fbpx

Ludvig från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 35 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
89% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

2010 förvandlades centralbanker runt om i världen från att vara nettoförsäljare av guld till nettoköpare. Förra året minskade den officiella sektorns verksamhet med en procent från året innan, medan centralbankerna adderade totalt 650,3 ton sina reserver. Detta är något lägre än 2018 då bankerna köpte 656,2 ton guld – den näst högsta nivån i detta århundrade, enligt uppgifter sammanställd av World Gold Council (WGC). I takt med att allt fler privatpersoner börjar trading med guld, så tänkte vi på Valutahandel ge lite statistik över vilka länder som sitter på de största innehaven enligt data från augusti, 2020, från U.S Global Investors.

Samma guldköpande centralbanker nu som för 3 år sedan

Listan på de tio centralbankerna med de största guldreserverna har förblivit oförändrad under de senaste åren. USA har fortfarande platsen med över 8000 ton guld i sina valv – nästan lika mycket som de kommande tre länderna tillsammans. Så många som 15 centralbanker gjorde nettoköp av ett ton eller mer under 2019, vilket framhöll den fortsatta efterfrågan på guldtackor runt om i världen.

Turkiet är årets största köpare av rent guld och adderade 159 ton till sina reserver. Polen gjorde det enskilt största köpet för året då det köpte 94,9 ton guld i juni, 2020. Enligt Riksbanken så ligger Sveriges totala guldreserv på 15.2 ton och är såldes långt ifrån att kvalificera sig på listan över länder med stora guldreserver.

WGC konstaterar att centralbankerna köpte 5 019 ton under det senaste decenniet, vilket mer än kompenserar de 4 426 ton som de nettosålde från 2000 till 2009. Guldreserverna ligger nu bara 12 procent under den högsta nivån på 38 491 ton från 1966. Nedan visas en topplista över 10 länder med de största guldinnehaven, som börjar nerifrån. Vänligen notera att de rapporterade siffror är från och med augusti 2020 och inkluderar inte Internationella valutafonden (IMF) som ett land. Annars skulle denna organisation hamnat på tredjeplatsen.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Köp eller blanka guld hos Skilling genom CFD'er. En trygg, skandinavisk aktör med XAU, XAG och andra råvaror. Prova nu!

Riskvarning: 89% av retail kunder förlorar pengar.


10. Nederländerna
Ton: 612,5
Procent av utländska reserver: 71,4%

Den nederländska centralbanken meddelade att den kommer att flytta sina guldvalv från Amsterdam till Camp New Amsterdam, ungefär en timme utanför staden, med hänvisning till betungande säkerhetsåtgärder för den nuvarande platsen. Som många andra har påpekat verkar detta konstigt, med tanke på att banken ganska nyligen repatrierade en stor mängd av sitt guld från USA.

9. Indien
Ton: 657,7
Procent av utländska reserver: 7,5%

Det är ingen överraskning att Bank of India har en av de största guldreservernna i världen. Det sydasiatiska landet, med 1,25 miljarder människor, är den näst största konsumenten av ädelmetallen och är en av de största drivkrafterna för den globala efterfrågan. Indiens festival och bröllopsäsong, som pågår från oktober till december, har historiskt sett varit en stor välsignelse för guldhandeln.

8. Japan
Ton: 765.2
Procent av utländska reserver: 3,2%

Japan, världens tredje största ekonomi, är också den åttonde största innehavaren av den gula ädelmetallen. Centralbanken har varit en av de mest aggressiva utövarna av kvantitativ lättnader. I januari 2016 sänkte Bank of Japan räntorna under noll, vilket har ökat efterfrågan på guld runt om i världen.

7. Schweiz
Ton: 1,040,0
Procent av utländska reserver: 6,5%

På sjunde plats ligger Schweiz, som faktiskt har världens största reserver av guld per capita. Under andra världskriget blev det neutrala landet centrum för guldhandeln i Europa och gjorde transaktioner med både de allierade och axelmakterna. Idag sker mycket av landets guldhandel med Hong Kong och Kina.

Betyg: 9.29/10
Minsta insättning: $4-$8
Beskrivning: Vill Du köpa rent guld? Prova Bullion Vault nu!

Riskvarning:


6. Kina
Ton: 1,948,3
Procent av utländska reserver: 3,4%

Sommaren 2015 började People's Bank of China kommunicera sina guldköp på månadsbasis för första gången sedan 2009. Trots att Kina kommer på sjätte plats utgör den gula metallen endast en liten procentandel av dess totala reserver – bara 3,4%. Kina har faktiskt varit en guldköpare sedan december 2018 . Kina har köpt nästan 100 ton från och med augusti 2019.

5. Ryssland
Ton: 2,299,9
Procent av utländska reserver: 23%

Den ryska centralbanken har varit den största köparen av guld under de senaste sju åren och gick förbi Kina 2018 för att ha de femte största reserverna. 2017 köpte Ryssland 224 ton guldtackor i ett försök att diversifiera sig bort från den amerikanska dollarn, eftersom dess förhållande till väst har kallmat sedan annekteringen av Krimhalvön i mitten av 2014. För att samla in kontanterna för dessa köp sålde Ryssland en enorm andel av sina amerikanska statspapper.

4. Frankrike
Ton: 2,436,0
Procent av utländska reserver: 65,5%

Frankrikes centralbank har sålt lite av sitt guld under de senaste åren, och det finns pratas om att stoppa det helt. Marine Le Pen, presidenten för landets högra högra National Front-parti, vill inte bara upphöra med försäljningen av landets guld utan också att repatriera hela beloppet från utländska valv.

3. Italien
Ton: 2,451,8
Procent av utländska reserver: 71,3%

Italien har också upprätthållit storleken på sina guldreserver under åren, och det har stöd från Europeiska centralbankens (ECB) före detta president Mario Draghi.

2. Tyskland
Ton: 3,363,6
Procent av utländska reserver: 75,6%

Under 2017 påbörjade Tyskland en fyraårig återföringsoperation med syfte att flytta totalt 674 ton guld från Banque de France och Federal Reserve Bank of New York tillbaka till sina egna valv. Vid det första tillkännagivna 2013 förväntades flytten ta fram till 2020 för att slutföra. Även om efterfrågan på guld minskade 2017 efter att ha nått en höjdpunkt hela tiden 2016 har detta europeiska land sett sina guldinvesteringar stiga ständigt sedan den globala finanskrisen.

1. USA
Ton: 8,133,5
Procent av utländska reserver: 79%

Med de största officiella innehaven i världen har USA att nästan lika mycket guld som de följande tre länderna tillsammans. Det har också den högsta guldfördelningen i procent av sina utländska reserver på 79 procent. Från vad omvärlden vet finns majoriteten av USA:s guld i Fort Knox i Kentucky. Resten av den amerikanska guldreserven finns vid Philadelphia Mint, Denver Mint, San Francisco Assay Office och West Point Bullion Depository. Vilken stat älskar guld mest? Tja, Texas gick så långt som att skapa en helt egen Texas Bullion Depository för att skydda investerarnas guld.

Betyg: 8.8/10
Minsta insättning: 0.0001 BTC
Beskrivning: Köp allokerat rent guld direkt med BTC, ETH eller DASH.

Riskvarning: Var försiktig med BTC & guld då marknaden kan vara väldigt volatil för krypto.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.