fbpx

Pelle från Sundsvall

Registrerade sig hos valutamäklaren Safello för 2 minuter sedan.

» Prova Safello du med.
Över hälften av alla användare förlorar pengar hos denna mäklare.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Det finns dessvärre många oseriösa valutamäklare, kryptomäklare och andra tradingföretag som vi tydligt vill varna för. Ifall du funderar på att registrera dig någonstans och börja med trading, kolla gärna här först.

Under drygt 20 år så har vi hållit koll på bolag som är verksamma inom valutahandel. Därför kan teamet ofta snabbt upptäcka när det kommer in oseriösa aktörer på marknaden. Givetvis så åker de oseriösa och olämpliga online trading aktörerna in på varningslistan, medan resterande finns kvar på listan. Ser du en varningsbox med röda ringar i en recension så innebär det att vi anser att det finns en bättre aktör att välja.

Vissa bolag finns med på listan pga att vi fått bekräftade historier från kunder som blivit lurade, ibland för att vi själv har erfarenhet av dem eller t.ex. för att vi ser att affärsmodellen eller budskapet mäklaren använder för att locka till sig nya kunder går ut på att lura intet ont anande och godtrogna människor. Missa inte att läsa om olika exempel på sätt bedragarna försöker lura dig som kund.

OBS!
Det är just nu så många som blir lurade av *OLIKA* företag och bedragare, så observera att listan med företagsnamn/webbplatser och liknande nedan inte på något sätt är uttömmande. Lurendrejarna hittar på nya namn, byter webbplatser och liknande för att kunna fortsätta lura folk. Du kan läsa vidare nedan för att förstå det generella tillvägagångssättet som många av dessa bedragare har för att lura folk.

Genom att förstå och läsa om hur bedragare kan gå tillväga, kan du som potentiellt offer förhoppningsvis minska risken att bli lurad. Varna även anhöriga, vänner och bekanta om detta. Våga prata om det som hänt om du redan varit med om något eller prata om de risker som finns nu för tiden. Endast så kan vi göra det åtminstone lite svårare för dessa bedragare att lura sitt nästa offer.

Finansinspektionen och dess europeiska kolleger och tillsynsmyndigheter varnar för flertalet bolag, men deras listor är inte på något sätt heltäckande. Vi försöker därför hålla vår lista mer aktuell och uppdaterad eftersom de bedrägliga bolagen inte sällan byter namn med jämna mellanrum för att på nytt kunna lura sina intet ont anande offer (kunder). Det kan se seriöst ut från början med vilket bolag som helst, men efter ett tag vill de oftast att du ska göra ytterligare insättningar, ofta på betydande belopp. Se det som ett varningstecken då ingen seriös mäklare försöker få dig att riskera pengar genom påstridiga och kanske otrevliga metoder.

Hur fick de kontakt med dig? Det är som du säkert förstår inte normalt att komma i kontakt med en trader eller “finansiell rådgivare”, som de ofta utger sig för att vara, via Instagram, Facebook, Expressen eller Aftonbladet-annons (de är inte sällan också helt fejkade annonser).

Innehåll: En översikt

Vanliga tillvägagångssätt hos lurendrejare

I och med att kryptovalutor som Bitcoin och Ethereum har blivit allt mer populära och det sprids historier om folk som tjänat stora pengar under kort tid så använder sig även bedragarna av detta för att lura sina offer. Det finns många olika tillvägagångssätt hos bedragarna som de använder för att lura sina offer.

Här nedan nämner vi några av dem. Men lurendrejarna blir alltmer slipade och avancerade i hur de lurar sina “kunder” (offer) så bara för att det vi beskriver nedan inte stämmer in exakt så betyder det inte att det inte är bedragare. Var försiktig! Har du funderingar kring en specifik sajt eller situation, tveka inte att kontakta vår livechat så kan vi hjälpa dig att göra en bedömning av trovärdigheten. Att gå på sin magkänsla är ett bra första steg.

– Uppringd av Binance, Coinbase, annat kryptoföretag om bortglömda Bitcoin?

Det har blivit allt oftare att oseriösa företag eller rena bedragare ringer upp kunder och påstår att de har ett innestående belopp med kryptovaluta, t.ex. Bitcoin på ett konto hos dem. Ibland refererar dem även till mer välkända och renommerade kryptomäklare som t.ex. Binance eller Coinbase. I de fallen försöker lurendrejarna alltså hänvisa till ett bolag med gott rykte för att låta trovärdiga och på så sätt övertyga offret på andra sidan luren.

Man kan dock säga att kryptomäklarna och företag som Binance, Coinbase, Crypto.com osv i princip aldrig ringer upp sina kunder utan att kunden själv initierat en sådan förfrågan (och knappt ens då). De flesta kryptoföretag sköter sin support via email och livechat i sina appar eller officiella kanaler just för att kunden ska vara säker på att det är en verklig representant.

Historierna som telefon-bedragarna berättar går på det stora i princip alltid ut på att det finns ett större belopp i kryptovalutor (t.ex. Bitcoin eller Ethereum men även ibland Binance coin) som är “bortglömt” som kunden (du) skulle vara omedveten om. För vem vill inte ha chans att få en massa pengar gratis? Men som man brukar säga: “Låter det för bra för att vara sant så är det (i princip) alltid det.”

Bedragarna försöker då få dig att gå till en specifik webbsida, installera någon programvara eller liknande där de kan guida dig vidare på vägen för att få kontroll över dina pengar. Inte sällan får de sina offer att installera ett program som t.ex. “AnyDesk” där de alltså kan kontrollera offrets dator på distans. När de väl gjort det ber dem dig logga in på banken eller kryptokonto/crypto wallet (“kryptoplånbok” på svenska) men under ett samtal ber de dig plötsligt gå och kolla till routern, din internetuppkoppling eller liknande. Ibland kommer de med ursäkten att du ska se om en specifik lampa lyser på adsl-modemet/routern och de då påstår att någon försöker ta sig in på din dator – vilket alltså inte är sant utan ett sätt för att få dig att lämna datorn obevakad och de då kan genomföra transaktioner som du sedan blir ombedd att godkänna eller som alltså görs utan din vetskap.

Telefonbedragarna är otroligt slipade och har testat sig fram till sina tillvägagångssätt under hundratals eller tusentals olika tillfällen och vet exakt vad som fungerar. Så igen, se upp för dessa bedrägeriförsök. Bli inte lurad och var rädd om dina hårt förvärvade pengar. Det är alltför många som blåögt tror på vad helt okända personer säger på andra sidan telefonen utan att alls ifrågasätta, just pga att den potentiella möjligheten att “tjäna pengar på kryptovalutor”. Tro inte på det.

