fbpx

Lars från Norrköping

Registrerade sig hos valutamäklaren Safello för 11 minuter sedan.

» Prova Safello du med.
Över hälften av alla användare förlorar pengar hos denna mäklare.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Är du sugen på att testa dina vingar inom valutahandel, men osäker på hur du ska komma igång och hur du ska lägga upp det för att maxa dina chanser att bli framgångsrik? Spana in vår generösa lista med hela 25 ovärderliga tips för hur du lyckas med online trading i allmänhet – upptäck mer om vem som utövar forex trading samt lär dig själv att bli en duktig trader.

Gör en plan och håll dig till den

Vare sig du siktar på att investera eller spekulera i ett instrument, är det sällan eller aldrig en bra idé att handla utan en plan. Förarbetet kan kännas mindre kul och det lockar istället att starta sin trading på en gång – men att avsätta lite tid till att arbeta fram en bra och hållbar strategi kommer att ge lön för mödan längre fram. Fundera över vad du har för mål och avsikter med din trading. Vill du fokusera enbart på valutor och kanske bli bäst på någon särskild – eller siktar du på så optimal riskspridning som möjligt genom att vara aktiv på flera olika marknader? Läs på, skaffa lite kött på benen och glöm inte att hämta inspiration från andra traders och deras strategier. Och kanske viktigast av allt – när planen väl är satt, håll dig till den.

Övning ger färdighet

Det bästa sättet att bli enastående på något är genom träning. Givetvis gäller det även för valutahandel på nätet. Desto mer du tränar, desto mer lär du dig. Ett demokonto är ett utmärkt sätt att börja träna upp dina skills utan att behöva riskera en enda krona. Alla stora och seriösa valutamäklare erbjuder möjligheten att känna på såväl plattformen som konsten bakom online trading med ett demokonto – 100% riskfritt och 100% kostnadsfritt.

Bestäm en tidshorisont

Hur långsiktig valutahandel är du ute efter? Medan vissa föredrar väldigt kortsiktig trading, är andra inne på mer långsiktig investering i valutahandel. Intar du korta positioner kallas det att spekulera, en metod som kan vara lämplig om vill göra snabba trades och har mycket tid att avvara. Vill du istället satsa på ett valutapar eller en annan tillgång som du förutspår ska ge utdelning i framtiden, är det en investering du ska sikta på.

Följ vår nyhetsflash

Genom att hålla koll på dagens nyheter får du en bra start. Ett sätt är att kolla våra nyhetsflashar på Valutahandel.se. Här listas olika korta nyheter som kan vara intressanta att veta, vilka kan påverka din trading. För längre nyheter som innehåller mer av ett specifikt ämne finns våra valutanyheter istället.

Bestäm hur mycket du kan riskera på varje trade

Det är viktigt att inte riskera för mycket på varje trade, som den professionella tradern Hampus erkänner. Vilken nivå du sätter är upp till dig, men var hellre lite för försiktig än för djärv i din trading. Ett sätt att kunna skydda sig mot okontrollerade förluster att använda sig av s k stop loss, som är förutbestämda nivåer på vilka du önskar att banken/mäklaren automatiskt genomför en trade åt dig. Värt att veta är dock att att en stop loss inte är en garanti för att den automatiska affären faktiskt går i lås och att du är helt skyddad från att förlora pengar. En stop loss fungerar nämligen som vilken annan trade som helst – det måste finnas en motpart villig att köpa eller sälja för att din position ska gå till avslut.

Var redo att testa nya valutapar, index och råvaror

Som en del i framgångsrik valutahandel måste du även vara beredd på att byta valutapar och instrument att handla. Ibland är det långa perioder av osäkerhet eller låg volatilitet, och ibland är volatiliteten för hög för att det ska vara intressant. Då kan det vara läge att prova något nytt. Råvaror är en bra tillgång att ha i sin portfölj, liksom olika index och för den våghalsige kanske krypto kan vara intressant. Glöm inte att kika på guld också – en tillgång som ofta går upp när börsen går ned, och som inom tradingvärlden anses vara en slags trygg hamn för investerare när det blåser på övriga marknader.

Du kan både gå lång eller kort med modern trading

Det finns alltid två möjligheter när du handlar med CFD'er: gå lång eller kort. Oavsett om du äger en aktie eller valuta sedan tidigare, kan du antingen sälja den (ifall du tror på nedgång), eller köpa den (ifall du tror på uppgång). Detta är tjusningen med modern online trading.

