fbpx

Fredric från Ulricehamn

Registrerade sig hos valutamäklaren eToro för 23 minuter sedan.

» Prova eToro du med.
68% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Nyheten om att Elon Musk skulle ta plats i Twitters styrelse hann knappt kallna innan den plötsligt blev en icke-nyhet. Idag meddelade Musk att han tackar nej till erbjudandet och istället går in i ett miningprojekt för Bitcoin – ett besked som fått Twitters aktie att tappa 5%.

Elon Musk är mannen bakom det alltid lika hajpade elbilsföretaget Tesla – tillika en betydande aktieägare i techbolaget Twitter. Nyligen avslöjades att Musks ägarandel i Twitter uppgår till hela 9,2% och att han blivit erbjuden en plats i bolagets styrelse. Ett erbjudande han inledningsvis gett sken av att vilja acceptera, men som han nu istället väljer att avböja. Den plötsliga vändningen har lett till spekulationer om att Musk potentiellt vill ha möjlighet till ett större aktieägande än vad som skulle vara möjligt med en plats i styrelsen, möjligen för att så småningom ta över företaget helt och hållet. Tydliggöras ska dock att detta endast är spekulationer – någon verklig anledning till varför han oväntat och plötsligt ändrade sig är ännu inte känd.

Skulle Musk ha tackat ja till att kliva ombord och bli en del av Twitters styrelse, hade han fått en maximal ägarandel att rätta sig efter. I och med att han tackade nej till platsen finns inget aktietak att behöva ta hänsyn till (och heller inga regler om vad han får och inte får twittra om). Huruvida Musk köper på sig ytterligare andelar i Twitter eller inte återstår emellertid ännu att se.

Oavsett bakgrunden till beslutet kan iallafall konstateras att Twitters aktie direkt tog stryk av nyheten. Bara idag har priset sjunkit från 47,11 USD till 45,77 USD. För fem dagar sedan kostade aktien en bra bit över 53 USD.

Ökat fokus på krypto

Ingen styrelseplats i något sociala medier-bolag för Musk alltså – men väl ett nysignat projekt inom BTC-mining. Elon Musk har länge varit en förespråkare för krypto och en känd investerare i Bitcoin, varför nyheten om att han påbörjar ett nytt projekt med miningföretaget Block (tidigare Square) kanske inte kommer som någon större överraskning.

Exakt hur samarbetet kommer att se ut och i vilken grad Musk kommer att engagera sig i Block är ännu inte helt känt, men fler detaljer kommer sannolikt längre fram. Just nu sägs att Musk tillsammans med Block och Blockstream ska undersöka möjligheter för Bitcoin mining med enbart förnyelsebar energi.

Lockdowns i Kina är största orosmolnet för Tesla just nu

Liksom Twitter har också Teslas aktie haft en del motvind den senaste tiden. Här är det dock inte Musks förehavanden och vara eller icke vara i Twitters styrelse som troligen har störst inverkan, utan det faktum att pandemin återigen verkar ha tagit ett nytt grepp om Kina.

Förra veckan meddelades att mångmiljonstaden Shanghai går in i en massiv lockdown efter det att spridningen av coronaviruset tycks ha tagit ny fart. För Tesla blir detta särskilt problematiskt eftersom en av företagets enorma gigafactorys ligger i just Shanghai. All tillverkning i Teslas Gigafactory i Shanghai är för tillfället satt på paus. Även konkurrenten NIO och flera andra elbilstillverkare som också har fabriker i Shanghai påverkas negativt av att staden stänger ned.

Teslas aktie är för närvarande ned med -3,87% bara idag. De senaste fem dagarna har värdet sjunkit med 13,24% – en utveckling som är särskilt oroande med tanke på att företaget ska släppa en ny kvartalsrapport om bara en dryg vecka.


Betyg: 9.44/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Handla aktier, valutor, krypto och råvaror med låg trade och bra villkor. Prova AvaTrade!

Riskvarning: 71% av icke-professionella investerarkonton förlorar pengar när de handlar hos AvaTrade.


Dyster utveckling för fordonsmarknaden överlag

Att Kina är världens största bilmarknad både vad gäller tillverkning och försäljning blir extra tydligt i lägen som dessa, när stora delar av landet stänger ned och allt från produktion till konsumtion sätts på halt.

Färsk statistik visar att Tesla enbart producerade 55 462 enheter under mars månad, jämfört med drygt 68 000 i januari. Den totala bilförsäljningen, inkluderat både elbilar och vanliga bilar från olika märken, sjönk med 11,7% i mars – sannolikt till stor del på grund av avstannad kinesisk produktion och en långsammare kinesisk marknad överlag.

Hur ser prognosen för Tesla ut kommande tid?

Teslas aktie (TSLA) har, undantaget de senaste dagarnas fall, bjudit på ett rejält prisrally den senaste tiden. Sammantaget har 2022 hittills varit ganska skakigt, men från mitten av mars och ett par veckor framåt steg kursen från drygt 766 USD till drygt 1145 USD.

Vilken utveckling vi kan vi förvänta oss framgent beror till stor del på hur situationen i Kina utvecklar sig. Fortsatta eller nya lockdowns som påverkar såväl produktion som försäljning är förstås inte bra. Intressant blir också att se hur kvartalsrapporten som kommer den 20 april påverkar aktiepriset. Flera analytiker menar att trenden just nu tycks vara en medellång till lång negativ sådan, med lägre dalar och lägre toppar. Hos onlinemäklare som Capital och eToro är nästintill alla aktiva positioner i dagsläget köppositioner – siffran är 92% hos Capital och 98% hos eToro.

Vill du investera i Tesla, Twitter eller andra spännande bolag hittar du mängder av aktier hos Capital och eToro, samt hos kända mäklare som Skilling och AvaTrade. Hos dessa kan du även trada Bitcoin-CFD:er och mängder av andra kryptovalutor. Samtliga mäklare finns att läsa om i vår topplista över bästa valutamäklare.

Här kan du signa upp dig för ett demokonto hos Capital – och här kan du bli kund hos Skilling.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Handla Twitter som CFD? Prova med Skilling, som har svensk support och bankID!

Riskvarning: 89% av retail kunder förlorar pengar.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.