fbpx

Krister från Sundsvall

Registrerade sig hos valutamäklaren Safello för 34 minuter sedan.

» Prova Safello du med.
Över hälften av alla användare förlorar pengar hos denna mäklare.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Bitcoin Cash är resultatet av en hardfork som skedde i augusti 2017. Det är alltså baserat på samma grundläggande blockchain som Bitcoin fast har lite andra egenskaper. Bland annat är storleken på blocken som minas mycket större vilket leder till mycket, mycket snabbare transaktioner. Andra skillnader har att göra med säkerhet och bekräftelse av block.

Vad är Bitcoin Cash?

De tekniska skillnaderna mellan BTC och BCH beskrivs nedan.
Sedan lanseringen av Bitcoin har medlemmarna i samfundet av kryptovalutan stått inför ett problem gällande skalbarheten av transaktioner. Mer specifikt gäller det storleken på blocken som minas. 2010, kort efter lanseringen, sattes gränsen för blocken till 1MB, något som medlemmarna snabbt insåg skulle påverka tiden för processering av transaktioner och därav även påverka valutans potential. Kort sagt – begränsningarna som via hård-kodning sattes på plats för att motverka spam-attacker mot nätverket sattes när värdet för Bitcoin fortfarande var lågt. Sedan 2015 har värdet av Bitcoin ökat kraftigt och storleken på blocken börjar bli på tok för stora för en begränsning på 1MB.

Under åren har flertalet förslag kommit till ytan gällande hur man ska hantera denna begränsning, och oftast har det handlat om just storleken på blocken. På grund av att kryptovalutor är decentraliserade och inte sköts av en individuell auktoritet behöver alla ändringar i koden accepteras av minare och utvecklare tillika – konsensus (läs mer om detta under vår dedikerade sida för kryptovalutor). Denna konsensus-drivna metod gör att det ofta tar lång tid innan alla kan komma överens och förändringar kan implementeras. Detta har lett till att ett par olika avstickare har skapats med helt skilda transaktionskonton med helt andra standards, detta kallas för en HardFork. Bitcoin XT och Bitcoin Unlimited är två exempel på hardforks som aldrig accepteras av samfundets medlemmar.

BitCoin Cash är en hardfork som accepterats av tillräckligt många medlemmar och är baserad på Bitcoin Classic.

De fysiska skillnaderna är:
Storleken på blocken som minas har ökats från 1MB till 8MB, något som tillåter Bitcoin att genomföra så pass många transaktioner att de nu kan börja mäta sig med betalningsmetoder som VISA och PayPal.

De har också tagit bort SegWit (Segregated Witness), en kod som är designad för att befria lite block-storlek genom att ta bort vissa delar av en transaktion. Allt detta för att kunna ta en större andel av marknaden via fler och snabbare transaktioner.

Bitcoin Cash implementerade även nya unika signaturer för att genomföra transaktioner, något som ökar säkerheten på säkerheten hos relevanta wallets.handla bitcoin cash i mobilen

Slutligen bakades det även in en ny funktion som tillåter justering av svårighetsgraden på de algoritmer som vi löser när vi minar – “DAA” förkortat från Difficulty Adjustment Algoritm. Detta betyder kort att de som minade Bitcoin där och då lätt kunde byta bana från BTC till BCH utan att förlora hashing-kraft.

Handla Bitcoin Cash online

Med tanke på hur pass ny denna kryptovaluta är så är det inte jättemånga valutamäklare online som har lagt till BCH i sitt utbud. Däremot finns det flertalet krypto-mäklare, men hos de är du helt limiterad till just kryptovalutor och kan inte investera i valutapar, råvaror, CFDer eller optioner.

För att handla Bitcoin Cash behöver du ha en krypto-wallet samt t.ex. ett konto hos en valutamäklare eller handelsplattform.

En valutamäklare som vi känner till, som vi håller som en av de allra bästa valutamäklarna i branschen, är eToro. Vi vet även att AvaTrade och Plus500, två andra extremt bra och populära forex brokers på nätet, också erbjuder BCH i sitt utbud. Hos alla dessa brokers kan du dra nytta av ett obegränsat demokonto som tillåter dig bekanta dig med handelsplattformen, prova nya tradingstrategier och testa olika teorier – allt utan att du behöver investera egna pengar innan du är helt redo att köra igång på riktigt.

köpa bitcoin cash online

Om du är ny till konceptet att investera i valuta och kryptovalutor så rekommenderar vi starkt att du börjar med ett demokonto.

Valutamäklare med Bitcoin Cash

Listan är ganska kort, du ser tre alternativ i stycket här ovanför. Du kan investera i CFD'er med BCH-exponering hos ett fåtal valutamäklare, bland annat:

eToro: Enkel och smidig handel.
Plus500: Börsnoterade och riktigt seriösa. Riskvarning: 79% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar hos denna leverantör.

AvaTrade: Ett annat bra alternativ.

Vissa av dessa mäklare erbjuder bonusar och andra erbjuder rena pengar via turneringar. Klicka på brokern så kan du läsa allt du behöver veta.

Bitcoin Cash Mining

Om du verkligen är intresserad av att börja mina BCH så behöver du investera i en dyr rigg. Du behöver investera i GPU baserade grafikkort som tillåter så hashing-kraft som möjligt. Sedan Bitcoin lanserades har industrin för grafikkort exploderat och det finnd väldigt avancerade alternativ idag. Men det kostar en hel del och du har väldigt hård konkurrens. Även om du går med i en mining-pool, ett alternativ där flera medlemmar bidrager till samma mining-enhet, så finns det inga löften om att det blir bra avkastning.

För att inte nämna att Bitcoin börjar närma sig slutfasen av mining. Det finns en bestämd mängd BTC som är möjliga att mina, sedan är det slut och kryptovalutan når sin fulla förmåga. Vill du läsa mer om detta kan klicka på följande länk för att lära dig allt om Bitcoin.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.