fbpx

Albert från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 9 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
73% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
CMC Markets prisbelönta startsida
Klicka för större bilder

Brittiska valuta- och CFD-mäklaren CMC Markets grundades redan 1989 och är därmed en av de äldsta och även mest erfarna aktörerna på marknaden för online trading. Sajten har under drygt 30 år haft en framgångsrik resa och vuxit till en global plattform populär bland online traders från hela hela världen - så även Sverige och övriga Norden. Det anrika företaget är noterat på Londonbörsen med tickern CMCX. CMC Markets vänder sig till klienter över hela världen som vill handla valuta på nätet, eller aktier, index och råvaror som CFD. Det går för övrigt även att handla ETF'er med CMC Markets. De finns på svenska och har även svensk support. Sedan en tid tillbaka så har CMC Markets faktiskt ett lokalt Skandinavien kontor i Oslo.
Vi på Valutahandel.se anser, tillsammans med många andra oberoende aktörer, att CMC Markets är en av Sveriges bättre aktie- och valutamäklare med CFD'er, då deras plattform är avsevärt mer modern än de flesta konkurrenterna. Utbudet är enormt stort, med 330 valutapar och fullt av spännande aktiekorgar. Totalt så återfinns över 9000 instrument att handla hos CMC Markets, dvs. avsevärt mer än konkurrenterna. Du kan även använda 120 tekniska indikatorer, vilket hjälper till att ta trading beslut.

CMC Markets lockar bland annat med ett mycket generöst utbud av tillgångar inom olika kategorier, en snabb och intuitiv egen tradingplattform och väldigt rimliga avgifter - men hur ser villkoren ut mer i detalj? Lever CMC Markets upp till sitt goda rykte, eller finns det någon fallgrop att vara uppmärksam på? Ifall Du är ny inom valutahandel online, så kan du dra nytta av att öppna ett demokonto från en seriös valutamäklare som CMC Markets, som även har ett brett utbud av råvaror och aktie CFD. På så sätt kan bekanta dig med alla funktioner, testa dina teorier och allting annat som kanske är nytt.

CMC Markets

CMC Markets logo

Totalt betyg

9/10

Betyg-detaljer

8
9
9
9
10
9
9
9
9

 • Min. insättning

  Obegränsat

 • Plattformar

  4

 • Grundat

  1989

 • Licenser

  1

 • Land

  Tyskland

 • Råvaror/Krypto

  Ja, Ja

 • Aktiehandel

  Ja

 • Svenskt språk

  Ja

 • Support

  Ja

 • Valuta insättning

  SEK

 
CMC Markets erbjuder ett stort utbud, som gör att du har världen framför dina händer. Bolaget har till skillnad från mindre, nya aktörer i branschen inget att bevisa i fråga om räckvidd och position på marknaden. Sajten har funnits i över 30 år, har kunder över hela världen och är dessutom börsnoterad på London Stock Exchange (ticker CMCX, om intresse att investera finns). Det här är en välkänd, respekterad onlinemäklare som många känner till. Att CMC Markets dessutom är reglerade av såväl brittiska tillsynsorganet FCA som tyska BaFin är ytterligare en stor fördel. Företaget har även en filial i Oslo.

Det generösa utbudet av tillgångar är helt klart plattformens absolut främsta fjäder i hatten. CMC Markets är en mäklare för dig som uppskattar kvantitet och många valmöjligheter. Här finns drygt 330 olika valutapar, 90 olika index, 14 olika kryptovalutor, 9000 aktier på 23 olika marknader, över 40 olika räntepappers-CFD och 65 olika råvaruinstrument. Dessutom erbjuds också CFD för temabaserade aktiekorgar som handlas utan courtage och till 50% lägre innehavskostnader jämfört med enskilda aktier.

Vidare får CMC Markets också ett stort plus för det faktum att hemsidan och den egenutvecklade handelsplattformen finns på svenska, vilket är något vi vet att många traders efterfrågar hos en mäklare. Ytterligare kvaliteter är också den lättanvända hemsidan, det generösa utbildningsmaterialet, de snabba exekveringarna samt ett omfattande utbud av funktioner för effektiv riskhantering. Bland annat kan du hos CMC mot en mindre premie använda en garanterad stop loss-order - en så kallad GSLO - om du vill vara helt säker på att en order stängs om kursen når ett visst pris.

Du har ett rejält utbud av produkter här, med hela 330 valutapar som kan handlas med CFD'er och vi undrar om det inte är närapå alla någorlunda intressanta av världens valutor som finns tillgängliga här? Dessutom får du möjlighet att handla hela 80 aktieindex, 14 kryptovalutor, 9000 aktier och ETF'er, samt 100 råvaror och 50 räntepapper.Ja, du läste rätt. Ett magiskt bra utbud som bara måste provas och upplevas för att Du verkligen ska förstå. Registera dig hos CMC Markets idag!

