fbpx

Martin från Bromma

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 24 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
80% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Under de senaste veckorna har flera “Bitcoin Strategy ETFs” noterats i USA och har samlat ett rekordantal tillgångar. Det förvirrande och lite retliga är de senaste ETF'erna för Bitcoin bygger på terminer, dvs på framtida priser och inte på de nuvarande priserna. CNBC menar att det kan ta flera år innan en börshandlad fond som handlas på den aktuella spotkursen släpps.

Idag diskuteras och detta är ett knep eller en goding? Svaret beror på vilken typ av investerare du är och vad du är ute efter; för ETF-emittenter, terminsbörser, hedgefonder och skiljedomsdisk är detta en enorm fördel. De tjänar givetvis mer pengar. För dig som trader så är det normalt inte optimalt med börshandlade fonder som är baserade på framtida prisförväntningar. Dels så är det svårt att följa kurserna, dels så är det inte alla samma produkt.

RIA:er och andra allokatorer betrakta detta äktenskap mellan ETF:er och Bitcoin som ett otäckt trick. Det går inte att förneka frukterna av detta samarbetsavbrott; ETF-emittenter och tillsynsmyndigheter har skapat något historiskt, men är detta Frankensteins skapelse ett perfekt monster för alla investerare? Eller är det smidigt och ett bra sätt att investera i Bitcoin? Låt oss gå igenom bakgrunden först och därefter alternativen.

Hur kom vi hit?

Förslaget om ett äktenskap mellan Bitcoin och ETFer började redan 2013 när tvillingarna Winklevoss ville starta en börshandlad fond som investerade i Bitcoin. Tvillingarna fick ett nej från SEC och gav så småningom upp tanken på en realtidsbaserad Bitcoin ETF och fokuserade istället på förvaring och utbyte av Bitcoin/Crypto som har deltagit i allas framgångar.

Sedan dess har det skett dussintals ansökningar och iterationer av Bitcoin/ETF-äktenskapet i USA, lanseringen av flera Emerging Growth Trusts som handlas till premier och/eller rabatter, och olika fysiskt stödda och terminsbaserade ETF:er och ETP:er i Kanada och Europa , alla samlar tillgångar och bevisar efterfrågan. Detta äktenskap är bättre för ETFer och traditionell finans än för Bitcoin.

Det finns en inneboende motsägelse i att Bitcoin designades för att ersätta behovet av en pålitlig tredje part – ändå verkar investerare vilja att ETF och tillsynsmyndigheterna ska stå in som en pålitlig tredje part för deras tillgång till Bitcoin. Tidningen Time skriver att tillväxten varit fantastisk för ProShares ETF, som numera kan handlas hos Skilling som CFD. Undrar du varför det inte är en ETF istället? Svenskar får ej handla amerikanska ETF'er och detta är enda sättet att handla med Proshare's Bitcoin produkt.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: BITO's Bitcoin ETF är den senaste produkten från ProShares som nu går att handla hos Skilling som CFD. Prova själv med ett demokonto nu!

Riskvarning: 80% av retail kunder förlorar pengar.


Ingen direkt investering i Bitcoin

Dessa Bitcoinfonder kommer inte att investera direkt i bitcoin. Under normala omständigheter kommer fonden att försöka köpa ett antal bitcoin-terminskontrakt så att det totala nominella värdet (dvs. det totala värdet av den bitcoin som ligger till grund för terminskontrakten) av den bitcoin som ligger bakom terminskontrakten som innehas av fonden är så nära. till 100 % av fondens nettotillgångar som möjligt.
Dessa kontrakt som de existerande Bitcoinfonderna äger är kontantavräknade, och det finns begränsningar för hur stor del som en enskild aktör kan äga. Det innebär att det har skapats en arbitragemöjlighet.

När nya pengar strömmar in i bitcoin-ETF måste fonden köpa terminer för att få exponering mot priset på bitcoin. Terminskontrakten löper ut varje månad, vilket innebär att fonden regelbundet måste ”rulla” sina innehav till nästa månads kontrakt.

Den senaste tidens uppgång i efterfrågan har pressat upp priset på kortsiktiga bitcoin-terminer och knuffat det ur synk med den underliggande kontantmarknaden – vilket skapar ett gap mellan de två priserna som affärer kan tjäna på.

Ifall du är sugen på trading med Bitcoin på ett smidigt sätt; som ETF eller CFD – då har vi ett förslag. Registrera dig för att handla BITO CFD genom Skilling idag! De har lägst spread på marknaden.

Var är vi?

I slutändan berömmer vi emittenter som ProShares, Valkyrie, Van Eck, Bitwise och otaliga fler för att de navigerar i infrastrukturen och reglerna för att lansera Bitcoin “strategi” ETF:er. Som sagt, det är “strategidelen” som gör det till Frankensteins monster. I regulatorernas ögon är detta monster ganska perfekt. Som kund så handlar du lika väl genom eToro – som dessutom har copytrading av krypptoexperter.


Betyg: 9.67/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Rejält utbud av kryptovalutor som kan handlas med eller utan hävstång. Börsnoterat bolag i USA. Prova själv en överlägsen krypto- och valutamäklare idag!

Riskvarning: 79% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.