fbpx

John från Bromma

Registrerade sig hos valutamäklaren Safello för 41 minuter sedan.

» Prova Safello du med.
Över hälften av alla användare förlorar pengar hos denna mäklare.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Den senaste trenden inom valutahandel är att traders går mot säkra och stabila valutor, där räntan är relativt hög mot andra handelspartners och ger en positiv nattfinansiering. USD är givetvis ledare här av de större valutaparen och oljeprisets tillfälliga fall beror delvis på att den amerikanska dollarn blivit allt starkare.

Trumps handelskrig och en stabil amerikansk dollar ser priset på olja, Euron och andra majors sjunka. För EUR/USD visar alla längre diagram en tydlig nedåttrend (1 år, 2 år och 5 år). 1 års diagrammet visar hur volatil världens mest handlade valutapar har varit sedan handelskriget mellan USA och Kina drog igång. En dålig situation ser ut att åtminstone tillfälligt nå en 2-års lägsta mot Euron och förmodligen så är även pundet på väg mot årslägsta inom kort. Theresa May gick ju idag ut och meddelande att hon kommer avgå som ledare för Tory-partiet den 6e juni, 2019. Så osäkerheten kring Brexit med en eventuell pro-Brexit anhängare, Boris Johnson som ny premiärminister, kan onekligen komma att få pundet på ytterligare fall, kanske det lägsta på över 20 år innan sommaren är slut. Bloomberg rapporterar i alla fall att Europas högsta tjänstemän fruktar att Boris Johnson kan bli den största mardrömmen för en smidigt och enat avsked av Storbritannien från EU. Vi utesluter inte att euron blir starkare än pundet, och att USD når 1.0 mot GBP innan året är slut ifall en riktigt stökig Brexit blir av.

För Euron så stod priset stod så lågt som det gör idag var i slutet av maj 2017. Den 30e maj 2017 låg EUR/USD på 1.1128. Under februari 2018 nådde priset upp till 1.2509, men sedan dess har nedåttrenden varit tydlig. Den 25e april 2019 stod kursen på 1.1123, och i dag den 23e maj var den lägsta punkten 1.1131.

För att göra en utvärdering hur det kommer att utveckla sig gör vi en kort teknisk analys av valutaparet och en grundläggande fundamental analys. Så för dig som är sugen på att handla valuta, läs vidare. forex trading med eurusd

Handelskriget och Fed håller USD stark mot andra majors

Via en kort teknisk analys ser vi att EUR/USD ligger under nivåerna för 50, 100 och 200 dagars Simple Moving Average på 4-timmarsdiagrammet. RSI (Relative Strength Index) har legat ganska lågt utan att korsa gränsen till översåld. Ett kort ord sammanfattar indikatorerna – Bearish.

Det har skapats lite av en “perfekt storm” för världens mest tradade valutapar, och vi börjar utanför Eurozonen.

USA och Kina ser ut att ta längre tid än först väntat för att nå ett avtal i handelskriget. Xi Jinping har uttryckt sig om Kinas styrka och tålamod, och ett statsbesök till en gruva för sällsynta jordartsmetaller hintar på att Kina kan börja begränsa dessa exporter. Kinas president har enligt South China Morning Post förespråkat kinesiska resurser över amerikanska importer. Sällsynta jordartsmetaller, eller “REE”, används främst i mobiltelefoner men också många andra industrier. Kina sitter på världens största reserver för REEs. Samtidigt så har Kina sålt amerikanska stadspapper för 20 miljarder USD den närmaste veckan, vilket ytterligare kan spä på oron för att USA måste höja räntan ytterligare, vilket säkert kommer tvinga även Sverige och EU att följa efter tidigare än de har uttryckt som om innan.

Inte heller USA verkar vilja rubba sig en millimeter. Pessimismen sträcker sig långt utanför Vita Huset och bl.a. Goldman Sachs och JP Morgan förutspår ett utdraget handelskrig, kanske ytterligare 2-3 månader innan en deal kan nås. Mötesprotokollet från Feds senaste möte visar att centralbanken inte planerar att ändra reporäntan inom det närmste, men ett extra utdraget handelskrig kan givetvis ändra på detta.

EU valet, Brexit och Tyskland sänker värdet på Euron

Valet till det Européiska Parlamentet har redan satt igång och på söndag den 26e maj får vi resultaten. Även om lagstiftningskraften är limiterad för EU Parlamentet så visar det på befolkningens åsikter. Undersökningar tyder på att populistiska partier får ett större stöd än vanligt, något som försvagar positionen för ledare som Merkel och Macron.

Siffror från Tyskland visar att EUs krafthus och ånglok saktar ner, Inköpschefsindex (PMI) har under maj sjunkit från 44.4 till 44.3 vilket förlänger den negativa trenden.

Brittiska ministrar verkar inte vilja fokusera på att hitta en lösning på det kaoset som är Brexit. Istället lägger de fokus på att försöka få in en ny stadsminister i början av juni. Det politiska klimatet i Storbritannien påverkar givetvis Euron, men vi har även sett Pundet falla under en längre tid.

Trots alla negativa indikationer rapporterar privataaffärer att den internationella kapitalförvaltaren Amundi Asset Management tror att ett slut på handelskriget kommer att nås, berättar dem till Privata Affärer.

Trading med EUR/USD görs bäst hos Plus500 som erbjuder grymma spreads på majors. Alternativet är annars AvaTrade, som även dem har väldigt stabila kurser. Läs recensionen om AvaTrade här.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.