– Kändisar har tjänat massor på Bitcoin eller robothandel?

Inte sällan använder sig de oseriösa aktörerna sig av ihopklippta annonser där det påstås att diverse kändisar, både svenska och internationella sådana, har tjänat mångmiljonbelopp på att satsa pengar på kryptovalutor. Ja, det går absolut att tjäna pengar på kryptovalutor. Men man ska inte tro att pengar växer på träd eller att något går av sig självt där pengar slängs omkring bara för att det har att göra med kryptovalutor. Som alltid när det kommer till spekulation så är det förenat med en risk. Potentiellt stora vinster är i princip alltid också relaterat till stora risker.

Lurendrejarna använder alltså kändisarna i dessa Facebook-annonser eller uppdiktade webbsidor, som ett sätt för att få dig att tänka “har denna kändis tjänat pengar på det, så borde ju jag kunna göra det”. Men i själva verket har kändisen i fråga aldrig varit i närheten av varken kryptovalutor eller tjänat några pengar. Det är istället bedragare som utnyttjar deras namn för sin egna vinnings skull. Bli inte lurad av att du tycker det låter spännande pga att en kändis skulle ha gjort liknande.

– Företag som har en account manager eller tradingrobot som tradar åt dig?

Ibland kommer personer i kontakt med företag, representanter som påstår sig jobba åt en (mindre nogräknad) tradingplattform. Där påstår de att det finns stora möjligheter att tjäna pengar även för nybörjare genom att man sätter in ett belopp på minst XXXX EUR (inte sällan relativt stort belopp) och att deras tradingexperter då hjälper till att hantera pengarna eller rent av handla åt dig som kund. Ibland påstås det också att det är en tradingrobot som sköter investeringen åt dig. Detta är i princip alltid fejk och något endast oseriösa “mäklare” eller bedragare presenterar som ett bra alternativ.
– Ja det finns tradingrobotar och möjlighet till automatiserad handel, men man kan aldrig garantera en viss avkastning på det sätt som många lurendrejare alltså gör när de säljer in sin “produkt”.

Efter att en kund överfört pengar till lurendrejarnas “handelsplattform” så kan det till en början kan det tyckas se ut som att kunden tjänar stora pengar. Man blir då uppmanad att sätta in mer pengar för att tjäna ännu större belopp. Tvekar man så försöker kontaktpersonen inte sällan på ett väldigt “pushigt” sätt övertala dig om att sätta in mer pengar. I kombination med att ditt “intjänade”/insatta belopp helt plötsligt börjar minska och att du återigen blir uppmanad om att sätta in pengar för att rädda din tidigare position så försöker de på alla sätt att övertyga dig om att göra en till insättning.

Om man som kund någon gång under kontaktens gång börjar ifrågasätta eller försöker få ut sina pengar så upphör kontakten eller så kommer de med ursäkter efter annan. Inte sällan påstår de också att det “kostar pengar för att ta ut intjänade pengarna”. Men det krävs aldrig ytterligare insättning för att man ska kunna ta ut ett intjänat belopp. Sådana transaktionsavgifter dras istället normalt direkt från beloppet som ska överföras hos seriösa mäklare/tradingplattformar. Hos lurendrejarna använder de dessa ursäkter endast som ett sätt för att du ska överföra mer pengar till dem för att sedan upphöra kontakten med dig som kund.

Gå inte på dessa slipade övertalningsförsök som inte sällan kan pågå under flera dagar, veckor eller ännu längre tid med långsiktiga kontakter där din “kontaktperson” försöker vinna förtroende för att på ett sätt bli ännu mer lättlurat.

– Min kinesiska distans-flickvän från Tinder har ett tradingteam som hjälper mig

Vi har vid flertalet tillfällen kommit i kontakt med bedragna privatpersoner som förlorat sexsiffriga belopp i situationer där de inte insett allvaret eller det faktum att de blivit lurade förrän vi förklarat läget för dem.

Ett återkommande exempel på detta är när män kommit i kontakt med kvinnor på Instagram eller Tinder, matchat och börjat prata med varandra. Kontakten har gått över till Whatsapp eller annan kommunikationssätt. Kontakten har fortgått under en längre tid (veckor och månader) i form av en slags långdistansflickvän (vilket de då kände uppfyllde ett behov, speciellt i samband med Corona och Covid19-situationen som världen befunnit sig i där vi människor varit isolerade från varandra rent fysiskt ändå).

Den kinesiska flickvännen (eller givetvis potentiellt likväl av annan nationalitet) har i de specifika fallen påstått att de har ett tradingteam som sköter investeringar och trading åt företag men att eftersom hon jobbar där kan hon ordna så att offret får investera sina pengar där med näst intill garanterad avkastning.
– Redan här bör man dra åt sig öronen och reagera: Det finns nästan inget som garanterar en avkastning (bortsett möjligtvis de numera sällsynta räntekontona eller så, men då är som vi vet intäkterna därefter).

Efter att offret låtit sig övertalas att skicka pengar till sin digitala distansflickvän som kanske faktiskt är baserad i Kina eller annat land så får denne rapporter som visar på intäkter där investeringarna går upp. Men i själva verket är detta alltså fabricerade rapporter och har ingen verklighetsanknytning. Istället är det ett sätt för att få offret att satsa ännu mer pengar i hopp om ännu större intäkter/vinster.
– På samma sätt som vid andra bedrägerier så upphör inte sällan kontakten omgående om offret börjar ifrågasätta något eller får för sig att försöka ta ut sina pengar. Inte heller detta är en verklig situation där du kan tjäna pengar utan ännu ett sätt där du som offer blir lurad på dina pengar.

Tro inte på vad dina Tinder-kontakter påstår oavsett hur vacker eller pålitlig hon verkar, och använd samma sunda förnuft som om du skulle träffat en främmande person på gatan. Dvs lägg inte dina sparpengar i händerna på någon du inte har någon som helst koll på och som förmodligen inte är i närheten så rädd om dina pengar som du själv är. De vill åt dem för sin egna vinnings skull och är inte sällan organiserade av kriminella ligor.

Kan jag få tillbaka pengar jag blivit lurad på?

Det är tyvärr inte speciellt ofta där personer som blivit av med sparpengar någonsin får tillbaka dem. Handlar man hos olicensierade tradingmäklare så är de ofta skyddade bakom anonyma bolagsnamn i jurisdiktioner långt utanför både Sverige och EU där rättsväsendet sällan har någon makt.

Har man blivit av med kryptovaluta, lurad att köpa Bitcoin, Ethereum eller någon altcoin så är det oftast så att bedragarna har lagt beslag på crypton nästan omgående och fört bort pengarna från din digitala kryptoplånbok till sin egna och där slutar möjligheten att få tillbaka pengarna. En transaktion kan inte “ångras” eller “återföras” som hos en traditionell bank där man har överenskommelser mellan seriösa företag.

