fbpx

Peter från Gärdet

Registrerade sig hos valutamäklaren CEX för 15 minuter sedan.

» Prova CEX du med.
Som vanligt ska man aldrig riskera pengar man inte har råd att förlora.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Det är slutet av april och mycket information släpps under veckan som kommer. Därför gör vi en snabb analys av USD, GBP och EUR. Passa på att få koll på vad som väntas under veckan för att hjälpa dig analysera några av sakerna som kan påverka veckans valutahandel.

USD i fokus: Kommer FED’s nya policy ändra priset på dollarn?

Vi börjar med den amerikanska centralbanken, The Federal Reserve. På onsdag den 1a maj, 2019 så släpper FED alla detaljer kring deras beslut om monetär politik. Blir det en ny policy eller en ändring i reporäntan? Håll utkik under måndagskvällen och tisdagen efter hintar. För tillfället har The Fed haft fingret på “pausknappen” och efter svag inflation och lite sänkt tillväxtförväntningar så är det inte omöjligt med en sänkning senare under året. Ifall det blir någon större förändring i policy så förväntas en förändring i priset på USD. FOMC håller möte mellan 30e april och 1a maj och ingen förväntar sig en förändring inom det snaraste.handla valuta med usd

Efter den senaste rapporten om The Feds policy i slutet av januari så vi prisat in en fortsätt nedåttrend. Den 30:e januari så stod EUR/USD på 1.150, men i skrivande stund så har dollarn stärkts ytterligare och är numera uppe på 1.118 USD per EUR.

I övrigt så inväntar vi information om USAs inflation under måndagen. Mars månad såg inflationen stiga till 1.9% efter att ha startat året på 1.5%. Med tanke på vad som pågår i USA är det ganska rimligt att förvänta att inflationen stigit ytterligare lite. Det förväntade resultatet för årets slut är 1.8%, så där ligger ribban.

Vi får också konsumentförtroende för april under tisdagen, och resten av veckan fylls upp av olika industrier, inkomstnivåer och löneökningar.

EUR i fokus – BNP och spanskt val, hur påverkas priset på Euron?

De viktigaste rapporterna vi väntar på gällande Europas ekonomi gäller första kvartalets BNP från Eurozonen. Tillväxten i BNP förväntas nå 0.10% efter det första kvartalet. Målsättningen är 0.30% vid årsskiftet.

Vi väntar också på läget för arbetslösheten i Tyskland som väntas på tisdagen i samband med konsumentförtroende. Se upp för möjliga revideringar av siffror från Tyskland och möjligt förfall i Italiens produktionssektor.köpa eller sälja euro

Lite mindre vikt bär BNP för Spanien och preliminära inflationssiffror från Italien och Tyskland samt arbetslösheten i Europa.

Utöver dessa siffror så håller Spanien sitt tredje val på fyra år och det ser inte ljust ut. Resultaten för valet kommer inte komma ut på måndag, men diverse undersökningar kommer förse oss med uppdaterade resultat. Se om detta kommer påverka priset av Euro.

GBP i fokus – nya Brexit-förhandlingar och BoE talar ut om monetär politik

Bristande framsteg i förhandlingarna om Brexit lämnar Pundet kvar på defensiven. Vad händer härnäst för Theresa May och det konservativa partiet som ser ut att implodera? Snack från Parlamentet behöver övervakas tillsammans med Bank of Englands beslut om landets monetära politik som kommer på torsdag. Då rapporteras det om det blir en förändring i policy, inga förändringar förväntas.

Med den nya fördröjningen av Brexit är det inte troligt att BoE kommer göra några förändringar inom kort. BoE kommer också rapportera om landets inflation som har legat stabilt sedan årsskiftet. Februari och mars slutade på 1.9% och året förväntas sluta på 2.1%.

Utöver detta inväntar vi även siffror från tjänstesektorn samt bygg och tillverkning. Dessa kommer på onsdag, torsdag och fredag. Dessa siffror kan visa sig ha den största påverkan av priset för fundamentala valutahandlare gällande GBP.

Du kan hitta mer detaljer kring detta på en av branschens bästa firmor inom valutahandel – eToro.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.