fbpx

Noel från Sundsvall

Registrerade sig hos valutamäklaren eToro för 38 minuter sedan.

» Prova eToro du med.
68% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Hos finskgrundande Local Bitcoins handlar du Bitcoin med riktiga personer, snarare än en dator eller ett företag som håller i trådarna. Detta göra att priserna blir lägre, samtidigt som Local Bitcoins stödjer fler insättningsmetoder än någon annan krypto exchange.

Valutahandel har undersökt sajten och testat de tjänster som står till buds. Nedan listar vi sju solklara anledningar till varför vi anser Local Bitcoins vara en krypto exchange väl värd att testa.

Local Bitcoins grundades 2012 av finske techentreprenören Jeremias Kangas. Visionen med denna innovativa plattform var att dels underlätta för fler att ansluta sig till det nya virtuella finansiella systemet, dels möjliggöra direkt handel köpare och säljare emellan. Utan en börs som blandar sig i och som tar ut saftiga avgifter för besväret.

Sedan starten i Finland så har Local Bitcoins vuxit framgångsrikt och sajten finns numera tillgänglig i långt över hundra länder världen över. Den årliga tillväxten för Local Bitcoins OY är rejäl och numera har bolaget över 100 stycken anställda, som alla sitter på kontoren i Helsinki.

Efter att ha synat Local Bitcoins i sömmarna och undersökt allt från funktion och kostnader till villkor och säkerhet, är det lätt att förstå varför plattformen blivit så populär och varför förtroendet från marknaden är stort. Denna finska, reglerade crypto sajten lever helt klart upp till de förväntningar som ställs.

Har du ännu inte testat sajten? Här kommer sju heta anledningar till varför det är väl värt ett försök.

Peer to peer trading med Bitcoin

Local Bitcoin har en affärsmodell som bygger på så kallad peer to peer trading – det vill säga trading där köpare och säljare handlar direkt med varandra istället för via en börs. Syftet med att erbjuda denna typ av handel är, enligt företaget själva, att möjliggöra kryptotrading på dina egna villkor.

Rent praktiskt går det till så att du skapar din egen annons för köp och/eller försäljning av BTC. Du bestämmer ditt eget pris och din lägsta transaktionsnivå. Med din annons publicerad visas du sedan i sökresultat för de som vill köpa eller sälja Bitcoin i samma fiatvaluta som du. Mängder av olika nationella valutor finns att välja bland, vilket säkerställer att man alltid matchas med annonser från människor som finns i samma region/land som en själv och som köper/säljer Bitcoin i utbyte mot den fiatvaluta man valt – till exempel SEK.

Peer to peer trading gör tradingen mer flexibel, mer anpassningsbar efter dina egna villkor och inte minst snabbare. Local Bitcoin är mer av en marknadsplats där privatpersoner kan skräddarsy egna erbjudanden för köp och försäljning av BTC, snarare än en traditionell börs.

Avskalad plattform som är enkel att använda

Trading på Local Bitcoins kan göras via en webbaserad plattform och i mobilen. Bägge plattformarna är enkelt designade och måhända lite väl avskalade i sin layout – men samtidigt är detta också vad som gör LB så lätt att komma igång med. Här är sparsmakat med information och utfyllnadsinnehåll – fokus ligger på handeln och vad som behövs för att möjliggöra den. Både webbplattformen och mobilappen är lätta att navigera och lagom informativa utan krusiduller.

Inga avgifter för trading

Trading med Bitcoins är avgiftsfritt hos Local Bitcoin. Sajten tar alltså inte ut någon provision för att de tillhandahåller marknadsplatsen. Det enda du betalar är en transaktionsavgift på 1% av varje slutförd trade. En kostnad som får anses mycket rimlig givet att i princip inga andra avgifter tillkommer.

Vill du skicka pengar till en kryptoplånbok utan Local Bitcoins tillkommer förvisso en mindre kostnad, vilken varierar beroende på belopp och plånbok, men denna kan förstås undvikas genom att enbart utföra transaktioner inom Local Bitcoins egna nätverk.

Snygg mobilapp

En egendesignad mobilplattform finns att ladda ned i appformat för såväl iOS som Android. Med appen kan du enkelt sköta dina trades direkt i telefonen och på så sätt vara tillgänglig även om du inte har tillgång till en dator.

Local Bitcoins app är gratis att ladda ned i både AppStore och Google Play.

Köp bitcoin från Local Bitcoins OY

Flest betalningsalternativ i världen bland crypto sidor

När du köper Bitcoin kan du betala du direkt till den användare du handlar valutan av. Överföringar kan göras på olika sätt beroende på vilka alternativ säljaren själv väljer att erbjuda. Handlar du BTC av en svensk användare kan du till exempel betala snabbt och smidigt med Swish. Även metoder som PayPal, Webmoney och Western Union finns tillgängliga. Faktum är att de har så många olika betalmetoder så ingen annan kommer ens i närheten. Över 50 stycken olika sätt att betala återfinns på Local Bitcoins, vilket är något finländarna ska få en eloge för.

På samma sätt som köp fungerar det givetvis om du säljer BTC. Du väljer själv hur du vill få betalt och i vilken fiatvaluta. Paypal, Swish, banköverföring? Allt är möjligt.

Registrera dig hos Local Bitcoins du med.

Mycket bra teknisk support

Svarstiderna kan vara något långa i den engelskspråkiga tekniska supporten, men hjälpen man får är proffsig och effektiv och bemötandet är alltid utmärkt. Local Bitcoins support kan nås på flera olika sätt; via en meddelandefunktion på hemsidan, via mail samt genom att skicka dm på Twitter, Facebook och Instagram.

Telefonsupport och livechatt på hemsidan är ännu inte tillgängligt, men förhoppningsvis är det på gång inom en snar framtid.

Kostnadsfri registrering

Det kostar ingenting att öppna ett konto hos Local Bitcoins, och processen är både snabb och smidig. Sedvanlig KYC-kontroll krävs där du behöver styrka din identitet och syftet med din trading, men denna går snabbt att få godkänd varpå du sedan kan komma igång och börja handla.

Insättningar och uttag är gratis, så när som på den transaktionsavgift om 1% som tas ut för varje trade.

Ingen befintlig BTC-plånbok behövs

Sist men inte minst vill vi slå ett slag för att vem som helst kan använda Local Bitcoins, vare sig du redan har ett innehav i en BTC-plånbok eller inte. En kostnadsfri wallet tillhandahålls av Local Bitcoins till alla som skapar konto. Eftersom BTC köps med fiatvalutor behöver du inte ha tillgångar i krypto sedan tidigare. Upplägget gör tjänsten lättillgänglig och mer inkluderande för traders på alla nivåer – såväl nybörjare som mer erfarna sådana.

Slutsats

Sammanfattningsvis kan sägas att Local Bitcoins är ett utmärkt alternativ för dig som lockas av peer to peer trading och vill testa på en trygg plattform med låga avgifter och hög säkerhet. Liksom på alla andra plattformar finns förstås lite förbättringspotential; plattformen skulle till exempel kunna modernisera sitt gränssnitt och utöka tjänsten mot andra kryptovalutor än BTC. Ju mer Local Bitcoins växer i popularitet, desto mer utveckling tror vi dock att vi kommer få se.

Tips! Läs hela vår recension om Local Bitcoins här. Eller kom igång redan nu genom att signa upp dig hos Local Bitcoin och öppna konto.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.