Det vi försöker göra är att hjälpa våra besökare att inte bli lurade eller åtminstone minska risken för detta genom att informera och utbilda. Det bästa är givetvis att *LÅT DIG INTE LURAS* från början. Var försiktig.

Har du trots det redan ändå blivit lurad och du börjat misstänka något, så låt dem inte lura dig på ännu mer pengar. Gör en polisanmälan, kontakta din bank/kortutgivare, handelsplattformen (om det är en pålitlig sådan) samt ditt försäkringsbolag och se om du kan tänkas ha något i din hemförsäkring eller liknande som täcker liknande situationer. Ibland kan din hemkommun också ha konsumentrådgivare som kan vara behjälpliga i sådana här situationer.

Bedragarna är extremt slipade och du är varken första eller sista personen de lurat. Det är lätt att klandra dig själv i sådana situationer. Men inse istället vad som hänt och acceptera det och gå vidare med en lärdom och i vissa fall dyr läxa.

Följ råden om polisanmälan och varna andra för vad du varit med om så kanske de kan undvika att luras. Se det inte som något pinsamt eller att du skulle framstå som dum, då detta är extremt skickliga bedragare som har stora kapital från tidigare bedrägerier till sitt förfogande för att kunna lura sina offer på bästa sätt med avancerade metoder, fejkade webbplatser/handelsplattformar och liknande.

Enda sättet vi kan komma till bukt med detta är att varna varandra då bedragarna själva är mycket svåra att lagföra då de är baserade världen över och skyddade av anonymitet eller länder med begränsade resurser för att utreda denna typen av internationella brott.


Bolag att undvika till varje pris

Det finns ett stort antal oseriösa, tvivelaktiga och rent bedrägliga bolag eller aktörer. Läs vidare hur du kan undvika dem och hur man hittar någon som är seriös istället. Nedan återfinns några av de vi vill varna för som lagts till i bokstavsordning i varningslistan. Listan är inte på något sätt uttömmande. Bedragarna byter inte sällan namn på sina webbsajter, bolag för att undvika att hamna på varningslistor och på så sätt göra det svårare för folk att undvika dem. Men de oseriösa tillvägagångssätten som är utformade för att lura av så många av offren deras pengar, är ofta väldigt snarlika.

Altcrypt / Altcrypt.cc

Datum: 8/2, 2021
Anledning: Vi har en norrman som inte fått utbetalt pengar från Altcrypt, som blivit svartlistade på många andra ställen också. Vid uttag så kräver de 20% av beloppet. Verkligen inget bra ställe att handla krypto på.

ASPEN Investment LLC

(http://www.aspeninvestmentllc.com)
Datum: 2020-06-08
Anledning: Säger sig vara registrerade i Schweiz, men så är inte fallet. De har ingen licens för verken Schweiz eller Europa, meddelar den Schweiziska tillsynsmyndigheten för finansmarknaden.

Axe Invest

(www.axeinvest.org och www.axeinvest.com)
Datum: Första varningen kom 2020-07-09.
Anledning: Bolaget existerar inte och är registrerat på Marshall Island.

AXE Market

(www.axemarket.com)
Datum: 10/11, 2022
Adress: ERUDITAN LIMITED, 2 FREDERICK STREET KINGS CROSS , LONDON, UNITED KINGDOM, WC1X 0ND
Anledning: Detta bolag presenterar sig själva med adress i Storbritannien. De hittar ofta sina offer via Facebook-annonser. De använder sig dock av fejkade plattformar så det ser ut som att kunden tjänat pengar på sin sk. “investering” hos dem. När man sedan försöker göra en utbetalning så kräver de en påhittad “skatt” som de hävdar alltså inte går att ta från kontot. Detta är ett typiskt tillvägagångssätt hos bedrägliga bolag för att de försöker lura sina offer på ännu mer pengar. Vad du än gör så skicka inte/sätt inte in mer pengar hos dem.

Binance Nordic

Datum: 2023-12-01
Anledning: Binance Nordic är lurendrejare. Det finns däremot ett seriöst bolag som heter Binance vilket är varför dessa lurendrejare ringer runt och utger sig att vara från ett bolag med namn likt det seriösa företaget. För skulle du Googla namnet är det stor chans att du får upp information om det seriösa kryptovaluta-bolaget Binance och att du på så sätt ska tro på bedragarnas lögner. Binance skulle aldrig ringa upp några kunder för att försöka få dig att handla med kryptovalutor eller för att försöka “återgälda” borttappade Bitcoin eller annan kryptovaluta. Endast bedragarna ringer runt till folk med dessa påståenden. Tro inte på något de säger och låt dig inte luras av dessa lurendrejare.

Binetrix

(www.binetrix.com)
Datum: 10/11, 2022.
Anledning: Trots att sajten ser relativt seriös ut så kan man se att bolaget verkar baserat på St. Vincent och Grenadinerna vilket är ett land med sekretess kring bolagsägande. Det är ett tydligt tecken på att de valt en jurisdiktion där de lätt kan gömma sig. Däremot försöker de presentera sig med UK-kopplingar genom att ha ett brittiskt telefonnummer för kontakt. Vi har hört från flera kunder som haft svårt att få ut sina pengar härifrån. Eftersom bolaget inte är licensierat inom EU är möjligheterna att få tillbaka några pengar tyvärr små. Det är många andra sajter och kunder som också varnar för att skicka några pengar till Binetrix.

Bitcoin Era

Datum: 25/3, 2021.
Anledning: Vi har gjort ett reportage om Bitcoin Era, där det beskrivs hur detta bolag försöker locka folk att köpa Bitcoin och marknadsför sig med kändisar som inte givit tillstånd att använda deras namn. Undvik till varje pris. Det finns många seriösa bolag med inom denna nisch.

Bitcoins Evolution

Datum: 12/4, 2021.
Anledning: Bitcoins Evolution marknadsför sig som en tradingplattform för avancerade tradingrobotar men är i själva verket endast ute efter att lura dig som kund. Här kan du läsa hela vår artikel där vi varnar för Bitcoins Evolution.

Blockchain Accounting Limited

Datum: 31/1, 2024
Anledning: Ett av många exempel på lurendrejare som skickar ut mass-email eller riktade email till köpta epost-adresser från folk som tidigare varit intresserade av kryptovalutor. De hävdar att personen i fråga har ett stort “bortglömt” belopp i Bitcoin innestående i en Bitcoin-plånbok för att “återaktivera” ett konto som är markerat som “Dormant” – alltså inaktivt. Allt detta är påhitt för att försöka lura av sina offer pengar genom krypto. Mail-adressen som används varierar men t.ex. en epost-adress under domännamnet “blockchainreactivation.online” förekommer ibland. Du gör bäst i att bara ignorera mailet och tyvärr var du inte miljonär heller denna gång även om man alltid kan hoppas.

