fbpx

Martin från Göteborg

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 30 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
82% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

USA:s regering ska undersöka finansiell stabilitet, potentiella risker, konsumentskydd och en del andra nyckelområden relaterade till kryptovalutor. President Bidens exekutiva order om en utredning av krypto möttes på onsdagen av positiv respons på marknaden och fick priset på Bitcoin att stiga hela 8%, noterar Valutahandel.

USA:s president Biden utfärdade igår ett direktiv till regeringen om att utreda och undersöka potentiella risker och möjligheter med kryptovalutor utifrån ett antal centrala områden. Utredningen är sedan länge efterlängtad av förespråkare för krypto och de som advocerar för adaption av den digitala valutamarknaden. Den är också den första i sitt slag i USA och benämndes av amerikanska finansdepartementet som historisk när nyheten först tillkännagavs.

Vita huset och US Treasury oeniga – beslutet försenat

Direktivet om en statlig utredning av kryptovalutor samt vilka riskområden och möjligheter de är förenade med förväntades komma tidigare, men har enligt uppgift försenats på grund av meningsskiljaktigheter mellan Vita huset och US Treasury – det amerikanska finansdepartementet. När man slutligen lyckades finna gemensam grund och enas om en väg framåt mottogs nyheten med blandade reaktioner på marknaden.

Bland förespråkare för kryptovalutor anses steget generellt vara ett i rätt riktning för kryptomarknadens utbredning i landet och en större adaption av det nya virtuella finansiella systemet in i det traditionella. Samtidigt är denna utredning första steget av flera mot en amerikansk reglering av kryptomarknaden – vilket å ena sidan skulle innebära bättre säkerhet, men å andra sidan eventuellt inskränkt decentralisering.

Oavsett kommunicerar den exekutiva ordern att de federala myndigheterna i USA nu antar en gemensam strategi framåt för tillsyn av kryptomarknaden och i vilken omfattning den ska regleras framgent.

Sex centrala punkter i fokus

Enligt nyheten som släpptes av Vita huset på onsdagen kommer utredningen i huvudsak att fokusera på sex centrala områden:

– Skydd för konsumenter och investerare
– Olagliga aktiviter
– Finansiell inkludering
– Möjliga konkurrensfördelar för USA
– Ansvarsfull innovation och produktutveckling
– Finansiell stabilitet

Stor vikt ska enligt direktivet läggas på den första punkten – hur säkerheten för såväl enskilda konsumenter som professionella och institutionella investerare ska kunna stärkas. De otaliga fall med individer och företag som antingen fallit offer för bedrägerier med kryptovalutor involverade, eller som drabbats av stora förluster till följd av bristande tillsyn på handelsplattformar och exchanges har väckt stor oro för just undermålig säkerhet inom den virtuella valutavärlden. Med anledning av detta vill Biden-administrationen att finansdepartementet ska utreda och formulera policys för statlig reglering och framförallt tillsyn av kryptovalutor.

Kraftsamlande mot illegala aktiviteter

Kryptomarknadens attraherande av illegala aktiviteter är också det ett område som enligt Biden-administrationens order ska beredas mycket utrymme i kommande utredning. Bristen på tillsyn och reglering har gjort blockchains och den digitala valutamarknaden till något av en fristad för personer och organisationer som ägnar sig åt pengatvätt och andra kriminella aktiviteter.

Direktivet lyfter också en nytillkommen oro över att kryptovalutor kan komma att nyttjas för att kringgå de sanktioner som nyligen utfärdats mot Ryssland till följd av invasionen i Ukraina.

Sammantaget ska regeringen utreda och ta fram förslag på hur säkerheten inom krypto ska kunna skärpas i syfte att förhindra fortsatt utnyttjande för illegala aktiviteter inkluderande digitala tillgångar.


Betyg: 8.7/10
Minsta insättning: 500 SEK
Beskrivning: Krypto. På ett enkelt sätt. Prova Safello idag!

Riskvarning: Över hälften av alla användare förlorar pengar hos denna mäklare.


USA ges konkurrensfördelar på den globala marknaden

Amerikanska konkurrensfördelar gentemot andra länder är ytterligare ett fokusområde som lyfts fram i Bidens exekutiva order. Biden-administration vill att USA framöver ska anta en ledande roll i utveckling av blockchains och annan teknik relaterad till krypto. Något man anser att det finns goda möjligheter för, i synnerhet då Kina nyligen förbjudit nästan all användning av krypto och därmed tagit ett steg i totalt motsatt riktning.

Hand i hand med detta går också utvecklingen av en digital amerikansk dollar – vilket är ännu en punkt man önskar lägga mer resurser på. Viktigt att framhålla är att han inte uttryckligen sagt att en digital version av USD de facto ska utvecklas, men att möjligheterna för det ska undersökas ur ett vidare perspektiv och mer skyndsamt än tidigare. Ett allt mer utbrett användande av smartphones för betalningar och en generell önskan bland folk att hantera sina betalningar och övriga finanser digitalt uppges ligga till grund för beslutet att snabba på och utöka utredningen, som i mindre omfattning inleddes av amerikanska centralbanken redan i fjol.

Betydande steg framåt för USA:s adaption av kryptovalutor

Nyheten om arbetet för en ny policy för reglering, tillsyn och användande av kryptovalutor anses av många vara en vattendelare i frågan om statlig adaption av krypto i USA samt ett betydelsefullt steg framåt. Responsen från marknaden lät inte vänta på sig – strax efter det att den exekutiva ordern utfärdats steg flera coins rejält i pris. Däribland Bitcoin, vilken ökade hela 8% i värde under gårdagen och därmed nådde över $42 000.

Något exakt datum för när utredningen ska dra igång har inte kommunicerats, men arbetet väntas påbörjas inom kort.

Handla Bitcoin och andra kryptovalutor med CFD:er hos en reglerad, svensk mäklare – kom igång med ett demokonto hos Skilling.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Lägst spread på krypto. Prova Skilling, ett svenskt alternativ nu!

Riskvarning: 82% av retail kunder förlorar pengar.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2023 www.valutahandel.se All Rights Reserved.