 
CMC Markets erbjuder möjligheten att testa plattformen med ett demokonto, för vilket man endast behöver registrera sig med en mailadress. För att öppna ett livekonto krävs däremot att man genomgår en KYC-process eftersom CMC Markets är reglerade av statliga tillsynsorgan, vilket givetvis bara är positivt för dig som trader. Du måste lämna in personuppgifter samt uppgifter om dina finanser. Sedan har du en insättningsgaranti på upp till 500 000 kr, inte illa.
 
Eftersom CMC Markets är reglerad av europeiska tillsynsorgan gäller EU-regler för hävstång. 30x belåning (aka 3.3% säkerhetskrav) är det generella reglerna från CMC Markets vid valutahandel med de största valutaparen. För USD/AUD och CFD index så är det dock ändrat till 5% säkerhetskrav, dvs 20x belåning. Säkerhetskraven för handel med kryptovalutor såsom Bitcoin, Ethereum och Litecoin är 50%, dvs 2x belåning är möjligt. För aktier så gäller 5x belåning, dvs ett säkerhetskrav på 20% - vilket är rätt trevligt om du t. ex vill blanka en aktie, eller gå lång för den delen. Är du sugen på att handla råvaror hos CMC Markets? Då finns ett säkerhetskrav på 5% för guld (20x belåning) och 10% säkerhetskrav för koppar, olja, bomull, silver, socker, veta och apelsinjuice, alltså 10x belåning.
 
Kostnader och avgifter hos CMC Markets är väldigt rimliga. Spreaden ligger från 0.7 punkter för valutahandel, från 0.3 punkter för aktieindex, 1.9 punkter för kryptovalutor, 0.3 punkter för råvaror. För aktie-CFD'er så börjar spreaden vid 0.1% eller 2 cent för amerikanska och kanadensiska aktier.

Vidare står CMC Markets står för 100% automatiserade handelsavslut, utan någon "dealer" som går in och ingriper, vilket är en stor fördel för dig som trader.
 
Idag så finns det möjlighet till insättning med kreditkort såsom VISA eller Mastercard, alternativt debitkort. Du kan givetvis även sätta in pengar genom banköverföring. CMC Markets stödjer även insättningar med Paypal.

 
+ Enormt utbud av tillgångar inom olika kategorier, fler än 9500 stycken.
+ Hemsida, plattform och support finns på svenska.
+ Bolaget är börsnoterat i London och de har kontor i Oslo.
+ Extremt många olika valutapar och instrument.
+ Ingen dealer interaktion innan dina affärer går igenom, allt är automatiserat.
+ Nyhetssida med analyser från erfarna analytiker, som ges till alla kunder.
+ CMC Markets är reglerad inom EU.
+ Mycket bra hemsida som är enkel att använda.
+ Fast courtage på 9 USD för amerikanska aktier och ETF, oavsett storlek.
+ Ingen innehavskostnad på börshandlade fonder (ETF).
 
- CMC Markets kunde haft fler betalmetoder.
- Spreaden kan vara något högre under natten.
- Begränsat utbud av kryptovalutor.
- Saknar möjlighet till swap fria konton.





 
CMC Handelsplattformar: Standard vs Avancerad
Det roliga med CMC Markets är att de har två olika inställningar som möjliggör enkel eller mer avancerade trading. Den avancerade ger dig fullt av funktioner som normalt endast är tillgänglig för proffs och en enkelt mer standard inställning, som möjliggör handel riktigt enkelt även för nybörjare. CMC Markets egna plattform heter Next Generation och finns både för dator och mobila enheter - en för iOS (Apple) och en för Android. Dessutom kan du handla med CMC Markets genom MetaTrader 4 (MT4) ifall du föredrar den trading plattformen istället.


Ifall du vill ha de riktigt tunga funktionerna som är avsedda för proffs, eller traders som vill ha riktigt mycket information, nästan i samma nivå som Bloomberg Professional. Du får nyheter i realtid, direkt från Reuters och slipper vänta på fördröjda nyheter från mindre professionella källor. Du har även insikt i CMC Insights, som ger en tydligare bild om vad analytiker från CMC anser som marknadsläget just nu. Det ges även inblick i vad folk handlar just nu, då du själv kan dra slutsatsen ifall något verkligen är på gång eller ifall något instrument blir mindre populärt. Den avancerade funktionaliteten från CMC Markets är verkligen en annan nivå och något som alla som vill lära sig lite mer definitivt bör testa. Registrera dig för ett gratis demokonto idag!

Standard handelsplattformen är avsevärt tydligare och mer gjord för nybörjare. Här får du faktiskt tydliga grafer och kan se alla orderavslut längst ner, men har mindre detaljer om nyheter, vad folk handlar och ingen CMC insights mitt framför nästan. Vad du väljer är upp till dig, men vi som handlat lite längre är definitivt glada över CMC avancerad, snarare än CMC standard.

