fbpx

Kristoffer från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren eToro för 27 minuter sedan.

» Prova eToro du med.
79% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Sverige föll till slut i vad som var en gastkramande holmgång mot ett Ukraina anförda av legenden Schevchenko och hans förlängda arm på planen, Yarmolenko. I dagens alster ska vi naturligtvis titta på matchen och vad som gick snett – som en del i arbetet med att komma över besvikelsen som uttåget innebär. Samtidigt fortsätter livet och det är dags att blicka framåt mot kvartsfinalerna för att undersöka eventuellt intressanta situationer på valutapar däremellan.

Den verkliga matchen mot Ukraina kom väl i efterhand att handla om den utvisning som Danielsson drog på sig efter att i god tro ha rensat bort en boll. Tyvärr är det ju så att det inte räcker med att vara bäst, utan man måste faktiskt omsätta eventuell överlägsenhet i praktiska resultat i god tid innan någonting helt förändrar förutsättningarna. Vi har sett Mbappé sumpa målchanser på löpande band i denna turnering, detta trots dennes snabbhet och exceptionella skicklighet. I matchen mot Ukraina hade Sverige alla möjligheter att avgöra men bollen ville inte in på de chanser som bjöds. Sen förändrades allt – och det blev en helt annan match.

När det kommer till valutamarknaden så har vi ju i Sverige som alla känner till den svenska kronan, i Ukraina rör de sig med ett officiellt betalningsmedel som går under namnet – Hryvnia. Jag ska inte försöka göra gällande att jag är en expert på den Ukrainska ekonomin eller i övrigt är särskilt insatt kring  landet som sådant, däremot gillar jag att titta på grafer. Nu är problemet med Ukraina att de har en ganska så perifer valuta och några grafer på dess relation till SEK låter sig inte göras så vitt jag kan hitta – däremot ska de möta England i nästa match och grafer på GBP/UAH finns att tillgå.

I sorgearbetet kring Sveriges förlust är det tyvärr så att man inte kan undvika att dra in England i det hela och på det sätt som de tog sig vidare mot tyskarna. Enligt Jonas Eriksson i SVTs studio stod det ganska klart vad han tyckte – England skulle haft två röda kort. En frilägesutvisning efter att med bryska medel ha stoppat en fri Groetzka och ett efter en sula rakt in i smalbenet på passnings-virtuosen Toni Kroos. Vad som gnager är väl egentligen inte att det stannade vid gula kort för England utan med den inkonsekvens och subjektivitet som möter de bedömda objekten. Exempel Danielsson i Sverige eller Stones i England. En subjektivt förhållande är naturligtvis oerhört ödesdigert om man agerar på de finansiella marknaderna där ett objektivt förhållningssätt är att föredra alla dagar i veckan. Därför tror jag ofta personer med erfarenhet av finansiella marknader har tränat hjärnan på ett sätt och i tankebanor som många andra inte är i närheten – subjektivt sätt bör detta således vara någonting positivt för oss som rätt på våra skallar. Vi hade varit bättre som domare helt enkelt! På valutamarknaden kan vi dock notera att Euron tappat mot pundet under en period, vilket dock endast förefaller vara en rekyl i en övrigt stigande trend för EUR/GBP.


Betyg: 9.44/10
Minsta insättning: EUR250 (≈ 2500 SEK)
Beskrivning: Handla pund och exotiska valutor som UAH till utmärkta villkor. Testa Capital idag!

Riskvarning: 79.17% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er.


På fotbollsplan lär England vara stora favoriter att ta sig vidare till semifinal, från den kvartsfinal de ska spela mot Ukraina. På valutamarknaden kan vi se att Pundet genomlidit en intressant rekyl och givet trenden innan rekylen är mina förväntningar på ett starkare pund mot den Ukrainska Hryvinan de kommande veckorna – frågan är dock om ett lyft hinner kicka igång redan innan helgens matcher!? Så – på det stora hela taget ser det helt enkelt positivt ut för pundet, med brasklappen att vi i det korta perspektivet möjligen kan se mer nedsida. Något som ju speglar den verklighet som en fotbollsmatch innebär – ja, England bör slå Ukraina. Samtidigt – är domaren konsekvent med Danielsson som måttstock kan England kanske få ett par röda denna gång och vi har nya förutsättningar. Vem vet – bollen är som bekant rund.

