fbpx

Algot från Gävle

Registrerade sig hos valutamäklaren Safello för 38 minuter sedan.

» Prova Safello du med.
Över hälften av alla användare förlorar pengar hos denna mäklare.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Flera valutapar relaterat dollarn befinner sig vid i kritiska situationer avseende den framtida riktningen. Och det gäller inte minst guldet där risken är att de som stirrar sig blinda på guldets resa i dollar riskerar att få sig en obehaglig överraskning!

Världens största valuta, dollarn (USD), är alltid omdiskuterad. Idag så går Johan Berntorp igenom hur dollarn stått sig mot kronan och hur utsikterna kan vara framöver. Givetvis så tar Valutahandel fram ett par grafer för att visa de olika sambanden och trenderna som pågår för dollarn just nu, vid dess avgörande vägskäl och Markus Jalmerot inflikar angående lite risker och möjligheter för dollarn framöver. Låt oss börja med USD/SEK som står många av oss närmast.

USD/SEK

Dollarns färd mot svenska kronan har sedan typ oktober förra året befunnit sig på ett sluttande plan, men någonting har hänt de senaste månaderna och vi testar nu 10,15 zonen för fjärde gången hittills i år. USD/SEK graf

Håller den så kan det utgöra en stabil bas för framtida uppgångar för dollarn. Det motsatta lär gälla om marknaden bestämmer sig för att bryta denna nivå och fortsätta nedåt. I så fall är fallet i dollar/krona förmodligen inte i närheten av att vara klart. Var tror du själv att vi är på väg med USD/SEK den närmaste tiden?

Traders kan med fördel prova Skilling för din trading med USD/SEK, eftersom de har lägst spread och flest valutapar mot kronan. Du kan börja med ett riskfritt demokonto där du kan prova hur det är att handla både upp- och nedgångstrender. För övrigt så är det alltid viktigt att hålla koll på EUR/USD, det största valutaparet som också påverkar många andra valutor.

EUR/USD graf

EUR/USD

Dollar vs Euro har ett liknande mönster men det har inte riktigt infunnit sig någon reell svaghet i Euron som mer eller mindre dunkat på uppåt oförtrutet med bestämda kliv, men en cykel utgör ingen trend. Det återstår alltså att se om Euron verkligen skapt någonting att bygga på eller om det större och brutalt negativa trenden ska göra sig påmind på nytt?

Viktiga faktorer att hålla koll på framöver är hur inflationen utvecklar sig i EU, samt hur EBC gör med framtida räntehöjningar. Blir det en höjning på endast 25 punkter vid nästa möte, så kan en försvagning av euron möjligen komma att ske medan en höjning på 50 punkter skulle kunna vara positiv om inflationen faller och tillväxten håller i sig eller blir bättre än prognoserna. Sugen på trading? Prova en CFD-mäklare som är på din sida.

Dollar index - svaghet under 2023

Dollar Index

DX – Dollar Index – har trendat nedåt sedan oktober och korrelerar starkt med rörelsen vs Euron då denna valuta är en tung motpart till Dollarn. Vi bryter förvisso nya lows marginellt i veckan men det är inte ovanligt att så sker precis innan vändning uppåt. Det lär utkristalliseras ganska snart hur det blir med den saken. Typen av rörelse i DX mellan botten i februari till toppen i mars brukar om det är inför en avslutande negativ fas leda till en kraftfull och impulsiv körning nedåt – en rörelse som får den siste säljaren att överge en tillgång för att senare inse hur fel det blev…

Motsvarande rörelse men i större skala har vi nu eventuellt sett i EUR/USD och i GBP/USD medens USD/JPY mer liknar den rörelse vi sett i USD/SEK, avslutar Johan.

Valutahandel.se's andra trader, Markus Jalmerot, pekar på att mycket av vad som händer med dollarn framöver kan bero på geopolitiska tendenser, såsom US Dollarns status som reservvaluta och hur mycket omvärlden handlar med dollar. Så sent som igår så kritiserade Brasiliens president Lula att landet har använt dollar för internationella transaktioner, något som ska avslutas när handel görs med Kina och andra BRICs länder enligt France 24. Något annat som också kan få effekt på dollarn är att Saudi Arabiens oljehandel skiftar till Yuan istället för dollar. Lite märkligt att inte kräva handel i sin egen valuta om de ändå ska skifta. Det låter mest som ett sätta att irritera Biden att byta till Yuan, snarare än att det tillför något direkt positivt för Saudi Arabiens valutahandel. Positivt för dollarn på slutet är dock att inflationen gått ner rejält, samtidigt som IMF's Gita Gopinath är positivt överraskad av den starka tillväxten i USA, avslutar Markus.

Hur länge är trenden för guldet positiv?

Johan Berntorp som håller bra koll på guldet har flera tankar om trenden på slutet. När vi kommer till guldet så får man inte glömma att vi befunnit oss i en positiv trend länge nu, även om det är först nu som många vaknar så var det nu många år sedan det hela vände! I slutet på året har guldet trendat uppåt i 8 år! Guldet bör befinna sig i sluttampen av denna trend, något som blir tydligare om vi tittar på hur guldet utvecklats i SEK, JPY eller Euro där priset stigit längre än så, faktiskt! Vi kan mycket väl ha en klar impulsiv sekvens från bottennoteringarna. Det finns dock anledning att misstänka att det finns mer att ge på uppsidan vad det lider, men en rekyl av dignitet och i tid ligger i korten. Alternativet är att rusningen fortsätter oförtrutet in mot en större topp i någon form av överoptimism. Vi måste komma ihåg att man inte kan äta guld! Personligen tror jag att Guldet noterat i dollarn riskerar en ganska brutal körare nedåt, medens guld håller sig relativt stabilt i andra valutapar – detta innan den avslutande uppgången i guldet kör igång!

För vad det är värt – det kan bli trångt i dörren om alla vill ha dollar igen!

XAU/USD
XAU/USD graf

XAU/JPY
XAU/JPY graf


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Lägst spread, bäst support. Prova skandinaviskt grundade trading sajten Skilling. Både bankID, trading view integration och automatisk skattehantering kan erhållas.

Riskvarning: 71% av retail kunder förlorar pengar.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.