller trading firma som låter dig blanka i 3 enkla steg:
1. Välj aktien du vill blanka, i detta fallet – Tesla (TSLA).
2. Skriv in hur mycket du vill satsa, t. ex 10 000 kr.
3. Välj “SELL” (sälj) för blankning.

Efter detta så får du ett konfirmationsbrev via e-post på att handeln är gjord. Här är de bästa sajterna att köpa aktier eller blanka genom:

1. AvaTrade: Bolaget ger dig ofta bra tips om Tesla, ifall något speciellt händer. Förutom att vara är riktigt snabba på nyheter, så är AvaTrade ett väldigt seriöst och långsiktigt bolag som gör allt för dig som trader. Det är Du som är KUNG här och blir behandlad riktigt bra. Avgifter och spread är också bland de mest konkurrenskraftiga alternativen på marknaden. Läs recensionen om AvaTrade här och börja handla!.

Handla Tesla aktier på eToro
2. eToro: Här kan du köpa eller blanka Tesla under de amerikanska öppettiderna. Se en skärmdump på hur det ser ut när man är på väg att handla med aktien hos eToro. Notera: Som professionell handlare så kan du få hela 20x hävstång hos eToro. Exempel: Sätt in 10 000 kr, handla Tesla aktier för 200 000 kr. Läs recensionen och kom igång med eToro här.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Blanka aktier med CFD'er genom Skilling. Snabbt, lätt och smidigt!

Riskvarning: 71% av retail kunder förlorar pengar.


Varför är meningsskiljaktigheterna så stora?
Åsikterna är som alltid väldigt delade när det kommer till Tesla. Som en föregångare inom elbilar och icke-bensindrivna bilar, så har Tesla fått lägga ut enormt stora pengar för att komma igång med fabriker, produktion och utveckling. Detta är givetvis inte gratis, men möjligheterna för framtiden är enorma. Frågan är hur snabbt de stora tyska biltillverkarna kan komma igång?

Grundaren Elon Musk är givetvis alltid positiv. Men i början av maj så gick han ut med att Tesla inte kommer överleva utan att ta in mer kapital och därför kommer de börja med kapitalanskaffning inom kort. Musk har själv lånat drygt 5 miljarder kronor från olika banker. Men en så stabil grundare med utmärkt kontaktnät, lär väl inte ha problem att få in pengar? Vi låter tiden få utvisa och vill hålla ett varningens tecken för handelskriget mellan USA och Kina, som eventuellt kan få den stora kinesiska marknaden ännu mer negativ till bolaget.

Negativa röster kommer för övriga från Mark B. Spiegel, en av de ledande personerna på Stanphyl Capital, vilka har en betydande blankningsposition i Tesla. Han motiverar blankningen med att “företaget har en fruktansvärd kapitalstruktur. På grund av skulder och en aktiekurs som är oroligt hög med tanke på efterfrågan av produkterna och konkurrensen som kommer in, så går vi kort i bolaget”, säger Spiegel i en kommentar till NY Times.

41 åriga Gabe Hoffman, en partner på hedgefonden Accipiter Capital Management, har också rekommenderat att gå kort i aktien. Hoffmans främsta anledning är bristen på pengar och hur mycket de är skyldiga långivare och deras andra förpliktelser. “Tesla ser värre ut än General Motors, kvartalet innan de ansökte om konkurs”, avslutar Hoffman. Men allt är defintivt inte negativt med Tesla. Här kommer några av de positiva kommentarerna:


Betyg: 9.5/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Kopiera marknadens bästa traders, helt gratis!

Riskvarning: 81% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.


5 anledningar att köpa Tesla aktier?
+ Många spännande nya modeller på väg ut, både bilar och lastbilar.
+ Ett av bolagen som kommit längst gällande självkörande bilar.
+ Larry Ellison köpte 3 miljoner Tesla aktier i december, 2018. Han brukar vara duktig på långsiktiga investeringar.
+ En investering i Tesla värdepapper är en etisk satsning, som är bra för naturen.
+ Tesla aktierna är bland de mest blankade aktierna i USA, drygt 28% i maj, 2019.

Musk Tesla Tweet: Priset är för högt
5 anledningar att blanka Tesla aktien!
– Elon Musk sa i början av maj 2020 att aktien är övervärderad, när den låg omkring 720 USD.
– Aktien har gått upp 500%+ det sista åren och värderas som ett techbolag, fast de säljer bilar, som Jim Chanos säger till Bloomberg.
– Tjänar fortfarande inte så mycket pengar på affärsidén, men är värderade som ifall de vore ett superlönsamt bolag.
– Tesla har misslyckats med leveranserna flera gånger tidigare och det finns risk att samma sak händer igen.
– Extraordinära kostnader kan komma på grund av nerstängningen av den amerikanska Tesla fabriken som står för 70% av Teslas produktion.
– Efterfrågan kommer troligen sjunka rejält när Audi, BMW, Mercedes, Volvo och Porsche börjar sälja allt fler elbilar, vilket tycks vara inom väldigt kort tid.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.