fbpx

Lars från Östersund

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 44 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
76% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Cykling eller cykler? Det låter nästan som samma sak, men det finns gott om skillnader mellan dessa begrepp. Här går vi igenom hur man kan identifiera olika ”tradingcykler” och jämfört givetvis med det närliggande ordet, allt för att göra det lite mer intressant och annorlunda.

Har du själv varit ute och cyklat och vill prova något annorlunda? Då har vi ett tips. Lär dig identifiera cykler för valutahandel eller aktiehandel, då detta är bra mycket mer lönsamt än att tävlingscykla. Det finns många olika cykler inom online trading, vilka inträffar under olika tidpunkter, med stora fluktuationer. Det gäller att lära sig identifiera cyklerna för att kunna dra maximal nytta och efter de sju punkterna med 4 likheter och 3 skillnader mellan “sporterna” så går vi igenom detta mer på djupet.

1. Etapper finns överallt (samma för båda)
Ibland så tar man det lite lugnt för att vänta på upploppet, eller har någon sträcka som är en verklig favorit. Det finns specialister och nischer inom allt. Detsamma gäller för båda online trading och cykling. Som cyklist så har du säkert upplevt rejäla skillnader på hur det känns i uppförsbackar i början av loppet, gentemot slutet. Som online trader så är det vanligt att marknaden går in i en viss cykel och sedan skiftar rejält i en annan riktning. Ibland så är det väldigt lugnt på marknaden och andra gånger så är volatiliteten och skillnader i kurser rejäla mellan olika tider på dagen. Det gäller att anpassa sig, både när du cyklar eller handlar valuta.
Tre traders 5 skärmar
2. Hur lätt går det att förutspå en vinnare? (Skillnad: fördel trading)
I större cykellopp såsom prestigefyllda Tour de France eller mer internationellt inriktade Giro d'italia som är känt för sina bättre vägar, så är det otroligt svårt att gissa vem som vinner. Oddens för vinnaren av Tour de France brukar ligga på 5-7x pengarna för favoriten, men ofta vinner även skrällar. Under de sista 20 åren, så är det ingen förutom Jan Ullrich (Tyskland) och Chris Fromme (Storbritannien) som vunnit tävlingen mer än ett år i rad.

Men för trading så är det mest framgångsrikt att följa experterna, visar vår genomgång. eToro har ett otroligt framgångsrikt koncept som heter “copy trading”. Hela 73% av alla affärer som gjorts baserat på “kopierade trades” har varit lönsamma, baserat på 124 miljoner affärer (sedan 1/6, 2018). Du väljer själv risknivå och kan välja vilken typ av trader du vill följa. Allt är gratis och både du och tradern som kopieras tjänar på en framgångsrik trade. Du kan öppna konto hos eToro och få tillgång till proffsens portföljer för enbart 2000 kr. Prova “copy trading” hos eToro idag!


Betyg: 9.67/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Kopiera marknadens bästa traders, helt gratis!

Riskvarning: 68% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.


3. Adrenalinkickar kan fås både vid trading och cykling (likadant för båda)
Gillar du att få en adrenalinkick? Då kan du köra vilket som, antingen cykling eller vara med om rejäla svängningar i en tradingcykel. Fördelarna med respektive är troligen givna. Att cykla är väldigt nyttigt för hålsan och får dig att må bättre, samtidigt som du har en rejäl utmaning framför varje lopp. Men även valutahandel ger dig stimulans och inspiration. När du lyckas med en lönsam affär så kan du tjäna en rejäl slant och ta ledigt för resten av veckan.

4. Studera kartan eller kurserna i förskott (likadant för båda)
Vare sig du cyklar längre sträcker som en hobby eller som tävlingscyklist, så gäller det att studera kartan och typografin. Hur ser avstånden ut? Vad är möjliga maxnivåer för din intensitet? För aktie- och valutahandlare så gäller det att ha kolla på historiska kurser. Genom användning av teknisk analys så går det avsevärt enklare att förutspå framtida kurser. Så att “plugga” och öva kan ge färdighet i både trading på nätet och cykling som sport. Ju mer du studerar och övar, desto bättre är förutsättningarna att lyckas.

