fbpx

Fredrik från Djurgården

Registrerade sig hos valutamäklaren eToro för 34 minuter sedan.

» Prova eToro du med.
81% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Vi kan historien kring det mesta som har med den gröna omställningen och det nya sättet att leva att göra och då menar jag utvecklingen på de finansiella marknaderna.

Det har länge talats om ny energi, el-bilar och andra typer av sätt att förändra utförandet av gamla beteenden på.

Samma sak som tidigare?
I mångt och mycket gör vi människor samma saker idag som vi alltid gjort, vi gör det bara på andra sätt. Jag kom vid något tillfälle att presenteras av en bild från Belgrad 1914, bilden var en gatvy där människor satt ute i solen på Caféer och avnjöt vad som såg ut att vara kaffe och generellt fikande. Det kunde varit från vilken europeisk storstad idag som helst om det inte vore för de transportmedel man såg på bilden – häst och vagn. Det är klart om den synats mer noggrant att man kanske fått upp ögonen för klädsel och liknande. Men som sagt på det stora hela ingen större förändring på 100 år. Vi gillar fortfarande att sitta ute i solen med bekanta, ta en kopp kaffe och en kaka.

En enorm marknad
I energisektorn har vi eldat och eldar fortfarande på sina håll med kol, olja och annat för att alstra energi. På senare tid har ju dock helt andra sätt att producera el varit i ropet till exempel sol och vind.

Häst och vagn var det ett tag sedan vi gav upp om det inte handlar om ridsport eller ren nostalgi utan vi transporterar oss på helt andra sätt. Och nu är det ju då tänkt att våra bilar ska drivas av något helt annat än bensin och diesel.

Den potentiella framtida marknaden för el-bilar är ju så klart helt enorm – lek bara med tanken att varenda bil du ser idag hade varit en el-bil istället samtidigt som du noterar alla fordon som inte är det så framstår potentialen som häpnadsväckande. Och att vi i Sverige ser ganska mycket el-bilar i storstäderna är nog egentligen relativt unikt ur ett globalt perspektiv?

Från raketer till krasch
I samband med Covid så kom enorma stimulanser riktade mot framtidens sätt att hantera gamla frågeställningar och de noterade bolagen i dessa sektorer sköt i höjden på ett svindlande sätt. Något som uppenbarligen gick alldeles för fort och för långt på kort tid. Många av de här bolagen är nu tillbaka på, i princip pre-covid nivåer och har alltså kraschat.

Nu till den springande frågan – är de här sektorerna mindre relevanta idag än de var innan 2020? Om svaret är nej och de aktuella bolagen faktiskt har ökande försäljning, i vissa fall kanske till och med gör vinster – är de då inte en möjlighet till en långsiktigt fantastisk investering?

De stora förlorarna, men långsiktigt intressanta?
När tillgångar har fallit som de gjort i Volkswagen, Nio, Xpeng med flera då är jag inte sen att stoppa in en liten men långsiktig peng i det hela. Är man lite mer försiktig och vill ha spridning finns det fonder att tillgå. Och ja, många av de här bolagen har Kina som stor framtida marknaden och ja, det går att hitta fundamentala förklaringar till varför det gått åt skogen de senaste åren – men så är det också precis varje gång en sådan här situation har uppstått. Få är de tillgångar som varit succé utan nedgångar från början till slut, de existerar knappt.

Givet de risker och osäkerhetsfaktorer som omgärdar de tillgångar som har exponering mot transitionen så är det ju så att den potentiella utväxlingen på den här typen av investeringar kan bli enorm och man kan så klart förlora allt – men att inte ha någon exponering alls i en väldiversifierad portfölj skulle kännas fel och finns det ett generellt tillfälle att handla så tycker i varje fall jag personligen att det ser intressant ut nu! Du kan handla både Nio, Tesla och Volkswagen CFD hos Skilling, en trading sajt som är på din sida.

Graf XPENG ADR cfd
XPENG cfd

Graf Nio ADR cfd
Nio CFD graf

Graf TSLA cfd
Tesla CFD graf

 

 


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.