fbpx

Krister från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren AvaTrade för 29 minuter sedan.

» Prova AvaTrade du med.
71% av icke-professionella investerarkonton förlorar pengar när de handlar hos AvaTrade.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Denna vecka är fullspäckad av händelser. Det är dags att rapportera resultat för det tredje kvartalet av året, så det är tunga rapporter av stor vikt. Det tredje kvartalet kan hjälpa oss planera inför det fjärde och sista, så vi får en viss insikt. Därför går vi pang på rödbetan och ger dig lite detaljer gällande veckans förväntningar för Euro, Engelska Pundet, och för USD.

Nyheter för värdet av EUR

Föregående vecka var ganska svår för euron. Det makroekonomiska klimatet hettas upp via en stigande dollar och världens aktiebörser som får ta smäll efter smäll tack vare handelskriget mellan Kina och USA.

Förra veckan sjönk EUR/USD under en stödnivå markerad på 1.1500, något som kanske kan jämföras med svackan i augusti månad. Då sjönk priset under stödnivån på 1.1300 och det fick en del köpare intresserade. Kanske ser vi något liknande under denna vecka allt eftersom de viktiga rapporterna kommer in.

Bland annat väntar vi på siffror för BNP runtom eurozonen. Det samma gäller för inflationen, och där ligger Italien lite illa just nu. Konsumtion och arbetslöshet kommer också att rapporteras, och mot slutet av veckan vet vi mer om den närmaste framtiden.

Även om rapporterna är positiva finns det en chans att andra nyheter håller euron låg. Veckan började nämligen med att Tysklands Förbundskansler, Angela Merkel, deklarerade att hon inte kommer fortsätta som partiets ledare. Under 13 år har hon hjälp forma europeisk politik, och hennes utlåtande gjorde att priset på euron sjönk.
köpa eller sälja euro

Det är osäkert ännu hur priset på EUR/USD kommer påverkas av rapporterna. Om priset håller sig 1.1400-sträcket återstår att se då både Tyskland och Italien förväntas rapportera mindre än förväntade resultat. Som tillägg på det ser vi också ett ökande intresse för den Amerikanska Dollarn.

Nyheter för värdet av GBP

Även från Storbritannien väntar vi på rapporter. I dessa Brexit tider är det just kvartalsrapporter som kan avgöra och tradare hålls på tårna. Statskassan släpper en budgetrapport som förväntas mer pengar än förväntat, detta på grund av en “No-Deal Brexit”. Statskassan förväntas stoppa undan pengar istället för att driva på ekonomin, och spara upp för regniga dagar.

Det kommer även en rapport från den Engelska centralbanken men inga större förändringar förväntas där. Det är deras ekonomiska policy som ska redogöras, men som sagt förblir det nog mer av samma.

Däremot kan nog inflationen spela in på utfallet för priset av GBP. Det är sannolikt att både inflationen och den ekonomiska tillväxten rapporteras vara under förväntningar.

Nyheter för värdet på USD

Priset på USD har stigit under det pågående handelskriget i Stilla Havet. USD nådde nyligen en toppnotering för cirka 10 veckor och ökar i värdet mot flera andra valutor. Det verkar råda en uppfattning om att den Amerikanska ekonomin inte riktigt förlorar i värde, utan att handelskriget trycker ner priset på flera olika valutor och USD påverkas minst.handla usd på forex

Denna vecka inväntar vi rapporter från The Fed gällande inflationen, produktionsindustrierna, och för arbetskraften.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.