fbpx

Tess från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 39 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
73% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

EUR/USD fick en dålig start på veckan men har nu stabiliserats. Rapporter från Tyskland och Eurozonens BNP för Q1 stämmer överens med de tidigare reviderade projektionerna för Euron, en av de mest stabila valutorna i världen . Eurozonens handelsbalans var dock något under förväntningar, men logiska förklaringar håller Euron stabil mot övriga majors.

Handelsbalansen för mars månad lanserades idag torsdag 16 maj. Det tidigare projektionerna på 20.6 miljarder Euro reviderades ner till 19.5 miljarder. Det faktiska resultatet blev dock lägre och slutade på 17.9 miljarder euro.

BNP och Handelsbalans för Eurozonen

Ser vi till detaljerna så får vi en förklaring till den lägre än förväntade handelsbalansen. Exporter ökade med 0.9% jämfört med månaden innan. Men importer också ökade med 2.5% vilket resulterade i ett lägre överskott än förväntat. Det mindre handelsöverskottet är inget som ses vara ett problem då det faktum att exporter höll upp siffrorna. Det är ett välkommet tecken för Eurozonens ekonomi.fx handel med euro

Det kom också positiva nyheter från EuroStat gällande Eurozonens BNP för Q1. BNP för det första kvartalet 2019 steg med 0.4% jämfört med resultatet 0.2% för Q4 2018. Innebär det att den ekonomiska stagnationen har nått sitt slut? Det är ännu för tidigt att avgöra det, men om indikatorerna fortsätter sin uppåtkurva så kommer euron säkerligen få ett ökat förtroende bland forex tradare. Samma rapport säger också att arbetslösheten i Europa har stigit med 0.3% under Q1 2019 jämfört med Q4 2018. Det verkar dock inte ha lika stor inverkan på hur investerare och marknadsexperter utvärderar valutahandel med euron.

Vidare rapporterar EuroStat att den industriella produktionen i Eurozonen minskat med 0.3% i mars jämfört med februari. De drar inga slutsatser till den underliggande orsaken, men vi som följer de ekonomiska marknaderna kan läsa mellan raderna. Det är föga förvånande med tanke på att det utdragna handelskriget i Stilla Havet under en längre period har påverkat alla tänkbara faktorer på ett negativt sätt. Kanske får vi en vändning nu när exporter äntligen är på väg uppåt igen?

Trumps planer på ökade skatter av européiska varor till USA

Först fixade Trump ett nytt NAFTA-avtal. Just nu är han mitt i ett väldigt utdraget handelskrig med Kina. Världen förväntar sig att blickarna snart vänds mot EU. Redan nu blickar Trump mot européiska fordon som tillverkas i Kina, något som kan skapa stora problem för den enorma bilindustrin som vi har. Skatterna skulle öka priserna på både tyska och franska fordon framför allt, men det skulle även påverka andra EU-nationer – Sverige bland annat som har sålt Volvo till Kina.

Nyligen har dock Trump deklarerat att han skjuter upp dessa skatter med minst sex månader. Den amerikanske presidenten vill inte antagonisera sina allierade medan han är mitt i ett handelskrig med Kina, skriver Bloomberg.com.

Handla valuta med Euro och andra majors

Om du är intresserad av att trada med Euron som din basvaluta så kan vi rekommendera EasyMarkets. Det är en av branschens allra största brokers och har nyligen infört en ångervecka för nya tradare. Prova en vecka utan några större risker, klicka dig vidare direkt härifrån och skapa ett konto.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.