fbpx

Peter från Gävle

Registrerade sig hos valutamäklaren AvaTrade för 6 minuter sedan.

» Prova AvaTrade du med.
71% av icke-professionella investerarkonton förlorar pengar när de handlar hos AvaTrade.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Priset för Aluminium stiger idag till över 3 050 dollar ton per ton för första gången på 13 år efter att Kina tillkännagav att det beslutade att höja taket för elpriset för att underlätta sin elbrist men som kommer att öka energikostnaderna för smältverk.

Valutahandel kan rapportera att priset på metallen – som används för att göra burkar, köksredskap till flygplansdelar – nådde 3 071,75 dollar ton per måndag, det högsta sedan juli 2008.

“Meddelandet förra veckan om att elpriserna kommer att höjas förväntas minska marginalerna för många producenter”, säger analytiker på ANZ Research i en analys på tisdagen.

Aluminium steg till 0,51 procent till 3 026,75 dollar ton per tisdag. Aluminiumpriserna har nått fleråriga höga eftersom Pekings dubbla kontroll av energiförbrukningen ledde till produktionsstopp i de aluminiumproducerande regionerna.

Elpristak

I ett möte i slutet av förra veckan beslutade Kinas statsråd att låta eltaxorna stiga så mycket 20 procent jämfört med ett nuvarande tak på mellan 10 procent och 15 procent. Åtgärden sågs som en avgörande reform för att lätta energikrisen i landet.

”Vi måste stärka och förbättra regelverket för kol och el. Mekanismen för samordnad försörjning av kol, el, olja, gas och transporttjänster kommer att utnyttjas bättre och marknadsbaserade metoder och reformåtgärder används effektivt för att säkerställa el- och kolförsörjning, säger Kinas premiärminister Li Keqiang i ett uttalande.

Även om Kina tillät högre elpriser, sade Li i ett separat uttalande på måndagen att landet bör balansera utveckling och koldioxidminskning, fördjupa marknadsbaserade reformer inom energisektorn och främja grön omvandling. Vi hoppas Kina håller sitt ord.


Betyg: 9.67/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Sugen på att handla en av de snabbast stigande metallerna? Skapa ett demokonto hos eToro idag!

Riskvarning: 68% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.


Rekordhöga kolpriser

En av de viktigaste orsakerna till Kinas kraftkris är rekordhöga globala termiska kolpriser, som delvis ökade på grund av Kinas robusta efterfrågan när ekonomin återhämtade sig från de krusande effekterna av Covid-19-pandemin. Produktionsstörningar från viktiga leverantörer, Indonesien och Australien, har också hållit priserna på rekord.

Taket på elpriserna har förvärrat kraftkrisen eftersom elnätet inte kan föra spridningen av kolkostnaderna vidare till kunderna, vilket får dem att förlora. Enligt Wood Mackenzie har över 90 procent av landets koleldade kraftverk varit förlustbringande hittills i år.

Kina hämtar cirka två tredjedelar av sin el från kolkraftverk, även om Reuters rapporterar om att Beijing lovat sluta bygga kolkraftverk utomlands.

Stigande energipris

Oron för strömkris, från Kina till Europa som resulterade i högre elpriser, kan skada aluminiumproduktionen stödde också priser. Stigande energipriser minskar produktivitetens lönsamhet och får aluminiumsmältverk att minska produktionen. Smältverk i Kinas Qinghai -provins fick besked om att minska produktionen för att sänka kraftbelastningen, medan aluminiumproducenter i Europa också står inför risker.

Aluminium CFDs på eToro

Var och hur kan man handla Aluminium?

Det finns ett antal råvarumäklare som erbjuder trading med Aluminium, men vår favorit är onekligen eToro. Här har du nämligen flexibel hävstång så du kan välja mellan 1x, 2x, 5x eller 10x hävstång för din position i Aluminium CFD. Priset följer minutpriset på aluminium och du kan antingen köpa eller sälja.

I dagsläget när priset på aluminium går upp så mycket så tror över 95% på uppgång och har valt att köpa istället för att blanka. I vårt exempel så handlar vi med dollar, men du kan även handla med SEK hos eToro. Ifall du som i exemplet går in i en position för $3000 med 10x hävstång, så behöver du alltid ha mer än $300 på kontot i täckning, men givetvis är det bra att ha mycket mer än så för att kunna hantera prissvängningar. Du kan med fördel sätta både stop-loss och vinsthämtning då du går in i en position för trading med Aluminium. Prova själv Aluminium CFD trading med eToro idag!


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.