Bull Market / Bull Market Brokers S.A.

(bullmarketbrokers.com)
Datum: 2023-10-27
Anledning: Det påstådda tradingföretaget saknar licens inom EU och bör alltså undvikas. De verkar vara registrerade i Argentina. Argentina är ett land som är världskända för den extrema inflationen på 143% bara i oktober 2023. Alltså inte ett bra alternativ att använda detta bolag pga finansiell osäkerhet, oavsett om bolag i övrigt skulle vara seriöst eller ej att handla på för Argentinare. Inget som man som svensk eller Europé har någon fördel att befatta sig med. Håll dig borta.

Capital CG

Datum: 2023-09-05
Anledning: Lurendrejare som har en fejkad handelsplattform som de erbjuder till sina kunder. Resultaten som uppvisas är helt orimligt bra, men en del i deras övertygningskampanj för att du ska göra flera och större insättningar. Försöker du ta ut pengar så kommer det givetvis inte att gå och ditt potentiellt insatta kapital är med största sannolikhet förlorat. Följ råden om polisanmälan och varna andra.

Coinbf

Datum: 2023-11-24
Anledning: Det finns alla möjliga lurendrejare som försöker anspela på det riktiga namnet Coinbase (ett seriöst bolag) eller rent av utge sig för att de ringer från Coinbase. Riktiga och seriösa bolaget Coinbase ringer INTE upp någon kund utan att du själv efterfrågat det först. Tro inte på lurendrejare som påstår att det finns innestående belopp med kryptovaluta hos dem. Bedragarna använder sig av många olika varianter på namn som kan misstas för Coinbase. Så var på din vakt och använd sunt förnuft. Ingen kommer leta upp dig för att pengar finns innestående någonstans. Allt är påhitt och bluff.

Crypto Legal FX

(cryptolegalfx.com)
Datum: 10/11, 2022
Anledning: Detta bolag lurar sina kunder att kontakta sina offer med förslag att hjälpa dem med investeringar och utlova stora vinstpotential. Genom att ha kvinnor som försöker hjälpa “kunderna” och genom att vara hjälpsamma så vinner de ofta förtroendet hos offren trots att hela upplägget generellt verkar väldigt suspekt om man tänker på det ur ett kritiskt perspektiv. De förmår sedan offren att köpa kryptovaluta via olika seriösa kryptoplattformar som t.ex. crypto plånboken Exodus. Exodus är alltså inte med på bedrägeriet utan endast en port för bedragarna att lura av offren pengarna. När man sedan köpt crypto hävdar de att man skickar in pengarna på deras handelsplattform där de fejkar stora vinstresultat med påhittade siffror. Översikten visar detaljer som “Account Balance”, “Total Profit”, “Total Bonus”, “Total Referral Bonus”, Total Investment Plans samt “Total Active Investment Plans” för att man som kund ska bli än mer övertygad att det är seriöst, vilket det alltså inte är. Som många andra lurendrejare där ute hävdar de att man sedan måste göra ytterligare betalningar till dem för att få ut sina pengar, för att täcka överföringskostnader eller skatter. Varför de inte bara skulle kunna dra det från vinstkapitalet kan de inte förklara. Detta eftersom det är en del i deras strategi för att lura offren på ännu mer pengar genom att få dem att göra en “mindre betalning” för att få ut ett större belopp. Givetvis finns det inga seriösa bolag som agerar på det sättet. Gå inte på bluffen och framför allt låt dem inte lura dig på ännu mer pengar.

Cryptozilla

(247globaltrade.com eller cryptozilla.world)
Datum: 2020-07-20.
Anledning: Värdepappershandel eller handel med valuta är inte tillåten genom Cryptozilla, berättar National Securities Market Commission i Spanien.

CSIF (Lux)

Datum: 2020-07-16
Anledning: Bedrägare använder informationen från ett auktoriserat företag med snarlikt namn. Medan det licensierade bolaget i Storbritannien heter Credit-Suisse.com, så är urlen för bolaget utan tillstånd csif-lux.com. De försöker övertyga potentiella kunder att de är äkta, men Valutahandel kan påvisa utifrån FCA’s varning att bolaget inte är att lita på.

Cashfxgroup eller CFX

Datum: 28/9, 2021
Anledning: Detta är en oseriös aktör utan EU-licensiering med bolag registrerat i Panama. CashFX Group gör just nu mycket reklam och försöker locka in nya kunder. Fall inte för deras reklam om automatiserad handel där du kan tjäna stora pengar utan att behöva göra något själv. Det finns en anledning till varför de är registrerade i ett land med konfidentiellt register för sina företag. Cash FX försöker vinna ditt förtroende genom att hänvisa till stora fina kontor där de påstår sig sitta, men i själva verket är det adressen till ett delat kontorshotell, kanske bara med en brevlåda? I Panama kan de hålla sig undan rättvisan och alltså inget som är bra för dig som kund. Välj en seriös mäklare istället, t.ex. Skilling.

(The) Cyprus Securities and Exchange Commission

Datum: 2023-11-15
Anledning: Det finns många olika exempel på lurendrejare som använder sig av kända företagsnamn och försöker utge sig för att ringa från dem. Detta är ett exempel på lurendrejare som ringer och påstår sig vara från “The Cyprus Securities and Exchange Commission”, mer kända som CySEC. CySEC är alltså motsvarande svenska Finansinspektionen, men dessa lurendrejare som ringer och *utger* sig för att vara från CySEC är bedragare och försöker bara rida på namnet. CySEC själva ringer inte upp privatpersoner för att hjälpa svenskar att hitta borttappade Bitcoin eller annan kryptovaluta. På samma sätt som att svenska Finansinspektionen inte jobbar med den typen av uppgifter. Åter igen, använd sunt förnuft så kommer du långt. Även om dessa bedragare är väldigt bra på att övertyga, så låt dig inte luras! Bedragarna som ringer runt och utger sig vara från “The Cyprus Securities and Exchange Commission” är inget annat än just bedragare. De kommer INTE hjälpa dig att få tillbaka några “förlorade” eller “borttappade” Bitcoin. De kommer endast lura av dig pengar – dvs om du låter dig luras!

