fbpx

Magnus från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren Degiro för 38 minuter sedan.

» Prova Degiro du med.
Över hälften av alla användare förlorar pengar hos denna mäklare.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Den 15e september markerar precis 10 år sedan Lehman Brothers kollapsade och den globala finansiella krisen initierades. Stimulanspaketen som centralbankerna gav ut för att försöka råda bot på kaoset gjorde inte mycket för världsekonomin i det längre loppet. Resultatet blev nationer och stora företag med överhängande skulder som någon gång skulle behöva betalas tillbaks.

Ett decennium senare ser vi ännu en situation med en massiv global skuld som skapar oro. Skulderna ligger inte på samma nivåer som under upploppet till den finansiella krisen (framför allt bolånemarknaden tänker vi på i detta fall), men skulderna ligger idag på regeringsnivå istället för företagsnivå. Det spelar ingen roll om det är Europa, Japan, eller USA vi pratar om – världens nationer är djupt skuldsatta.

Kan ha varit en oförtjänt bull marknad

Vi befinner oss mitt i en av de längsta bull marknader som världen har skådat – trots skuldsituationen. Index, som Nasdaq (se bilden) och S&P500, är exemplariska bevis på detta. Som regel har historien visat att vi går igenom en form av lågkonjunktur ungefär en gång per decennium, så vid något skede är det oundvikligt att den rådande bull marknaden kommer vända.nasdaq pris

Den globala skulden börjar närma sig nivåer som är ohållbara. Ser vi närmare på statsskulderna runtom världen ser vi även att skulderna börjar tappa likviditetsgrad. Om de internationella finansiella organen, som IMF t.ex., skulle börja återkalla skulder så är det väldigt få länder som skulle klara sig.

Var dag som går leder oss närmare en förändring i ekonomin. Medan nästa lågkonjunktur kommer närmare och närmare vill vi gärna se till lärdomarna från den föregående. Med lite kunskap behöver just Du kanske inte oroa dig så jättemycket.

För det första kanske det fortfarande är några år tills vändningen sker, det är lite lönlöst att försöka sia i det hela. Men den mest grundläggande lärdomen ligger i att vara förberedd. Utöver dina investeringar, se till att ha en del pengar satta åt sidan utifall du skulle råka ut för finansiella svårigheter. Marknaden kommer alltid att återhämta sig vid något skede, så att paniksälja investeringar och fastigheter till minimerade priser för att kunna överleva är inte rekommenderat.

Lärdomar från föregående lågkonjunktur

Det kanske tar ett tag, men marknaden har alltid och kommer alltid att återhämta sig. Därför är det jätteviktigt att se till att försöka hålla kvar sina investeringar genom den tuffa perioden. Det är aldrig en bra idé att paniksälja för att priserna rasar. Det är en bättre idé att ha tillräckligt med medel för att hålla sig flytande igenom den tuffa perioden.

En annan, men svårare, metod är att dra sig ur marknaden innan det vänder. Lyckas man tajma det hyfsat bra så kan man snart köpa tillbaks det man sålt, fast till kraftigt rabatterade priser.

Om du sysslar med CFD handel kan du ju göra pengar oavsett hur marknaden rör sig, så det kanske inte är hela världen för en smart investerare om marknaden vänder.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.