fbpx

Tess från Gävle

Registrerade sig hos valutamäklaren IG för 37 minuter sedan.

» Prova IG du med.
72% av alla icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel hos IG.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Kryptomarknaden har fått en rejäl uppsving av nyheten igår kväll om att 10 stycken Bitcoin ETF nu är tillgängligt för handel. Kryptomarknaden är värd 1.89 biljoner USD i skrivande stund och det skulle inte förvåna författaren ifall 2 biljoner nivån uppnås innan januari är slut.

Det har varit en lång väntan för många och det tog över 10 år från att den första ansökan om BTC EFT skickades in av Winklevoss bröderna tills att någon Bitcoin spot ETF godkändes. Men nu är det alltså klart och de flesta kryptovalutorna tog ett glädjeskutt direkt, men det har dock fallit tillbaka något efter att inflationssiffrorna från USA kom ut. Inledningen på lanseringen har också varit allt annat än “normal”.

Omdiskuterat tajmning för Bitcoin ETF släppet

Dagen innan det officiella släppet av de efterlängtade Bitcoin ETF'erna så blev SEC's konto hackat och en otillåten tweet postades. Detta fick många långa positioner i BTC futures att likvideras, då priset gick ner rejält efter att den otillåtna tweeten diskuterades av Gary Gentler, men även av X Safety. Nu blir det utredning från alla håll och kanter för att se ifall någon har gjort fel på SEC's kontor.

Vad innebär de nya Bitcoin spot ETF'erna?

Den stora nyheten är att det blir allt mer accepterat och lättillgänglig för nya institutionella investerare att handla BTC. Många har tyckt att det är krångligt att skapa en kryptoplånbok och med ETF'er så kan man nu komma in rätt billigt, utan att behöva hantera något som kan kännas tekniskt och krångligt. Personligen så tycker vi på Valutahandel.se att det är avsevärt billigare att köpa krypto direkt via en välrenommerad plattform, såsom Skilling.

Bitcoin halveringen närmar sig

Det är nu drygt 100 dagar kvar till halveringen av Bitcoin, något som traditionellt fått värdet på den mest kända kryptovalutan att sticka i höjden. Du kan handla Bitcoin utan hävstång på Skilling, den skandinaviskt grundade online trading sajten med både CFD'er för de som gillar hävstång och utan för de som hellre tar lite mindre risk.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Tradig med eller utan hävstång. Sälj eller köp Bitcoin genom Skilling, du också!

Riskvarning: 73% av retail kunder förlorar pengar.


Möjligheter och risker med priset för Bitcoin det närmaste året

Just inför en halvering så brukar priset sticka rejält. Nu kommer också flera ETF'er in i bilden, där de behöver köpas en massa Bitcoin. Det vore inte helt förvånande om priset på Bitcoin går upp det närmaste halvåret. Men givet all volatilitet och att priset ofta droppar efter halveringen, så är det osäkert hur länge detta kommer att vara.

Var uppgången redan inräknad?

Kritiker till Bitcoin ETF'erna menar att marknaden redan hade förväntat sig ett godkännande och att det redan är inbakat i priset. I skrivande stund så har Bitcoin (BTC) gått upp hela 6% efter lanseringen av ETF'erna, medan alt coins är de som verkligen dragit lite mer. James Seyffart skrev 1.2 miljarder USD redan strömmat in till ETF'erna efter 30 minuters handel, med Grayscale som den initialt stora vinnaren.

Kollar vi på den största konkurrenten, Ether (ETH), så har priset gått upp mer än 11% sedan igår och den handlas i skrivande stund för 2645 USD per ETH.

BlackRock ansökte om en spot Ether ETF redan i November 2023 och SEC har fram till maj 2024 på sig att antingen godkänna eller neka deras ansökan. for a spot Ether ETF in November 2023, with the final deadline for the SEC’s decision slated for May 2024.

Många mindre kryptovalutor utifrån deras marknadsvärde sticker ännu mer än de två stora. Några exempel på kryptovalutor som fått se en rejält uppgång idag inkluderar, men är inte begränsat till, Solana (12%), XRP (11%), Cardano (21%), Avalanche (18%), Dogecoin (11.1%), Polkadot (22.5%), Chainlink (11.1%), Shiba Inu (12.5%, Bitcoin Cash (14.9%), Ethereum Classic (46%), Near (20%), Immutable (20%), Hedera (14%), Sei (22.8%), Render (16.2%), Fantom (17.7%) och Helium (20.3%). Så frågan är ifall Bitcoin fortsätter att “lagga” efter alt coins eller ifall den återhämtar sig? Kanske blir det istället Ether (ETH) som drar iväg mer, efter att ha haft en ganska blygsam vinter hittills. Eller så är det de lite mindre kryptovalutorna som blir de stora vinnarna. Hur det går återstår att se men att inflationen i USA blev högre än väntat, 3.4% för december jämfört med 3.1% i november, får en nästan att tro att krypto kanske blir en alternativ tillflyktsort för vissa riskbenägna det närmaste året. Vad tror du?

Skapa ett konto på Skilling om du är sugen på trading med Bitcoin eller andra kryptovalutor. Det går snabbt att komma igång och detta är en ytterst seriös och trygg sajt att handla från.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.