fbpx

Olof från Gärdet

Registrerade sig hos valutamäklaren IC Markets för 25 minuter sedan.

» Prova IC Markets du med.
Över hälften av alla användare förlorar pengar hos denna mäklare.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Hur sätter man enklast och smidigast in pengar på sitt nya konto för valutahandel? Vissa betalmetoder är mer utbredda än andra, men de 5 vanligaste metoderna är svårslagna inom valutahandel. Trots detta så finns det ytterligare över 40 insättningsalternativ för dig som vill komma igång smidigt.

En av de mindre utbredda hos de svenska valutamäklarna är Swish, som trots 7 miljoner användare bara har 3 bolag som stödjer denna insättningsmetod. Trots detta så är Swish en av de mest populära betalningsmetoderna för trading på nätet, även om denna typ av insättare ofta satsar avsevärt mindre än t. ex betalkorts eller Trustly-användare. En annan av de ovanligare överföringsmetoderna är broker to broker, som låter dig byta bort en valutamäklare mot en annan. Dessvärre så är det bara 7 som samarbetar idag. Som en av de minst utbredda betalmetoderna för valutahandel återfinns svenska Klarna. Det är för närvarande bara 3 aktörer som stödjer Klarna, men fler är troligen på gång.

Kvinna med betalkort

Vilken metod bör jag välja?

Vanliga anledningar till att en viss betalmetod används är t. ex att man fått in lite extra pengar på just den metoden på slutet. Då kan det vara kul att prova på trading med relativt låg insättning. Eftersom många alltid har pengar på sitt betal- eller kreditkort, så är det många som väljer sitt VISA-kort eller Mastercard för insättning.

En annan anledning kan vara att du är van vid en insättningsmetod, som du använt flera gånger på vissa typer av snarlika tjänster. Alternativt, så vill du bara komma igång snabbt och då finns det några speciella metoder som nästan alltid fungerar helt utmärkt, t.ex Swish, Broker to broker, Trustly, Neteller, Skrill, VISA och Mastercard. Läs vidare för att se vad som kan passa dig vid insättning hos en online trading mäklare.

Betalmetoden Swish

Swish: Direkt från mobilen

Redan i december 2012 så lanserade Getswish AB en mobilapplikation som möjliggör direktbetalningar mellan ett bankkonto som är kopplat till ditt mobilnummer. Det går att göra Swish betalningar med Android eller iOS till två framstående trading sajter idag, varav Skilling är den ena.

Vi på Valutahandel är fortfarande förvånade att inte fler valutamäklare aktiverar Swish för snabba och säkra betalningar. Det är ju aldrig någon avgift för Swish överföringar, vilket uppskattas av alla som sätter in pengar hos sin favorit trading sajt. För en enklare vardag, prova valutahandel med Swish idag. Se topplistan över Swish mäklare här.


Betyg: 9.78/10
Minsta insättning: 1000 kronor
Beskrivning: Kom igång sekundsnabbt med insättning via Swish. Prova Skilling nu!

Riskvarning: 69% av retail kunder förlorar pengar.


Visa och Mastercard

Debit- och kreditkort: Enkelt & tillgängligt

Vare sig du föredrar att använda VISA eller Mastercard, så är detta två gigantiska betalmetoder extremt tillgängliga. Nästan alla vuxna svenskar har idag minst ett av dessa korten direktkopplade till sitt bankkonto.

Även om framstående sajter som skandinaviska Skilling inte har några a avgifter för insättning med VISA eller Mastercard, så finns det ett fåtal som tar ut sådana avgifter. Kolla därför alltid totalbetyget för valutamäklaren du planerar använda, då det varnas för oskäliga kostnader där.

Men för marknadens bästa alternativ, såsom Skilling, NAGA, Capital, NS Broker, och eToro eller AvaTrade så är avgiften noll vid både Mastercard och VISA-insättningar. Så där behöver du inte oroa dig. Kom igång med valutahandel kvickt, du också.

Trustly logo

Trustly: Svenskt, snabbt och säkert

Företaget började redan 2008 i Stockholm, under namnet GluePay, innan de bytte namn till InstantBank följt av Trustly. Vad många som aldrig provat Trustly inte känner till är hur snabbt det går att komma igång. Bolaget har haft en fantastisk resa och det svenska betalningsalternativet finns nu tillgängligt hos 9 valutamäklare och 1 kryptomäklare. Trustly finns representerat i hela 25 länder över hela Europa, samt i USA. Fördelen med Trustly är hur snabbt det går att initiera en betalning. Vill du veta mer? Se topplistan över de bästa trading sajterna med Trustly.


Betyg: 9.14/10
Minsta insättning: SEK 1
Beskrivning: Kom igång sekundsnabbt med trading inom EU med insättning via Trustly. Prova aktiehandel eller valutahandel med Degiro nu!

Riskvarning: Över hälften av alla användare förlorar pengar hos denna mäklare.


Neteller logo

Neteller: Anonymt & smidigt

Bland e-plånböckerna så är Neteller en av de främsta, även om Skrill är en stadig konkurrent som är sammankopplad med något fler trading sajter. Medan Neteller är lite mer återhållsamma med vilka trading sajter de samarbetar med så har de ändå lyckats få ihop över 20 företag. Största konkurrenten Skrill ligger dock på fler än 30 bolag. Se topplistan över de bästa Neteller mäklarna här.

Man med bankkonto

Banköverföring: Säkert; vanligt vid större belopp

Den mest traditionella metoden för överföring av pengar är fortfarande populär som betalmetod inom valutahandel på nätet. Anledning? För större belopp så känner många sig tryggare att använda sin egen bank och skicka direkt till valutamäklarens segregerade konto. Även om en stor andel hellre kör betalkort som VISA, Mestro eller Mastercard, så finns det tillfällen då kortprocessorn nekar din överföring. Då kan en SWIFT eller IBAN betalning från din bank ibland vara på sin plats, även om dessa överföringar tar upp emot 2 dagar på sin höjd så är säkerheten på topp. Se en topplista över alla valutamäklare som erbjuder insättning genom banköverföring.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Techbull Media SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2021 www.valutahandel.se All Rights Reserved.