5. Det krävs uthållighet (samma för båda)
Som både valutatrader, råvarutrader eller professionell cyklist så krävs det uthållighet. Du når inga långsiktiga mål den första dagen, eller veckan. Det krävs att man är tålmodig för att lyckas i allt du sysslar med här i livet. Det är sällan som framgångar kommer första dagen, men ifall man verkligen satsar och försöker, så blir vägen mot målet kortare för varje dag som går.

6. Effekterna sitter i olika länge (skillnad: fördel cykling)
Efter en rejäl cykeltur så tar det ordentligt på kroppens reserver och du bränner otroliga mängder kalorier. Din kropp byggs upp och håller formen ett bra tag som flitig cyklare. För en framgångsrik trade så lever lyckan oftast bara några minuter eller dagar på sin höjd. Därefter så fokuserar du på nästa affär. Här är det nog ingen tvekan om att kicken och effekten sitter i längre för cyklister än traders.

7. Kan vinna stort med trading (skillnad: fördel trading)
Gör som de smarta trading snubbarna och följ de mest framgångsrika proffsen. Bara 27% som följer proffs förlorar pengar hos eToro, utifrån 124 miljoner trades som gjordes fram till 1 juni 2018. Bli en vinnare du också, prova med eToro's “copy trading” idag!


Betyg: 9.67/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Kopiera marknadens bästa traders, helt gratis!

Riskvarning: 68% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.


Hur ser en tradingcykel ut?
Marknadscykler finns överallt, inte minst inom trading. En tradingcykel är ett slags mönster som inträffar vid olika tidpunkter eller faser. Det kan handla om väldigt kortsiktiga cykler som bara lever några dagar eller veckor, eller otroligt långa trender som håller på i flera år. Gemensamt för alla tradingcykler är att de går igenom samma processer och är cykliska, vilket innebär att de går sakta uppåt, allt snabbare uppåt, når toppen, börjar gå ner och slutligen bottnar ut. Efter att en marknadscykel har avslutats, så kommer en ny igång. Många investerare och online traders misslyckas att förstå att marknader är cykliska. Det går aldrig att pricka toppen och botten perfekt, men att förstå att cykler existerar är en bra grund. Man talar ofta om följande 4 marknads- eller tradingcykler.
Inga cykler - en skylt på engelska
1. Ackumuleringsfasen
Denna delen av cykeln ses ofta som att det värsta är över. Här kommer ofta nybörjare samt mindre erfarna traders att börja handla, med tanken att risken är låg. I denna delen av fasen så är priserna historiskt låga och för alla traders som säljer så finns det också någon köpare, som anser sig ha fått en schysst rabatt. Stämningen på marknaden går från att vara negativ till naturlig i denna delen.

2. Första fasen
Det är nu som marknaden börjar växa och tidningarna börjar skriva om en att “en ny cykel” och “nya möjligheter” är på gång. Allt fler personer börjar bli uppmärksamma på hur det går på marknaden och många blir sugna på att hoppa på tåget, då de är rädda att missa något. Samtidigt så ökar volymerna och logik och analytiskt tänkande får se sig slagen av girighet.

3. Distributionsfasen
Under den tredje fasen i tradingcykeln så börjar säljare att få en allt mer framträdande roll på marknaden. Ibland kallas de blankare eller aktivister och de skrämmer ofta marknadens aktörer. Under denna fasen så får marknaden en omvänd riktning och har nått toppen, eller får en dubbel eller tredubbel topp. Vad som kommer därefter är starten på en nedgång.

4. Nedgångfasen
Denna fas är den avsevärt jobbigaste för alla marknadens aktörer som fortfarande sitter på vettiga positioner. Nästan alla investeringar börjar gå under inköpspriserna och många får sig en rejäl smäll.

För en ännu bättre förståelse av tradingcykler och hur de kan appliceras i marknaden, så rekommenderas sajten Elliott Wave.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.