Då handlar man inte valuta

Det finns ett antal tillfällen då man definitivt inte ska sätta sig vid datorn eller mobilen för att initiera valutahandel. Den kanske farligaste tidpunkten att handla på – och den du ska undvika till varje pris – är när du är riktigt arg. Vrede är en dödssynd vid trading, vilket vi har tagit upp tidigare. Det leder till ogenomtänkta, impulsiva och ofta riktigt dåliga beslut.

Välj rätt valutamäklare

Valet av valutamäklare är a och o för att du ska lyckas med din handel, och beslutet bör föregås av både research och en scanning av marknaden och vilka aktörer som finns. Några av grundbultarna för att en mäklare ska anses vara bra är att de erbjuder snabba avslut, är reglerade inom EU, har proffsig support samt att själva plattformen håller tillräckligt hög teknisk standard för att möjliggöra trading på alla nivåer. Låga kostnader i form av spreads, kommission och uttagsavgifter är också extremt viktigt att kontrollera – detta för att undvika att stora delar av ditt intjänade kapital äts upp av dyra omkringkostnader.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Enkel trading. Överlägset störst utbud och snabbast avslut för valutahandel med CFD'er, fonder eller ETF'er. Prova nu!

Riskvarning: 79% av retail kunder förlorar pengar.


Genom att hitta och använda rätt valutamäklare kan du alltså bespara dig själv mycket tid och frustration. Vår favorit är normalt en hybrid-valutamäklare, eller en STP-mäklare. Hos en STP-mäklare sker all handel utan mellanhänder och du kan alltid känna dig säker på att mäklaren är helt oberoende och saknar ett egenintresse i att du förlorar – till skillnad från market makers. En market maker-funktion hos en hybridmäklare kan dock vara positivt, eftersom du får det bästa av två världar – en STP-mäklare utan mellanhänder men som också har möjligt att gå in som motpart i egenskap av market maker.

Kan guld vara ett alternativ?

Kanske guld kan vara bland de säkraste instrumenten att handla? Det är väldigt sällan som det rör sig mer än 1% per dag, så rent säkerhetsmässigt är nog nedsidan mindre än för det genomsnittliga instrumentet. Det kan vara en stor fördel för nybörjare att satsa på guld, eftersom risken att förlora anses vara betydligt lägre än för övriga instrument.

Ha realistiska mål

Man blir inte miljonär över en dag. Sakta och säkert är bättre än att stressa dig fram till resultat. När du väl börjar bli lite mer varm i kläderna som valutahandlare, kan det vara värt enormt mycket.

Utöka aldrig en position som ligger back

Även om detta borde vara sunt förnuft, så har många slarvat med denna princip. Utökande av positioner som redan ligger back har orsakat frustration och katastrof för många traders. Se till att inte du gör samma misstag.

Var försiktig med hävstången

Vissa online trading mäklare har 200x i hävstång. Det innebär också en allt högre risk. Försök därför att ha en så låg hävstång som möjligt på kontot, oavsett vad din tradingpartner erbjuder.

Analysera dina postioner och resultat

Stanna upp och se efter hur det går med jämna mellanrum. Vilka positioner har gett mest resultat och vilka har inte presterat som du förväntade dig? Analysera och begrunda – det är nyckeln till att kunna avgöra huruvida din strategi lönar sig eller om du behöver tänka om.

Var tålmodig och ödmjuk: Kriga inte med marknaden

Ha självinsikt och var inte rädd för att erkänna misstag och backa bandet. Ingen trader är fullärd och ingen besitter alla hemligheter bakom hur man lyckas. En alltför våghalsig attityd och brist på såväl ödmjukhet och tålamod kan riskera att göra dig fartblind och i värsta fall fälla din karriär innan den knappt börjat.

Våga samtidigt ta en avvägd risk

Utan risk blir det inte heller någon framgång. Du kommer definitivt inte göra 100% lönsamma trades varje gång. Ibland går det fel och då måste man våga hoppa ur och prova något nytt istället. Så länge du har en huvudsaklig plan och en strategi att följa, och så länge du inte tar ogenomtänkta beslut – är ett visst risktagande mer eller mindre nödvändigt för att också kunna få avkastning.