DBG investment

Datum: 7/9, 2023
Anledning: Ringer upp eller kontaktar sina utvalda offer med lögner om att de har ett innestående saldo på en “Atomisk Wallet”, “Atomic Wallet” eller motsvarande namn. Inte sällan hänvisar de till betydande belopp, t.ex. 10944 USD som de påträngande försöker få dig att vilja “ta ut” från kryptoplånboken. Detta är bara påhitt och de kommer försöka få dig att göra insättningar för att täcka deras påhittade avgifter. Detta är givetvis lurendrejare och inte något du ska falla för. Blockera dem och polisanmäl om du redan skulle råkat ut för dem.

Delta Stock

(delta-stock.com)
Datum: 2023-10-27
Anledning: Webbsidan för detta företag kan tyckas seriös. Dock ser man att de saknar licens och all form av detaljer gällande vilket bolag som står bakom tjänsten. Varningsflaggorna i topp så håll dig borta från detta bolag och välj ett seriöst alternativ istället. Det finns ingen anledning att välja oseriösa bolag oavsett om du kommer bli av med alla eller endast en del av dina pengar pga att de är oseriösa. Välj någon annan!

Everfx.com

Datum: 29/9, 2021
Anledning: Eftersom de är baserade på Cayman-öarna och utan EU-licens för att bedriva handel så är du som kund helt utlämnad till ditt eget öde om/när det blir problem hos Everfx. Cayman-öarna är en jurisdiktion som använd för bolag som vill ha anonymitet och hålla sig undan rättvisan. Det är inte ovanligt att lurendrejarna är baserade i sådana här länder just av den anledningen. Välj en seriös och EU-licensierad mäklare istället så har du åtminstone konsumentskydd och möjlighet att göra din röst hörd om det skulle bli problem.

Fin-Target.com, CoinBoost247.com och LibraFg.com

Datum: 2020-12-09
Anledning: Utger sig alla för att ha licens på Cypern, men har det inte.

Forex Birds Ltd

(https://forexbirds.com)
Datum: 2020-07-20
Anledning: Webbplatsen är ej auktoriserad av spanska eller europeiska myndigheter att utöva handel med finansiella instrument eller valutahandel för den delen.

Fortuna Privata Investments

(https://www.fortunaprivate.com/)
Datum: Första varningen kom 2020-08-19.
Anledning: Bolaget utger sig för att ha kontor i Kista, men verken finns där eller bedriver verksamhet i Sverige. Undvik till varje pris.

FTMO

Datum: 28/3, 2021.
Anledning: Lockar folk att stoppa in pengar i hopp om att de stoppar in pengar, tar hand om alla förluster och du får 70% av alla vinster. Tror du på det? Nej, undvik för dessa generösa villkor stämmer inte. Vem vill täcka alla dina förluster och ge dig tillbaka vinsterna? Så “trevliga” trading firmor finns inte. Läs omdömet om FTMO från Emelie här.

FXC Planet

(fxcplanet.com)
Datum: 9/11, 2022.
Anledning: En oseriös aktör som påstår att man kunnat handla krypto via dem. Hittar framför allt sina offer internationellt. Verkar relativt nyligt fått sin sajt avstängd (i skrivandets stund). Dock brukar denna typer av aktörer byta domän eller hosting-företag helt och hållet för att kunna köra vidare med sina bedrägliga metoder. Givetvis ska man undvika dessa helt.

Gateway Capital

Datum: 6/9, 2023.
Anledning: Ytterligare en bedräglig sajt som försöker påvisa extremt positiva resultat med små insättningar för att du som kund ska luras att sätta in ett större belopp. Börjar du prata om att ta ut pengarna kräver de att du ska fylla i diverse dokument och betala avgifter för uttaget. Givetvis bara lurendrejare och du ska absolut inte signera några papper som du inte vet vad det innebär. Håll dig borta, följ istället våra råd kring polisanmälan.

Glitter Stars Group Limited

(fxglitter.com)
Datum: 14/1, 2023.
Anledning: En av våra besökare hade frågor om detta bolag eftersom något kändes underligt. Efter att vi undersökt webbsidan så kan man konstatera att ingen adressinformation, ens på landsnivå finns för var det påstådda bolaget skulle vara registrerat. Det finns inget motsvarande bolag registrerat i England där de flesta Limited-bolag annars finns registrerade. Licensinformation saknas och bolaget är således med största sannolikhet olicensierat. Med tanke på att ingen bekräftad bolagsinformation finns tillgänglig så är det i linje med hur oseriösa bolagen agerar. Med detta konstaterat avråder vi starkt från att använda sig av detta bolag eller dess tjänster.

Glo Finance

(https://en.glofinance.net/)
Datum: 2022-05-27
Anledning: Glo Finance försöker utge sig för att vara en tradingplattform där du kan handla valutor och kryptovalutor. De har ingen information om vilket bolagsnamn som står bakom eller något bolagsnummer. De försöker dock hänvisa till ett NFA (amerikanska National Futures Association) licensnummer på sin webbsida under “Regulatory information” för att inge en falsk trygghet. Tar man sig tiden och faktiskt slår upp NFA-registreringsnumret som de hänvisar till så ser man svart på vitt att de INTE är medlemmar.

Som en del av deras tillvägagångssätt för att lura av sina offer pengar så har de en utstuderad strategi. De övertygar kunden att köpa kryptovaluta hos t.ex. Kraken (som är en legitim cryptohandels-plattform), vilket de också guidar kunden till hur de ska gå tillväga eller till och med fjärrstyr kundens dator för att göra å dennes vägnar. De säger sedan att kunden ska skicka in kryptovalutan till plattformen Metatrader 5. Metatrader är en legitim handelsprogramvara men man måste använda sig av en tradingmäklare, t.ex. Skilling för att kunna använda den för att handla med riktiga pengar. Skapar man konto hos Metatrader direkt så är det demokonton som skapas för att man ska kunna prova på den. Men då är det alltså låtsaspengar man får där. Bedragarna övertygar dock då kunden att det är riktiga pengar och att insättningen kommit in där. När man sedan vill ta ut pengarna så går det naturligtvis inte.

Global FX International LP

(https://global-fx.com)
Datum: 2020-06-26
Anledning: Utger sig från att verka från Hong Kong, men de lokala myndigheterna varnar för Global FX International och flera andra firmor som börjar med G. De saknar helt licens från all typ av handel med värdepapper, råvaror och valuta.

Global One Markets

(globalonemarkets.net)
Datum: 2022-10-17
Anledning: De försöker sälja in sina tjänster i form av “tradingstöd” och vill att man ska använda sig av Ethereum för att göra insättning. Detta är ett sätt för att bankerna inte ska kunna hjälpa offren att få tillbaka några pengar när de sk “kunderna” har blivit lurade. Till en början vill de att du ska testa att handla med dem i begränsad skala. Ibland kan det även fungera att ta ut sitt första testbelopp för att de ska vinna förtroende.
– Gör man sedan en större insättning så börjar problemen och de kommer försöka få dig att göra allt större insättningar. Efter ett tag så slutar de svara och kunden står kvar utan möjligheter att få tillbaka några pengar.
– Ingen information om vilket bolag som står bakom sajten/tjänsten finns på deras sajt. De är heller inte licensierade och förtjänar sin plats på varningslistan.

