fbpx

Niklas från Nordstan

Registrerade sig hos valutamäklaren Capital för 24 minuter sedan.

» Prova Capital du med.
79.17% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Marknaden för investering och trading av rena och solida ädelmetaller är inte i närheten av lika stor och utbredd som den för aktier, fonder och traditionell valutahandel. Men faktum är att idén inte är så tokig – inte tokig alls faktiskt. Efter att ordentligt ha spanat in Bullion Vaults proffsiga hemsida, kan vi konstatera att världens största företag för online trading av guld-, silver- och platinabullions verkligen har en avundsvärt bra erbjudande. Vi har även noterat att vi önskar att Bullion Vault upptäckts tidigare. Inte minst nu när guldpriset precis brutit ett teknisk stöd och är på väg mot 1600 USD/ounce. Sällan har det varit så fördelaktigt att äga guld, med Donald Trumps handelskrig som skapar osäkerhet i världen. Hederligt guld håller alltid värdet! Medan aktier går ner, så håller sig guld stabilt, eller går upp i värde.

Webbsidan utgör en plattform där privatpersoner världen över kan köpa och sälja guld och andra ädelmetaller till konkurrenskraftiga priser. Dessutom ger Bullion Vault privata investerare tillgång till den annars ganska slutna professionella tradingmarknaden för handel av dessa produkter. Detta tack vare att de möjliggör köp av mindre bullions (guldtackor) eller delar av stora bullions – något som tidigare bara varit tillgängligt för banker, statliga organisationer och andra professionella handlare.

Konceptet, som bygger på att kunderna köper och säljer sinsemellan utan mellanhänder – är snudd på genialt. Dels slipper man betala dyra förmedlingsavgifter till någon som vill sno en bit av kakan (eller guldtackan i detta fall), men det absolut vassaste med denna tradingmodell är att risken för att kunderna luras att betala överpris i princip blir minimal. Hemsidans Live Order Board liknar en auktionssida där man köper av dem som är villiga att erbjuda bäst pris, och säljer till dem som är villiga att betala det man vill man ha. Användarnas dealande med priser fram och tillbaka pågår dygnet runt, vilket resulterar i att de ständigt hålls på en konkurrenskraftig nivå.
Guldtackor på rad

Guldstjärna för snabba ryck

Att registrera sig på Bullion Vault tar under en minut – men det gör det å andra sidan på de allra flesta sidor för online trading. Bullion Vaults riktiga ess i rockärmen är snarare hur snabbt det går från det att du lägger en order, tills dess att du faktiskt äger fysiskt guld placerat i det valv du har valt. Här handlar det alltså inte om en dag eller två – utan endast ett par timmar. Nästa gren där Bullion Vault sticker ut som bäst i klassen, är den överraskande korta tid det tar för pengar att överföras till ditt konto när du avyttrat hela eller delar av ditt innehav. Transaktionen genomförs nästa dag och strax därpå blir pengarna synliga på ditt konto. I en värld där dryga handläggningstider och könummer är mer regel än undantag, går det ju inte att komma ifrån att detta är väldigt trevligt.

Betyg: 9.29/10
Minsta insättning: $4-$8
Beskrivning: Köp guldtackor online till lägsta möjliga pris!

Riskvarning:


Storleken är Bullion Vaults styrka

Likt Joakim Von Anka fast i cyberform, har Bullion Vault flera valv fyllda till bredden med högkvalitativt guld, silver och platina. Investerarnas innehav tillsammans med bolagets egna lager, får faktiskt flera av världens stora centralbanker att likna små spargrisar i jämförelse. Ädelmetaller till ett hisnande värde av drygt 2 miljarder dollar förvaras tryggt i professionella högsäkerhetsvalv runtom i världen. Och turligt nog för kunderna, är Bullion Vault inte rädda för att använda sin storlek vid förhandlingsbordet och på så sätt pressa ned priserna för förvaring, tillsyn och försäkringar av det enorma innehavet i valven. De pressade priser betyder naturligtvis lägre kostnader för kunderna. Med Bullion Vault så kan du indirekt investera direkt i en egen guldgruva, som den på bilden till höger.

Guldgruva på Nya Zeeland

Var finns de största guldgruvorna?

Guld utvinns från många olika ställen runt om i världen. 1976 så fick Martha Hill's guldgruva “Waihi” på Nya Zeeland licens att bryta guld. Liksom tidigare så var miljöhänsyn största angelägenheten för Nya Zeeland, vilket efter noggrann planering fungerade väldigt bra. Det skulle dock dröja till 1988 innan den första guldhällen kom till Martha Hill och den 26 december samma år så kom en sen julklapp – 1000 ton guld hade nu utvunnits från gruvan. Grasberg är Indonesiens största guldgruva som producerade drygt 2.7 miljoner ounces 2018. Gruvan hittades 1936 av en nederländsk geolog vid namn Ertsberg och skapar idag jobb för 30 000 människor. Gruvan är belägen 4100 meter över havet, nära Puncak Jaya, som är det högsta berget på Papua. Muruntau i Uzbekistan räknas som världens största källa till guld. Estimat pekar på drygt 5300 ton guldreserver och drygt 61 ton som kommer upp från den kända gruvan per år. Muruntau är också den största öppna guldgruvan i omkrets och yta, samt världens femte djupaste guldutvinningsplats.

Världens tredje största guldgruva, Barrick, är amerikansk och har funnits sedan 1987. Den ligger i centrala-norra Nevada och anställer idag runt 1700 personer. En ny process för utvinning av guld används testas här, vilken minimerar utsläpp av kolhaltiga ämnen och samtidigt göra att företaget kan återanvända malmer av lägre kvalitet. Australien och Nya Zeeland har också en och annan känd guldgruva, såsom Cripple Creek & Victor's guldgruva, med riktigt högkvalitativt guld. Men för alla som vill köpa själv så är det givetvis enklast att vända sig till Bullion Vault för att köpa guld av högsta kvalité! Inte bara för att du äger det själv, utan också för att det är en så kallad “safe heaven” investering, som håller värdet extremt bra även i lågkonjunkturer, börskrascher och vid politiska oroligheter.

Varför Bullion Vault?

Som sagt, handel med ädelmetaller är ännu långt ifrån lika vanligt och populärt bland gemene privatsparare, som handel med mer traditionella finansiella produkter. Men kanske är det just därför man ska börja lyfta blicken från diverse aktietorg och istället snegla mot sådant som faktiskt skiner och glimrar på riktigt. Medan resten av världen går mot ett kontantfritt samhälle där fysiska pengar lyser med sin frånvaro, kan vetskapen om att man har en hög guldtackor med sitt namn på i ett valv, vara både kittlande och befriande. Något mer klassiskt och äkta att investera i går knappast att hitta, och det är inte för intet som Bullion Vault på relativt kort tid har lyckats bli världens största plattform för ändamålet. De är bäst i test helt enkelt. Kolla in vår fullständiga recension av Bullion Vault för att lära dig mer om den ledande sajten för att handla guld, guldtackor, silver, platinum och flera andra ädelmetaller!

Betyg: 9.29/10
Minsta insättning: $4-$8
Beskrivning: Köp guldtackor online till lägsta möjliga pris!

Riskvarning:Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.