fbpx

John från Kungsholmen

Registrerade sig hos valutamäklaren FP Markets för 11 minuter sedan.

» Prova FP Markets du med.
75.31 av alla användare förlorar pengar vid handel med CFD'er hos First Prudential Markets Ltd.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Den kanske mest eftertraktade kryptovalutan 2021 heter Ethereum (ETH). Det går att köpa Ethereum på en rad olika sajter, men du kan även blanka ETH som CFD. Här visas de 10 bästa upp och du får även se livekurser för Ethereum!

Ethereum skrivs om i media, det syns nästan överallt på nätet och det är ofta ett hett samtalsämne vänner emellan. ETH finns även som alternativ för valutahandel online och idag finns det relativt många av de bästa valutamäklana på nätet som erbjuder både Bitcoin, Ethereum och andra kryptovalutor som alternativ.

Oftast när ämnet kommer upp så handlar det om BitCoin, men det finns väldigt många andra kryptovalutor. Den näst största är Ethereum, men omsättningen har faktiskt överskridit BTC de sista månaderna och framtiden tycks vara ljus. Även om Ethereum inte alls syns i samma utsträckning som BitCoin så är det en välkänd valuta bland de som är åtminstone lite insatta i industrin. Faktum är att Ethereum på viss sätt kan ses som lillebrorsan till BitCoin, men på andra sätt så har denna digitala valuta mycket snabbare överföringshastighet och överlägsen användning vid skapande av nya mynt.

Ethereum, förkortat “ETH” på Forex marknaden, erbjuder påtagliga skillnader och fördelar som BitCoin inte klarar av. Därför tillägnar vi en hel sida åt ämnet så att du får all information du behöver för att kunna göra ett eget och välinformerat beslut om du funderar på att handla Ethereum online (eller om du bara är nyfiken på vad det hela handlar om, alla detaljer hittar du här!).


Betyg: 9.5/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Smidigaste sättet att köpa Ethereum är hos eToro. Börja här!

Riskvarning: 81% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.


Vad är Ethereum?

Ethereum är en förbättring av det blockchain om skapade BitCoin. Även känt som Ether eller ETH, är en av de allra största kryptovalutorna i hela branschen. Ethereum skapades 2015 och har några tekniska skillnader som separerar valutan från andra kryptovalutor (läs mer om det här nedanför).ethereum blockchain

Tanken som skaparen Vitalik Buterin hade med Ethereum var att ta kryptovalutor till nästa nivå genom att fixa några fundamentala problem som BitCoin var känt för. Långa väntetider för bekräftelser är en och problemet med centraliseringsfenomenet som minin-processen skapade.

Efter lanseringen i slutet av juli 2015 tog det ett tag för valutan att bli accepterad i branschen, det gick lite upp och lite ner innan ETH tog fart och började stiga i värde likt en raket mot skyarna. Den 13e juni 2017 stod värdet i 388 dollar och nådde sin högsta notering någonsin, vilket gör Ethereum till en av de allra dyraste kryptovalutorna i branschen.

Då användandet av kryptovalutor inte är så vidspritt ännu så är inte Ethereum lika användbart som BTC i form av betalningsalternativ, men det är minst lika värdefullt i form av säkerhet och bevaring av värde som investeringsalternativ. Med det sagt så finns det redan nu många företag som accepterar ETH som betalningsalternativ och fler kommer det att bli.

Fördelarna med ETH är precis som alla andra kryptovalutor – de är befriade från en central auktoritet och tredje part, transaktionerna går blixtsnabbt, är inte berört av geografiska gränser och finns tillgängligt på transparenta konton.

Topplista över de 10 bästa sajterna för Ethereum köp & trading


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Trading. Enkelt. Allt på svenska. Har BankID och lokal support.

Riskvarning: 73% av retail kunder förlorar pengar.


Betyg: 8.88/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Handla Polkadot, låna ut mynt med ränta eller köp krypto med VISA-kort.

Riskvarning: Över hälften av alla användare förlorar pengar hos denna kryptomäklare.Betyg: 8.7/10
Minsta insättning: 500 SEK
Beskrivning: Vill du ha det säkert? Prova Safello, den svensk kryptoplattform som gör det både enkelt & säkert.

Riskvarning: Över hälften av alla användare förlorar pengar hos denna mäklare.


Betyg: 9.44/10
Minsta insättning: 1 EUR
Beskrivning: Störst på krypo. Över 100 kryptovalutor att handla, både CFD och växling av mynt med wallet.

Riskvarning: Riskera aldrig pengar du inte har råd att förlora.


Betyg: 9.43/10
Minsta insättning: 200 kr
Beskrivning: Den bästa crypto exchangen för att växla, handla eller trada Bitcoin som du kan lita på!

Riskvarning: Som vanligt ska man aldrig riskera pengar man inte har råd att förlora.Betyg: 9.22/10
Minsta insättning: 350 kr
Beskrivning: Kriptomat erbjuder enkel, prisvärd och säker kryptohandel för alla – oavsett nivå.

Riskvarning: Var försiktig när du handlar med kryptovalutor, då volatiliteten är hög.


