fbpx

Fredric från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren IG för 10 minuter sedan.

» Prova IG du med.
70% av alla icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel hos IG.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Valutahandel har testat och recenserat svenska kryptosajten Safello – en modern och användarvänlig plattform som gör handel med kryptovalutor mer lättillgängligt för fler. Nedan listar Valutahandel.se sju starka anledningar till varför tjänsten är värd att prova.

En svenskgrundad plattform som tar kryptohandeln till de stora massorna och som gör det enklare, smidigare och billigare för fler att handla virtuella valutor. Lägg därtill smidiga betalningssätt, finansiell reglering och hög transparens så har vi sammanfattat Safello hyfsat bra. Med ett intresse för krypto som växer sig allt större och gör de tidigare så kontroversiella tillgångarna mer och mer mainstream, känns en plattform som Safello helt rätt i tiden. Den är okomplicerad, okonstlad och tillgänglig.

Utförliga detaljer om Safello, dess tjänster och villkor finns presenterade i vår nyligen gjorda recension av sajten. Vill du snabbspola fram till godbitarna som fick oss på fall, och på grund av vilka vi anser att Safello är en aktör värd att utforska för den som vill komma igång med krypto – listar vi sju stora fördelar med tjänsten här nedan.

Här kan du själv komma igång med Safello!

Användarvänlig och snygg hemsida

Safello grundades 2013 av Patrik Arnesson och Frank Schuil – två svenska entreprenörer med betydande kunskap inom såväl krypto som bolagsbyggande. Bevisligen har de även grym känsla för design och innehåll och vad som generellt går hem hos kunder på den fronten.

Safellos hemsida, likväl som appen för iOS respektive Android, känns modern, precis lagom detaljerad och synnerligen enkel att använda. Den skandinaviska fingertoppskänslan för avskalat och less is more finns definitivt här. Sajten är lätt att navigera, informationen är tydlig och allt upplevs mycket proffsigt. Språkvalen är få – endast svenska och engelska finns i dagsläget – men då Safello främst riktar sig till den svenska marknaden känns det som ett genomtänkt val. Skulle plattformen växa sig större i Europa, och kanske globalt, adderas säkerligen fler språkval till menyn.

Lagom utbud av coins för nybörjaren

För den erfarne handlaren som önskar många alternativ, kan Safellos utbud med fem olika kryptocoins känns knapphändigt. Vi uppfattar emellertid tjänsten som en som i första hand vänder sig till nybörjare – och för det passar det noggrant utvalda utbudet av valutor perfekt.

På Safello kan kunder investera i Bitcoin, Ethereum, Polkadot, Chainlink och Polygon. Varken fler eller färre. Vår erfarenhet är att nybörjare ofta kan uppleva det förvirrande och övermäktigt med stora utbud där flera hundra olika mynt är inkluderade. Hos Safello finns fem stora och välkända mynt representerande, vilket är det nybörjare också generellt är mest intresserade av.

Tillgångar lagras säkert i Safello Wallet

Du behöver inte ha en redan befintlig kryptoplånbok för att börja investera via Safello. I samband med att du gör ditt första köp av exempelvis Bitcoin, tilldelas du en krypterad Safello Wallet, i vilken dina tillgångar förvaras säkert.

Registrerat finansinstitut och flera kända samarbetspartners

Säkerhet och reglering är ofta en issue när det kommer till plattformar för kryptovalutor. Jämfört med vanliga forexmäklare saknar många kryptosajter reglering, vilket i praktiken innebär sämre genomlysning i verksamheten och ett sämre konsumentskydd för dig som kund.

Safello är registrerad som en finansiell institution i Sverige och står således under Finansinspektionens tillsyn. Bolaget har också flera kända och välrenommerade samarbetspartners – bland andra Northzone, Digital Currency Group, Swedish FinTech Association och White Star Capital.

Låga avgifter och tydlig redovisning av priser

Safello sätter ett mycket gott exempel för branschen med sin tydliga prislista över såväl transaktionsavgifter som avgifter för vissa inbetalningssätt och hantering av transaktioner som blivit fel.

På sajten betalar du ingenting för att bli kund och du behöver heller inte oroa dig för plötsliga oförutsedda avgifter. Registreringen är helt gratis och i transaktionsavgiften är såväl insättningskostnad (undantaget Swish) som handelsavgift och växlingsavgift inkluderad. Stort plus för en mycket tydlig avgiftsmodell där man redovisar precis hur många procent man får betala utifrån transaktionsvolym. Inga avgifter för inaktivitet på kontot tillkommer.

Sätt in pengar med Swish och ha ditt första kryptoköp klart inom minuter

Svenska folkets mesta favoritmetod för smidiga betalningar finns till vår förtjusning tillgänglig hos Safello. Med Swish kan du göra insättningar på ditt handelskonto och omedelbart ha pengarna tillgängliga för köp. Så pass att du kan ha din första investering i Bitcoin eller någon av de andra valutorna helt färdig på bara några minuter. Ett litet minus för att en insättningsavgift om 5% på beloppet tillkommer om du väljer Swish, men med de övriga kostnaderna så pass låga känns det likväl fullt rimligt.

Förutom Swish finns också Klarna/bankgiro samt konto-/kreditkort som tillgängliga betalningsmedel. Få kan tyckas, i jämförelse med vissa andra plattformar. Å andra sidan är det dessa majoriteten av svenska folket använder, varför det ändå känns tillräckligt.

Investera i kryptovalutor genom ditt företag

Är du entreprenör som önskar investera delar av ditt bolags tillgångar i kryptovalutor? Då kan Safello vara ett utmärkt alternativ. Tjänsten Safello Business är speciellt utvecklad för företag och gör det möjligt att på ett smidigt och enkelt sätt placera bolagskapital i alternativa tillgångar. Minimigränsen för Safello Business är 500 000 SEK, vilket förvisso exkluderar många mindre bolag och start ups – men å andra sidan är investeringar i riskfyllda instrument som kryptovalutor sannolikt något som främst intresserar företag med stabil ekonomi snarare än sådana som precis kommit igång och ännu är under uppbyggnad.

För uppstart av Safello Business får man hjälp och guidning av en personlig manager på Safello, av vem man blir kontaktad efter att ha skickat in en intresseanmälan via hemsidan.

Slutsats

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att Safello har en hel del att erbjuda för dig som vill börja investera i krypto och som är hyfsat ny i svängarna. Plattformen är enkel att förstå, du handlar med riktiga tillgångar utan hävstång – alltså inga CFD:er – och hela verksamheten är reglerad i Sverige. Safello är smidigt, okomplicerat och den perfekta språngbrädan från konventionell aktie- eller valutahandeln in på kryptomarknaden.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.