fbpx

Fredrik från Umeå

Registrerade sig hos valutamäklaren IG för 21 minuter sedan.

» Prova IG du med.
78% av alla icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel hos IG.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Vi har tidigare lyft lite olika sektorer på börsen när de varit i intressanta situationer – och en sektor som jag tycker ser spännande ut just nu är biotech och biotech. Ja, det kanske förvisso egentligen kan anses vara två olika saker men för en standard snubbe som jag tänker jag att det är möjligt att komma undan med att blanda lite äpplen och päron – de är ju båda frukter… Kolla in några spännande aktier och trading tankar som kan vara ett fragmenterat alternativt på en volatil börs, eller som ett alternativ till valutahandel.

På tapeten bland de två mest lysande stjärnorna just nu har vi ju våra vaccintillverkare Moderna med den i sammanhanget lustiga börstickern MRNA med sitt Spikevax. Aktien har gått rakt upp ett bra tag nu – sett från den nu så välkända Corona-botten över 25 ggr intill senaste toppen. De sista dagarna har aktien kommit ned en hel del vilket känns rimligt med tanke på den tidigare vertikala stigningen. I vertikala stigningar är det inte ovanligt med ett eller ett par rejäla släpp innan den stora toppen verkligen sitter. Den stora frågan för Modernas del är väl egentligen nu hur bra deras vaccin och eventuella vidareutvecklingar på desamma faktiskt är och om resultatet därav bidrar till positiv eller negativ push på priset. Men en sak är klar – i den takt aktien stigit intill den senaste rekylen är så klart ohållbar över tid. Sugen på att handla med Moderna (MRNA)? Prova då genom Capital som erbjuder handel både med och utan hävstång som CFD.

Bild: MRNA
Moderna aktien
Biontech är ett annan bolag som står bakom det vitt och brett använda Corminaty som levererat över 10 000 000 doser till Sverige, långt mer än vad både Moderna och Astra är i närheten av. Aktiens utveckling är snarlik Modernas även om uppgången totalt sett inte är lika stor – Biontech har ju en stor samarbetspartner som ska ha sin del av kakan. Aktien som handlas under tickern BNTX har samma utmaningar som  ovan bolag som jag ser på saken. Du kan med fördel handla denna aktie hos börsnoterade Plus500 som är en riktig klippa. Testa själv Plus500 idag, du kommer inte att ångra dig.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: EUR100
Beskrivning: Dra nytta av varningssignaler när du handlar. Upptäck Plus500 idag!

Riskvarning: 79% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar hos denna leverantör.


Bild: BNTX
Biontech aktiekurs - graf

Ett annat bolag vars graf jag följt en längre tid är Gilead Sciences som inriktar sig på utveckling av mediciner för livshotande sjukdomar, bland annat HIV. Aktien har under perioden 2011 – 2015 gått urstarkt och har sedan dess gått mindre bra. Samtidigt har kursen börjat bygga för något som ser ut som en bottenformation – kanske kan det vara något stort på gång? Ticker GILD. Du kan handla Gilead Sciences hos bolag såsom IG, Capital eller eToro, där den sista erbjuder en kostnadsfri tjänst där du kan följa marknadens mest framgångsrika traders och automatiskt handla på samma sätt. Testa copy trading från eToro idag!


Betyg: 9.67/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Börja med eToro från 500 kr. Alla kan vara med. Prova eToro i fred. Du också!

Riskvarning: 81% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.


Bild: Gild
Gilead Sciences aktie

Ett annat bolag relaterat till Coronakrisen och dess vacciner är Novavax vars vaccin bland annat fått beställningar på 2 000 000 doser från Sverige – under förutsättning att vaccinet godkänns. Tydligen är deras produkt ännu en annan typ av Vaccin som skiljer sig från de som finns på marknaden idag – Astra, Moderna, Biontech samt Jansen. Bolaget handlas under tickern NVAX och man kan ju tänka sig att ett godkännande kan sätta ordentlig fart på aktiekursen – tillika kan det motsatta inträffa om beskedet är negativt. Ifall du vill handla med Novavax så erbjuder både CMC Markets och Capital denna aktie som CFD. Eftersom Capital har det mest flexibla alternativet där du kan välja utan hävstång eller med hävstång, så förslår vi att du provar Capital med demokonto idag!


Betyg: 6.44/10
Minsta insättning: EUR250 (≈ 2500 SEK)
Beskrivning: Marknadens största utbud för aktiehandel med CFD, både med och utan hävstång. Du väljer – prova Capital nu!

Riskvarning: 84% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er med denna provider.


Bild: NVAX
novavax aktiekurs

Generellt när det gäller Läkemedels- och biotechbolag kan man verkligen tänka sig att det blir ett helt annat fokus på denna sektor framgent. Nu har kurserna i några tunga Läkemedelsbolag som till exempel Pfizer skjutit iväg ganska rejält och det är möjligt att det mesta av potentialen är tagen i en del av dem. Men det saknas sannerligen inte alternativ i sektorn som helhet – men man får värdera vad det är man köper. Är det ett större bolag med solida kassaflöden eller ett förlustbringande forskningsbolag som lever på hoppet?

Vad gäller de främsta vaccintillverkarna kring Covid-19 vaccinet blir det oerhört intressant att följa deras utveckling framgent – speciellt i höst som ju förefaller vara en riskabel period för ökad smittspridning och vaccineras duglighet sätts på prov. Det var i varje fall så det var med smittspridning förra året och tenderar att vara med virus överhuvudtaget.

Det lär helt enkelt verkligen som att det gäller att hålla huvudet på skaft framöver eftersom mycket i vår värld håller på att förändras – vi har krafter som driver oss mot digitalisering och en grön omställning bland annat. I alla omställningar kommer det att finnas vinnare och förlorare och diskrepansen dem emellan kan förmodas bli väldigt stor – och man vill så klart inte ha satsat på fel häst. Det gäller naturligtvis även inom specifika sektorer också där en viss typ av inriktning kommer gå starkare än andra.

Det finns så klart betydligt fler biotech-bolag än de jag nämnt ovan – här är de 15 största Läkemedlesbolagen/Biotechbolagen i fallande ordning enligt Yahoo Finance per 31 juli i år;

 1. Johnson & Johnson
 2. Roche Holding
 3. Pfizer
 4. Eli Lilly and Co
 5. Novartis
 6. Novo Nordisk
 7. Astra Zeneca Plc
 8. Bristol-Myers
 9. Amgen
 10. Moderna
 11. Gilead Sciences
 12. BioNTech
 13. Regeneron Pharmaceuticals
 14. Vertex Pharmaceuticals Inc
 15. Biogen Inc

 

 

 

 

 

 


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2023 www.valutahandel.se All Rights Reserved.