Förutom datorversionerna, så finns även den världskända MT4-plattformen tillgänglig. Efter du registrerat dig på CMC Markets, så kan du logga in på det hederliga MT4 gränssnittet och göra en insättning för att komma igång och handla. MetaTrader, som står bakom MT4, är börsnoterade på London Stock Exchange och har flera unika verktyg för teknisk analys, riskhantering och snabba avslut. Du kan öppna ett kostnadsfritt konto hos CMC för att testa idag.
CMC Markets plattformarna
Liksom hos de flesta professional trading sajter, så kan du enkelt välja mellan ljus eller mörk arbetsyta på din handelsplattform. Du kan för övrigt även ha en flytande arbetsyta, eller en som är mer strukturerad och fast och som inte ändrar storlek.

Efter att du blivit kund så kan du även använda CMC Markets app, som finns både för Android, iPhone och iPad. Gränssnittet är väldigt tydligt på de mobila handelsplattformarna och även när du är ute och går så kan du initiera valutahandel, handel med råvaror- och aktie-CFD'er. Det som är unikt och väldigt smidigt med CMC Markets är att deras mobila versioner har över 35 tekniska indikationer. Två av våra favoriter kan användas, dvs RSI och Stochastics, men även glidande medelvärde och Bollinger Bands som används av scalpers. Dessutom så finns flera typer av ritfunktioner och enkel produktsökning, så du kan komma igång direkt med din trading. Prova själv CMC Markets och deras grymma handelsplattformar idag.
Aktiekorgar med schyssta teman
Förutom ett fantastiskt stort utbud av hela 330 valutapar, så har CMC Markets även moderna aktiekorgar som kunderna vill ha. Några exempel inkluderar livsstilsaktier, "streaming media", gaming, internetsäkerhet, guld, förnyelsebar energi eller olja och gas för att nämna några. Aktiekorgarna ingår i konceptet "nästa generation", som försöker anpassa CMC Markets till vad användarna är ute efter. Förutom aktiekorgar, så finns även unika produkter såsom räntepapper från väldigt många olika länder, t. ex EU, Kanada, US T Bonds och sist men inte minst, japanska räntor som du kan handla med.


Många valutahandlare online har även ett gediget intresse för råvaror och andra alternativ. Även här kan CMC Markets erbjuda ett gott utbud som täcker guld, silver, olja och många andra råvaror.


Utbudet är även enormt när det kommer aktier. Roa dig med 9000+ aktier hos CMC Markets i form av CFD. Hela 381 från Australien, 53 från Belgien, 53 från Danmark, 60 från Finland, 279 aktier från Frankrike och 710 från Hong Kong. Du har även 19 irländska aktier, 153 italienska aktier och marknadens bästa utbud för Japan: 1172 japanska aktie CFD. Vidare så finns 488 kanadensiska aktier, 78 nederländska, 42 från Nya Zeeland, 91 från Norge, 53 från Polen, 21 från Portugal, 193 från Schweiz, 160 från Singapore och 88 från Spanien. Storbritannien har 806 aktier listade hos CMC Markets som CFD, medan Sverige har 224, Tyskland har 221, USA 4020 och Österrike har 32 aktier.



 
Företagskunder kan öppna institutionella konton hos CMC Markets. Tydliga instruktioner för hur man går tillväga finns på registreringssidan. Skapa ett företagskonto nu!
 
CMC Markets erbjuder support i världsklass via e-post och telefon på svenska - vilket givetvis är mycket positivt.

På hemsidan utlovas snabba svarstider och att närmare 100% av alla samtal som kommer in besvaras nästan omedelbart. När Valutahandel.se provade så var CMC Markets blixtsnabba på att besvara även de mest krångliga frågorna. Så även här får CMC Markets tummen upp.
 
CMC Markets är licenserade enligt nedanstående jurisdiktion(er). Dock verkar det som licens inom EU saknas, vilket kan tyda på att bolaget inte behöver följa lika strikta kundfrämjande processer och/eller på vissa sätt ökar risken för dig som kund.

 
 

Kan jag sätta in pengar via Swish?

Nej, CMC Markets erbjuder inte Swish som betalmetod.

Går det att göra insättningar i SEK?

Ja, insättningar i SEK är möjliga.

Är CMC Markets mobilapp gratis?

Ja, den är helt gratis. Registrera dig på CMC Markets och sedan får du en länk skickat till dig där du gratis kan få tillgång till CMCs Android App eller iOS app.

Går det att få daliga rapporter från CMC Markets?

Som kund hos CMC Markets kan du erhålla analyser varje vardag från Carlsquare - där fokusen är på teknisk analyse.
Bolaget bakom CMC Markets har tidigare hetat eller kallas ibland fortfarande för CMC Markets Germany GmbH, CMC Markets Limited, Currency Management Consultants, Currency Management Corporation.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.