fbpx

Martin från Båstad

Registrerade sig hos valutamäklaren CEX för 43 minuter sedan.

» Prova CEX du med.
Som vanligt ska man aldrig riskera pengar man inte har råd att förlora.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Europeiska centralbanken beslutade att minska sin massiva krisstimulans och tillkännagav att dess program för pandemisvar på 1,85 miljarder euro skulle avsluta sina nettoköp i mars, men lovade också att fortsätta köpa obligationer under många år under en separat plan.

ECB sa nyligen att dess Pandemic Emergency Purchase Program (PEPP), som lanserades förra året för att bekämpa de finansiella effekterna av Coronaviruskrisen, skulle sakta ner takten i nettoköpen under första kvartalet nästa år och sedan pausa dem helt och hållet i mars 2022.

Tonar ner effekten av kvantitativa lättnader

Men den Europeiska centralbanken tonade ner effekten av flytten genom att tillkännage att den skulle utöka sitt äldre program för köp av tillgångar från sin nuvarande månatliga takt på 20 miljarder euro till 40 miljarder euro under andra kvartalet och till 30 miljarder euro under andra kvartalet. tredje kvartalet. Åtgärderna innebär att det kommer att fortsätta att köpa obligationer men med räntor som är mindre än hälften av sina nästan 90 miljarder euro i månaden, har det varit igång under större delen av 2021.

ECB-rådet bedömer att framstegen i den ekonomiska återhämtningen och att gå mot det medelfristiga inflationsmålet möjliggör en gradvis minskning av takten i deras tillgångsköp under de kommande kvartalen“, säger ECB i ett pressmeddelande. Dess styrelse sammanträdde virtuellt och beslutade att hålla inlåningsräntan oförändrad på minus 0,5 %.


Betyg: 9.5/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Marknadens smidigaste sajt för att handla kryptovalutor. Testa eToro idag – registrera dig på någon minut.

Riskvarning: 81% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.


Skjuter upp vissa beslut på grund av osäkerhet

ECB har skjutit upp flera beslut – inklusive om man ska minska attraktiviteten för subventionerade lån till banker från och med juni nästa år – på grund av osäkerhet kring den senaste tidens ökning av Coronavirusinfektioner. och hur spridningen av Omicron-varianten kommer att påverka tillväxt och inflation.

Det upprätthåller också möjligheten att starta om PEPP nettoköp, om det behövs, som svar på eventuella “pandemirelaterade negativa chocker.” Överföringen av förfallande obligationer köpta under PEPP kommer att “flexibelt anpassas till tid, tillgångsklass och jurisdiktion när som helst” för att tillåta dessa obligationer att luta åt vänster. Grekiska obligationer, är ECB förhindrades från att köpa på grund av deras låga kreditvärdighet.

Flytten att pausa expansionen av ECB:s nödköpsprogram för obligationer förväntades av många analytiker. Det återspeglar den senaste uppgången i euroområdets inflation till en rekordnivå på 4,9 % i november, långt över centralbankens mål på 2 %.

USA går i motsatt riktning: Ökar köp & höjer räntorna

Det stod dock i kontrast till den mer positiva vändningen av den amerikanska centralbanken, som på onsdagen sa att den skulle påskynda köp av tillgångar och signalerade planer på att höja räntorna nästa år.

I en hektisk dag för centralbanker i avancerade ekonomier höjde Bank of England också oväntat upplåningskostnaderna med 15 punkter till 0,25 % på torsdagen, medan Norges Bank Norges centralbank höjde räntorna i en allmänt förväntad rörelse från 25 punkter till 0,5 %. . Samtidigt höll den schweiziska centralbanken sin styrränta på minus 0,75 %.


Betyg: 9.5/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Automatisera din handel med hjälp av copy trading. Följ marknadens bästa traders. Testa eToro demokonto nu!

Riskvarning: 81% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.


ECB förväntas höja inflationsprognosen

ECB väntas höja sin inflationsprognos för de närmaste åren på torsdag. Men kommer nästan säkert att fortsätta att förutsäga att pristillväxten kommer att falla under målet 2023.

Ökningen av coronavirusinfektioner till rekord i stora delar av Europa, på grund av den mer smittsamma Omicron-varianten, har också utlöst restriktioner som förväntas bromsa regionens ekonomiska återhämtning.

Lorenzo Codogno, tidigare chefsekonom på Italien, sa: “ECB har en mycket svår balansgång eftersom den måste hålla inflationsförväntningarna låga och vara försiktig med risken för snabb lönetillväxt, samtidigt som den upprätthåller regleringspolitiken så länge som möjligt. I dag driver han konsultföretaget LC Macro Advisors.

Affärsaktiviteterna i euroområdet saktar ner i december efter att Covid-19-reglerna drabbade tjänstesektorn, vilket kompenserade för ett uppsving för tillverkare från en svagt lättad utbudsåtstramning, enligt en IHS Markit-undersökning bland inköpschefer som tillkännagavs under förra torsdagen.


Betyg: 6.44/10
Minsta insättning: EUR250 (≈ 2500 SEK)
Beskrivning: Sugen på ett galet brett utbud av aktie och valuta CFD'er? Handla med flexibel hävstång genom Capital idag!

Riskvarning: 84% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er med denna provider.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.