Växlingskurserna uppdateras var 5:e minut (senast 2019-10-23 21:26:43). Procentuell (%) förändring jämfört med gårdagens kurs.
USD/SEK 9.64 - 0.15 %
EUR/USD 1.11 + 0.1 %
EUR/GBP 0.86 - 0.3 %
GBP/USD 1.29 + 0.4 %

Följ oss på

Site Logo
USD/SEK 9.64 -0.15 %
EUR/USD 1.11 +0.1 %
EUR/GBP 0.86 -0.3 %
GBP/USD 1.29 +0.4 %
USD/CHF 0.99 +0.09 %
USD/TRY 5.73 -1.41 %
USD/GBP 0.77 -0.4 %
USD/NOK 9.12 -0.34 %
featured image

Det finns många olika tankar och idéer om Tesla (ticker: TSLA), som onekligen blivit en väldigt het aktie att handla med. Dessvärre så är det fortfarande lite krångligt att handla Tesla aktier från Avanza och de svenska bankerna. Men med rätt aktiemäklare, så är blankning av aktier både enkelt, smart och ibland väldigt lönsamt. Du kan få hela 5x belåning när du blankar på AvaTrade, som är vårt rekommenderade val.

Tesla på AvaTrade

Hur och var kan man blanka eller handla Tesla aktier?

Som tur är så ger internationella trading sajter dig möjlighet att både köpa och sälja aktier från Tesla. För att blanka Tesla så måste du satsa knappt 2000 kr, eftersom en aktie är värd 205 USD.

De traditionella svenska plattformarna ligger rejält efter här. Välj istället en global, professionell valutamäklare eller trading firma som låter dig blanka i 3 enkla steg:
1. Välj aktien du vill blanka, i detta fallet – Tesla (TSLA).
2. Skriv in hur mycket du vill satsa, t. ex 10 000 kr.
3. Välj “SELL” (sälj) för blankning.

Efter detta så får du ett konfirmationsbrev via e-post på att handeln är gjord. Här är de bästa sajterna att köpa aktier eller blanka genom:

1. AvaTrade: Bolaget ger dig ofta bra tips om Tesla, ifall något speciellt händer. Förutom att vara är riktigt snabba på nyheter, så är AvaTrade ett väldigt seriöst och långsiktigt bolag som gör allt för dig som trader. Det är Du som är KUNG här och blir behandlad riktigt bra. Avgifter och spread är också bland de mest konkurrenskraftiga alternativen på marknaden. Läs recensionen om AvaTrade här och börja handla!.

Handla Tesla aktier på eToro
2. eToro: Här kan du köpa eller blanka Tesla under de amerikanska öppettiderna. Se en skärmdump på hur det ser ut när man är på väg att handla med aktien hos eToro. Notera: Som professionell handlare så kan du få hela 20x hävstång hos eToro. Exempel: Sätt in 10 000 kr, handla Tesla aktier för 200 000 kr. Läs recensionen och kom igång med eToro här.

Varför är meningsskiljaktigheterna så stora?
Åsikterna är som alltid väldigt delade när det kommer till Tesla. Som en föregångare inom elbilar och icke-bensindrivna bilar, så har Tesla fått lägga ut enormt stora pengar för att komma igång med fabriker, produktion och utveckling. Detta är givetvis inte gratis, men möjligheterna för framtiden är enorma. Frågan är hur snabbt de stora tyska biltillverkarna kan komma igång?

Grundaren Elon Musk är givetvis alltid positiv. Men i början av maj så gick han ut med att Tesla inte kommer överleva utan att ta in mer kapital och därför kommer de börja med kapitalanskaffning inom kort. Musk har själv lånat drygt 5 miljarder kronor från olika banker. Men en så stabil grundare med utmärkt kontaktnät, lär väl inte ha problem att få in pengar? Vi låter tiden få utvisa och vill hålla ett varningens tecken för handelskriget mellan USA och Kina, som eventuellt kan få den stora kinesiska marknaden ännu mer negativ till bolaget.

Negativa röster kommer för övriga från Mark B. Spiegel, en av de ledande personerna på Stanphyl Capital, vilka har en betydande blankningsposition i Tesla. Han motiverar blankningen med att “företaget har en fruktansvärd kapitalstruktur. På grund av skulder och en aktiekurs som är oroligt hög med tanke på efterfrågan av produkterna och konkurrensen som kommer in, så går vi kort i bolaget”, säger Spiegel i en kommentar till NY Times.

41 åriga Gabe Hoffman, en partner på hedgefonden Accipiter Capital Management, har också rekommenderat att gå kort i aktien. Hoffmans främsta anledning är bristen på pengar och hur mycket de är skyldiga långivare och deras andra förpliktelser. “Tesla ser värre ut än General Motors, kvartalet innan de ansökte om konkurs”, avslutar Hoffman. Men allt är defintivt inte negativt med Tesla. Här kommer några av de positiva kommentarerna:

eToro logo


Betyg: 9.29/10
Minsta insättning: €200
Beskrivning: Upptäck världens största sajt för social valutahandel.

7 anledningar att köpa Tesla aktier?
+ Otroligt stor potential ifall de kommer igång med produktionsökningen.
+ Många spännande nya modeller på gång, både bilar och lastbilar.
+ Ett av bolagen som kommit längst gällande självkörande bilar.
+ Larry Ellison köpte 3 miljoner Tesla aktier i december, 2018. Han brukar vara duktig på långsiktiga investeringar.
+ Aktien har gått ner mycket och har stor potential att öka i värde på 1-2 års sikt.
+ En investering i Tesla värdepapper är en etisk satsning, som är bra för naturen.
+ Tesla aktierna är bland de mest blankade aktierna i USA, drygt 28% i maj, 2019.

5 anledningar att blanka Tesla aktien!
– Behöver snart ta in pengar igen för att finansiera de löpande kostnaderna.
– Tjänar fortfarande inte pengar på affärsidén, men är värderade som ifall de vore ett superlönsamt bolag.
– Tesla har misslyckats med leveranserna flera gånger tidigare och det finns risk att samma sak händer igen.
– Negativt kassaflöde, trots att de gör fler bilar än någonsin.
– Efterfrågan kommer troligen sjunka rejält när Audi, BMW, Mercedes, Volvo och Porsche börjar sälja allt fler elbilar, vilket tycks vara inom väldigt kort tid.


Publicerad:
Författare: admin

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

kontakta oss.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital du är beredd att förlora. Tidigare resultat garanterar inte framtida resultat. Informationen på denna sajt är av utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning.

Footer Logo
Följ oss på
DMCA.com Protection Status

Copyright© 2010-2019 www.valutahandel.se All Rights Reserved