I Net Markets

Datum: 2022-10-11
Anledning: De utger sig för att vara telefonrådgivare inom kryptovalutor. De använder sig ibland av en norsk kontaktperson. Det är tyvärr ingen garanti för att de är seriösa. Snarare tvärtom. Även om man ibland kan få tillbaka en del av sitt insatta belopp i ett steg för att de ska försöka vinna kundernas förtroende, och påvisa att man kan få ut “vinster”. Dock uppmanar de oftast att man endast tar ut en del av det satsade beloppet. Ofta sker utbetalningen via diverse kryptosajter, som t.ex. Crypto.com, sedan vidare via Revolut och sedan in på ditt bankkonto. Men eftersom det endast är en del av ditt insatta belopp du får ut i deras “test”, så så går de i slutändan med vinst även om du skulle bestämma dig för att avsluta ditt konto. De försöker istället få dig som kund att sätta in mer pengar. Har du gjort insättning med ett betalkort, så kontakta din kortutgivare/bank och be dem spärra transaktionen om det går. Håll dig borta!

Invox (IVX)

Datum: 8/12, 2023.
Anledning: Kunder som använt och satt in pengar (minst 200 USD eller 2000 kr) på Invox.pro/sign-in – har inte kunnat ta ut pengar efter att de vunnit. Valutahandel misstänker att hela sajten är en scam och alla pengar man stoppar in går direkt till scammers. De låtsar sedan att du vunnit stora summor. Kunden som talade med oss hade ökat sitt handelskonto till 3500 USD. Men när han försökte ta ut 2500 USD så krävde man en vinstskatt på 700 USD innan han skulle få ut pengarna. IVX använder Anydesk som också är med på varningslistan för oseriösa aktörer på trading marknaden. Undvik dessa till varje pris. Kör en reglerad tradingfirma från Cypern istället.

ITE Global Limited eller ITE Company Global Limited

(https://iteg.cc)
Datum: 2021-10-03
Anledning: Använder sig av sol-och-vårar upplägg för att lura (ofta) singel-män på pengar. Bolaget påstår sig vara baserade i England men huvudmännen är förmodligen baserad någon annanstans.
– De hittar sina offer via datingsidor, t.ex. Facebook Dating och Tinder inte sällan med kinesiska kvinnor som då introducerar offren till företaget. De har använt sig av MetaTrader 4 och MetaTrader 5 demokonton för att lura sina offer att tro det är riktigt konto eller riktiga pengar, men i själva verket är det alltså låtsaspengar som de påstår offren “tjänat”. Dina riktiga pengar har de då hunnit ta hand om och skicka till konton där de blir oåtkomliga för rättsväsendet.
– Vill man någonstans under vägen försöka ta ut sin vinst så hävdar de inte sällan att man måste betala skatt på vinsten, så man måste sätta in ännu mer pengar. Ibland påstår de att minimibeloppet är mer än vad man har på kontot så man måste försöka tjäna mer pengar på trading (och så förlorar man dem) eller så erbjuder de att de kan låna ut pengar till minsta beloppsgränsen. Accepterar man det kommer nya ursäkter t.ex. att man då måste betala lånekostnaden och man får i slutändan aldrig ut några pengar. Det är alltså bara bluff och båg. Skatt betalas till Skatteverket och inte till tradingmäklaren vid uttag. Oavsett vad de försöker komma med för ursäkter för att uttag ska kunna göras: tro inte på dem!

Mannaz

(mannaz.pro)
Datum: 2023-09-07
Anledning: De försöker få sina kunder att börja med en liten insättning, exempelvis på 249 Euro. När man gjort en insättning börjar de automatiskt handla för dina pengar efter vad det verkar. För dig som kund ser det ut som om det ligger öppna positioner, inte sällan utan varken stop loss eller take profit för att skydda positionen. Ber du dem stänga positionerna så hänvisar de till att systemet automatiskt hanterar positionerna och att positioner stängs så fort en sådan tradingsignal ges. Med största sannolikhet är detta lurendrejare som tjänar pengar på att du gör så många handelspositioner som möjligt (utom din kontroll) och/eller så är det helt enkelt en fejkad plattform. Oavsett vad, så undvik dessa. Detta är givetvis varken lagligt eller okej sätt för dem agera. Välj en licensierad mäklare istället. Håll dig borta!

Matrix AI

(loomp-offers.com/365daily-market-news/index.html)
Datum: 2021-11-15.
Anledning: De hänvisar till garanterade vinster på bara några timmar. Detta är helt orimligt och inget som är varken möjligt eller seriöst. All typ av spekulation kommer med risk och därför kan man inte garantera vinster. De skriver inte ut vilket bolag som står bakom och saknar givetvis licens.
Håll dig borta från dessa oseriösa aktörer.

MetaMask Info

(metamask-info.com)
Datum: 2023-12-01.
Anledning: Dessa lurendrejare mailar från epost-adressen “[email protected]” och försöker alltså efterliknande namnet på den seriösa programvaran Metamask (ett tillägg för webbläsaren Chrome och liknande) som används för att hantera kryptovalutor. Bedragarna bakom MetaMask Info däremot är alltså lurendrejare som försöker utge sig för att hjälpa dig, inte sällan efter att du kanske blivit utsatt av ett bedrägeri redan. De försöker exempelvis bland annat få offret att sätta in mer pengar för att täcka avgifterna för så kallad “gas” (en slags transaktionsavgift som används för att skicka kryptovalutor). Så de försöker alltså utge sig för att kunna få ut pengarna för din räkning genom att du ska skicka mer pengar/kryptovaluta. Men i själva verket är alltså de påstådda pengarna som de ska “rädda åt dig”, redan borta. Tro inte på något de säger och vad du än gör, betala alltså INTE in mer pengar till dem.

Motto FX

(www.mottofx.com)
Datum: 2020-07-20. Den spanska versionen av Finansinspektionen skickade först ut en varningen om Motto FX eller CAPITEUS GLOBAL LTD som de också kallas.
Anledning: De är ej tillåta att bedriva värdepappershandel eller valutahandel på nätet.

PrimaryFxMarkets.com, CapitalLevel.com, MarketsSwiss.com

Datum: 2020-10-16
Anledning: Även om de skriver på sina webbplatser att de har CySec licens, så är detta inte fallet. De finns inte registrerade hos CySec, rapporterar den cypriotiska licensmyndigheten.