Betyg: 9.63/10
Minsta insättning: 417 kr
Beskrivning: Växla, tradea och låna ut – allt hos legendariska Poloniex.

Riskvarning: Över hälften av alla användare förlorar pengar hos denna kryptomäklare.


Betyg: 8.57/10
Minsta insättning: 0 BTC
Beskrivning: Inga dolda avgifter och med marknadens bästa räntesatser. BlockFi är en kryptoplattform utöver det vanliga.

Riskvarning: Över hälften av alla användare förlorar pengar vi trading på denna kryptoplattform.


Betyg: 9.2/10
Minsta insättning: 10 kr
Beskrivning: Trada 100+ kryptopar hos världsledande Crypto.com som även ger ut eget betalkort för crypto!

Riskvarning: Över hälften av alla användare förlorar pengar hos denna mäklare.


Betyg: 9.29/10
Minsta insättning: 50 EUR
Beskrivning: Köp & sälj kryptovalutor smidigt. Coinbase är namnet!

Riskvarning: Marknaden är volatil. Riskera inte pengar du inte har råd att förlora.


Vad är skillnaden mellan Ethereum och BitCoin?

Den allra största skillnaden mellan ETH och BTC är att Ethereum är byggt för att kunna hantera mycket annat än transaktioner av digitala valutor. Det blockchain som ETH är byggt på tillåter bland annat överföringar av så kallade “smart contracts”. Smart Contracts är enkelt förklarat som en benämning av digitala koder som klarar av överföringar av pengar, webbaserat innehåll i form av digitala appar och annan information som inte har något att göra med kryptovaluta, egendom som mark, juveler eller bostäder, aktier och allt annat av fysiskt värde.

Alla blockchains är byggda för att avläsa kodning, men de allra flesta blockchains har stora begränsningar. Ethereum är annorlunda, det tillåter obehindrad överföring av koder så det går att koda precis vad som helst – inte bara digitala pengar.

handla ethereum online

Fördelar med att köpa Ethereum

Ett vanligt blockchain hanterar endast överföringar och uppdateringar av ekonomiska transaktioner. När du köper Ethereum så är det mycket mer komplicerat än så – då det hanterar flera typer av överföringar och uppdateringar av alla olika sorters information. Man kan alltså använda Ethereums blockchain för att skicka och dela i princip all form av data från webbaserade appar till hur man röstar i ett val till hur mycket pengar man skickar till tant Agda.

Ethereum tillåter processering av större block vilket betyder snabbare överföringar tack vare snabbare bekräftelse av transaktioner, det vill säga att mer information kan bearbetas på kortare tid.

Det är också helt omöjligt att manipulera informationen så snart den har blivit en del av köpet genom Ethereum blockchain. Tack vare samma princip som alla andra blockchain – det finns en master copy som alla i hela kedjan har kommit överens om och som är bekräftad. Om någon skulle försöka manipulera informationen så räknas den nya versionen som ogiltig då den inte har gått igenom kedjan. Ifall du är sugen att köpa ETH, så prova Stormgain som har marknadens bredaste alternativ för krypto trading och köp.

Säkerheten är total och gäller inte bara för digitala valutor, utan säkerheten täcker även all annan information som skapas på Ethereums blockchain. Alla smarta kontrakt (smart contracts) som skapas blir genast en del av Ethereum blockchain.

Handla Ethereum online

Valutahandel med kryptovalutor är inte precis den vanligaste formen av valutahandel online. Däremot är det en växande marknad och även om det inte är jättemånga valutamäklare som erbjuder alternativet än så länge så kan vi med största säkerhet säga att det kommer att bli fler och fler.

Valutamäklare som erbjuder dig alternativet att handla med Ethereum är dessa:
Stormgain: Marknadens kanske mest flexibla alternativ för att köpa Ethereum med kreditkort, betalkort eller överföring.
Plus500: Riskvarning: 79% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar hos denna leverantör.

Skilling
AvaTrade
eToro
Markets.com
IG Markets
Trade.com

Klicka på respektive valutamäklare för att läsa vår recension om de. Dessa valutamäklare erbjuder dig också ett gratis demokonto där du kan lära dig valutahandel och låter dig handla för låtsaspengar så att du även kan prova lite olika tradingstrategier. Det är ett jättebra alternativ för alla nykomlingar till valutahandel på nätet.

Ethereum Mining

Ethereum Mining är processen att skapa fler Ether, valutan som är baserad på Ethereum blockchain. Att “mina” Ether är väldigt likt processen att mina bitcoin – en medlem i kedjan som utgör valutans blockchain behöver verifiera överföringar. Detta görs genom kontrollera blockets metadata gentemot ett antal olika “hashfunktioner”, om korrekt “hash” hittas så kan medlemmen lägga till blocket i kedjan och blir även belönad med X-antal andelar av Ether.

Denna process kallas för Proof-of-Work och är extremt svår att kringgå genom att fuska. Mining är alltså en central del i att få ett blockchain att gå ihop, det är på så vis som hela kedjan kan skapa konsensus och en säkerhet i att informationen som har bearbetats är korrekt. Det är dessa “vittnen” vi pratade om på sidan om “Blockchain”.

›› Läs även vidare om andra kryptovalutor här

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.