fbpx

Bert från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 32 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
89% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Nya prognoser från ECB tyder på allt sämre resultat. Det är inte bara Eurozonen som påverkar priset på guld utan även den amerikanska ekonomin. Handelskriget i Stilla Havet har kostat både Kina och USA många miljarder USD och ännu mer. Det är en situation som påverkar hela världens ekonomi, men kanske kan guldet återfå sin status som en “safe haven” investering.

Nyheter från ECB spär på osäkerheten och sänker prognosen för ekonomisk tillväxt

Den europeiska centralbanken har lanserat årets första Economic Bulletin och rapporten ser rätt så mörk ut. På grund av geopolitiska påfrestningar från handelskriget i Stilla Havet har ECB sänkt alla siffror gällande målsättningar för tillväxt för 2019 och 2020.

Torsdag den 7e februari sänkte ECB återigen prognoserna för den ekonomiska tillväxten i Europa. Mycket beror på att de större nationerna i unionen förlorar mycket på det pågående handelskriget i Stilla Havet. Samtidigt är alla medlemsländer i EU skyldiga att arbeta för att blidka marknaden och för att höja löner.

EU Kommissionen förutspår att tillväxten i Eurozonen kommer sakta ner till 1.3% under 2019 innan den växer tillbaks till 1.6% under 2020. Siffrorna är baserade på det faktum att handelskriget i Stilla Havet finner en lösning i de pågående förhandlingarna.

Geopolitiska oroligheter ökar intresset av guld

Den amerikanska reservbankens tillsynes plötsliga beslut om hur de ska fortsätta styra sin ekonomiska policy verkar ha ökat attraktionen för guld (XAU). The Fed har valt att inta en vänta-och-se inställning för penningpolitiken, och FOMC (Federal Open Market Committee) verkar anse att inflationen kommer stiga på grund av att vissa siffror har gömts undan.priset på guld

KPI-siffror förväntas visa sig sjunka till 1.5% från 1.9% per annum för december månad. Samtidigt förväntas inflationen glida iväg och stiga från 2.1% till 2.2% under samma period.

Mellan oroligheter om Brexit, handelskriget i Stilla Havet och en stagnerande global ekonomi har priset på guld (XAU) stigit. Priset för guld har ökat med mer än 100 USD de senaste månaderna. Ni som kan era ädelmetaller vet att priset på silver ofta gör liknande prisrörelser, så håll utkik efter möjligheter till att åka med på en större prisrörelse.

För USA och deras dollar inväntar investerare på beslut från The Fed gällande kvantitativ åtdragning. Just nu minskar centralbanken 50 miljarder dollar per månad från oanvända tillgångar från det senaste stimulanspaketet. The Fed och FOMC har också nyligen börjat arbeta med ett nytt system som kan kräva att reserverna behöva hållas stora.

Men The Fed väntar och ser innan de tar något beslut. Nästa möte hålls i mars och det kan mycket väl hända att inget beslut görs förens dess. Det händer så mycket med Brexit, förhandlingar med Kina om ett handelsavtal och effekterna från nedstängningen av regeringen.

Centralbankens ordförande, Jerome Powell, ska ge ännu en presskonferens på tisdag den 12e. Marknaden förväntar inga större förändringar. Fed Fund Futures tyder på att centralbanken kommer hålla sig på samma spår. Det innebär också att guld kommer hållas starkt. Priset för guldbuljoner har trendat uppåt sedan slutet på förra året.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.