Finmarkethub

Datum: 2023-09-06
Anledning: Lurendrejare som hittar sina offer via annonser eller liknande för exempelvis “Quantum AI” på Facebook/Meta. De försöker framstå som om de har en sk “advisor” eller rådgivare på svenska för att hjälpa dig med investeringar. De kan på bara kort tid, inom dagar eller veckor påvisa (fejkade) resultat som är mycket imponerande för att du ska tro på deras lögner och sätta in större belopp hos dem. Detta är givetvis inte sant och bara påhitt. Vad du än gör sätt inte in mer pengar hos dem.

Quantum Market

(www.quantummarket.net/#/regular-cfd/trading)
Datum: 2021-11-15.
Anledning: Licensierade i Dominikanska Republiken. Där råder stark sekretess av bolagsägare och ett lämpligt ställe om man vill lura folk utan att riskera att någon hittar bakomliggande ägare. De påstår att de också har kontor i England, men där skriver de inte ut sitt bolagsnamn. Blir man lurade av dessa så är chanserna mycket små att man får tillbaka sina pengar. Håll dig borta.

Schmeidings

(www.schmeidings.com)
Datum: 2023-12-01
Anledning: Dessa lurendrejare skriver bland annat om en “100% profit guarantee”. När det kommer till investeringar finns inget som garanteras när det kommer till sådana stora vinstmöjligheter. Är det stora vinstmöjligheter så är det också stor risk. I detta fall med bedragare som dessa skulle det stämma bättre med “100% loss guarantee” – alltså garanterat att du blir av med alla dina pengar som satsas. Förmodligen så använder detta bolag sig av fejkade handelsplatser för att kunna uppvisa dina vinster så du ska vilja stoppa in ännu mer pengar efter ett första test. Men håll dig borta från dessa bedragare och lita inte på något de påstår, på något som de skickar “skärmdumpar” på eller försöker påskina finns på deras webbplats.

SpinCapitals

(www.spincapitals.com)
Datum: 2021-12-10
Anledning: Spincapitals är ett olicensierat företag, utan information om vem som faktiskt står bakom på deras webbsida. De använder seriösa tradingplattformar som Binance och CEX för kryptovalutor som ett sätt för offren att sätta in pengar och köpa kryptovalutor. De hittar sina “kunder” via sociala medier, bland annat initialt via Instagram där senare går över till Whatsapp. En av deras påhittade kontaktpersoner kallar sig för Jessica L**** och försöker efterlikna en befintlig stor Instagram-profil. Kontakten görs dock från ett fejkkonto just för att försöka vinna förtroende hos dig som offer genom att efterapa och försöka hänvisa till en erkänt trovärdig person.
– De är extremt slipade och övertygande för att få offren att lita på dem och skicka över stora belopp. När pengarna väl är inne och växlade till crypto så lurar de sina offer så till den grad att samtliga tillgångar försvinner. Trots att det står att kapitalet finns kvar när man loggar in på sitt konto hos dem så kräver de stora belopp i “avgifter” eller med hänvisning till andra skäl för att de ska betala ut pengarna. Detta är bara ett sätt för att försöka lura dig som intet ont anande kund på ännu mer pengar innan de försvinner med “bytet”. Undvik!

Spring Information

(https://www.swisstraders.com/)
Datum: 2021-01-21
Anledning: En rikig skojare som Valutahandel stött på den senaste tiden är Spring Information. Ok, redan namnet låter lite märkligt, men i själva verket så är detta en klon av en annan sida. Bolaget tycks ägna sig åt att skicka ut brev och e-post med krav om att skicka pengar till deras ERC20 plånbok för att man ska kunna ta ut pengar. Givetvis så bör denna oseriösa aktör undvikas helt – en stor varning för Spring Information alltså.

Swiss Traders

(https://www.swisstraders.com/)
Datum: 2020-06-08
Anledning: Utger sig för att ha kontor i Geneve och att de har licens från Schweiz att bedriva valutahandel på nätet. Så är dock inte fallet och både svenska och europeiska traders bör undvika Swiss Traders.

Top Life Option

(toplifeoption.com)
Datum: 10/11, 2022
Anledning: Detta bolag försöker påskina att alla andra besökare på deras sajt tjänar pengar, medans du inte tjänat något alls. Visar notiser kring att andra av deras påstådda kunder har tjänat både det ena och det andra. Säger sig vara registrerade i Colorado i USA. Ej licensierade i EU och man bör undvika dessa.

Trade Speck

Datum: 27/7, 2023.
Anledning: Tradespeck.com lockar folk med att innestående pengar finns på kontot. Vill man stänga kontot så påstår de att det finns pengar kvar och inte sällan “fylls kontot på” med ett relativt stort belopp helt utan att kunden gjort något. Därefter kräver de “source of funds” vilket de hänvisar till diverse påhittade steg som måste fullföljas där delar av det går ut på att man köper Bitcoin (t.ex. för “50 000 swe kr”) hos en tredje part och skickar till deras påhittade “declaration wallet”. De påstår vidare att de Bitcoin som skickas över inte kommer lämna plånboken man skickar kryptovalutan från. Men det är givetvis inte sant. De saknar vidare information om vilket bolag som står bakom sajten. De är inte licensierade även om de påstår sig vara så hos FCA. Helt enkelt en scam de lägger stora resurser och tid på för att lura sina offer. Håll dig borta!

TraderFex

Datum: 2/7, 2021.
Anledning: TraderFex.com är den senaste valutamäklaren som vi på Valutahandel.se vill höja en varningsflagga för. De saknar helt licens, men har ändå supporttelefon i Sverige. Vi har blivit kontaktade av en advokatfirma som undersöker dem för närvarande, vilket är ett dåligt tecken. Bolaget ger “rabatt” på ett antal swap positioner, vilket är illegalt inom EU. TraderFex är därför en firma som bevisligen sysslar med olaglig verksamhet i jurisdiktionen där de jobbar. Så välj istället en EU-licensierad valutamäklare, för att vara på den säkra sidan och få fullt skydd av dina pengar.

TraderKing

(TraderKing.io)
Datum: 2020-07-01
Anledning: Alla firmor som sysslar med valuthandel i Storbritannien måste vara licensierade genom FCA för att få bedriva verksamhet. Så är inte fallet med TraderKing, som inriktar sig mot britter och Europeer. De har en address på St. Vincent and the Grenadines och ett brittiskt telefonnummer, men den brittiska motsvarigheten till finansinspektionen, FCA, meddelar att Traderking är scammers.

