fbpx

Greg från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren Plus 500 för 32 minuter sedan.

» Prova Plus 500 du med.
77% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Efter att Boris Johnson “avskedat” parlamentet, eller åtminstone gett alla ledamöter 30 dagars extra semester för att kunna styra upp Brexit, så har möjligheterna för online trading ökat, men även riskerna mot demokratin. Han frågade drottningen, Queen Elizabeth II, om lov och hon kunde inte göra mycket annat än att acceptera Johnson's ovanliga tilltag som premiärminister. Direkt efter rapporterna om vad som skett så sjönk pundet drygt 1% mot de flesta andra stora valutorna såsom Euro och USD.

Hur har Brexit påverkat det engelska pundets utveckling den senaste tiden?
Pound Sterling har den senaste tiden tappat i värde gentemot de stora valutorna (majors) sen det blev klart att det engelska folket efter den brittiska folkomröstningen 2016 vill lämna den Europeiska Unionen. Det engelska pundet har till exempel tappat 15% mot euron sedan dess. Pundet har även tappat 17% mot US dollar och Australiensiska dollar sedan 2016.

Brexit skapar möjligheter för valutahandel

Efter den första chocken av Brexit försvagades pundet ytterligare på grund av dåliga makrosiffror. En svag PPI, lågt förtroende hos konsumenter, spekulationer att den brittiska regeringen inte hade någon solid plan för utträdet ur EU. Ledande personer höjde ett varningens finger om vad som skulle kunna hända vid en hård Brexit. Till exempel att stora världsledande företag skulle kunna lämna landet.Brittiska centralbanken - utsidan

  • 1. Om den brittiska centralbanken inte stimulerar (sänker reporäntan eller trycker nya pengar) skulle det kunna stärka pundkursen på kort sikt. Men på 2-6 månaders sikt så är det fler som tror att Brexit kommer ställa till rejält med problem för den brittiska valutan..
  • 2. Om Storbritannien mot förmodan skulle lyckas få en “bra deal” med Bryssel vid utträdet skulle detta faktum kunna stärka pundet, men motsatsen är troligen mer sannolikt just nu.
  • 3. Om EU skulle indikera en “single access deal” utan att tumma på Storbritanniens krav på kontroll på immigration så skulle detta också stärka pundet.
  • 4. En av riskerna är att exporten kommer falla drastiskt ifall Storbritannien inte är med i EU. Detta kommer göra att pundet faller.
  • 5. Utträde ur EU skapar sannolikt också många europeiska medborgare som flyttar hem, för att de inte orkar med allt pappersarbete för EU-familjer och annat krångel som Brexit medför.

Om det visar sig att Storbritannien har en stark ekonomisk situation vid Brexit tillfället skulle det kunna leda till att utländska företag stannar i landet och börjar anställa arbetare igen. Detta skulle otvivelaktigen stärka pundet. Det har under senare tid varit som så att marknaden inte har reagerat på nyckelindikatorer i den engelska ekonomin (PPI, KPI, Konsumentförtroende etc). Brexit har överskuggat.

Så, skulle det vara möjligt med ett pund på par med en USD? Alltså att ett pund kostar lika mycket som en US dollar? Idag handlas GBP/USD till 1.2022 se. Det är en fråga många investerare ställer sig idag. Boris Johnson säger att Storbritannien kommer att lämna med eller utan deal med EU den 31a oktober.

Säkert är att vi kommer att få uppleva en mycket spännande höst 2019 med stora möjligheter, och också stora risker, när det gäller valutahandel.

Valutamarknaden visar idag att pundet mot euro har stigit till 1.1061. Den högsta kursen på en knapp månad. Detta följer av nyheter där den tyska förbundskanslern Angela Merkel kan tänka sig lättnader i förhållandet till Brexit och Storbritannien. Spekulationer säger att Angel Merkel kan tänka sig bl.a. att lätta på kraven om en s.k “back-stop”. Valutahandlare har handlat GBP/EUR från 1.0919 till 1.1004 under de senaste 30 dagarna.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Trading. Enkelt. Allt på svenska. Har BankID och lokal support.

Riskvarning: 80% av retail kunder förlorar pengar.


Fördelar med valutahandel

Fördelarna med valutahandel är att den marknaden är mycket lättillgänglig och har en stor potential tack vare att det är möjligt att dra nytta av en hävstång. En annan fördel är att det är smidigt och enkelt att “korta” (go short) inom valutahandel. En annan fördel med valutahandel är att det inte existerar insiderhandel, därför även ingen risk för manipulation.

Den största fördelen med valutahandel är otvivelaktigt den mycket goda likviditeten, speciellt bland majorpar som t.ex. USD/EUR. Valutamarknaden är öppen 24 timmar/dygn fem dagar i veckan. De största riskerna inom valutahandel är volatiliteten. Men den kan ju givetvis innebära goda förtjänstmöjligheter. Ett alternativ inom valutahandel är s.k. kryptovalutor som Bitcoin och Ethereum. För en topplista över de bästa mäklarna för krypto trading, kolla här.

Vilka deltagare finns det inom valutahandel? Det är exportföretag (som för övrigt ser ökade risker för en lågkonjunktur), market makers (stora banker), fondbolag, hedgefonder, centralbanker och privatpersoner. Privatpersoner kan dessutom dra nytta av att handla med CFD’er (Contract for differences).

En valutamäklare som vi kan rekommendera, som dessutom erbjuder det mesta av det bästa, är Plus500. De erbjuder låga spreads på majors och har mängder av instrument. De erbjuder något för alla intressen. Klicka dig vidare och läs vår recension av Plus500 eller klicka dig vidare till mäklaren och skapa ett konto.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: EUR100
Beskrivning: Pålitlig valutahandel med CFD från börsnoterat företag.

Riskvarning: 77% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.