Storbritannien mot Ukraina – GBP/UAH

GBP UAH valutakurs

Belgien mot Italien är en riktig tungviktsmatch och lär väl förmodligen bli en jämn affär. Två Euroländer som går upp i batalj – så på valutamarknaden vet vi ju hur det slutar. Kryss och straffar…I verkligheten är det ju minst sagt svårt att tydliggöra en favorit. Italien slog förvisso sin motståndare i åttondelen men det satt långt inne. Kanske med anledning av Mancinis initialt defensiva förhållningssätt. En lärdom jag dragit sedan några år – spela aldrig med två sittande mittfältare om du har offensiva ambitioner! Det blir ett väldigt stelt spel. Kanske blir respektive tränare och dennes taktik helt avgörande för utgången?

En tredje kvartsfinal är mellan Tjeckien och Danmark – väldigt kul med två länder med egna valutor! Eller, nja – det är ju inte riktigt sant. Danmark har knutit sin valuta till Euron och har bara sina Danska kronor i teorin men det bryr vi oss inte om för tillfälligt. Det här valutaparet ser ut att befinna sig i en mycket intressant situation på lång sikt. Danska kronan tappade rejält mot Tjeckiska Korunan intill 2008 för att därefter ha börjat bygga – vad som förefaller vara en bas. Långsiktigt finns det alltså intressanta möjligheter för ett påtagligt lyft för den danska kronan valutorna emellan. På kort sikt är det däremot som så att Danska kronan befinner sig i en negativ trend – som förvisso kan vara på väg att nå vägs ende, men där det mycket väl kan falla på ytterligare. Det är således en svårbedömd situation på kort sikt, men som sagt – över tid är det alltid intressant med “bas-byggande” efter kraftiga rörelser. Hur slutar matchen på fotbollsplanen då? Ja, den situationen är oviss den med. Danmark tog sig vidare från gruppen, men det var med nöd och näppe. Detta kan i sin tur så klart ha påverkats av situationen med Eriksen. Tjeckien verkar vara ett ganska okej fotbollslag och inte minst förefaller de ha en riktig målskytt i Patrik Schick som gjort hela fyra mål och som därmed aspirerar på att ta hem EMs skytteliga om stjärnorna står rätt. Danmark har större spridning på sina målskyttar och har tre stycken som gjort två mål – en styrka?

Danmark mot Tjeckien – DKK/CZK

DKK mot CZR

Ytterligare en kvartsfinal spelas mellan Spanien och Schweiz, en på pappret lätt seger för Spanien men Schweiz visade senast mot Frankrike att laget inte ger upp. Inte ens efter att vid möjlighet att göra 2-0 missar en straff och sedermera efter bara någon minut befinner sig i ett 2-1 underläge som dessutom utökades till 3-1 via Pogbas känsliga högerfot. Jag gick ut och vattnade gräsmattan och trodde matchen var över – det var den inte. Schweiz vann ledda av härföraren Xhaka som verkligen gjorde skäl för sin kaptensbindel och sitt nummer på ryggen – vilken match killen gjorde! Anledningen till Frankrikes förlust går att utläsa i Paul Pogbas straff i det avslutande avgörandet – för fransmännen verkade det vara viktigare att glänsa individuellt snarare att bete sig som ett lag. Ibland säger ett agerande allt…även om det till synes var briljant så ser jag givet situationen mer arrogans än något annat – tyvärr.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Handla DKK och NOK genom skandinaviska Skilling. Testa riskfritt med demokonto idag!

Riskvarning: 80% av retail kunder förlorar pengar.


Spanien kan reta gallfeber på vilket lag som helst med sin “possession fotboll”, men det där kan ju snabbt förändras om man gör självmål. Självmålet till trots känns Spanien dock relativt solida om de bara kan få in bolluslingen i mål. Denna matchen bör Spanien ro i land.

På valutamarknaden bygger dessutom Euron vad som ser ut som en fortsättningsformation mot den Schweiziska valutan (EUR/CHF) vilket ligger i linje med favoritskapet i den verkliga matchen. Allt som allt den tydligaste favoriten i de fyra kvartsfinalerna!

EU mot Schweiz – EUR/CHF

EUR CHF valutakurs

Och nä, jag kommer nog inte vara bitter över Sveriges uttåg ur EM särskilt länge till…


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Handla EUR och CHF hos Skilling. Testa spännande trading idag!

Riskvarning: 80% av retail kunder förlorar pengar.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.