Trust Wallet

Datum: 2023-11-24
Anledning: Det finns ett seriöst bolag bakom namnet TrustWallet men det innebär INTE att du kan lita på någon som ringer upp dig oanmält och påstår att du har kryptovaluta eller andra pengar hos dem. Trust wallet är en programvara/app för att hantera kryptovalutor och alltså inga som ringer upp sina kunder eller icke vetande kunder för att försöka återgälda några bortsprungna pengar. Allt sådant beteende står lurendrejare bakom och försöker spela på ditt hopp om att vilja bli rik, tjäna pengar eller annat. Bedragarna utger sig ofta för att ringa från seriösa bolagsnamn för att du ska bli lurad och övertygad om du Googlar deras påstådda namn. Man måste därför utgå ifrån beteendet hos den som du blir kontaktad av. Åter igen, INGA seriösa bolag ringer upp folk för att ge tillbaka borttapade kryptovalutor eller andra pengar. Detta är bedragare som försöker lura dig. Håll dig borta, lägg på och har du redan blivit lurad? Gör en polisamälan.

United Markets Capital

(www.unitedmarketscapital.com)
Datum: 2020-06-10
Anledning: Annonser har placerats på Facebook i ett försök att övertyga potentiella kunder att börja med trading. Efter att ha lämnat uppgifter till bolaget så brukar de snabbt ringa upp och ge tydlig investeringsrådgivning. Dessvärre så har de inget tillstånd att bedriva sådan verksamhet, varnar FSMA i Belgien.

Victoria Coin

(www.victoria-coin.com)
Datum: 2021-11-18
Anledning: Ännu ett “företag” som på olika sätt kontaktar intet ont anande människor (t.ex. via email/spam och liknande) och övertygar dem att “investera” i Bitcoin. Ingen information finns om licens, vilket bolag som står bakom dessa eller ens var de är baserade. Den enda information är två olika telefonnummer varav ett i UK och ett i Australien. Deras så kallade “account managers” ringer sina offer i princip dagligen för att berätta om påhittade vinster och för att driva på kunderna att skicka in mer pengar i ordrar löpande. Blir man lurade av dessa är chanserna mycket små att ha en chans att få ut några pengar överhuvudtaget. Undvik dessa till varje pris.

WebTradeCap

(www.webtradecap.com)
Datum: 2023-03-28
Anledning: Denna sajt kan vid första anblicken se seriös ut men när man börjar titta närmare på den så ser man bland annat att alla former att kontaktuppgifter och företagsuppgifter kring vilket bolag som står bakom sajten saknas. Detta är en stark röd flagga. Efter att vi blivit kontaktad av en tipsare som dessutom förklarat vilka metoder de använder sig av i sin marknadsföring så är det klargjort att vi starkt avråder från detta bolag. De hänvisar till fejkade annonser från Aftonbladet där det ser ut som att de varit med i tidningen och där svenska kändisar som t.ex. Tilde skulle rekommendera dem för att tjäna pengar genom robothandel. Detta är alltså inte sant utan ett sätt som lurendrejare använder sig av för att försöka vinna förtroendet hos sina offer genom att hänvisa till kändisar. Håll dig borta från dessa och alla andra företag som försöker påstå att kända personer tjänat pengar på trading eller annan typ av handel hos dem!

X Pro Mining

(xprosmining24.com)
Datum: 2022-04-01
Anledning: En oseriös sajt som försöker övertyga sina offer att investera i Bitcoin och kryptovalutor genom dem bland annat med att säga att de har certifikat. Dock finns ingen information om licens. OM man trots detta går vidare och gör insättningar hos dem så fejkar de information om hur pengarna ökar i värde dag efter dag. När man slutligen vill ta ut sina pengar så blir kontot blockerat och man måste göra en insättning, exempelvis på 1500 USD. Dock hävdar de att inga pengar går förlorade utan att den insättningen också betalas ut som en del av “vinsten”. De hävdar att det endast är en process som behövs för att kontot ska öppnas igen och att insättningen behövs för att en kod ska skapas som låser upp offrets blockerade konto. Som ni hör är detta ett uttänkt bedrägeri och något som görs för att lura dig som kund på ännu mer pengar. Gå inte på bluffen. Håll dig borta även från detta bolag!

X Trade Brokers

(www.x-tradebrokers.com)
Datum: 2022-04-06
Anledning: När en kund vill ta ut sina pengar från bolaget så efterfrågar bolaget en “depositionsavgift” som motsvarar samma summa som pengarna som ska tas ut. Detta är *INTE* rimligt och inget ett seriöst företag varken får göra eller gör. Undvik dem om du inte vill riskera att förlora dina pengar. Vidare finns ingen information om vilket bolagsnamn som står bakom sajten och därmed heller ingen information om att de är licensierade. Vilket innebär att det är i princip omöjligt att få tillbaka några pengar.


Hur vet man att ett bolag inom trading är oseriöst?

Ofta så används mindre trovärdiga webbadresser som du inte känner igen, såsom fuskarna bakom CSIF gjort i ett försök att “låta” som Credit Suisse. Andra tricks inkluderar normalt att sätta ut felaktiga licensnummer och adresser. Därför kan det vara praktiskt att verkligen kolla i lokala register, såsom CySEC från Cypern eller MFSA från Malta. Detta kommer visa om bolaget är licenserat där.

Har du något tips?

Ifall du råkat illa ut så kontakta först och främst Polisen och gör en anmälan om Investeringsbedrägeri. Du kan också kontakta Finansinspektionen på: [email protected] eller via telefon (08-408 980 00). Givetvis så kan du även meddela oss och berätta vad som hänt, så vi kan ta med bolaget på listan så andra inte råkar ut för samma missöde. Ifall du letar efter en riktigt seriös valutamäklare så kolla topplistan. Det finns även en topplista för mobila valutamäklare med många bra alternativ också.

Välj en seriös mäklare för både kryptovalutor och vanliga valutor

Här nedan är en licensierad mäklare som är både seriös och grundad av Skandinaver. Att de är licensierade ger en extra trygghet för dig som kund eftersom de då granskas av myndigheter för att få och bibehålla sin tradinglicens.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Prova en seriös online trading sajt istället. Skapa ett demokonto hos Skilling – helt riskfritt!

Riskvarning: 79% av retail kunder förlorar pengar.


Handla kryptovalutor hos en licensierad mäklare?

Är du mer intresserad av att handla med kryptovalutor? Välj då en licensierad kryptomäklare även för det.


Betyg: 9.5/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: eToro är ett av världens största och välkända tradingplattformar online och erbjuder handel med kryptovalutor som Bitcoin, Ethereum men också andra mindre kända altcoins som t.ex. Solana, Ripple, Fan tokens och många andra.

Riskvarning: 81% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.


Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.