Håll koll på och analysera världsekonomin
Vad som sker i världsekonomin har stor betydelse för hur valutamarkanden beter sig. Även geopolitiska faktorer såsom konflikter och oroligheter spelar roll och är viktiga att hålla sig ajour med för att kunna förutse marknadens kommande rörelser. Följ trovärdiga nyhetskällor såsom Bloomberg, Reuters, Financial Times, The Economist, Washington Times, Wall Street Journal, BBC, CNN Business, New York Times, SvD, Børsen eller Kapital.no.

Prova trading från mobilen

Glöm tiden då online trading innebar att man var tvungen att sitta fastnålad framför en dator dagarna i ända. Numera erbjuder de allra flesta valutamäklare även mobila plattformar som gör det möjligt att handla valuta, aktier, index, råvaror och även krypto från var du än befinner dig. Apparna är användarvänliga, tillräckligt avancerade och fungerar faktiskt mycket smidigare än vad du kanske tror.

Testa copytrading

Copytrading innebär att du kan studera och analysera andra erfarna traders strategier, och kopiera tillvägagångssättet och tänket till din egen handel. Copytrading kan vara ett utmärkt sätt att dels utbyta erfarenheter och skapa ett nätverk med andra traders, men också att verkligen lära sig en hel del nytt – i synnerhet om man är nybörjare.

Satsa inte ditt livs besparingar

Det säger kanske sig självt, men precis som det är lockande att fortsätta en pokermatch när man är på topp, är det också lätt att satsa mer och mer kapital på t ex valutor eller aktier om man ser att det går riktigt bra. Det är viktigt att sätta en gräns för sig själv, och att hålla sig till den. Det kan nämligen vända lika snabbt nedåt, som det kan uppåt.

Ta pauser och ladda ny energi

När du väl kommer igång med din online handel och du börjar få kläm på hur det fungerar, är det lätt hänt att man spenderar väldigt många timmar framför alla grafer och diagram. Det är kul, det är spännande och det kan vara svårt att slita sig. Men pauser är bra, och förser din hjärna med ny energi. Stäng ned allt ibland, ägna dig åt fysisk aktivitet och gör saker som inte har med din trading att göra också. Vi lovar att du kommer ha tillbaka det i din handel senare.

Våga testa en annan mäklare om det inte klaffar

Det finns oändligt många valutamäklare att välja mellan där ute, och det är inte konstigt om det inte blir 100% rätt från början – trots att du gjort din research och testat med demokonto. Att välja fel är extra lätt hänt när man är nybörjare, och kanske inte själv har riktig koll på vad man faktiskt söker hos en riktigt bra mäklare. Märker du efter en tid att den tradingpartner du handlar via inte riktigt lever upp till dina förväntningar – byt.

Försök lära dig något nytt hela tiden

Kanske fördjupa dig i olika typer av teknisk analys? Det finns väldigt många områden att studera där, med allt ifrån Elliotts vågteori till RSI eller Stochastics Oscillator som tekniska indikatorer.

Testa olika strategier

Scalping och carry trading är bara ett par exempel på de många olika tradingsstrategier som finns för handel med forex. Därtill finns naturligtvis en hel del olika även för aktiehandel, index trading, kryptotrading och handel med råvaror. Läs på om hur de fungerar, och prova en eller ett par för att se om de passar dig. Här vill vi återigen slå ett slag för demokontot, som passar ypperligt för att just kunna testa strategier helt och hållet utan risk.

Har du något favoritlag?

Det finns väldigt många firmor inom valutahandel som stödjer olika fotbollslag. Vilket lag stödjer din klubb? Ett sätt att komma igång är ju att stödja just den trading firman som syns på ett av dina favoritlag.

Vill du komma igång snabbt med valutahandel?

Det är faktiskt enklare än du tror att vara igång med valutahandel på några minuter. De senaste årens nya och moderna valutamäklare har en annan nivå på trading, med det huvudsakliga målet att förenkla och göra det roligt med trading.


Betyg: 6.44/10
Minsta insättning: EUR250 (≈ 2500 SEK)
Beskrivning: Snygg plattform. Stort utbud för olja med CFD'er eller andra råvaror. Prova nu!

Riskvarning: 84% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er med denna provider.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.